Gutierrez tot winterstop uitgeschakeld

De blessure van Felipe Gutiérrez krijgt een staartje. FC Twente heeft de aanvaller pas na de winterstop terug. Gutiérrez verliet Twente deze zomer tijdelijk voor het WK voetbal in Brazilië. De Chileense voetbalbond riep hem op voor het prestigieuze toernooi, in de wetenschap dat de speler nog niet volledig was hersteld van een blessure aan zijn knie.

Nu heeft de Chileen een operatie ondergaan om van zijn knieklachten af te komen. Dat houdt in dat hij de komende maanden nog niet inzetbaar is voor Twente. De club meent dat de kwetsuur van Gutiérrez tijdens het WK, waar hij vier wedstrijden speelde, alleen maar verslechterd is.

Twente overweegt richting de FIFA te stappen voor een schadeloosstelling. De wereldvoetbalbond stelde een FIFA Club Protection Programme op, waarmee clubs een soortement verzekering konden afsluiten gedurende het internationale kampioenschap.

Normaal gesproken zal de FIFA nu het salaris van Gutiérrez doorbetalen in de periode dat hij herstelt. Een verzachting van de pijn, die voor Twente groot is omdat de speler een vaste kracht is geworden in Enschede. Hij speelde vorig seizoen 33 competitiewedstrijden in de hoofdmacht van de Tukkers. Op het WK kwam hij uit tegen onder meer het Nederlands elftal.

De 23-jarige Gutiérrez kwam twee seizoenen geleden over van Universidad Catolica. Bij Twente scoorde hij tot nu toe zeven keer in zestig competitiewedstrijden.