Schumacher raakte steen met ski voor val

Op een persconferentie is bekendgemaakt dat Michael Schumacher zich tijdens zijn ongeluk zo'n acht meter buiten de piste bevond. Volgens de onderzoekers raakte Der Schumi bij een kruising tussen de rode en de blauwe piste van de piste en raakte een steen.

De Franse politie heeft frame voor frame de beelden bekeken van de camera die in de helm van Schumacher zat. Hoe hard hij ging tijdens zijn val is volgens de onderzoekers moeilijk vast te stellen. De onderzoekers zeiden verder dat ze geen informatie hebben over een film die door toeristen zou zijn gemaakt van het ongeluk.

Eerder werd er gezegd dat Schumacher buiten de piste terechtkwam omdat hij iemand zou hebben geholpen die ten val was gekomen. Op de film op de helmcamera, die twee minuten duurt, is hiervan niets te zien. Overigens wordt er niet uitgesloten dat het wel is gebeurd.

Schumacher liep zwaar hersenletsel op en onderging inmiddels twee hersenoperaties. Na de tweede ingreep waren tekenen van verbetering te zien, meldden zijn artsen vorige week dinsdag. Zijn situatie is nog altijd kritiek, maar stabiel. Ook wordt hij nog steeds in een kunstmatige coma gehouden. De doktoren hebben laten weten pas weer iets te melden als er verandering komt in Schumachers situatie.