Vendrame wint vanuit lange vlucht negentiende rit Giro d'Italia

De negentiende etappe in de Giro d'Italia is gewonnen door Andrea Vendrame. De 29-jarige Italiaan was vanuit een vroege vlucht de sterkste. Hij won met een kleine minuut voorsprong op Pelayo Sánchez. Het peloton deed het vandaag rustig aan en kwam op ruim een kwartier van Vendrame binnen.

De negentiende etappe in de Giro d'Italia was gemaakt voor de aanvallers en in de eerste twee uur waren er volop aanvallen en uiteindelijk zou er een kopgroep van twintig renners ontstaan. Op de Sella Valcalda, de tweede klim van de dag, toonde Julian Alaphilippe zich aanvalslustig. De voormalig wereldkampioen probeerde het meermaals en uiteindelijk bleven zes renners over. Naast Alaphilippe waren dat Jhonatan Narváez, Georg Steinhauser, Pelayo Sánchez, Lucas Plapp, Quinten Hermans en Andrea Vendrame.

In de natte afdaling van de Sella Valcalda nam Vendrame het meeste risico en de Italiaan nam een kleine voorsprong. Doordat er in de achtergrond vooral naar elkaar werd gekeken, werd de voorsprong alsmaar groter. Bij aanvang van de slotklim had Vendrame een kleine minuut voorsprong. De Italiaan wist die voorsprong vast te houden en reed naar de winst in de negentiende etappe. Sánchez werd op een kleine minuut tweede, voor Steinhauser.

Het peloton deed het rustig aan en kwam pas ruim een kwartier later over de finish. In de slotfase kwam de nummer drie van het klassement Geraint Thomas nog ten val, maar zonder gevolgen en hij kwam samen met de andere favorieten over de finish. Zaterdag volgt de laatste bergrit in de Giro. Dan staat twee keer de Monte Grappa op het programma.

Results powered by FirstCycling.com