Coquard sprint naar ritzege Ronde van Zwitserland na schakelproblemen De Lie

Bryan Coquard heeft de tweede etappe van de Ronde van Zwitserland gewonnen. De Fransman won in Regensdorf voor Michael Matthews. Arnaud de Lie kwam als derde over de streep, nadat de Belg in volle sprint te maken kreeg met een schakelprobleem.

In de tweede etappe in de Ronde van Zwitserland reden lange tijd zes renners vooruit. De kopgroep nam een mooie voorsprong, maar werd op tien kilometer van de streep op de laatste helling van de dag ingerekend. Op de beklimming van Regensdorf zorgde Alpecin-Deceuninck voor het hoge tempo en viel het peloton uit elkaar.

In de afdaling kwam alles weer samen en leek een sprint onafwendbaar. Alberto Bettiol zag echter zijn kans en ging in de aanval op vier kilometer van de finish. De Italiaan nam een mooie voorsprong, maar werd in de slotkilometer alsnog ingerekend en er kwam een sprint. De sprint werd aangetrokken voor Arnaud de Lie, de Belg zat perfect gepositioneerd maar door schakelproblemen deed hij niet mee voor de zege, al sprintte hij nog wel naar de derde positie. De overwinning ging naar Bryan Coquard, die zijn eerste overwinning van het jaar pakte.

Results powered by FirstCycling.com