Oud-bondscoach Grieken acht duels geschorst

De Portugees Fernando Santos is voor acht duels geschorst door de FIFA. Op het afgelopen WK, toen Santos bondscoach was van Griekenland, misdroeg hij zich tijdens de wedstrijd tegen Costa Rica. De scheidsrechter stuurde hem na de verlenging naar de kant, maar hij weigerde in eerste instantie te vertrekken. Volgens de wereldvoetbalbond heeft hij zich 'verschillende keren onsportief gedragen tegen de scheidsrechters'.

De uitsluiting van acht duels geldt alleen voor wedstrijden waarin Santos als bondscoach optreedt. Wanneer dat zou zijn, is onduidelijk. Het contract van de 59-jarige Portugees bij Griekenland liep na het WK af.

Ook de Italiaanse teamarts Aldo Esposito kreeg een forse schorsing van de FIFA opgelegd. Hij mag zes wedstrijden van de Azzurri niet op de bank zitten. Esposito werd naar de tribune verwezen tijdens Italië - Uruguay, de wedstrijd waarin Luis Suarez zijn tanden in de Italiaan Giorgio Chiellini zette.

Claudio Marchisio werd tijdens Italië - Uruguay met rood naar de kant gestuurd. Hij mist de eerste EK-kwalificatiewedstrijd van de Italianen op weg naar het eindtoernooi van 2016. Op 4 september, als Nederland tegen Italië oefent, kan hij dus wel van de partij zijn.

Ante Rebic mist het eerste EK-kwalificatieduel van Kroatië tegen Malta. Hij kreeg tegen Mexico rood. Antonio Valencia mist de eerste wedstrijd van zijn Ecuador op de Copa America in juni volgend jaar. De vleugelspits van Manchester United had tegen Frankrijk een rode kaart ontvangen.