CAS-zaak Suárez dient op 8 augustus

Sporttribunaal CAS behandelt op vrijdag 8 augustus de beroepszaak van Luis Suárez tegen zijn straf als gevolg van het bijtincident. Het internationale sporttribunaal heeft dat vrijdag naar buiten gebracht.

De zaak wordt met spoed behandeld en vervolgens wordt binnen een week een uitspraak verwacht. Suárez werd voor vier maanden geschorst van alle voetbalgerelateerde activiteiten. Door die straf mag de Uruguayaan niet alleen geen wedstrijden spelen, maar ook niet trainen. Door in beroep te gaan hoopt de aanvaller wel te mogen meetrainen bij FC Barcelona, om vervolgens in oktober zijn debuut te maken.

Los van de straf van vier maanden mag Suárez ook negen wedstrijden van Uruguay niet meedoen. De oud-Ajacied werd zwaar geschorst, nadat hij op het WK de Italiaan Giorgio Chiellini in zijn schouder beet. Suárez kan wellicht in oktober tegen Real Madrid zijn eerste duel voor Barça spelen.

Ondanks het bijtincident maakte de 27-jarige topschutter dus toch een toptransfer naar Spanje. Barcelona betaalde Liverpool ongeveer 94 miljoen euro voor de spits die vorig seizoen met 31 goals topscorer van de Premier League werd.