Yates opnieuw de sterkste bergop in Ronde van Zwitserland

Adam Yates heeft de vijfde rit in de Ronde van Zwitserland gewonnen. De Engelsman van UAE Emirates was bergop de sterkste op de slotklim naar Carì en verstevigde zijn leidersplaats. Joao Almeida werd op enkele secondes tweede en de beide renners van UAE Emirates staan ook in het algemeen klassement nummer één en twee.

Nadat Adam Yates woensdag bergop de sterkste was en de leiderstrui greep, stond vandaag een nieuwe bergrit op het programma in de Ronde van Zwitserland met opnieuw finish bergop. UAE Emirates controleerde de gehele rit en nadat een kopgroep van vijf renners op tien kilometer van de streep zorgde de ploeg van klassementsleider Yates voor een stevig tempo.

Op de beklimming naar Carì dunde eerst Isaac Del Toro het peloton uit, waarna Joao Almeida overnam van de Mexicaan. De Portugees zorgde dat nog maar vier renners het wiel konden volgen, waarna Yates op anderhalve kilometer demarreerde. In eerste instantie konden Enric Mas en Egan Bernal nog volgen, maar vrij snel daarna moest de Spanjaard en de Colombiaan toch passen in het wiel van Yates. De Engelsman reed naar zijn tweede overwinning op rij, terwijl in de achtergrond Almeida nog voorbij Mas en Bernal reed en tweede werd op vijf seconden van zijn ploeggenoot Yates.