WK-topscorer aller tijden Klose zet punt achter interlandloopbaan

Miroslav Klose heeft zijn laatste interland voor Duitsland gespeeld. "Met de wereldtitel in Brazilië kwam een kinderdroom uit", zegt de 36-jarige topscorer aller tijden van het Duitse team. De spits van Lazio Roma scoorde zestien keer op een WK, ook een record.

De spits van Poolse komaf werd in 2001 gevraagd om voor Polen uit te komen, maar weigerde dat omdat hij graag voor Duitsland wilde spelen. Op 24 maart van dat jaar maakte hij zijn debuut in de Nationalelf in een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Albanië. Hij mocht ruim een kwartier voor tijd invallen en kopte niet veel later de 2-1 binnen, gevolgd door zijn kenmerkende salto voorover.

Nog voor het WK 2002 ruim een jaar later begon had Klose al acht goals gemaakt voor Duitsland. In Japan en Zuid-Korea scoorde hij vervolgens vijf keer, net als vier jaar later op het WK in eigen land. Ook in 2010 wist hij weer vier keer te scoren op het WK. Dit jaar kwam hij in Brazilië in actie op zijn vierde WK en ook nu was hij trefzeker. Tegen Ghana maakte hij zijn 15e WK-goal waarmee hij Ronaldo evenaarde als topscorer aller tijden. Uitgerekend in de halve finale tegen Brazilië kwam nummer 16 erbij.