FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 13 oktober 2010

Nepalees kleinste man ter wereld

Een Nepalese tiener wiens kleine postuur hem in eigen land beroemd maakte, is donderdag op zijn achttiende verjaardag officieel de kleinste man ter wereld geworden. Khagendra Thapa Magar, 65,5 centimeter groot en 5,5 kilo zwaar, neemt de koppositie over van de 24-jarige Colombiaan Edward 'Nino' Hernandez.

Een team onderzoekers van het Guinness World Records-boek reisde deze week af naar Nepal om Magar zijn lengte te meten. Magar, de zoon van een gelijknamige fruitverkoper in de buurt van de centrale stad Pokhara, geniet volgens zijn vader van alle aandacht. "Khagendra is misschien klein, maar zijn lengte heeft hem een grote naam bezorgd." De vader weet niet waarom zijn zoon zo klein is, maar naar verluidt zou hij lijden aan de zeer zeldzame aandoening: primordiale dwerggroei.

Nepalees kleinste man ter wereld
'Nepalees kleinste man ter wereld' (Foto: ANP)

California proposition 19

Proposition 19 afgekort tot prop 19 is een wetsvoorstel over het bezit, verkoop en vervoer van marihuana. Het merendeel van de kiezers stemt voor, echter het is nog onduidelijk wat er gaat gebeuren.

Maar wat zou er gebeuren als marihuana legaal gaat worden in Californië.. Next Media zocht het uit en kwam met dit vermakelijke filmpje. Let vooral op de marihuana-ijsjes.

Met dank aan ChiefBigFoot voor de submit.

Martens, Mollema kopmannen in Lombardije

Door de afmelding van Robert Gesink zullen Bauke Mollema en Paul Martens als kopmannen naar voren worden geschoven in de Ronde van Lombardije. Gesink gold als grote favoriet, maar meldde zich maandag af omdat zijn vader in het ziekenhuis was opgenomen na een zware val.

Naast Martens en Mollema zal ook Oscar Freire meedoen in Italië. De Spanjaard won afgelopen zondag nog Parijs - Tours. Verder doen ook Mauricio Ardila, Dmitry Kozontchuk, Grischa Niermann, Sebastian Langeveld en Dennis van Winden mee in de laatste koers van de ploeg van het seizoen.

Halsema wilde desnoods met CDA regeren

GroenLinks-fractievoorzitter Femke Halsema heeft nog geprobeerd een kabinet van haar partij met het CDA, VVD, D66 en met of zonder PvdA voor elkaar te krijgen. Ze had er veel voor over om maar te voorkomen dat de PVV van Geert Wilders betrokken zou worden bij de coalitie, zei ze woensdagavond in het televisieprogramma Moraalridders.

Halsema had contact gezocht met CDA'er Ernst Hirsch Ballin. Volgens haar vond Hirsch Ballin dat het plan serieus moest worden overwogen. Hij heeft het plan met zijn partijgenoten Maxime Verhagen, Ab Klink en Henk Bleker besproken. Uiteindelijk hoorde ze echter niets terug. "Het signaal werd niet beantwoord."

Het CDA wilde liever niet met de PvdA samenwerken. Het kabinet van PvdA, CDA en ChristenUnie viel in februari nadat CDA en PvdA het niet eens konden worden over de Nederlandse aanwezigheid in Afghanistan. Hoewel GroenLinks de PvdA er liever wel bij had, had ze het ervoor over gehad zonder deze partij, maar met VVD en CDA een coalitie te vormen.

Onrust in Amsterdam over geweldsexplosie

Bij een schietpartij aan het Nieuwlandhof in Amsterdam Zuidoost zijn dinsdagavond drie mannen zwaargewond geraakt. Het is het tweede ernstige incident in het stadsdeel in 24 uur tijd.

Opvallend, want het leek juist weer rustig te zijn in het stadsdeel. In Holendrecht, waar de schietpartij plaatsvond, maken de bewoners zich grote zorgen over de onveiligheid in de wijk.

Maandag vond op het Wethouder de Roosplein, in de buurt van metrostation Gein, een schietpartij plaats. Daarbij raakte een man gewond. De politie liet woensdag weten dat beide incidenten niet met elkaar te maken hebben.

C-Mon & Kypski grijpt naast Britse prijs

C-Mon & Kypski heeft de nominatie voor de UK Video Music Awards niet kunnen verzilveren. De vier Utrechtse heren waren met hun videoclip More is Less genomineerd voor de prijs voor de meest innovatieve video. De prijs ging dinsdagavond in Londen naar The Johnny Cash Project.

De Britse rapper Plan B was de grote winnaar van de avond. Hij nam vier awards mee naar huis, onder meer voor beste popvideo voor zijn clip bij Prayin'. De Amerikaanse band OK Go won de prijs voor de beste video van het jaar bij hun nummer This Too Shall Pass.

Lady Gaga's Bad Romance werd bekroond tot beste internationale video. Jay-Z maakte met On to the Next One de beste urban video en werd daarmee tevens onderscheiden voor de beste montage. De Britse videoprijzen worden elk jaar uitgereikt.

Blijf met jullie fikken van mijn cv af

Mijn thermostaat 1 graadje lager? No way! No fucking way! Een beter milieu begint bij jezelf? Prima! Maar niet ten koste van een eerste levensbehoefte, een comfortabel warm huis. Zondag was het 10 oktober, ofwel '10-10'. Dat is de titel van een wereldwijd milieu-initiatief met als doel om in 2010 10% minder CO2 uit te stoten dan in 2009. Helemaal voor, goed idee, applaus. Maar ik ga er niet voor in de kou zitten. Omdat ik er geen zin in heb, en omdat het verlakkerij is.

Geen Amsterdam Swim Cup in 2011

De Amsterdam Swim Cup gaat volgend jaar niet door. de organisatie ziet geen mogelijkheden om komend jaar een volwaardig toernooi te organiseren in het Sloterparkbad.

Daarom is besloten de editie van 2011 niet door te laten gaan en gaat men zich volledig richten op 2012. De Swim Cup word altijd in maart gehouden en is voor de zwemmers altijd een belangrijk kwalificatiemoment in aanloop naar een Wereldkampioenschap of Olympische Spelen.

de zwembond KNZB wil daarom nu in plaats van de Swim Cup een andere meerdaagse wedstrijd te organiseren.

Schnitzel aan moslims kost lerares de kop

De 59-jarige Ursula E. is maar liefst achttien jaar lerares wiskunde en kunst geweest op een kleine scholengemeenschap in het Duitse Betzdorf. Thans is de lerares ontslagen. Ze heeft een paar islamitische leerlingen een schnitzel voorgeschoteld waarin varkensvlees zat verwerkt.

"In de kantine stonden twee schotels met schnitzels", vertelt de gewezen lerares. "De ene schaal bevatte vier schnitzels, de andere elf. Hoewel ze niet waren gelabeld, heb ik het vlees onder een paar leerlingen verdeeld." Wat ze niet wist, was dat sommige schnitzels van varkens afstamden. Een negenjarige, islamitische leerling vroeg nog aan haar of zij wist wat voor soort vlees het eigenlijk was, maar kreeg een ontkennend antwoord.

De jongen liet het vlees liggen, terwijl een Turks meisje haar lap vlees aan een Duitse leerling gaf. Voor de lerares was hiermee de kous af, tot de moeder van het Turkse jongetje de volgende dag woedend aan de telefoon hing. Enkele dagen later had zich een groep van vijftien Turkse vaders en moeders op de school verzameld, die het ontslag van Ursula eisten.

Het schoolbestuur reageerde adequaat en stuurde de lerares direct met verlof. "Ik moest onmiddellijk de school verlaten. In een gesprek met het schoolbestuur werd voorgesteld mij te ontslaan."

De school met 302 leerlingen telt 45 moslimkinderen. Het schoolbestuur heeft schriftelijk verklaard voortaan naast vegetarisch voedsel uitsluitend kip- en rundvlees aan te bieden. Ursula heeft excuses aangeboden aan de ouders van het bewuste jongetje, maar tevergeefs. Ze zit inmiddels zeven maanden thuis en lijdt aan angststoornissen. Ze heeft gevraagd haar ontslag in te trekken, maar hier wil de school niets van weten. "Ze is niet ontslagen, ze zit ziek thuis", vertelt een woordvoerster. "Het hele incident is geen probleem meer. Daarbij hebben we gewoon weer varkensvlees op het menu gezet, dus ze is welkom."

Een filmpje van het incident is hier te bekijken

Makers Transformers 3 gaan vrijuit

De producenten van de film Transformers 3 zijn niet verantwoordelijk voor het ongeluk dat op 1 september op de set plaatsvond. Dat heeft de politie van Indiana laten weten, schrijft de Amerikaanse entertainmentsite TMZ.

Begin vorige maand werd een figurante door een losgeslagen staalkabel tegen haar hoofd geraakt waardoor ze aan de linkerkant van haar lichaam verlamd raakte. Haar familie klaagde vervolgens de filmproducenten aan.

Een politiewoordvoerder laat weten dat de producenten, Paramount Pictures en Dreamworks, de veiligheidsvoorschriften volledig hebben nageleefd. "Er volgen geen aanklachten. Dit ongeluk was niet te voorkomen."

De set van de nieuwe Transformers-film werd afgelopen weekeinde weer geplaagd door een ongeluk. Een politieauto ramde zondag een van de Transformers-auto's toen deze met loeiende sirenes een afgezet kruispunt, waar op dat moment opnames plaatsvonden, overstak. Een agent raakte lichtgewond.

Tranformers 3 moet in 2012 in première gaan.


Producenten Transformers 3 gaan vrijuit (Foto: Novum)

Doden bij confrontaties Turkije

Twee Turkse soldaten en een Koerdische militant zijn woensdag omgekomen bij confrontaties in het zuidoosten van Turkije. Dat meldt het Turkse persbureau Anatolia.

Het vuurgevecht tussen soldaten en een groep militanten had plaats nadat de rebellen een oproep om zich over te geven negeerden en het vuur openden. Het leger heeft intussen de jacht op de overige rebellen geopend.

De militanten van de PKK, de Koerdische afscheidingsbeweging, strijden sinds 1984 voor autonomie. Tienduizenden mensen kwamen al bij het conflict om. De groep kondigde onlangs een eenzijdig staakt-het-vuren af in de hoop een dialoog op gang te kunnen brengen, maar Turkije heeft dat genegeerd.

Franse Senaat stelt pensioenbeslissing uit

De Franse Senaat heeft de stemming over het pensioenhervormingsplan uitgesteld. Dat zegt een woordvoerster van de conservatieve regeringspartij UMP. Door het plan zou onder meer de pensioengerechtigde leeftijd van 60 naar 62 jaar worden verhoogd. De Franse bevolking protesteert massaal tegen het plan.

Volgens de woordvoerster heeft het hogerhuis van het parlement meer tijd nodig om over de 820 amendementen die door de oppositie zijn ingediend te debatteren. De stemming -die voor vrijdag gepland stond- zal nu waarschijnlijk midden volgende week plaatsvinden.

Vakbonden leidden woensdag de tweede dag van een staking voor onbepaalde tijd om het ongenoegen over de wet te uiten. Volgens de regering van Sarkozy is er echter geen andere keus dan het doorvoeren van de hervormingen. Om het begrotingstekort onder de duim te krijgen en de economische groei weer aan te zwengelen, zijn volgens de regering strenge financiële maatregelen nodig.

Windows Phone 7 ook voor Mac-gebruikers

Gisteren werd bekend dat eind deze maand de Windows Phone 7 op de markt zal komen in Europa. Wat vooral interessant is aan deze telefoon is dat deze Xbox Live integratie zal krijgen. Misschien lijkt het je de telefoon voor jou omdat je een fervent Xbox Live gebruiker bent, maar ben je bang dat je als Mac-gebruiker niet alle functies van de telefoon kan gebruiken.

Microsoft stelt alle Mac-gebruikers met een Xbox 360 gerust. In een mail aan Joystiq wisten ze te melden dat Mac-gebruikers later in 2010 een client krijgen om hun Windows Phone 7 mee te synchroniseren. "Later in 2010 Microsoft will make a public beta available of a tool that allows Windows Phone 7 to sync select content with Mac computers."

Meer informatie over deze 'tool' is nog niet gegeven, maar het is zeker een verbetering op de regeling bij Microsofts Zune. De Zune client was exclusief beschikbaar voor Windows, zo konden Mac-gebruikers bijvoorbeeld geen Project Gotham Racing op hun Zune zetten.


De Windows Phone 7, niet alleen voor Windows.

Xavi: "Ik geloof in 'toegewijde' Guardiola"

Xavi ziet in Pep Guardiola nog altijd de ideale trainer voor FC Barcelona. De middenvelder vindt Guardiola een 'energieke' oefenmeester.

"Ik geloof in Pep (Guardiola, red.). Hij is toegewijd en enthousiast", zegt Xavi tegenover UEFA.com. "Hij heeft de kracht om zijn energie op de groep over te brengen. Ik weet dat er zorgen waren over zijn gebrek aan ervaring. Maar aan de andere moet je iemand van buiten Barcelona weer laten aanpassen aan de omgeving."

"Pep weet hoe hij de zaken moet aanpakken. Hij weet hoe de spelers zich voelen, zeker onder de enorme druk bij Barcelona. Hij is de juiste man op de juiste plaats. Zelfs de grootste oppertunisten zouden echter niet voor mogelijk hebben gehouden wat hij met ons elftal heeft gepresteerd", vervolgt de middenvelder van Barça.

De 30-jarige Xavi bewondert de houding van Guardiola. "De trainer blijf altijd rustig. Hij dwingt niemand ergens toe. Hij stimuleert ons om alles uit ons mooie leven als voetballer te halen. Pep is een trainer die balbezit hoog in het vaandel heeft staan. Hij geeft ons altijd drie of vier punten mee over de tegenstandr. Dan hebben we aan tien minuten genoeg."

Volledige tracklist Dance Central bekend

De volledige tracklist van Dance Central is bekendgemaakt. Op de lijst hieronder staan alle liedjes waarop jij je beste dancemoves kan laten zien. De volledige game komt op 9 november uit en is exclusief voor de Xbox 360. Voor dit spel is het wel vereist dat je Kinect in huis hebt staan.

  • Audio Push – "Teach Me How To Jerk"
  • Basement Jaxx – "Rendez-vu"
  • Beastie Boys – "Body Movin' (Fatboy Slim Remix)"
  • Beenie Man – "King Of The Dancehall"
  • Bell Biv DeVoe – "Poison"
  • Benny Benassi – "Satisfaction"
  • Cascada – "Evacuate the Dancefloor"
  • Christina Milian – "Dip It Low"
  • The Commodores – "Brick House"
  • Craig Mack – "Flava In Ya Ear (Remix)"
  • Dirty Vegas – "Days Go By"
  • Eric B. & Rakim – "Don't Sweat the Technique"
  • Fannypack – "Hey Mami"
  • Jay Sean ft. Lil Wayne – "Down"
  • Kool & The Gang – "Jungle Boogie"
  • Kylie Minogue – "Can't Get You Out of My Head"
  • Lady Gaga – "Just Dance"
  • Lady Gaga – "Poker Face"
  • Lipps Inc – "Funky Town"
  • M.I.A. – "Galang '05"
  • Nelly Furtado – "Maneater"
  • Nina Sky – "Move Ya Body"
  • No Doubt – "Hella Good"
  • Pitbull – "I Know You Want Me (Calle Ocho)"
  • Quad City DJ's – "C'mon N' Ride It (The Train)"
  • Rihanna – "Pon de Replay"
  • Salt-N-Pepa – "Push It"
  • Snoop Dogg/Pharrell – "Drop It Like It's Hot"
  • Soulja Boy Tell 'Em – "Crank That (Soulja Boy)"
  • Technotronic – "Pump Up the Jam"
  • Wreckx-n-Effect – "Rump Shaker"
  • Young MC – "Bust A Move"

Bloedige dag voor NAVO in Afghanistan

Woensdag was een bloedige dag voor de NAVO in Afghanistan: opstandelingen doodden ten minste zes medewerkers. Vier van hen kwamen bij een bomaanslag in het zuiden van het land om het leven. Een ander kwam om bij een aanslag in het oosten en de zesde werd gedood door een bermbom. De NAVO heeft geen nationaliteiten of exacte locaties van de aanslagen bekendgemaakt.

In de oostelijke provincie Khost werden dinsdagnacht een commandant en drie andere militanten van het Haqqani-netwerk -een Pakistaanse factie van de Taliban met nauwe banden met Al-Qaida- gedood in een vuurgevecht.

Deze maand zijn al 34 medewerkers van de NAVO omgekomen. Sinds de invasie van 2001 werden meer dan tweeduizend NAVO-medewerkers gedood.

Celstraf geëist voor oplichten verzekeraars

Tegen drie verdachten van het oplichten van verzekeraars zijn woensdag straffen tot een jaar cel geëist. Voor de oplichtingpraktijken werden volgens het Openbaar Ministerie in Alkmaar tussen 2004 en 2009 diverse auto's ten onrechte als gestolen opgegeven bij de politie en verzekeraars. In totaal werden verzekeringsmaatschappijen ruim tweehonderdduizend euro lichter gemaakt.

De zwaarste straf werd geëist tegen de 48-jarige hoofdverdachte uit Castricum. Een medeverdachte hoorde een taakstraf van tweehonderd uur en vier maanden voorwaardelijke cel tegen zich eisen. Tegen een derde verdachte werd een taakstraf van tachtig uur geëist.

De hoofdverdachte had volgens het OM diverse auto's op zijn naam staan of had ze op naam van anderen gezet. Vervolgens deed hij of een medeverdachte aangifte van diefstal. In werkelijkheid waren de auto's echter gesloopt. In een geval was de auto naar het buitenland gebracht. De 48-jarige man zou zeven keer geslaagd zijn in zijn oplichtingpraktijken. Daarnaast wordt hij verdacht van nog een poging hiertoe.

Een van de medeverdachten, een 35-jarige vrouw uit Castricum, zou voor 25.000 euro hebben meegeprofiteerd. Zij zou hebben geholpen bij twee oplichtingzaken en een poging hiertoe. De man en vrouw uit Castricum zouden met hun 'verdiensten' andere auto's hebben gekocht.

De derde verdachte, een 43-jarige vrouw uit Emmeloord, wordt alleen verdacht van een poging tot oplichting. In de zaak zijn nog twee medeverdachten. Zij moeten zich op een later moment voor de rechter verantwoorden.

De rechtbank in Alkmaar doet over twee weken uitspraak.

Recordaantal dode bultruggen in Brazilië

Aan de Braziliaanse kust is dit jaar een recordaantal dode bultruggen aangespoeld. Dat zeggen maritieme wetenschappers.

Volgens Milton Marcondes van het instituut voor bultruggen stierven in 2010 zeker 75 dieren. Het hoogste aantal tot nog toe was 41 in 2007. De meeste walvissen stierven op zee, hun karkassen spoelden aan. Sommige andere dieren leefden nog toen ze de kust bereikten maar overleden daar.

De wetenschappers onderzoeken of ziekte een factor in het hogere sterftecijfer is of dat door de hogere temperatuur van de oceaan de hoeveelheid krill -dat walvissen eten- afneemt.

Bultruggen zwemmen van Antarctica naar warmere Braziliaanse wateren om zich daar tussen juli en november voort te planten.

Valve bevestigt Defense of the Ancients 2

Valve heeft vandaag aangekondigd dat het volgend jaar Defense of the Ancients 2 uitbrengt. Defense of the Ancients was een populair scenario dat gemaakt was met de World Editor-tool van Blizzards RTS-game Warcraft 3.

Defense of the Ancients is in de basis een towerdefense-game die begonnen is als Warcraft 3-scenario. In het scenario kunnen twee teams van spelers het tegen elkaar opnemen. Elk team beschikt over enkele zogenaamde Ancients. Ancients zijn oude gebouwen die aan de uiteinden van het level staan die zwaar bewaakt worden. Het doel van het scenario is om de Ancients van de tegenstander uit te schakelen.

Sinds vijf jaar wordt Defence of the Ancients als officieel spel op toernooien georganiseerd door Blizzard. Het wordt onder andere gespeeld op de World Cyber Games. Valve heeft weinig details bekend gemaakt; alleen dat Defence of the Ancients 2 in 2011 uitkomt op PC en Mac. Volgens Valve zal het de unieke mix van online RTS- en RPG-actie bevatten die Defence of the Ancients ook populair maakte.

Perez Hilton verontschuldigt zich op Youtube

Perez Hilton, de 32-jarige roddelnicht van de gelijknamige showbizz-gossipsite in de Verenigde Staten, heeft in een verklaring op YouTube gezegd zijn site voortaan anders te doen en zich te onthouden van kwetsende uitspraken.

"Ik wil niet verder op deze voet. Ik moet veranderen en dat ga ik doen, per vandaag," huilt Perez in zijn bijna zeven minuten durende monoloog.  "Ik zal Jennifer Aniston nooit meer bij die naam noemen die ik heel lang heb gebruikt."

Of hij zijn toon inderdaad zal matigen valt nog te bezien.

Spanje arrresteert voormalige minister Guatemala

De Spaanse politie heeft de voormalige Guatemalaanse minister van binnenlandse zaken Carlos Vielman gearresteerd. Vielman werd gezocht wegens betrokkenheid bij de dood van zeven gevangenen in 2006.

De Guatemalaanse autoriteiten zochten Vielman nadat de internationale commissie tegen straffeloosheid in Guatemala hem als een van de verdachten had genoemd van de moord op zeven gevangenen in de El Pavon-gevangenis in het zuiden van het land.

Volgens een woordvoerder van de Spaanse politie werd Vielman dinsdag gearresteerd in het centrum van Madrid. Verwacht wordt dat hij donderdag voor de rechter moet verschijnen zodat de uitzettingsprocedure van start kan gaan.

Vielman nam in 2007 ontslag als minister van binnenlandse zaken na een schandaal over vermoedelijke betrokkenheid van de Guatemalaanse politie bij de moord op drie Salvadoraanse politici.

Chelsea half jaar zonder Benayoun

Chelsea-middenvelder Yossi Benayoun moet geopereerd worden aan zijn gescheurde achillespees. Maandag gaat hij onder het mes. De Israëlische international kan daardoor zes maanden niet spelen, meldt de Engelse kampioen.

Eerder was al bekend geworden dat Benayoun dit kalenderjaar vermoedelijk niet meer in actie komt. Chelsea nam Benayoun afgelopen zomer over van Liverpool.

Vorige week werd, terwijl Benayoun bij het Israëlisch elftal was, de blessure vastgesteld. Hij miste daardoor de interlands tegen Kroatië en Griekenland. Voordat hij zich bij zijn nationaal elftal aansloot had Benayoun ook al een blessure. Half september had hij in het League Cup-duel met Newcastle United al een kuitspierblessure opgelopen.

Pentagon: abrupt eind anti-homobeleid slecht

De Amerikaanse minister van Defensie Robert Gates heeft gezegd dat het door de rechter opgelegde, onmiddellijke einde van het verbod op openlijke homoseksualiteit in het leger, schadelijk is. Er zou veel tijd nodig zijn om de krijgsmacht voor te bereiden. Dat kan erop duiden dat de regering tegen de uitspraak in beroep gaat.

In de VS gold tot dinsdag de regel 'Don't ask, don't tell': militairen mogen niet naar hun geaardheid worden gevraagd, maar de ontdekking dat iemand homoseksueel is kan tot ontslag leiden. De regering-Obama wil van de regel af, maar een wetsvoorstel daartoe strandde onlangs in de Senaat. Een gerechtelijke uitspraak maakte echter een abrupt einde aan het beleid.

Gates, die vanuit de regering van Bush doorstroomde naar die van Obama, vindt net als Obama zelf dat de wet door het Congres moet worden gewijzigd. Een verandering van het beleid heeft volgens hem 'enorme consequenties voor militair personeel', en vergt dus veel voorbereiding en training. Het zou gevolgen hebben voor zaken als huisvesting en verzekeringen tot officiële protocollen bij sociale gelegenheden. Het Pentagon schrijft daarom een rapport over hoe homo's in het leger kunnen worden geïntegreerd. Dit moet de leidraad zijn voor een nieuw wetsvoorstel.

Er schuilt echter een addertje onder het gras: het rapport is pas in december klaar, en bij een nieuwe stemronde in het Congres is de kans aanwezig dat de democratische meerderheid verdwenen is. Op 2 november zijn er namelijk parlementsverkiezingen. Veel Republikeinen willen het beleid niet versoepelen: zij stellen dat openlijk homoseksuele militairen het moreel en de gevechtsklaarheid van de troepen aantasten.

Pornostudio's dicht na HIV-besmetting

Een tweetal pornostudio's in de Verenigde Staten sluiten voor onbekende tijd hun deuren. Een acteur is namelijk positief getest op HIV en daarom zijn de opnamen uit voorzorg stilgelegd. 

De twee studio's, Vivid Entertainment en Wicked Pictures, laten nu alle acteurs testen die seks hebben gehad met de besmette acteur. In 2004 was er ook al een golf van besmettingen in de porno, toen waren er veertien acteurs besmet. Al jaren proberen aids-activisten om producenten van seksfilms condooms te laten gebruiken op de set.

Onderzoek rol bedrijf bij bouw muur Israël

De nationale recherche is een onderzoek gestart naar de betrokkenheid van de Nederlandse kraanverhuurder Riwal bij de bouw van de Israëlische muur rond de Westelijke Jordaanoever. Het bedrijf in Dordrecht is daartoe woensdag doorzocht. Dat heeft het Openbaar Ministerie woensdag bekendgemaakt.

Het OM heeft tegen Riwal twee aangiften ontvangen. Het onderzoek loopt nog. Het OM beslist pas later of er strafrechtelijke vervolging gaat plaatsvinden.

De muur ligt voor het grootste deel op Palestijns grondgebied. Het Internationale Gerechtshof in Den Haag oordeelde in 2004 dat de muur illegaal is.

De kraanverhuurder, die in veel landen vestigingen heeft, kwam al in 2006 in opspraak omdat kranen van het bedrijf werden ingezet voor de bouw van de bijna tien meter hoge barrière. Riwal stelde destijds de huurders nadrukkelijk te hebben verzocht de machines niet te gebruiken voor de bouw van een muur op Palestijns grondgebied.

Donner houdt vast aan hogere AOW-leeftijd

Tot op zijn laatste werkdag als minister van Sociale Zaken ijvert Piet Hein Donner voor een hogere AOW-leeftijd. In een brief aan de Tweede Kamer zet hij woensdag uiteen hoe zo snel mogelijk de AOW-leeftijd verhoogd kan worden om de financiële problemen van pensioenfondsen aan te pakken.

Donner doet aanbevelingen over hoe al ingediende voorstellen van het vorige kabinet van CDA, PvdA en ChristenUnie voor verhoging van de AOW-leeftijd en flexibilisering van de oudedagsvoorziening aangepast kunnen worden aan het pensioenakkoord van werkgevers en vakbonden.

Zo vindt Donner dat een onafhankelijke instantie betrokken moet worden bij de koppeling van de pensioenleeftijd aan de stijgende levensverwachting. Ook moet voorkomen worden dat mensen die met een lagere AOW-uitkering toch op 65 jaar met pensioen gaan, een beroep doen op de Bijstand.

Oslo boos om Chinese reactie Nobelprijs

Noorwegen heeft China opgeroepen de restricties voor de vrouw van de winnaar van de Nobelprijs voor de vrede op te heffen. Noorse diplomaten probeerden dinsdag een bezoek te brengen aan Liu Xia, maar werden 'door functionarissen tegengehouden'. Dat zei het Noorse ministerie van buitenlandse zaken woensdag.

Liu Xia is min of meer onder huisarrest geplaatst sinds het Nobelprijs-comité haar man, Liu Xiaobo, de Nobelprijs voor de vrede toekende. "We dringen er ernstig bij de Chinese autoriteiten op aan het huisarrest op te heffen en haar vrijheid niet langer te belemmeren", zei Raghnild Imerslund, woordvoerster van het ministerie.

Liu Xiaobo werd onderscheiden omdat hij al meer dan twee decennia strijdt voor de mensenrechten en vreedzame democratische hervormingen. De 54-jarige dissident zit al bijna twee jaar vast, nadat hij in 2008 werd veroordeeld wegens subversieve activiteiten.

Mali: westen moet strijd tegen Al-Qaida beperken

Westerse troepen zouden hun deelname aan militaire operaties tegen de Noord-Afrikaanse tak van Al-Qaida moeten beperken. Dat stelt de Malinese kolonel Yamoussa Camara.

Volgens Camara moeten ze op de achtergrond blijven -voor het geven van training en materiaal- zodat het Malinese leger de steun van de bevolking kan behouden. Camara sprak op een bijeenkomst van de G8 in Mali over hoe Al-Qaida in de Islamitische Maghreb (AQIM) aangepakt moet worden.

Een factie van AQIM houdt momenteel zeven gijzelaars vast in het noorden van Mali -vijf Fransen, een man uit Togo en een uit Madagascar- en de Franse regering zei onlangs dat ze informatie heeft dat de groep vermoedelijk aanslagen in Europa plant.

In juli namen Franse troepen deel aan een aanval van Mauritaanse troepen tegen AQIM op Malinees grondgebied.

Kamer: beëdiging ministers moet openbaar

De beëdiging van nieuwe ministers en staatssecretarissen moet voortaan in het openbaar gebeuren. Dat vindt de Tweede Kamer, heeft RTL Nieuws woensdag gemeld.

Koningin Beatrix beëdigt het nieuwe kabinet onder leiding van premier Mark Rutte (VVD) donderdag op paleis Huis ten Bosch. Dat gebeurt zoals altijd achter gesloten deuren. Bij het aantreden van het volgende kabinet moet dat anders, vindt de Tweede Kamer.

"Het is een mooie ceremonie, en we hebben niets te verbergen. Het lijkt me helemaal prima als mensen daarvan mee kunnen genieten", zegt Brigitte van der Burg (VVD). Alle andere partijen zijn volgens RTL ook voor meer openheid rondom de beëdiging.

Ministers en staatssecretarissen worden al sinds koning Willem I achter gesloten deuren beëdigd. Veel andere ambtsdragers, zoals burgemeesters en Kamerleden, leggen de eed wel in het openbaar af. In andere landen worden ook regeringsleiders in het openbaar ingezworen.

'Van Gelder ontkent gebruik cocaïne'

Tegenover zijn werkgever Omnicom ontkent turner Yuri van Gelder dat hij opnieuw cocaïne heeft gebruikt. De directeur van het bedrijf waar Van Gelder pr-werkzaamheden voor doet, Hans Horneman, heeft dit in het programma De Wereld Draait Door gezegd.

Horneman heeft volgens eigen zeggen contact gehad met Van Gelder. Van Gelder, die momenteel in Portugal is, zou wel hebben toegegeven dat hij met mentale problemen kampt.

Horneman zei verder dat Van Gelder bezig is met het opstellen van een verklaring die hij morgen naar buiten wil brengen.

Eigen bijdrage AWBZ uitgesteld

De invoering van de eigen bijdrage voor mensen die langdurig in een AWBZ-instelling verblijven, wordt met een jaar uitgesteld. Dat schrijft demissionair minister van Volksgezondheid Ab Klink (CDA) woensdag in een brief aan de Tweede Kamer.

De bewindsman had in de zomer toegezegd dat hij de eigen bijdrage van vierhonderd euro per maand alleen invoert, wanneer de patiënten hierdoor niet worden gekort op hun zak- en kleedgeld. Dat is niet gelukt. "Gebleken is dat op korte termijn geen sluitende oplossing kan worden ingevoerd", schrijft Klink. Daarom wordt de maatregel uitgesteld tot 1 januari 2012.

Klink bespaart nu op een andere manier de zestig miljoen euro die de maatregel volgend jaar zou opleveren.


Klink: "Eigen bijdrage AWBZ moet worden uitgesteld" (Foto: Novum)

Bom gevonden onder voetbalveld

Voetballers in het Zeeuws-Vlaamse Cadzand hebben jarenlang op een bom gevoetbald. Vlakbij de middenstip van het voetbalveld van Cadzand is woensdag een Engelse vliegtuigbom van 225 kilo ontdekt. Dat heeft de gemeente Sluis bekendgemaakt.

Het voetbalveld werd onderzocht nadat in de omgeving vijf andere bommen waren gevonden. De bommen stammen uit de Tweede Wereldoorlog en zullen onschadelijk worden gemaakt. Wanneer dat gebeurt, is nog niet bekend.

Toch geen filmcontract Laura Dekker

Productiebedrijf MasMedia gaat toch niet met zeilmeisje Laura Dekker in zee. Het bedrijf heeft dit woensdag laten weten. Waarom MasMedia toch geen contract met Dekker aangaat, is onduidelijk.

Het bedrijf was van plan beelden van het Nederlandse kind te schieten terwijl zij haar zeiltocht rond de wereld maakt en deze te verkopen. In augustus sloten MasMedia en Dekker een deal over het exclusief vastleggen van de zeilreis. MasMedia ziet er nu echter toch vanaf.

De Nederlandse zit nu op de Canarische Eilanden, totdat het stormseizoen op de Atlantische Oceaan voorbij is. Daarna gaat ze via de Kaapverdische Eilanden richting het Caraïbisch gebied. Dekker wil de jongste zijn die rond de wereld vaart. Over haar zeiltocht is veel te doen geweest. Ze kon lange tijd niet vertrekken, omdat ze onder toezicht stond van Bureau Jeugdzorg. Vorige maand hief de rechter het toezicht op.

Veel kritiek op Servië na rellen

Topbestuurders uit de internationale voetbalwereld als Michel Platini (UEFA) en Sepp Blatter (FIFA) hebben de rellen bij de thuiswedstrijd van Italië tegen Servië in Genua in de kwalificatie voor de Europese titelstrijd vandaag scherp veroordeeld. De kans neemt daardoor toe dat Servië voorlopig verbannen wordt van de Europese velden.

De Servische fans zorgden voor de ongeregeldheden. "Ik ben geschokt door wat ik heb gezien", zei Platini, voorzitter van de UEFA. "Helaas heb ik veel zeer slechte ervaringen met gewelddadigheden rond voetbalduels. Dit kan niet. We gaan de zaak onderzoeken. Laten ons beleid duidelijk zijn: we hebben geen enkel begrip voor dit soort zaken."

De wedstrijd werd gisteren al kort na het begin gestaakt.

DJ Hero 2 DLC vanaf november

DJ Hero 2 komt volgende week uit en Activision heeft bekendgemaakt dat vanaf 2 november de eerste DLC al te koop is. Op 2 november zal het Hit Makers Mix Pack uitkomen en het Electro Hits Mix Pack komt vanaf 16 november (Xbox 360) en 18 november (PS3) beschikbaar zijn.

Elk pakket zal 640 MSP op Xbox Live of $7.99 op het PSN, op de Wii kan je de liedjes los downloaden voor 300 punten per stuk. November zal ook een gratis patch meebrengen waarmee je content uit het eerste deel kan kopen en/of spelen.

Hit Makers Mix Pack

  • Usher ft. will.i.am - "OMG" (Remix by FSG)
  • Rihanna ft. JAY-Z - "Umbrella" Mixed With Marvin Gaye - "Let's Get It On"
  • Big Boi & Cutty - "Shutterbug" Mixed With Mark Morrison - "Return of the Mack"

Electro Hits Mix Pack

  • LMFAO - "I'm In Miami Trick" Mixed With Green Velvet - "Shake & Pop"
  • Steve Aoki ft. [[[Zuper Blahq]]] - "I'm In The House" (Remix by FSG)
  • SMD - "Hustler" Mixed With Technotronic - "Pump Up The Jam"

DJ

Duke Nukem is groots en geen fizzle-out

Randy Pitchford, baas van Gearbox, heeft aangegeven dat Duke Nukem Forever ongeveer drie keer zo groot zal gaan worden dan de campaign van Call of Duty: Modern Warfare 2. Daarnaast kunnen we verwachten dat Duke een AAA-titel zal gaan worden en geen budget-game.

Pitchford geeft aan dat hij het spel continu met veel plezier speelt, daarnaast zal het echt geen budget-titel worden. "Any time I play I play it, at any given moment, I'm having a great time and I want to see the next moment. There's crazy set-pieces and, in that regard... if you're expecting this to be a fizzle-out, a low budget thing, you're going to be like: 'Holy shit! Oh my God! This is no joke!'"

Als laatste geeft Pitchford ook nog aan dat we geen perfect spel hoeven te verwachten want perfect bestaat niet. Maar we kunnen verrast zijn door de grootte en hoe het lijkt alsof het spel uit het niets verschenen is. "If you're expecting perfect, there's no such thing as perfect. I don't think anything can up to 12 years, but I think it's astonishing how big it is - especially given how it's suddenly here. To people that are on the outside, it [appears to have] come out of nowhere "

Duke Nukem Forever staat gepland voor een release in 2011 en zal ook een demo krijgen. Het spel komt uit op de PS3, Xbox 360 en de PC.

'VVD- en PVV-stemmers zijn rukkers'

Mensen die op een winnende partij hebben gestemd, kijken meer naar porno. Personen die de afgelopen verkiezingen dus op de VVD of de PVV hebben gestemd, hebben na de uitslag vaker vieze plaatjes gekeken. Tot deze conclusie komen twee Amerikaanse psychologen, die onderzoek hebben verricht naar het verband tussen porno en verkiezingsuitslagen.

De theorie van psychologiedocent Patrick Markey en zijn echtgenote en tevens collega bestaat al enige tijd, maar kan nu ook worden gestaafd. Volgens de twee giert het testosteron door mans aderen zodra er wordt gewonnen. De theorie werd eerder al met succes getest op onder anderen Britse hooligans.

De twee zielenknijpers besloten de theorie voor de verandering eens toe te passen op porno en verkiezingen. Al snel stond een ding als een paal boven water: degenen die op een winnende partij hebben gestemd, surfen significant vaker naar porno dan mensen die op een verliezende kandidaat hebben gestemd. "De resultaten liegen er niet om: ze zijn erg consistent", verklaart Patrick Markey aan Amerikaanse media.

De wetenschappers legden de verkiezingsuitslagen van 2004, 2006 en 2008 naast tien populaire pornozoekwoorden in Google Trends. "In 2004, toen de Republikeinen wonnen, werd er in de Republikeins kiezende, of 'rode'- staten, twee procent meer naar porno gezocht", verklaart Markey. "Na de verkiezingen van 2006 en 2008, toen de Democraten wonnen, werd er in hun 'blauwe' staten drie procent meer naar porno gesurft. Nu mag twee of drie procent niet erg veel lijken, maar als je bedenkt dat Google per week twee miljard zoekopdrachten registreert vanuit Amerikaanse IP-adressen, betekent een verschuiving van drie procent een toename van 60 miljoen porno-zoekopdrachten."

Markey geeft toe dat het verband tussen de twee zaken niet direct hoeft te betekenen dat de verkiezingswinst verantwoordelijk is voor de verhoogde interesse in porno. "Na de Amerikaanse verkiezingen van volgende maand voer ik verdere tests uit, want de resultaten zijn te interessant om het hierbij te laten", belooft hij de mensheid.

Almere City hoopt nog steeds op Ajacieden

Almere City FC hoopt nog altijd dat het samenwerkingsverband met Ajax resulteert in de komst van enkele jonge talenten van de Amsterdammers. Manager algemene zaken Dirk van der Pool denkt in de winterstop alsnog versterking uit Amsterdam te mogen begroeten.

"Het klinkt cru, maar de meeste jongens blijven liever bij Ajax dan dat ze bij ons komen voetballen. De beslissing ligt ook bij de spelers zelf. Zij moeten er zin in hebben bij Almere City te komen voetballen. Ik ben wel optimistisch gestemd. Haarlem kreeg er in de winterstop ook altijd wel een paar Ajacieden bij. Op dat scenario hoop ik een beetje," aldus Van der Pool tegenover Voetbal International. De directeur deed zijn uitspraken naar aanleiding van opmerkingen van leden van de raad van commissarissen, die stelden niet meer op Ajax-spelers te rekenen.

Tot dusverre kan trainer Henk Wisman alleen beschikken over verdediger René Osei Kofi. De 18-jarige speler kwam tot nu toe in vijf duels in de Jupiler League in actie.

[Gerucht] EA heeft al $300 miljoen gespendeerd aan The Old Republic

Een anonieme ontwikkelaar genaamd EA Louse heeft een blog online gezet met twee opmerkelijke geruchten. Louse geeft aan lid te zijn van het Warhammer Online team van Mythic en dat EA binnenkort een ontslagronde gaat houden en dat ze al meer dan $300.000.000 hebben gespendeerd aan de Star Wars MMO, The Old Republic.

De blog gaat voornamelijk over waarom de Warhammer MMORPG gefaald heeft maar de schrijver noemt ook wat andere dingen. Zo zou EA in november een nieuwe ontslagronde gaan houden waaronder deze ontwikkelaar ook zou zitten. De blogger heeft wel wat details en geeft zelfs aan dat Mark Jacobs, mede-oprichter van Mythic, niet zelf met ontslag is gegaan maar gewoon is ontslagen.

Later in de blog geeft hij aan dat er al meer dan $300.000.000 gespendeerd is aan de MMORPG Star Wars: The Old Republic, dit is meer dan de film Avatar waarschijnlijk gekost heeft.  Daarnaast geeft de blogger aan dat Bioware zich meer concentreert op de omgevingen en het uiterlijk dan op de gameplay. Maar volgens de blogger is het team nog het trotst op het geluid en kunnen we een installatie van rond de 20gb verwachten.

Dat het spel veel kost was al bekend, EA heeft zelf al toegegeven eerder dat het spel meer kost dan enig ander spel. Of de blogger de waarheid spreekt zullen we nog even moeten afwachten. Lees de blog hier in zijn geheel.

SW

 

Hoeness haalt uit naar Van Bommel

Bayern München-voorzitter Uli Hoeness heeft hard uitgehaald naar de aanvoerder van zijn eerste elftal Mark van Bommel. Die had volgens de preses zelf in moeten zien dat spelen met het Nederlandse elftal tegen Zweden onverantwoord was. Dat zei Hoeness in gesprek met radiozender BAYERN 3.

Van Bommel kampt al weken met een knieblessure. Bayern wilde daarom niet dat de international gisteren mee zou doen in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Zweden. De aanvoerder speelde toch. ,,Van Bommel moet zich eens bedenken wie zijn werkgever is", zei een boze Hoeness.

,,Als je al weken pijn in je knie hebt, dan moet je zo'n interland aan je voorbij laten gaan." Ook de KNVB kan op weinig vleiende taal rekenen. ,,Ik had eigenlijk verwacht dat men in Nederland, zeker na het geval Arjen Robben, eens de mond had gehouden", aldus Hoeness.

Titelfavorieten door in Shanghai

Rafael Nadal heeft zich eenvoudig geplaatst voor de derde ronde van het Masters-toernooi in Shanghai. De nummer een van de wereld won met tweemaal 6-4 van de Zwitser Stanislas Wawrinka. De Spanjaard neemt het in de volgende ronde op tegen de Oostenrijker Jurgen Melzer, die Daniel Gimeno-Traver versloeg.

Novak Djokovic, als tweede gerangschikt, kende weinig problemen met de Kroaat Ivan Ljubicic die met tweemaal 6-3 aan de kant werd geschoven.

Ook Roger Federer schaarde zich probleemloos bij de laatste zestien. De als derde geplaatste Zwitser won met 6-3 en 6-4 van John Isner. De winnaar van de Australian Open speelt in de achtste finale tegen de winnaar van het duel tussen Andreas Seppi en Yen-Hsun Lu.


Rafael Nadal (Foto: Novum)

Moeder Gordon donderdag begraven

Gordon neemt donderdag voor de laatste keer afscheid van zijn moeder. Marie Heuckeroth, die maandag stierf, wordt begraven in Amsterdam-Noord. Dat maakte de woordvoerder van Gordon woensdag bekend.

De nabestaanden komen woensdagavond bijeen voor een afscheidsdienst. Marie wordt donderdagmiddag begraven op de Noorderbegraafplaats. Gordon en zijn familie en vrienden vragen de media zich terughoudend op te stellen, zodat ze in alle rust afscheid kunnen nemen.

Marie Heuckeroth stierf maandagochtend op 79-jarige leeftijd. Gordon vond zijn moeder, zijn steun en toeverlaat. "Het was een schat, wat zal ik haar missen", zei de 42-jarige zanger vlak na het overlijden van zijn moeder.


(Foto: Novum)

Werkstraffen na krakersrellen

De politierechter in Amsterdam heeft woensdag drie mannen en een vrouw veroordeeld tot werkstraffen wegens betrokkenheid bij de rellen die op vrijdag 1 oktober uitbraken tijdens een demonstratie tegen het kraakverbod in Amsterdam. Drie van hen kregen zestig uur werkstraf opgelegd, een vierde tachtig uur. Allen zijn schuldig bevonden aan openlijke geweldpleging.

Een vijfde persoon werd vrijgesproken. Hij maakte weliswaar deel uit van de groep relschoppers, maar was zelf niet gewelddadig en had aangegeven zich moeilijk te kunnen onttrekken aan de groep.

De hoogste straf ging naar de vrouw, die volgens de rechter zelf met een steen naar de Mobiele Eenheid heeft gegooid. Bij het oordeel heeft de rechter onderscheid gemaakt tussen het gooien naar goederen of naar mensen.

Werkstraffen na krakersrellen
Werkstraffen na krakersrellen (Foto: ANP)

'Test hiv-patiënten Zuid-Afrika op tuberculose'

De gezondheidsorganisatie UNAIDS wil alle hiv-patiënten in Zuid-Afrika onderzoeken op tuberculose. Een tuberculosetest voor hiv-patiënten moet binnen vijf jaar gangbare praktijk zijn, zei de organisatie woensdag.

Vertegenwoordigers van UNAIDS kwamen woensdag bijeen in Johannesburg om internationale donaties binnen te halen voor de ontwikkeling van een nieuw medicijn voor tuberculosepatiënten die resistent zijn geworden voor de huidige medicijnen. De Wereldgezondheidsorganisatie werkt daarnaast aan een test waarmee tuberculose vlugger gediagnosticeerd kan worden, in uren in plaats van in maanden.

Vanwege een verzwakt immuunsysteem zijn hiv-patiënten veel bevattelijker voor een tuberculose-infectie. Door de aids-epidemie in Zuid-Afrika heeft het land een van de hoogste aantallen tuberculosepatiënten.

Mbo-scholieren kaarten leeftijdsdiscriminatie aan

Vijf mbo-scholieren hebben de Commissie Gelijke Behandeling (CGB) gevraagd te beoordelen of regionale opleidingscentra zich schuldig hebben gemaakt aan leeftijdsdiscriminatie. De mbo-scholen zouden studenten weigeren omdat ze te oud zijn.

De Jongerenorganisatie Beroepsonderwijs (JOB) en het Meldpunt Discriminatie Regio Amsterdam (MDRA) hebben het verzoek namens de vijf studenten ingediend. De JOB stelt de afgelopen maanden tientallen klachten te hebben ontvangen over leeftijdsdiscriminatie door zestien roc's. De leeftijden variëren van 19 tot 33 jaar. "Voor veel roc's lijkt de grens van 'te oud' op 21 jaar te liggen", stelt de JOB.

De roc's zouden het leeftijdsverschil met de overige studenten in de klas te groot vinden en raden aan een beroepsbegeleidende leerweg of een avondopleiding te volgen. Voorzitter van de JOB Luuk Visser hoopt dat een uitspraak van de CBG ervoor gaat zorgen dat 'scholen écht twee keer nadenken voordat ze 'oudere studenten' weigeren'.

Staatssecretaris van Onderwijs Marja van Bijsterveldt (CDA) stelde medio augustus nog in antwoord op Kamervragen van de SP dat mbo-scholen geen leerlingen mogen weigeren omdat ze te oud zijn. Scholieren die toch worden geweigerd, kregen van de staatssecretaris het advies hun zaak aan te kaarten bij de Commissie Gelijke Behandeling.

[Update] Gran Turismo 5 is weer vertraagd

Sony heeft bekendgemaakt dat Gran Turismo 5 weer uitgesteld is. Het spel zal nog wel voor de kerst in de winkels moeten liggen maar de geplande releasedatum van 3 november is niet meer in zicht.

De reden dat het spel uitgesteld is dat er volgens het team nog wat aan gewerkt moet worden om het spel perfect te maken. Het team wil dat het spel bij de launch alle verwachtingen overtreft. Een precieze datum is er niet, maar we zouden hem voor de feestdagen moeten verwachten.

Update: In een gesprek met Kotaku kon Sony niet bevestigen of de game nog dit jaar uit zal gaan komen, met het 'Holiday Season' zou het dus ook goed kunnen dat de game pas ergens in 2011 het licht zal gaan zien.

GT5

Zombies in Red Dead Redemption DLC trailer

Zombies, monsters, vleesetende mensen. Maakt niet uit hoe je ze noemt. We worden er tegenwoordig mee doodgegooid. En de meeste settings hebben we ook gezien; in het heden, de toekomst en in spaceships. Maar in het wilde westen? Red Dead Redemption krijgt binnenkort DLC met zombies.

In deze singleplayer DLC gaat John Marston op zoek naar een geneesmiddel tegen de plaag die door het westen trekt. Naast nieuwe wapens, gameplay, ondode dieren en een geheime nieuwe locatie komen er ook een paar nieuwe multiplayermodi onze kant op. Binnenkort weten we meer.

Van Bommel twee weken aan de kant

Mark van Bommel kan de komende twee weken niet in actie komen.  De speler van Bayern München heeft een knieblessure opgelopen.

Bayern München eiste gisteren nog dat Mark van Bommel naar München terugkeerde omdat hij toen al last had van het gewricht. De KNVB legde die eis echter naast zich neer en Van Bommel speelde gisteren gewoon met het Nederlands elftal de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Zweden.

Vanwege de zaak-Robben is de relatie tussen Bayeren de de KNVB al aardig bekoeld. De Duitse club overweegt om nu juridische stappen te ondernemen.

Paul Verhoeven maakt misdaadfilm over drugs

Paul Verhoeven is bezig met een harde misdaadfilm over de drugswereld. Het verhaal speelt zich af in het grensgebied tussen Californië en Mexico. ''Er zit veel geweld in, maar ook seks en het is hard en koud", zegt de regisseur tegen de NOS.

"Je kunt het vergelijken met de oude James Cagney-films uit de jaren '30, maar dan omgezet naar 2010", zegt de 72-jarige Verhoeven.

Het is nog niet duidelijk wanneer Verhoeven de film gaat uitbrengen. Eerst staan nog zijn remake van De Stille Kracht, naar het boek van Louis Couperus, en het drama The Surrogate, over een krankzinnige draagmoeder, op de planning voor 2011 en 2012.

Het is zelfs mogelijk dat de nog titelloze film helemaal niet gemaakt wordt. Verhoeven durft er eigenlijk bijna niets over te zeggen. "Er zijn al zo veel projecten mislukt", zegt hij. Hij denkt nog twee maanden werk te hebben aan het herschrijven van het scenario, daarna is het nog de vraag of hij de financiering rond kan krijgen.


(Foto: Novum)

Fraude internetbankieren fors gestegen

Het aantal gevallen van fraude met internetbankieren stijgt hard. In de eerste helft van dit jaar waren er 514 incidenten met internetbankieren, over heel 2009 waren het er 154. Dat maakte De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) woensdag bekend tijdens de lancering van een nieuwe campagne die veilig bankieren moet bevorderen.

De meest gebruikte methode van internetdieven heet 'phishing'. Met misleidende e-mails proberen zij bankgegevens van rekeninghouders te ontfutselen, zoals tan-codes, wachtwoorden en rekeningnummers.

Het bedrag dat met de fraude gemoeid was, lag in de eerste zes maanden van dit jaar op 4,3 miljoen euro, tegenover 1,9 miljoen euro over heel 2009. "Hoewel het gaat om een beperkte omvang, is dit een goede aanleiding om door een campagne de strijd tegen dit fenomeen voort te zetten", zei voorzitter Boele Staal van de NVB.

Fraude internetbankieren fors gestegen
Fraude internetbankieren fors gestegen (Foto: ANP)

Ricciardo: "In 2011 Formule 1 of GP2"

Daniel Ricciardo wil in de autosport volgend jaar een stap hogerop zetten. De 21-jarige Australiër werd dit seizoen tweede in de World Series by Renault en wil voor volgend jaar een stoeltje in de Formule 1 of in de GP2 Series bemachtigen.

"Ik heb nog geen plannen voor volgend jaar, omdat we eerst de uitkomst van het kampioenschap wilden afwachten. Maar ik hoop nu dus snel wat antwoorden te krijgen," zei Ricciardo tegen GPUpdate. "Nog een jaar in de World Series by Renault heeft volgens mij geen nut, aangezien ik in mijn eerste seizoen gelijk om de titel kon meevechten. Ik denk dat het GP2 wordt, of Formule 1, als zich daar een mogelijkheid voordoet."

Een contract als vrijdagrijder ziet de Red Bull-protegé ook wel zitten. "Als ik dat maar kan combineren met iets anders. Met alleen trainingen neem ik geen genoegen. Ik wil blijven racen."

1900 'Griekse' asielzoekers blijven voorlopig

Zo'n 1900 asielzoekers worden voorlopig niet uitgezet naar Griekenland. Dat heeft minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin besloten, laat zijn woordvoerder woensdag weten.

Reden is een verzoek van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens om voorlopig geen asielzoekers terug te sturen naar Griekenland, omdat twijfel bestaat over hun lot. Ze zouden vanuit Griekenland worden teruggestuurd naar het land van herkomst, terwijl het daar nog niet veilig is.

Het gaat om asielzoekers die eerst in Griekenland voet aan land hebben gezet, voordat zij in Nederland terechtkwamen. Volgens Europese afspraken moet de asielaanvraag dan worden afgehandeld door het eerste Europese land van aankomst, Griekenland dus.

Hirsch Ballin maakte vorige week al melding van een groep van 240 asielzoekers die vanwege het verzoek van het Europese hof niet worden uitgezet naar Griekenland. Deze groep maakt echter deel uit van een groep van 1900 'Griekse' asielzoekers die voorlopig in Nederland blijven, meldt hij woensdag.

De groep van 240 had meteen kunnen vertrekken, omdat zij al waren uitgeprocedeerd. Over de rest moet eerst de rechter in Nederland zich nog uitspreken, voordat ze kunnen worden uitgezet.

WNF: 'In 2050 drie planeten nodig'

Als er niets verandert hebben we tegen 2050 bijna drie planeten nodig om in onze consumptie te voorzien. Dat zou althans blijken uit een rapport dat het Wereld Natuur Fonds (WNF) woensdag heeft gepubliceerd.

Het WNF doet in het rapport een oproep voor een verantwoordere en bewustere levenstijl. In 2050 moeten we met negen miljard mensen, die ook nog eens meer te besteden hebben, een aarde delen die nu al wordt overvraagd.

De aarde staat het meest onder druk door ons energiegebruik en de consumptie van zuivel en dierlijke eiwitten. Om binnen de grenzen van een planeet te leven moet er wereldwijd keuzes gemaakt worden, zegt het WNF.

Nederland kan dit doen door te kiezen voor groene energie en door een dagje geen vlees te eten. Ook moet Nederland bijdragen aan de ontwikkeling en export van schone technologie en moeten Nederlanders de waarde van de natuur leren inzien.

Celstraf geëist voor moord op nichtje ex

Tegen een 41-jarige man uit Alphen aan den Rijn is woensdag in hoger beroep 14,5 jaar cel geëist voor de moord op een 28-jarige vrouw in zijn woonplaats in juli 2006. Het Openbaar Ministerie in Den Haag komt tot de eis nadat het nieuw onderzoek heeft laten uitvoeren.

Jacob G. werd in juli 2008 door de rechtbank in Den Haag nog vrijgesproken van de moord. Het OM had toen vijftien jaar cel geëist. De rechtbank in Den Haag achtte echter niet bewezen dat de Alphenaar de vrouw van het leven heeft beroofd.

Het 28-jarige slachtoffer werd 12 juli 2006 met een mes in haar borst gevonden in de woning van haar ouders in Alphen aan den Rijn. Het OM denkt dat G. de vrouw heeft gewurgd met een kabelbinder en met een mes heeft gestoken.

Het OM liet in hoger beroep onder meer de badjas waarin de vrouw werd aangetroffen nogmaals onderzoeken. Op de badjas zijn volgens het OM DNA-sporen aangetroffen die overeenkomen met het DNA van de verdachte. Ook stelt een nieuwe deskundige dat DNA onder de nagels van het slachtoffer van de verdachte is.

Al eerder was het OM van oordeel dat ook de in de woning van het slachtoffer aangetroffen schoensporen en haren in de richting van G. wijzen. Het slachtoffer is destijds in een afgesloten woning aangetroffen. Er zijn geen sporen gevonden die wijzen in de richting van inbraak.

Het OM denkt dat de vrouw zelf de deur heeft geopend en vervolgens een voor haar bekend persoon heeft binnengelaten. G., die zich steeds op zijn zwijgrecht heeft beroepen, is met een tante van het slachtoffer getrouwd geweest. Het gerechtshof in Den Haag doet naar verwachting over twee weken uitspraak.

Leraar basisschool bekent ontucht

Een 25-jarige leraar van een christelijke basisschool in Hardinxveld-Giessendam heeft bekend ontucht te hebben gepleegd met drie leerlingen. Dat meldt het Openbaar Ministerie in Rotterdam.

De man werd vorige week opgepakt. Volgens RTV Rijnmond kwam de zaak aan het licht toen twee van de jongens van 12 en 13 jaar aan hun ouders vertelden dat ze werden misbruikt. Toen de leraar werd opgepakt, stapte ook een oud-leerling van de school naar de politie.

De leerkracht zou de kinderen onzedelijk hebben betast. Hij werkte zes jaar bij de school en stond bekend als een gewaardeerde collega. Hij was niet eerder met de politie in aanraking geweest.

'Verloren' videoclip Michael Jackson uitgebracht

De nooit eerder vertoonde videoclip van Michael Jacksons single One More Chance wordt volgende maand eindelijk uitgebracht. Het nummer verscheen in 2003, rond de tijd dat de zanger opnieuw werd beschuldigd van kindermisbruik. Daarop werd besloten de clip niet uit te brengen.

Op de website van de zanger staat dat fans vanaf 22 november alsnog de muziekvideo van One More Chance kunnen bekijken. Dan verschijnt de dvd-boxset Michael Jackson's Vision met daarop zijn gehele videoclipcollectie, waaronder de clip van One More Chance.

De boxset, met een speelduur van in totaal 4,5 uur, bevat ook de legendarische muziekvideo's van Thriller en Billie Jean. Tevens is de clip van Black or White, die werd ingekort wegens gewelddadige scènes, in zijn geheel te bekijken. Alle videoclips werden voor de release digitaal opgepoetst.

De Bakker onderuit in Shanghai

Thiemo de Bakker is in de tweede ronde van het ATP-toernooi in Shanghai uitgeschakeld. De Nederlander ging met 6-2, 3-6 en 4-6 onderuit tegen de Argentijn Juan Monaco.

De Bakker begon goed aan de partij en kwam snel op een voorsprong van 4-0. Monaco behield vervolgens nog tweemaal zijn service, maar de setwinst ging naar De Bakker. De Nederlander kreeg in het tweede bedrijf vijf kansen om Monaco te breken. Het was echter de Argentijn die toesloeg op 4-3.

Bij 3-3 in de tweede set werd de partij onderbroken vanwege regen. Na de hervatting brak Monaco gelijk de opslag van zijn tegenstander. Nadat hij vervolgens zijn eigen opslag wist te behouden, kwam de Argentijn op 5-3. Op 5-4 kreeg De Bakker nog drie breakpunten maar hij wist die niet te verzilveren. De Bakker wist het eerste matchpoint van Monaco nog weg te werken, maar op het tweede sloeg Monaco alsnog toe.

Oude Harry Potter-films omgezet naar 3D

Twee oude Harry Potter-films worden alsnog uitgebracht in 3D. De Blu-rays van Harry Potter and the Order of the Phoenix en Harry Potter and the Half-Blood Prince worden omgebouwd tot 3D-films door de studio's van Warner Bros in Hollywood en India. Dat schrijft het Amerikaanse filmvakblad Variety.

Eerder deze maand werd nog bekendgemaakt dat de bioscoopversie van Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1, ondanks alle voornemens, toch niet in 3D zou verschijnen. Het omvormen van 2D naar 3D vergt nogal wat tijd, en daar ontbrak het volgens de studio aan.

Warner kreeg eerder dit jaar veel kritiek van pers en publiek te verduren toen Clash of the Titans, op het laatste moment nog omgevormd tot 3D, niet aan de verwachtingen voldeed. Sindsdien staat deze film te boek als het soort haastwerk waar driedimensionale films juist ver van zouden moeten blijven. Nog onduidelijk is of de andere Potter-films ook in 3D worden uitgebracht.


Oud-ministers kosten 150.000 euro per maand

De overheid is momenteel 89.000 euro per maand kwijt aan wachtgeld voor voormalige ministers en staatssecretarissen. Na het vertrek van het vierde kabinet-Balkenende komt daar nog eens zestigduizend euro bij. Dat heeft de NOS woensdag gemeld op basis van eigen onderzoek.

Momenteel krijgen veertien oud-bewindslieden geheel of gedeeltelijk wachtgeld. Als het huidige kabinet donderdag wordt opgevolgd door het kabinet-Rutte, komen er tien ministers en staatssecretarissen bij met recht op wachtgeld. Dat zijn de bewindslieden die niet terugkeren in het nieuwe kabinet. Enkelen hebben al een nieuwe baan, maar voor zeven ministers geldt dat niet. Onder hen is premier Jan Peter Balkenende (CDA).

Oud-bewindslieden krijgen in het eerste jaar tachtig procent van hun jaarsalaris van 120.000 euro. In de jaren daarna is dat zeventig procent. Als ze een nieuwe baan vinden, wordt het inkomen verrekend met het wachtgeld.

Morgen nieuws omtrent Saints Row

Volgens een Twitterbericht van de het officiële Twitteraccount van Saints Row komt er morgen groot nieuws omtrent Saints Row. Ze vertelden er niet bij waar het om gaat, maar het lijkt erop dat het om de Nintendo 3DS, Xbox Live Arcade en PlayStation Network-versies van deze game gaat.

In het twitterbericht van gister vertelden ze: “Something special in two days – do you know what it could be?”. Dat het niet om Saints Row 3 gaat lijkt waarschijnlijk, aangezien de maker, Volition, eerder al had verteld dat ze die game in december tijdens de VGA openbaar brengen. Het is dus nog even afwachten, morgen weten we pas zeker wat voor nieuws er over Saints Row zal komen.

saints row

   

Lotto stopt met sponsoring Van Gelder

Naar aanleiding van het bericht van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) waarbij bekend werd gemaakt dat topsporter en ambassadeur van De Lotto Yuri van Gelder een terugval heeft gehad en na overleg met het management van Van Gelder, heeft De Lotto besloten het contract met de turner te ontbinden.

Van Gelder maakte vorig jaar tijdens een persconferentie zelf bekend dat hij tijdens het Nederlands kampioenschap turnen positief getest was op cocaïne. De Lotto heeft toen besloten, na afwachting van de uitspraak van de tuchtcommissie van de KNGU, om de turner nog een kans te geven en hem te blijven steunen in zijn ambitie om in de toekomst weer op hoog niveau te kunnen turnen. De Lotto heeft toen echter aangegeven dat een herhaling zou leiden tot een beëindiging van de overeenkomst.

Lotto stopt met sponsoring Van Gelder
Lotto stopt met sponsoring Van Gelder (Foto: ANP)

'Akkoord over GP Rusland dichtbij'

De Grand Prix van Rusland lijkt een plaats te krijgen op de Formule 1-kalender. Formule 1-baas Bernie Ecclestone is met de Russische overheid tot een akkoord gekomen om vanaf 2014 een race in Sochi te gaan organiseren. De plaats is in 2014 ook gastheer van de Olympische Winterspelen.

Wil de race ook echt doorgang kunnen vinden dan moet premier Putin morgen een handtekening zetten voor de bouw van een nieuw circuit. "Zodra dat is gebeurd, zal ik de volgende dag ook tekenen," zei Ecclestone in de Russische krant Kommersant. De krant weet ook te melden dat Sochi om een race te organiseren 40 miljoen dollar moet betalen, een bedrag dat Abu Dhabi en Singapore ook geven. De bouw van een nieuw circuit kost naar verluidt 200 miljoen dollar.

PS3 surround-systeem vanaf volgende week beschikbaar

Tijdens de E3 heeft Sony een alles in één surround-systeem, met ingebouwde subwoofer, voor de PlayStation 3 aangekondigd. Voor degene die hier op zaten te wachten, vanaf volgende week is hij te koop in Amerika en in Canada. Bekijk een demo van het systeem onderaan dit bericht.

Het installeren van het apparaat is heel makkelijk, je zet hem voor je televisie en sluit hem aan via de optische digitale kabel aan je PS3 en je bent klaar. Volgens Sony bevat het systeem de S-Force PRO Front Surround Sound en daardoor zal je veel meer horen dan normaal. Voor de specifieke specificaties en beschikbaarheid kan je hier kijken.

Piraten laten ontvoerde minister vrij

Somalische piraten hebben een minister vrijgelaten die twee dagen eerder in het semiautonome gebied Puntland werd ontvoerd. Dat heeft de gouverneur van de regio Mudug, Ahmed Ali Salad, woensdag gezegd.

Voor de vrijlating van minister van visserij Said Mohamed Rage zou geen losgeld zijn betaald.

Piraten lieten het konvooi van Rage maandag in een hinderlaag lopen. Een militair die als lijfwacht van de minister diende, werd hierbij gedood.

Puntland is een relatief vreedzaam gebied in Somalië, hoewel piraten zich hier de afgelopen jaren steeds vaker hebben gevestigd.

IOC tevreden over vorderingen in Sochi

Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) is tevreden over de vorderingen die gemaakt worden in Sochi, de stad voor de Winterspelen van 2014. "Het wordt een evenement van het hoogste niveau", verklaarde vandaag Jean-Claude Killy namens het IOC. "Dat is uit onze inspectie duidelijk gebleken."

Op dit moment wordt nog gebouwd aan honderd olympisch projecten, waaronder de meeste stadions. Sochi geldt alséén van de eerste grote Russische sportprojecten sinds de val van het communisme. Het land is ook kandidaat voor het WK voetbal van 2018 of 2022.

Britse luchtmacht waarschuwt voor bezuinigingen

Bezuinigingen op Britse straaljagers kan Groot-Brittannië kwetsbaar maken voor terreuraanslagen, zoals die in de Verenigde Staten in september 2001. Daar heeft een maarschalk van de Britse luchtmacht voor gewaarschuwd.

Tornado en Typhoon straaljagers, waar mogelijk op bezuinigd gaat worden, zijn van het grootste belang voor de verdediging van het Britse luchtruim, aldus maarschalk Timo Anderson woensdag tegen de krant The Daily Telegraph. Het Britse ministerie van defensie bevestigde dat de uitspraken van Anderson kloppen, maar wilde verder geen commentaar geven.

Als een van de methodes om het begrotingstekort te dichten wil de Britse regering stevig bezuinigen op het leger. Gevolg hiervan is dat hoge militairen van de verschillende onderdelen van de krijgsmacht tegen elkaar opbieden om het belang van hun onderdeel te onderstrepen om zo hun begrotingen te beschermen.

Vertegenwoordigers van de marine, de luchtmacht en de landmacht hebben hun rondes gemaakt langs denktanks om het belang van hun legerondelen te benadrukken. Toch lijkt het waarschijnlijk dat alle drie legeronderdelen stevige bezuinigingen tegemoet kunnen zien, maar de verwachting is dat met name in straaljagers flink gesnoeid zal worden.

'Leers moest op gesprek bij Wilders'

Vlak voordat Gerd Leers (CDA) kon worden voorgedragen als de nieuwe minister voor Immigratie en Asiel, is hij op gesprek geweest bij PVV-leider Geert Wilders. Dat was nodig om de 'lucht te klaren', schrijft NRC Handelsblad woensdag op basis van Haagse bronnen. Reden voor het gesprek zou de felle kritiek zijn geweest die Leers in het verleden heeft geleverd op de anti-islam-uitspraken van Wilders. Zo heeft hij Wilders eens omschreven als de 'vleesgeworden voorman' van alle 'ordinaire vuilspuiers' op het internet. Leers was toen nog burgemeester van Maastricht.

Het gesprek zou vorige week donderdag hebben plaatsgevonden. Leers ging maandag op gesprek bij formateur Mark Rutte (VVD) als beoogd mininster voor Immigratie en Asiel. Wilders wilde zelf geen commentaar geven op het gesprek. "Daar doe ik geen uitspraken over", zei hij woensdagmiddag in de wandelgangen van de Tweede Kamer. De PVV maakt als gedoogpartij geen deel uit van het nieuwe kabinet, maar Wilders heeft wel een vinger in de pap gehad bij de benoeming van de nieuwe bewindslieden. Dat is zo afgesproken tijdens de onderhandelingen, aldus de PVV-leider.

Kuijt vreest zware blessure

Dirk Kuijt vreest dat hij gisteravond in het EK kwalificatieduel van Nederland tegen Zweden een zware blessure heeft opgelopen. De aanvaller kwam in een luchtduel met Daniel Majstorović niet goed neer en denkt zijn enkelbanden afgescheurd te hebben.

De enkel van Kuijt is onderzocht, maar omdat er een zwelling in het gewricht zit kan pas over enkele dagen een diagnose gesteld worden. "Ik vrees het ergste. Je kent je eigen lichaam. Het voelt niet goed," zei de Katwijker die in het geval van afgescheurde enkelbanden enkele maanden uitgeschakeld zal zijn.

Maastricht favoriet voor dagtripje

Maastricht is de populairste bestemming voor een binnenlands dagtripje, zo blijkt uit een onderzoek van de Reiskrant van dagblad De Telegraaf. De Limburgse hoofdstad is de favoriete bestemming van 36 procent van de respondenten.

De tweede plek gaat naar Amsterdam. De hoofdstad wordt door 27 procent van de deelnemers aan het onderzoek genoemd als favoriete bestemming. Daarna worden de steden Groningen, Utrecht en Rotterdam genoemd. Het minst populair is Nijmegen.

Vloeibare cocaïne gevonden in vistransport

Op Schiphol is maandag vloeibare cocaïne gevonden in een vracht met vissen. De cocaïne zat in zakken, die weer in zakken met vissen zaten. De zakken met vissen waren in een groot aantal dozen gestopt. De lading was afkomstig uit Zuid-Amerika.

Een team van douane, marechaussee en Fiod stuitte tijdens een controle op de lading met cocaïne. Om hoeveel cocaïne het gaat is nog onduidelijk, de marechaussee spreekt woensdag van een 'redelijk grote hoeveelheid'.

De jonge vissen leefden nog, maar aangezien ze al enige tijd onderweg waren werd gevreesd dat ze door zuurstoftekort zouden sterven. De zakken zijn daarom overgebracht naar een bedrijf in Haarlem dat is gespecialiseerd in onder meer tropische vissen. Rechercheurs onderzoeken nog waar de lading precies vandaan kwam.

Ook is een onderzoek ingesteld naar 1,8 kilo cocaïne die is aangetroffen in de kleding van een 74-jarige Nederlander. De man kwam terug van vakantie uit Suriname en viel door de mand tijdens een controle op Schiphol. De cocaïne zat in de kleding van de bejaarde man genaaid.

OM: ontuchtpleger niet langer in cel

Een 32-jarige oud-politieman die ontucht zou hebben gepleegd met twee meisjes, hoeft van het OM niet langer in de cel te zitten. Volgens het Openbaar Ministerie heeft de man al genoeg meegemaakt.

Het OM eiste woensdag voor de rechtbank in Den Haag een celstraf van vierhonderd dagen, waarvan 111 voorwaardelijk. De man, Martijn V., heeft 289 dagen in voorarrest gezeten. Als de rechtbank de eis overneemt, komt de man dus vrij.

V. vergreep zich volgens het OM tussen mei 2008 en juni 2009 aan de meisjes, van 12 en 15 jaar oud. De man was administratief medewerker bij het politiekorps Rotterdam-Rijnmond. Hij had een tijdelijk contract en is inmiddels ontslagen.

De oud-politieambtenaar zou zijn slachtoffertjes tot 'vergaande seksuele handelingen' hebben gedwongen op een manege in Nootdorp, waar hij vrijwilliger was. Hij zou het 12-jarige meisje hebben toegezegd dat zij met paarden en pony's wedstrijden mocht rijden.

Het OM vindt dat V. niet langer in de gevangenis hoeft te zitten, omdat hij 'veel gevolgen heeft ondergaan' van zijn daden. "Hij zat een jaar vast, raakte zijn baan kwijt en heeft op privévlak ook veel meegemaakt", aldus de woordvoerder.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Website van naild gelanceerd

Deep Silver heeft vandaag een nieuwe versie van de officiële website voor de game nail'd gepresenteerd.

nail'd biedt high-speed racen op waanzinnige tracks met steile hellingen, diepe afgronden en verbijsterende sprongen. Alle informatie met betrekking tot deze uitzonderlijke racegame vind je op de nieuwe website, bijvoorbeeld interessante feiten over elk circuit in de vier omgevingen van het spel: de Andes, Yosemite National Park, Arizona en Griekenland.

Zodra nail'd is uitgebracht, zullen spelers in staat zijn de hele wereld hun vaardigheden te tonen als hun beste scores worden geüpload naar de leaderboards van de website. nail´d verschijnt voor de PlayStation 3, Xbox 360 en PC.

Cozzmoss legt dubieuze 'boete' op aan Meldpunt Kinderporno

Cozzmoss, de copyrightwaakhond die erom bekend staat op meedogenloze wijze 'copyrightschenders' aan te pakken door met megaclaims te komen, heeft het meldpunt Kinderporno een boete opgelegd van 3000 euro wegens het doorplaatsen van gerelateerde nieuwsartikelen op hun site.

Tegenover Webwereld met bestuurslid Jan-Mark Wams van het Meldpunt Kinderporno; "Alsof we al veroordeeld waren voor het toebrengen van veel schade, met woorden als 'boete' erin enzo. Onze site is niet commercieel, we hebben geen advertenties op onze site, en behalve de meldpagina wordt onze site niet veel bezocht. En de nieuwsartikelen die pas na een paar keer klikken zijn te bereiken zijn al helemaal niet."

Eerder stuurde Cozzmoss uit naam van bij haar aangesloten auteurs enorme facturen naar mensen die op hun persoonlijke blog een nieuwsartikel herplaatsten.  Deze bedragen varieerden van honderden tot duizenden euro's.

Cozzmoss vertegenwoordigt de auteursrechten van enkele artikelschrijvers, en heeft als hoofddoel het binnenhalen van zoveel mogelijk geld voor de schrijvers. Ook als dit betekent dat het bloggers met een site die amper bezocht wordt boetes van duizenden euro's moet opleggen. Ook bedrijven als Swordstone handelen volgens datzelfde principe.

In 2008 meldde de directeur van Cozzmoss tegenover webwereld "Een activiteit van Cozzmoss is het beschermen van de auteursrechten van de aangesloten tekstschrijvers en uitgevers tegen onrechtmatig gebruik van hun artikelen."  Die directeur, Marcus van de Kerkhof, wilde destijds niet bij naam worden genoemd overigens.

Ook ICT-jurist Arnoud Engelfriet besteedde al aandacht aan de praktijken van Cozzmoss.

Verslag: De Dijk eert Solomon Burke

Vandaag zou Solomon Burke optreden met De Dijk, maar nadat Burke dit weekend overleed, besloot De Dijk toch op te treden. FOK!user Madmaster doet verslag.

Het was een zeer indrukwekkende avond met een lach en een traan, zonder dat het in het sentimentele werd getrokken. Video's en foto's van Solomon Burke werden op een groot videoscherm getoond, orkestleider Sam Mayfield speelde af en toe mee met De Dijk en dankte iedereen voor de warme ontvangst.

Twee van de vele (klein-) kinderen zongen enkele songs van Solomon Burke. The Deep River Quartet en een gospelkoor vertolkten een swingende hallelujah-boodschap.

Afgesloten werd met 'Everybody Needs Somebody To Love', waarmee de avond toch nog een beetje feestelijk eindigde. Maar de welbekende stoel ontbrak, net als de eigenaar ervan. Na afloop kreeg iedere bezoeker een speciale 'Homecoming'-CD namens Solomon Burke en De Dijk met o.a. het nummer 'Hold On Tight' én een rode roos, de bloem waarmee Solomon Burke altijd omringd was.

(foto's en verslag: Madmaster)



De bandleider van van Burke, Sam Mayfield, opende met De Dijk het concert...



De aanvankelijk zeer zenuwachtige Huub v/d Lubbe gooide in de loop van de avond het zware juk van z'n schouders af.



Het Deepriver Quartet bracht één van de vele songs van de King Of Soul ten gehore.



Dochter en kleindochter van Solomon Burke zongen een song van hun (groot-) vader.




Everybody Needs Somebody To Love...

Playstation Store Update

De Playstation Store Update komt er weer aan. Interessante onderdelen zijn onder andere Sonic the Hedgehog 4: Episode 1 voor €12.99, Dead Space Ignition Free Trial en de Star Wars: Force Unleashed 2 demo. De volledige lijst: 

 

Special Offers
Topatoi: The Great Tree Story (was - €5.99 nu - €2.99)
Topatoi Bundle (Contains full game, Pillar of Skies and Arcade Style Packs) (was - €9.99 nu - €5.99)
Blue Toad Murder Files - Episodes 4-6 (was - €12.99 nu - €6.19)
Smash Cars - Virus Run (was - €2.99 nu - €0.99)
Hyperballoid - Original World Pack (was - €1.99 nu - €1.59)
Metal Gear Solid - Portable Ops (PSP) (was - €10.99 nu - €6.59)
Disney's Tarzan (PSone) (was - €4.99 nu - €3.99)

Permanent Price Reductions
Section 8 (was - €24.99 nu - €12.99)
Blade Kitten (was - €12.99 nu - €8.99)
Half Minute Hero (PSP) (was - €19.99 nownu - €14.99)
R-Type Tactics (PSP) (was - €14.99 nu - €9.99)

PlayStation Plus
Full Game Trial Hustle Kings
Game Add-ons Fallout 3 Packs - Point Lookout, Mothership Zeta and Operation Anchorage
Theme Killzone 3 Beta 

Downloadable Games (PS3)
Sonic the Hedgehog 4: Episode 1 (€12.99) 

Downloadable Games - Trial and Unlock (PS3)
Dead Space Ignition (Trial free, Unlock Key €4.99) 

Downloadable Games (PSP)
Tom Clancy Ghost Recon Predator (€29.99) 

PSP Essentials
Harry Potter and the Order of the Phoenix (€9.99) 

Demos (PS3)
Star Wars The Force Unleashed II 
Dragon Ball Raging Blast 2 
Sky Fighter 
Legend of the Guardians 

Demos (PSP)
God of War: Ghost of Sparta 

Add-On Game Content (PS3)
Dead Rising 2 - Skills Pack Psycho (€1.99)
Red Dead Redemption - Hunting & Trading Outfits Pack (free)

Tom Clancy's H.A.W.X. 2

  • Cold War Pack (€3.99)
  • MIG Alley Pack (€3.99)

Split/Second - Survival at the Rock Pack (€6.99) 
WRC - Group B Cars (€4.99) 
Moto GP 10 - Twin Track Pack (€4.99) 
PAIN - Alpine Ski Slope (€4.99) 

EyePet

  • Halloween Styling Pack (€2.99)
  • Soccer Fan Styling Pack €2.99)

Rock Band

  • Are You Experienced: Rock Band Edition (Album) (€14.99) (bevat alle onderstaande nummers)
  • '3rd Stone From the Sun' (€1.49)
  • ‘Fire (Live)' (€1.49)
  • ‘Foxy Lady' (€1.49)
  • ‘Hey Joe (Live)' (€1.49)
  • ‘Highway Chile' (€1.49)
  • ‘Love or Confusion' (€1.49)
  • ‘Manic Depression' (€1.49)
  • ‘May This Be Love' (€1.49)
  • ‘Purple Haze' (€1.49)
  • ‘Stone Free' (€1.49)
  • ‘The Wind Cries Mary' (€1.49)

Rock Band Network

  • ‘America Underwater' by LoveHateHero (€1.49)
  • ‘Death Metal Guys' by Reverend Horton Heat (€1.49)
  • ‘Incubus' by Amberian Dawn (€1.49)
  • ‘No One's Gonna Love You' by Band of Horses (€1.49)
  • ‘Parhelia' by Heaven Ablaze (€0.79)

Add-On Game Content (PSP)
LittleBigPlanet - Uncharted Costume (€0.99) 
FirstPlay (PS3)

Avatars (PS3)
Soldier-X 2: Final Prototype

  • Cyclops (€0.49)
  • EDF Marine (€0.49)
  • Nyx (€0.49)
  • Vielkopf (€0.49)

EyePet

  • Logo (€0.25)
  • Pet Shocked (€0.25)
  • Police Pet (€0.25)
  • Pet Face Icon Blue (€0.25)
  • Pet Stretch (€0.25)

Premium Themes (PS3)
Disruptive

  • Aquarium (€1.49)
  • Soaring Toasters (€1.49)

Von Chrono

  • Liquid (€1.49)

Themes (PS3)
Premier Manager Generic Theme 1 (free)
Sky Fighter Theme (free)
Videos (PS3)
Asura's Wrath Announcement Trailer

EénVandaag opnieuw best bekeken

Het actualiteitenprogramma EénVandaag blijft onverminderd populair onder tv-kijkend Nederland. De eerste zes weken van het nieuwe tv-seizoen keken er gemiddeld 940.000 mensen naar het Nederland 1-programma, zo blijkt uit gegevens van Stichting KijkOnderzoek.

Daarmee blijft EénVandaag de nieuwe titels Nieuwsuur (726.000 kijkers), KRO Brandpunt (545.000), Uitgesproken (445.000), PowNews (255.000) en Altijd Wat (250.000) ver voor. "Er keken zelfs 100.000 kijkers meer dan in dezelfde periode in 2009", zegt een EénVandaag-woordvoerder.

EénVandaag is het enige actualiteitenprogramma van de publieke omroep die het nieuwe seizoen heeft gehaald. "Dankzij onze trouwe kijkers en goede samenwerking tussen de beide omroepen zijn we de enige rubriek die is blijven bestaan in de huidige vorm. Dit motiveert ons enorm om dit succes verder uit te bouwen", aldus hoofdredacteur Jan Kriek.

Het programma vernieuwde wel door Bas van Werven van BNR Nieuwsradio aan te trekken als nieuwe presentator. Kriek: "Over hem krijgen we ook veel positieve reacties."


EénVandaag blijft alle nieuwe concurrenten ver voor

Vitesse wil contracten Room en Pröpper openbreken

Vitesse is druk bezig om, na de komst van de nieuwe versterkingen, de eigen talenten langer aan zich te binden. Onlangs bereikten de Arnhemmers al overeenstemming met de zeventienjarige middenvelder Marco van Ginkel over een nieuwe verbintenis. Nu is de club in gesprek met de 21-jarige doelman Eloy Room en de negentienjarige Davy Pröpper.

Room is momenteel eerste keeper in bij het eerste elftal van Vitesse na het vertrek van Piet Velthuizen naar het Spaanse Hercules Alicante. Pröpper heeft met overtuigend spel een basisplaats afgedwongen. "De intentie was om met beide spelers verder te gaan, en nu zijn er ook de financiële middelen voor", aldus technisch directeur Ted van Leeuwen tegen Voetbal International.

"Het contract van Pröpper willen we opwaarderen, aangezien hij nu een volwaardig lid is van de eerste selectie." Pröpper zegt zelf vertrouwen in de toekomst van de club te hebben en staat derhalve positief tegenover een vernieuwd contract.

Viva la revolution in Fable 3-commercial

Fable 3 verschijnt eind deze maand. Reden om een mooie commercial te maken natuurlijk! Dat dacht Microsoft ook en daarom hebben ze onderstaande commercial gemaakt waarin we het thema van de game kunnen zien.

In de game is het namelijk de bedoeling om in opstand te komen tegen de koning die het land met ijzeren vuist regeert. Hiervoor zul je mensen over moeten halen om samen achter jouw doel te komen staan en samen in de koning af te zettenzodat je uiteindelijk zelf de baas kunt worden.

Fable 3 ligt vanaf 27 oktober in de winkels voor de Xbox 360.

Terreurverdachte Wesam al D. waarschijnlijk vrij

De terreurverdachte Wesam al D. komt waarschijnlijk vrij. Hij is in de VS veroordeeld tot 25 jaar cel, maar de rechtbank in Rotterdam heeft die straf woensdag omgezet in acht jaar.

De 37-jarige Al D. heeft al ruim vijf jaar in de VS in de gevangenis gezeten. In Nederland komt een veroordeelde na het uitzitten van twee derde van de straf in aanmerking voor vervroegde vrijlating, dus zou Al D. vrij kunnen komen.

Het Openbaar Ministerie beslist wanneer Al D. vrijkomt. Volgens een woordvoerder is het op dit moment nog niet duidelijk of dat 'weken, dagen of maanden' gaat duren. De advocaat van Al D., Victor Koppe, rekent erop dat zijn cliënt snel op vrije voeten zal komen.

De uit Irak afkomstige Al D. werd in 2005 in Amersfoort opgepakt en uitgeleverd aan de VS. Daar werd hij veroordeeld voor het plaatsen van bermbommen in zijn vaderland. Hij werd eind maart naar Nederland overgebracht om zijn straf verder uit te zitten.

Van Gelder gebruikte wederom cocaïne

Yuri van Gelder is uit het team voor het WK turnen in Rotterdam gezet omdat hij wederom cocaïne heeft gebruikt. Dit nieuws maakte de voorzitter van de Nederlandse gymnastiekunie Jos Geukers bekend op een persconferentie.

Gisteren maakte topsportmanager Hans Gootjes bekend dat hij Van Gelder om medische redenen van persoonlijke aard teruggetrokken heeft voor het turntoernooi dat volgende week van start zal gaan. De KNGU wilde de ringenspecialist de kans geven om de situatie toe te lichten, maar omdat de sporter in gebreke is gebleven en de geruchten over cocaïnegebruik toenamen is de bond nu zelf met een uitleg gekomen.

Van Gelder kwam dit jaar terug van een dopingschorsing en had afspraken met de KNGU gemaakt over de wijze waarop hij terug zou keren. Hierin stonden onder meer dat hij geen cocaïne zou gebruiken. In de afgelopen dagen merkten de trainers dat Van Gelder mogelijk een terugval had gehad, iets wat hij gisteren vlak voor de eerste persconferentie toegegeven heeft.

Gootjes hoorde ook van de artsen dat de ringenspecialist niet geschikt was voor het turnen op het WK. Hierop is hij ondanks dat er geen positieve dopingtest was uit het turnteam gezet. Het vertrouwen tussen alle partijen is volgens de KNGU onherstelbaar geschonden. Of Van Gelder nu stopt met turnen is nog onbekend.

De Nederlandse turnbond heeft als vervanger van Van Gelder reserve Carlo van Linden toegevoegd aan het basisteam voor het WK.

'Balkenende neemt afscheid met beetje weemoed'

Demissionair premier Jan Peter Balkenende heeft woensdag 'met een klein beetje weemoed' afscheid genomen van zijn medewerkers. Donderdag draagt hij definitief zijn functie en taken over aan zijn opvolger Mark Rutte.

"Wat overheerst, is toch dat ik dankbaar ben dat ik dit ruim acht jaar heb mogen doen", zei Balkenende bij het afscheid voor zijn ministerie op het Binnenhof. "Het zijn van minister-president is een bijzondere functie waarvoor ik me altijd met hart en ziel heb ingezet."

Dieptepunt voor Balkenende waren 'de vragen van leven en dood'. "Wat me het meest heeft aangegrepen zijn onze militairen die we in Irak en Afghanistan hebben verloren, en de mensen die slachtoffer zijn van zinloos geweld."

Balkenende neemt afscheid met beetje weemoed
Balkenende neemt afscheid met beetje weemoed (Foto: ANP)

[MLB] Rangers naar ALCS

De Texas Rangers hebben voor het eerste in de historie van de club de ALCS gehaald, de finale voor teams uit de American League. De Rangers wonnen gisteravond, plaatselijke tijd, van de Tampa Bay Rays met 5-1. 

Het was de vijfde en beslissende wedstrijd uit de best-of-five serie. De Rangers hadden de eerste twee wedstrijden gewonnen, maar Tampa Bay kwam sterk terug door twee maal te winnen in Arlington, Texas. Voor de beslissende wedstrijd hadden de teams hun 'aces' uit de kast gehaald, Cliff Lee voor de Rangers en David Price voor de Rays. Lee was wederom uitstekend en gooide negen innings en gaf maar één punt weg. De Rangers wisten vijf punten bij elkaar te sprokkelen door gewaagd honken te stelen en onoplettendheid van de defensie van de Rays.

In de ALCS moeten de Rangers het opnemen tegen de New York Yankees. De winnaar van deze serie mag uitkomen in de World Series tegen ofwel Philadelphia, dat Cincinnati versloeg, ofwel de Giants, die te sterk waren voor de Braves. Diezelfde Braves namen afscheid van Bobby Cox als hun coach. Cox was maar liefst 25 jaar coach van de Braves. Hij wordt opgevolgd door Fredi Gonzalez.

Franse subsidie op muziekdownloads

Brussel heeft toestemming gegeven aan Frankrijk om muziekdownloads te subsidiëren. Elke Franse inwoner van 12 tot 25 jaar kan met de nieuwe regeling voor 25 euro, 50 euro downloadtegoed kopen. De andere 25 euro betaalt de Franse overheid.

Het tegoed kan gebruikt worden op websites van een aantal legale muziekaanbieders die werken op basis van een abonnementenmodel. De proef met de subsidie loopt 2 jaar en zal de overheid jaarlijks 25 miljoen euro kosten.

De EU laat weten dat het promotieprogramma voor legaal downloaden de concurrentie op de markt niet verstoort en uitgevoerd kan worden. Ook stelt de EU dat de subsidieregeling een gunstig effect kan hebben op de prijzen van legale aanbieders en er voor kan zorgen dat een voldoende divers muziekaanbod behouden blijft.


Gelukkig helpt de Franse subsidie een goed doel

Vliegtuigje stort neer in Spanje

Drie Fransmannen zijn om het leven gekomen toen het vliegtuigje waarin zij zaten dinsdag neerstortte op een berghelling in de Spaanse regio Navarra. Dat heeft een woordvoerder van de regionale regering van Navarra gezegd.

Het vliegtuigje was er een van twaalf die opstegen in het Franse stadje Lezignan-Corbières. De toestellen hadden het West-Afrikaanse land Senegal als eindbestemming, maar zouden een eerste stop maken in Salamanca, in het noordwesten van Spanje.

In het gebied waar het vliegtuigje neerstortte, hing dinsdag een dichte mist.

Verdachte klimmoord in Frankrijk bekent

De verdachte van de zogenoemde klimmoord in Frankrijk heeft woensdagochtend een bekentenis afgelegd. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie in Den Haag.

De 21-jarige Elzia M. zou tijdens een klimvakantie in Frankrijk zijn 26-jarige reisgenoot hebben gewurgd met een touw. Het lichaam verborg hij in een greppel. Het zou om een roofmoord gaan. Het slachtoffer kwam uit Zweden en studeerde in Den Haag.

Sno terug op trainingsveld bij Ajax

Evander Sno is vandaag voor het eerst sinds een maand weer op het trainingsveld bij Ajax geweest, zo meldt de Amsterdamse club op haar website. De middenvelder zakte in een duel tegen de beloften van Vitesse in elkaar en werd na reanimatie naar het ziekenhuis vervoerd.

In het hospitaal is bij Sno een inwendige defibrilator geplaatst die in werking treedt als er zich weer hartritmestoornissen voordoen. De middenvelder deed vandaag op het veld alleen nog maar enkele loopoefeningen.

Grieken demonstreren bij Akropolis

Demonstrerende Griekse arbeiders hebben woensdag de toegang tot de Akropolis in Athene geblokkeerd. Medewerkers van het ministerie van cultuur met tijdelijke dienstverbanden zetten de regering op deze manier onder druk om hun contracten te vernieuwen.

Het treinverkeer in Griekenland ontspoorde woensdag bovendien door een staking van het spoorwegpersoneel. Vakbonden protesteren tegen regeringsplannen om het staatsspoorbedrijf, dat diep in de schulden zit, te hervormen. Tot donderdag vallen alle treinen uit.

Rubiera hangt fiets aan de wilgen

José Luis Rubiera hangt na zestien seizoenen zijn wielerfiets aan de wilgen. De 37-jarige Spanjaard fietste zijn laatste seizoen in dienst van RadioShack.

"Ik wil meer tijd doorbrengen met mijn familie. Ik ben een gelukkig mens dat ik zestien jaar heb mogen doen wat ik het leukste vind. De steun van de supporters heeft me altijd goed gedaan, zeker gezien mijn bescheiden palmares," zei Rubiera op zijn website.

Het beste resultaat van de Spanjaard was in 1999 een zesde plaats in de Vuelta a España. In de Giro d'Italia eindigde hij tweemaal bij de beste tien. Tussen 2001 en 2005 werd Rubiera vooral bekend van zijn werk als superknecht van Lance Armstrong bij US Postal.

Rutte ontvangt nieuwe fractieleiders

Formateur Mark Rutte (VVD) heeft woensdagmiddag een gesprek met de nieuwe fractieleiders van de twee regeringspartijen, partijgenoot Stef Blok en Sybrand van Haersma Buma (CDA). Het gesprek gaat over de manier waarop het beleid van het nieuwe kabinet wordt verdeeld over de verschillende ministeries.

De beoogd premier rondde woensdagochtend de laatste gesprekken met de nieuwe bewindslieden af. Het betrof CDA-Kamerlid Joop Atsma, die staatssecretaris wordt van Infrastructuur en Ruimte en Marlies Veldhuijzen van Zanten. Deze onbekende nieuwkomer wordt namens het CDA staatssecretaris van Volksgezondheid.

De arts is pas sinds dit weekeinde CDA-lid, zei ze na afloop van haar gesprek tegenover de camera van de NOS. "Ik ben meteen lid geworden toen het CDA mij vroeg." Veldhuijzen van Zanten heeft nog nauwelijks tijd gehad om aan haar nieuwe functie te wennen. "Ik heb de stethoscoop nog in mijn tas." Wel gaat de nieuwe staatssecretaris zich met 'hart en ziel inzetten' voor de ouderen- en jeugdzorg, stelde zij.

Blok en Van Haersma Buma worden om 14.00 uur ontboden. "De formateur wil aan het eind van zijn formatiewerkzaamheden met hen spreken over de departementale indeling van het beoogde kabinet van VVD en CDA", aldus het Bureau Woordvoering Kabinetsformatie.

Het nieuwe kabinet staat donderdag op het bordes bij koningin Beatrix.

Alonso rekent op steun van Massa

Fernando Alonso rekent in de jacht naar zijn derde wereldtitel in de Formule 1 op steun van zijn Ferrari-teamgenoot Felipe Massa. De Braziliaan is zelf kansloos voor de titel, maar kan er wel voor zorgen dat concurrenten van Alonso belangrijke punten mislopen.

Met nog drie races te gaan heeft Red Bull-coureur Mark Webber veertien punten voorsprong op teamgenoot Sebastian Vettel en Fernando Alonso. McLaren-rijders Lewis Hamilton en Jenson Button staan verder weg, maar zijn nog niet kansloos. Een misstap kunnen de achtervolgers niet meer hebben. "Webber is daarom de enige die zich een relatief slecht weekend kan veroorloven. Als één van de andere vier coureurs een fout maakt, kan dit het einde betekenen van zijn kansen," zei Alonso.

Alonso heeft zich in de laatste races teruggeknokt in het kampioenschap, maar de Spanjaard kijkt nog steeds tegen een achterstand aan. Daarom heeft hij de hulp van Massa hard nodig. "Het is van belang voor mij dat ik op mijn teammaat kan rekenen. Felipe kende de laatste twee races wat pech, maar hij is vastbesloten revanche te nemen op zichzelf en heeft de capaciteiten om op het podium te staan."

Ook Ferrari zal alles moeten geven om Red Bull voor te gaan blijven, iets wat op het nieuwe circuit van Zuid-Korea al moet gaan gebeuren. "We moeten in perfecte harmonie samenwerken om snel alle geheimen van het circuit in Korea te ontrafelen. Op deze momenten kunnen zelfs de kleinste details de doorslag geven."

Visboer verwijdert zeehonden uit voortuin

Een visboer heeft in Venlo voor opschudding gezorgd omdat hij zeehonden in zijn voortuin hield. De zeehonden leefden volgens Lenie 't Hart van zeehondencrèche Pieterburen in plastic bakken aan de straat. Verontruste buurtbewoners namen contact op met de zeehondeninstelling, die twee medewerkers stuurde om poolshoogte te nemen.

Zeehonden mogen volgens van 't Hart niet gehouden worden zonder zogenoemde bezitsvergunning. Die zijn alleen beschikbaar voor instellingen als dierentuinen. Ook bleek de man geen verstand van zeehonden te hebben. "Hij wist niet eens wat voor soort het was", aldus 't Hart.

De zeehonden zijn inmiddels verdwenen, maar nog onbekend is waarheen. Volgens de Limburgse zender L1 heeft de Algemene Inspectiedienst de man een proces-verbaal gegeven omdat hij niet de juiste vergunning bezit voor het houden van zeehonden.

De visboer was niet bereikbaar voor commentaar.

Dead Space 2 CE bevat Plasma Cutter

Dead Space 2 is nog niet uit en ook over de collectors edition is nog niks bekend. Tot nu toe. Amazon had een plaatje op hun website staan waarin de content voor de CE te zien was. Hierin zien we onder andere een replica van de plasma gun. Met dank aan Morthill voor de submit.

Verder zien we de game zelf, een card waarmee je DLC kunt verkrijgen, een cd met de soundtrack en eerstgenoemde plasma cutter dus. Altijd leuk om je irritante buurjongen mee te plagen. In Dead Space 2 kruip je voor de tweede keer in het pak bij Isaac Clarke die opnieuw de ledematen van de meest vreemde wezens af zal moeten knallen. Het eerste deel in de serie kwam als een frisse wind door het SurvivalHorror-genre, door goede schrikmomenten te combineren met soepele en originele gameplay. Hopelijk is Dead Space 2 van dezelfde kwaliteit! Dead Space 2 zal januari 2011 op de markt komen voor PS3, Xbox360 en PC. Bekijk hier de preview van koei.

dEAD space

Ongewilde tocht van 1,6 km door riool

Een medewerker van de rioleringsdienst van Raymore in de Amerikaanse staat Missouri heeft ongewild een tocht van 1,6 kilometer door een rioolbuis gemaakt. De man heeft het hachelijke avontuur ternauwernood overleefd. Hij is in kritieke toestand in het ziekenhuis opgenomen.

Daniel Collins moest dinsdag aan het werk in een rioolbuis. Hij liet zich, zoals dat moet, aan een veiligheidstouw naar beneden zakken. De kabel liet onderweg echter los, waarna Collins door de kracht van het voortdurend aanstormende rioolwater werd voortgestuwd door de slechts 69 centimeter brede rioolbuis. Pas 1,6 kilometer verder werd zijn hulpgeroep gehoord, waarna hij werd ontzet. Zijn collega's hadden toen anderhalf uur lang in paniek talloze riooldeksels opgelicht om te kijken of ze Collins konden vinden.

Roddick geeft geblesseerd op in Shanghai

Andy Roddick heeft in de tweede ronde van het ATP Master Series-toernooi in Shanghai op moeten geven. De Amerikaan leidde de wedstrijd met 6-3 en 2-1, maar liep in de hieropvolgende game een hamstringblessure op, waardoor tegenstander Guillermo Garcia-Lopez de zege cadeau kreeg. De volgende tegenstander van de Spanjaard is de Tsjech Tomas Berdych.

Andy Murray bereikte de derde ronde in China wel. De Brit klopte de nummer 465 van de wereld Yan Bai eenvoudig met 6-2 en 6-2. De Chinees was met een wildcard het toernooi binnengekomen en zorgde in de eerste ronde voor een verrassing door Radek Stepanek te verslaan. Murray zal het in de volgende ronde op gaan nemen tegen de Fransman Jeremy Chardy.

[Upd] Staking Helmondse postbodes voorbij

In Helmond hebben woensdag enkele tientallen postbodes hun werk neergelegd vanwege onderbezetting en hoge werkdruk. Dat bevestigt een woordvoerder van FNV-vakbond Abvakabo. Onduidelijk is bij hoeveel huishoudens geen post wordt bezorgd.

De SP steunt de wilde staking bij postbedrijf TNT. "Als je mensen massaal de wacht aanzet, terwijl je aan de andere kant goedkope krachten binnenhaalt, dan komen mensen in verzet", zegt Kamerlid Sharon Gesthuizen.

"De vertrouwde postbodes worden bij TNT al langer onder druk gezet. Ik snap dat de postbodes dat niet pikken. En ik ben blij dat de vakbonden de staking steunen." Twee vakbonden zijn aanwezig om met de werknemers en TNT te praten. SP'ers zijn onderweg om de postbodes een hart onder de riem te steken.

Update 13.37 uur:
Na een gesprek met het management zijn de medewerkers weer aan de slag gegaan. Op dit moment werkt de vakbond hard aan een plan van aanpak dat tot concrete oplossingen moeten leiden. Binnen drie weken moet TNT de situatie hebben opgelost, anders komen er weer nieuwe acties, zegt de woordvoerder.

Postbodes zijn vooral niet blij met het nieuwe werkpakket van de TNT. De medewerkers moeten veel meer werken dan dat ze ingeroosterd staan en worden niet voor de overuren betaald, klaagt de woordvoerder. De BVPP wil dat dit hele plan op de schop wordt genomen. TNT was niet bereikbaar voor commentaar.

 

Politie schiet na wilde achtervolging

Na een ramkraak bij Haarlemmermeer hebben agenten dinsdagavond bij het achtervolgen van een busje twee keer een schot gelost. Bij de eerste keer had de bestuurder een agent omver proberen te rijden, de tweede keer werd een waarschuwingsschot gelost om iemand die wegrende te stoppen. Een verdachte is aangehouden, de ander wist te ontkomen, meldt de politie.

Rond 23.00 uur werd een ramkraak gepleegd bij een bedrijfsloods aan de Bennebroekerdijk in het dorp Cruquius. Een getuige meldde dat een busje was weggereden. Toen agenten het voertuig op de Boerhaavelaan zagen rijden, gaven ze een stopteken. De bus ging er met het gas op de plank vandoor, maar stopte in de Louis Pasteurstraat.

Nadat een agent was uitgestapt om de bestuurder te controleren, reed het busje plotseling met flinke snelheid achteruit richting de agent. Hij zag zich volgens de politie genoodzaakt op de bus te schieten. Daarbij vielen voor zover bekend geen gewonden. De bus reed daarop weer met hoge snelheid weg, achtervolgd door meerdere politiewagens.

Op de Vijfhuizerdijk reed de bestuurder tegen het verkeer in, waardoor meerdere auto's moesten uitwijken. Bij de Kromme Spieringweg kwam het busje vast te zitten. De twee inzittenden gingen er te voet vandoor. Diverse agenten renden achter hen aan en riepen dat ze zich moesten overgeven. Een agent loste daarbij een waarschuwingsschot.

Een 34-jarige man kon worden aangehouden. Naar de andere verdachte is met een speurhond en een helikopter gezocht, maar hij kon niet worden gevonden.

Zoals gebruikelijk wordt onderzocht of de agenten terecht hebben geschoten. De politie roept getuigen op zich te melden, ook automobilisten die voor de bus moesten uitwijken worden opgeroepen.

F1-coureur gebruikt F1 2010 als oefening

F1-coureur Tonio Liuzzi gaat het racespel F1 2010 gebruiken als extra oefening ter voorbereiding op zijn race in Korea. Dat schrijft de coureur van het Formule 1-team Force India F1 Team in een blog op de Amerikaanse sportwebsite ESPN.

Over een kleine twee weken vindt de Formule 1 van Korea plaats. Liuzzi heeft nog geen kilometers gereden op de baan en gaat deze week in een simulator de baan verkennen. "Daarnaast ben ik van plan de nieuwe game F1 2010-game te kopen om iets meer te kunnen oefenen", schrijft de Italiaanse coureur.

Dinsdag keurde de racebond FIA het traject in Korea goed. De baan heet Yeongam en is ruim 5,6 kilometer lang. De F1-race wordt van 22 tot en met 24 oktober gereden.

Het computerspel F1 2010 werd vorige maand uitgegeven door Codemasters. Het spel is verkrijgbaar voor de pc, Xbox 360 en Playstation 3.

Gepensioneerde Moerenhout maakt kans op prijs

Koos Moerenhout maakt in zijn laatste jaar als beroepswielrenner nog kans op een mooie prijs. De Rabobank-renner is samen met zijn ploeggenoten Robert Gesink en Bauke Mollema genomineerd voor de titel renner van het jaar. Gesink won de afgelopen twee jaar de Gerrit Schulte Trofee.

De 36-jarige Moerenhout reed zijn laatste koers op 3 oktober op het WK in Australië. Hij maakte in die wedstrijd grote indruk door in de slotfase lange tijd vooruit te blijven. Ook eindigde hij knap als zesde in de tijdrit. Moerenhout won dit jaar bovendien een etappe in de Eneco Tour.

De prijs is een initiatief van Club 48, een gezelschap van oud-wielrenners. Lezers van Wielerland en Wieler Magazine bepalen welke renner op 29 november in Den Bosch de prijs overhandigd krijgt.

Bij de vrouwen maken Marianne Vos, Kirsten Wild en Annemiek van Vleuten kans op de Keetie van Oosten-Hage Bokaal, terwijl bij de beloften Tom Dumoulin, Tom-Jelte Slagter en Coen Vermeltfoort genomineerd zijn.

UEFA onderzoekt gestaakte interland Italië - Servië

De UEFA is een onderzoek gestart naar aanleiding van de gestaakte interland van dinsdag tussen Italië en Servië. De wedstrijd in Genua werd al na zes minuten afgebroken omdat Servische fans de Italiaanse doelman bekogelden met vuurwerk. De sancties die de Europese voetbalbond kan nemen variëren van het opleggen van een boete tot uitsluiting van verdere deelname aan de EK-kwalificatie.

Het dossier van de UEFA moet nog worden aangevuld met een rapport van de scheidsrechter en de waarnemer. Daarna zal de tuchtcommissie van de bond, die op 28 oktober bijeenkomt, zich buigen over de strafmaat.

Vanuit Servië is beschaamd gereageerd op de gebeurtenissen. "Dit is een schande voor ons land", zegt bondsvoorzitter Tomislav Karadzic. "We hebben de hulp van de regering nodig om dit te stoppen."

Karadzic zegt niet verbaasd te zijn dat het dinsdag compleet uit de hand liep. "We hadden al aanwijzingen dat dit kon gebeuren. Het is allemaal georganiseerd in Belgrado." Ook voordat de fans het stadion betraden, ging het al mis. Bij rellen in Genua raakten zestien mensen, onder wie twee politieagenten, gewond. Vervolgens werd de aftrap van het duel met een halfuur uitgesteld.

Zeventien relschoppers zijn inmiddels door de Italiaanse politie gearresteerd. Volgens het Italiaanse persbureau Ansa zit daarbij ook de aanstichter van de gewelddadige acties.


Vuurwerk op het veld in Genua (Foto: Novum)

'Call of Duty: Black Ops is een PC-game'

Call of Duty: Black Ops is volgens de ontwikkelaar Treyarch een echte PC-titel geworden. De dedicated servers zijn nog steeds prompt aanwezig binnen deze titel, wat zeer belangrijk is voor de PC-community.

Vorig jaar haalde Infinity Ward, de andere Call of Duty studio, zich de haat en woede van de vele PC-gamers op de hals, door de dedicated servers binnen Modern Warfare 2 te schrappen. Treyarch geeft echter aan, dit nooit te hebben gewild, aangezien het PC-platform zeer belangrijk voor ze is.

"We hebben de dedicated servers nooit de rug toegekeerd," aldus het hoofd van de PC-ontwikkeling Cesar Stastny. "Bij onze laatste titel (World at War) hadden we dedicated servers en al bij de planning van onze nieuwste titel wisten we dat deze niet zouden verdwijnen. De gedachte alleen al, is bij ons nooit opgekomen." Hij geeft verder aan dat hij al dedicated servers heeft draaien, vanaf het begin van het project. Black Ops wordt een echte PC-titel, met name omdat het platform zeer belangrijk is voor de studio. "Ik ben zeer verheugd dat we de PC-community kunnen helpen."Bovendien, geeft Stastny aan dat er na de release ook diverse mod tools zullen komen, maar een datum kon hij ons niet geven.

Call of Duty: Black Ops zal op 9 november uitkomen, voor de PC, Xbox360, PS3 en Wii.

 

Call of Duty Black Ops

Wie verdedigt de kunst nog?

Het gaat dan wel niet om de gemiddelde Nederlandse burger, maar als je de inkomsten van een volledige beroepsgroep gewoon halveert, is het geen verrassing dat je die beroepsgroep de nek omdraait. Als je vandaag de salarissen in de bouw halveert om goedkopere woningen te kunnen bouwen, garandeer ik je dat er over vijf jaar geen enkele Nederlander meer is te vinden, die nog bouwvakker kan en wil worden.

Zeeland heeft primeur met LED-verlichte rijksweg

Een weg in Zeeland wordt als eerste in Nederland met LED-lampen verlicht. De N59 is daarmee de eerste rijksweg die met de milieuvriendelijkere lampen wordt uitgerust. Rijkswaterstaat plaatst deze week op de Grevelingendam ter hoogte van de kruising met de Philipsdam 55 nieuwe lichtmasten met LED-lampen.

Volgens Rijkswaterstaat heeft LED-verlichting een flink aantal voordelen. Zo gaan de lampen langer mee en verbruiken ze minder energie, waardoor ze 54 procent minder CO2-uitstoot veroorzaken. Bovendien is het licht beter te richten op de weg, waardoor er minder lichtvervuiling is.

De nieuwe lampen moeten ook de verkeersveiligheid ten goede komen. Zo verbetert het witte licht volgens Rijkswaterstaat de reactiesnelheid van automobilisten en zijn de palen 'botsvriendelijk' waardoor er bij een aanrijding minder risico's zijn.

Robert De Niro maakt politieserie

Robert De Niro gaat een politieserie produceren voor de Amerikaanse tv-zender CBS. Rookies gaat over zes jonge agenten die hun opleiding net hebben afgerond en meteen de ruigste buurten in worden gestuurd. Het scenario is van Richard Price, die ook optreedt als coproducent. Dat schrijft de Amerikaanse entertainmentsite The Hollywood Reporter. Het tweetal werkte eerder samen aan de politiekomedie Mad Dog & Glory uit 1993.

Rookies is echter zeker geen comedy. Price, voor wie het grimmige misdaadgenre geen onbekend terrein is, schreef eerder de filmscenario's voor The Color of Money, Ransom, Clockers en de politieserie The Wire voor de Amerikaanse betaalzender HBO. Rookies valt binnen deze serieuze misdaadcategorie, en is daarmee iets zwaardere kost dan gebruikelijk voor CBS.

De 67-jarige De Niro speelt zelf niet mee in de serie. Er zijn nog geen namen van acteurs bekend.


(Foto: Novum)

SP wil opheldering over benoeming Knapen

De SP eist opheldering van beoogd premier Mark Rutte (VVD) en CDA-leider Maxime Verhagen over de benoeming van CDA'er Ben Knapen tot staatssecretaris van Buitenlandse Zaken. Aanleiding is Knapens verleden bij PCM.

De oud-hoofdredacteur van NRC Handelsblad zat tot 2006 in de raad van bestuur van de uitgever, dat destijds onder meer de Volkskrant uitgaf. PCM werd in die tijd overgenomen door het Britse opkoopfonds Apax, dat de uitgever vervolgens 'plunderde', stelt SP-fractievoorzitter Emile Roemer.

De Ondernemingskamer oordeelde dit voorjaar dat tussen 2004 en 2007 sprake was van wanbeleid bij PCM. Knapen vertrok in 2006 nadat hij het vertrouwen van de commissarissen had verloren. Hij kreeg anderhalf miljoen euro mee.

De SP-leider vindt het onbegrijpelijk dat Knapen nu kan toetreden tot het kabinet. "Het moet een primeur zijn dat iemand bewindspersoon wordt die in een raad van bestuur zat waarvan de koers het predicaat wanbeleid kreeg." Hij wil van Rutte weten waarom voor Knapen is gekozen. "Bewindspersonen moeten het goede voorbeeld geven en van onbesproken gedrag zijn."


(Foto: Novum)

Rechtbank: verkoop Liverpool mag doorgaan

Liverpool mag worden overgenomen door New England Sports Ventures (NESV). Dat heeft de rechter woensdag bepaald. Voorzitter Martin Broughton wilde de Engelse grootmacht vorige week verkopen aan NESV, maar clubeigenaren Tom Hicks en George Gillett weigerden mee te werken. Er kwam een rechtszaak, die door het Amerikaanse duo dus is verloren. Het tweetal lijkt nu echt te moeten vertrekken.

Hicks en Gillett namen de club in 2007 over, maar ze maakten zich niet populair bij de fans. De bestuurders zadelden Liverpool met torenhoge schulden op en veel supporters stonden woensdag dan ook buiten de rechtbank te protesteren.

Liverpool heeft een schuld van zo'n 320 miljoen euro bij de Royal Bank of Scotland, die in één klap wordt afgelost als NESV de club definitief overneemt. Dinsdag meldde zich echter ook een miljardair uit Singapore, die het bod van de Amerikaanse onderneming overtrof.

Autopech nekt inbrekers

Twee inbrekers konden dinsdagavond in Tilburg worden ingerekend doordat hun vluchtauto het had begeven. Een getuige waarschuwde rond 19.30 uur dat inbrekers probeerden toe te slaan bij een bedrijf aan de Simon de Cockstraat.

De getuige meldde dat de daders alweer in een busje zaten, maar dat de motor niet aan wilde slaan. Agenten gingen snel naar het bedrijf en zagen dat er inderdaad schade aan de voordeur van het pand was. Voor het pand stond een busje met de motorkap open. Getuigen wezen een man verderop aan als een van de inbrekers. De 23-jarige Dordrechtenaar werd daarop aangehouden.

Op basis van een signalement werd later een 47-jarige Tilburger gearresteerd. De politie onderzoekt nog of hij iets met de inbraak te maken heeft.

Homo's willen Gerd Leers

De lezers van de Gay Krant willen dat Gerd Leers (CDA) als minister homo-emancipatie in zijn portefeuille krijgt. Dat blijkt uit een enquête op de website van de Gay Krant.

Leers, die minister voor Immigratie en Asiel wordt, gaat aan kop met 33,6 procent van de stemmen. Hij wordt gevolgd door aanstaand premier Mark Rutte (VVD). De overige bewindslieden volgen op grote afstand. De eerste is minister van Onderwijs Marja van Bijsterveldt (CDA) met 6,9 procent.

De redactie van de Gay Krant noemt de populariteit van Leers 'zeer opmerkelijk'. In de politieke peiling die de Gay Krant eens per halfjaar laat uitvoeren, scoort het CDA nooit meer dan vijf procent.

De komende dagen wordt duidelijk hoe de nieuwe bewindslieden de taken onderling precies gaan verdelen. Tot de val van het kabinet in februari ging minister van Onderwijs Ronald Plasterk (PvdA) over het homobeleid. Van Bijsterveldt nam die taak vervolgens van hem over.

'Lotus bevestigt Trulli voor 2011 in Zuid-Korea'

Jarno Trulli lijkt ook in 2011 voor het Formule 1-team van Lotus uit te gaan komen. Volgens de Finse krant Turun Sanomat zal de deal met de 36-jarige Italiaan volgende week bij de Grand Prix van Zuid-Korea bekend worden gemaakt.

Lotus heeft nog geen coureurs voor 2011 bekend gemaakt, maar naar verluidt heeft Heikki Kovalainen al in Italië een contract voor volgend seizoen getekend. Bij Trulli duurden de onderhandelingen wat langer vanwege de salariseisen van de Italiaan. Hij heeft zijn nieuwe contract nog niet getekend, maar zal dit spoedig gaan doen, zo luidt de verwachting. Daarnaast laat bij Lotus de motorendeal met Renault nog op zich wachten.

RBC vraagt gemeente om hulp

RBC Roosendaal heeft de gemeente om hulp gevraagd. Directeur Jeffrey Kooistra bevestigde dat de club kampt met een oplopende hypotheekschuld en dat er gevraagd is om een betalingsregeling.

Kooistra weigerde bedragen te noemen, maar het zou gaan om een achterstand van minimaal 205.000 euro. Dit kalenderjaar kan RBC de termijnen voor de hypotheek niet meer betalen aan de Bank Nederlandse Gemeenten. Deze zal het bedrag daarom gaan verhalen op de gemeente Roosendaal dat voor een bedrag van 3,4 miljoen euro garant staat.

Wethouder Toine Theunis wil de komende dagen gaan gebruiken om verschillende scenario's voor RBC door te rekenen. De gemeenteraad zal in moeten stemmen met een betalingsregeling voor de voetbalclub, anders dreigt een faillissement en kan de gemeente met een restschuld blijven zitten.

Volgens Kooistra is de financiële crisis debet aan het tekort. De inkomsten van de sponsoren blijven achter, terwijl het niet mogelijk was om aan de kostenkant in te grijpen. Voor volgend seizoen verwacht hij dat RBC de begroting weer op orde heeft.

Zware loting Nederlandse waterpoloërs

Het Nederlandse waterpoloteam heeft niet gunstig geloot tijdens de World League. Het toernooi, dat halverwege november begint, geldt als voorbereiding op het Europees kampioenschap van 2012 in Eindhoven.

Nederland is tijdens de World League ingedeeld met Europees kampioen Kroatië, Italië en Griekenland. Als eerst zijn de sterke Kroaten de tegenstander op 16 november.

De KNZB wil dat de Nederlandse waterpoloërs terug aansluiten bij de wereldtop. Vorig jaar werd tijdens een centraal programma in Nationaal Topsport Centrum Utrecht aan deze missie een start gemaakt. Voor bondscoach Johan Aantjes was deelname aan de World League een belangrijke wens.

Gevangenen overgeplaatst na opstand Haarlem

Een flink aantal gevangenen van de Koepelgevangenis in Haarlem is overgeplaatst, nadat ze zondag in opstand kwamen tegen een nieuw, strenger regime. Dat bevestigde een woordvoerder van de Dienst Justitiële Inrichtingen woensdag naar aanleiding van een bericht hierover in het Haarlems Dagblad.

De gevangenen wilden zondagavond na het luchten niet meer terug naar hun cel. Dat gebeurde uit protest tegen de invoering van een nieuw landelijk dag-, weekeinde- en avondprogramma. Hierdoor is het tijdelijk voor gedetineerden niet mogelijk in de weekeinden in de Koepel bezoek te ontvangen.

De directie van de Koepelgevangenis vond het protest onaanvaardbaar en liet een deel van de opstandige gevangenen overplaatsen naar andere strafinrichtingen. Om hoeveel overplaatsingen het precies gaat, wilde de woordvoerder niet zeggen.

Gevangenen overgeplaatst na opstand Haarlem
Gevangenen overgeplaatst na opstand Haarlem (Foto: ANP)

KNVB blokkeert ruim 500 tickets

De KNVB heeft dinsdag 539 mensen niet toegelaten in de Amsterdam ArenA voor de EK-kwalificatiewedstrijd tussen Nederland en Zweden. Het betrof allemaal fans die hun kaartje niet via de officiële verkoopkanalen hadden gekocht. Dat maakte de Nederlandse voetbalbond woensdag bekend.

Voorafgaand aan het duel maakte de KNVB al duidelijk zwarthandel hard aan te pakken. Handelaren verkopen de tickets willekeurig door. Daardoor wordt het scheiden van supportersgroepen en het weren van hooligans lastiger. Door de zwarthandel komen bovendien steeds minder kaartjes voor de normale prijs beschikbaar.

KNVB blokkeert ruim 500 tickets
KNVB blokkeert ruim 500 tickets (Foto: ANP)

Lichte overtredingen onbestraft in Antwerpen

Lichte verkeersovertredingen zoals kleine snelheidsovertredingen worden in Antwerpen tijdelijk niet meer vervolgd. Justitie in de Vlaamse stad heeft dit besloten omdat het de grote hoeveelheid processen-verbaal niet meer kan verwerken. Dat hebben de Vlaamse kranten De Standaard en Het Nieuwsblad woensdag gemeld.

In Antwerpen zijn 61 mensen dag in dag uit bezig om alle processen-verbaal voor lichte verkeersovertredingen te verwerken. Volgens het parket zijn dat er veel te weinig om de vele processen te kunnen verwerken. Daarom is de Antwerpse politie gevraagd om lichte parkeer- en snelheidsovertredingen niet meer te bestraffen.

Het Antwerpse parket zou graag zien dat opgelegde boetes kunnen worden geïnd zonder tussenkomst van een rechter. Hiervoor is een wijziging van de wet noodzakelijk.

Pot wil aanblijven als bondscoach Jong Oranje

Cor Pot hoopt ondanks de mislukte kwalificatiepoging voor het EK onder de 21 jaar aan te blijven als bondscoach van Jong Oranje. De Nederlandse beloften werden over twee duels uitgeschakeld door de Oekraïense leeftijdsgenoten.

"Ik wil sowieso graag blijven", zei Pot dinsdagavond na de uitschakeling tegen de KNVB-site Ons Oranje. "Mijn contract loopt nog door tot juni volgend jaar." Nederland boekte dinsdagavond een 2-0 overwinning in Kiev. Dat was echter niet genoeg na een 1-3 verlies in de heenwedstrijd op het Kasteel in Rotterdam.

Daarmee liep Jong Oranje niet alleen kwalificatie mis voor het EK. Ook plaatsing voor de Olympische Spelen in Londen 2012 is nu niet meer mogelijk. Toch houdt Pot een positief gevoel over aan de afgelopen tijd. "In de kwalificatie hebben we het verder namelijk fantastisch gedaan."

Pot keek ook alvast vooruit. "In november spelen we een oefenwedstrijd tegen Denemarken. Misschien dat we in die wedstrijd jongens die geboren zijn in 1988 al niet meer oproepen", zegt de 59-jarige Rotterdammer. "En verder hoop ik dat we ondanks het mislopen van het EK toch een mooi internationaal programma kunnen samenstellen."

'Tuinman' berooft hoogbejaarden

De Amsterdamse politie heeft vorige week een 53-jarige man aangehouden op verdenking van diefstal en het oplichten van ouderen. Hij zou - soms ongewild - tuinen onder handen hebben genomen, om zijn veelal hoogbejaarde slachtoffers daarna op dwingende wijze om geld te vragen. In een aantal gevallen zou hij zijn 'loon' zelfs hebben gestolen.

Het zogenoemde inbrakenteam was een onderzoek begonnen na de aangifte van een 85-jarige man. De recherche sluit niet uit dat slachtoffers nog geen aangifte hebben gedaan, omdat mensen zich vaak zouden schamen als dit soort praktijken hen is overkomen.

'Goede doelen verzwijgen mislukte projecten'

Goede doelen in Nederland schetsen in hun jaarverslagen een te rooskleurig beeld van wat ze hebben bereikt. Projecten die niets hebben opgeleverd worden niet vermeld, concludeert adviesbureau PwC in een onderzoek onder 56 fondsenwervers.

De helft van de goededoelenorganisaties erkent volgens de onderzoekers niet transparant te zijn over de bereikte doelen. Tegelijkertijd vinden ze wel dat ze dat zouden moeten zijn. Een vijfde van de organisaties houdt niet bij of hun inspanningen het gewenste effect sorteren.

Projecten die niets hebben opgeleverd of mis zijn gelopen worden vaak niet vermeld omdat de goede doelen vrezen negatief in het nieuws te komen, waardoor ze donateurs verliezen. Toch doen ze er volgens Pricewaterhousecoopers beter aan de mindere projecten wel te vermelden. De organisaties zouden zo beter van hun fouten leren en het zou vertrouwen scheppen. Bij het openbaar maken van hun resultaten zouden de doelen ook meer gebruik kunnen maken van sociale media als Twitter of Facebook.

Al met al worden de charitatieve organisaties volgens PwC steeds transparanter in hun doen en laten. Een dilemma daarbij is dat het meten van wat is bereikt tijd en geld kost en die moeite steken de organisaties vaak liever in het doel waarvoor ze zijn opgericht.

Dat de resultaten niet altijd worden bijgehouden, komt ook doordat vaak wordt samengewerkt met andere organisaties. Daardoor is het niet goed bij te houden wie waarvoor verantwoordelijk is.

Stuttgart ontslaat trainer Gross

Christian Gross is niet langer trainer van het Duitse VfB Stuttgart. De ploeg besloot de trainer te ontslaan wegens de tegenvallende resultaten. De ploeg behaalde in de laatste zeven duels slechts één overwinning.

Stuttgart wist vorig seizoen nog Europees voetbal te behalen, maar dit jaar verblijft de ploeg vooral in de onderste regionen van de Duitse Bundesliga. Dit was reden genoeg om Gross op straat te zetten.

Assistent-trainer van Gross, Jens Keller, zal voorlopig op de bank plaatsnemen als hoofdtrainer.

Schietpartij Amsterdam blijkt drugszaak

In een van de twee BMW's die de politie dinsdag na een schietpartij in Amsterdam aan de kant zette is een grote voorraad cocaïne gevonden. In de zaak zijn vier vermoedelijk in België wonende verdachten aangehouden, meldt de politie woensdag.

Even na 11.15 uur werd het alarmnummer gebeld vanwege een schietpartij op de Marnixkade. Al snel bleek dat een BMW met Belgisch kenteken was weggereden, waarop de achtervolging werd ingezet.

De auto reed op een afrit van de A10 naar de Henk Sneevlietweg in Sloten tegen een reclamezuil. De bijrijder werd meteen aangehouden. De bestuurder vluchtte, maar werd in een bouwmarkt aan de Anthony Fokkerstraat in zijn been geschoten door een agent. In de auto werd meteen een vuurwapen gevonden.

Op de Haarlemmerdijk werd nog een BMW met Belgische kentekens gevonden. Twee inzittenden van de auto werden aangehouden. Toen de auto op het politiebureau werd doorzocht, werden nog een vuurwapen en de partij cocaïne gevonden.

Zonnekap kinderwagen blijkt gevaarlijk

Een kinderwagen wordt in heel Europa teruggeroepen omdat twee veertjes met schroefjes los kunnen schieten en richting de baby kunnen vliegen. Het gaat om de Xplory 2010, meldt fabrikant Stokke.

De veertjes zitten in de scharnieren van de zonnekap van de kinderwagen. Voor zover bekend is het in Europa in juni twee keer gebeurd dat een onderdeel losschoot. Daarop werd een onderzoek ingesteld. Nu heeft de fabrikant besloten dat de onderdelen moeten worden vervangen.

De kinderwagen kan zonder zonnekap wel veilig worden gebruikt. De Stokke-dealers kunnen de kapscharnieren op de kinderwagen vervangen bij mensen die langskomen. Alleen kinderwagens die sinds 17 juni zijn geleverd kampen met het euvel.


(Foto: Novum)

Vrouw na 101 jaar eindelijk Amerikaanse

De al haar hele leven in Brownsville, Texas, woonachtige Eulalia Garcia-Maturey is dinsdag eindelijk -na 101 jaar- Amerikaans staatsburger geworden. Garcia-Maturey is op 12 februari 1909 in Mexico geboren en op 12 oktober van dat jaar met haar ouders in Brownsville aangekomen. Precies 101 jaar later nam ze dinsdag haar naturalisatiedocument in ontvangst.

Op de vraag waarom ze niet eerder het Amerikaanse staatsburgerschap had aangevraagd luidde het antwoord dat haar man, die in 1982 overleed, dat niet wilde.

Concert: The Wombats

De Britse band The Wombats is weer terug met een nieuw album. Er is (nog) geen naam voor het album, en het moet nog uitkomen. Maar wel is de eerste single al uit, namelijk 'Tokyo (Vampires & Wolves)'. En hij is ingeslagen als een bom, je kan de radio niet aanzetten zonder hem te horen. Niet gek dat de showcase, welke The Wombats hadden gegeven dindsdag in de Oude Zaal van de Melkweg te Amsterdam, lang van tevoren compleet was uitverkocht.

F1-teams maken afspraken met Pirelli

De Formule 1-teams hebben met bandenfabrikant Pirelli afspraken gemaakt om te voorkomen dat één of meerdere renstallen toegang heeft tot meer informatie dan de rest van het veld.

Pirelli volgt volgend seizoen Bridgestone op als bandenleverancier in de Formule 1 en om alle teams een gelijk speelveld te geven wordt er momenteel getest met de Toyota TF109. Het Japanse team is niet meer actief in de sport en beschikt over een bolide die vorig seizoen mee kon komen in de subtop in de sport.

Zo worden toestanden zoals in de bandenoorlog tussen Michelin en Bridgestone voorkomen, waarbij bij laatstgenoemde fabrikant Ferrari het voordeel had dat de banden optimaal voor de bolide waren, terwijl de andere teams met mindere banden genoegen moesten nemen. Daarom zal Pirelli de vragen die de teams hebben met de andere renstallen delen en iedereen het antwoord toesturen.

KNVB blokkeert 500 kaarten

Meer dan 500 mensen werden gisteravond bij de Amsterdam ArenA geweigerd voor het duel van Nederland tegen Zweden. De reden was dat ze in bezit waren van een kaartje dat via de zwarthandel verkregen was.

De KNVB wil dat de kaarten alleen via de officiële verkoopkanalen aan de man worden gebracht. Hierdoor kan de voetbalbond zicht houden op wie de tickets koopt en er voor zorgen dat rivaliserende supportersgroepen gescheiden blijven. Zwarthandelaren ondermijnen dit en verkopen bovendien de kaarten voor een erg hoge prijs. Daarom heeft de KNVB ingegrepen en 539 kaarten geblokkeerd.

Renault: "Kubica is een topcoureur"

Het Formule 1-team van Renault is erg te spreken over coureur Robert Kubica. De Pool haalt het maximale uit de R30 en heeft volgens technisch directeur James Allison maar één doel voor ogen: het kampioenschap.

"Als we hem een auto geven die slechts voor de helft goed genoeg is om het kampioenschap mee te winnen, dan pakt hij hem. Hij richt zich volledig op het behalen van de wereldtitel. Hij is één van die topcoureurs waarvan je weet dat als hij niet vooraan rijdt, dat het aan de auto ligt en niet aan hem," zei Allison tegen de BBC.

"Hij is niet alleen bloedsnel, maar ook iemand op wie je kan rekenen als je een snelle ronde wilt hebben. Je weet gewoon dat hij geen fouten maakt als hij onder druk staat. Hij verwacht veel van anderen, is erg positief, maar geeft zelf ook alles."

Stosur eenvoudig naar kwartfinale Osaka

Samantha Stosur heeft zich met gemak geplaatst voor de kwartfinale van het tennistoernooi van Osaka. De als eerste geplaatste Australische, die in Japan haar titel verdedigt, leverde tegen thuisspeelster Junri Namigata maar drie games in: 6-0 en 6-3. In de kwartfinale wacht haar opnieuw een Japanse. Ze speelt dan tegen de winnares van de partij tussen Aiko Nakamura en Kimiko Date.

Stosur was op alle fronten te sterk voor Namigata. Ze won de eerste acht games en nam daarna voorzichtig wat gas terug. "Ik heb heel veel vertrouwen als ik hier op de baan sta", zei de Australische na haar 63 minuten durende partij. "Ik hoop dat het publiek me blijft steunen, ondanks dat ik in de volgende ronde weer tegen een Japanse speel."

Ook Marion Bartoli voegde zich bij de laatste acht. De als tweede geplaatste Française was Stefanie Vögele uit Zwitserland met 6-2 en 6-2 de baas.


Samantha Stosur (Foto: Novum)

Meer aanbieders iPhone 4

KPN gaat binnenkort de iPhone 4 verkopen in Nederland. Dat maakte het telecombedrijf woensdag bekend. Verder weet Tweakers.net te melden dat Vodafone dezelfde plannen heeft.

De telefoon van Apple, naar verluidt de dunste smartphone ter wereld, wordt opgenomen in het reguliere assortiment van KPN. Het bedrijf gaat ook het wat oudere 3GS-model verkopen.

KPN zal de iPhone aanbieden via zijn merken KPN, Hi en Telfort. "De prijzen volgen binnenkort", zo liet een zegsvrouw weten.

Ook in andere Europese landen verliezen huidige providers die exclusief de iPhone aanbieden het alleenrecht. Zo krijgen T-mobile en Orange in Oostenrijk binnenkort te maken met Drei en A1. In Duitsland is het Telekom die moet toekijken hoe ook Vodafone en O2 de iPhone 4 zullen gaan aanbieden.

KPN gaat iPhone 4 verkopen in Nederland
Meer aanbieders iPhone 4 (Foto: ANP)

Killzone 3 beta theme vandaag te downloaden

De ‘theme’ die je zult moeten downloaden om toegang te krijgen tot de Killzone 3 beta zal vandaag te downloaden zijn. De eerste 10000 Plus-abonnees die dit doen zullen toegang tot de Killzone 3 Beta winnen.

De PlayStation Plus update zal ook alle vijf Fallout 3 add-on packs gratis ter beschikking stellen. Dit alleen deze week en alleen voor Plus-abonnees! Vanaf 13 oktober zullen ‘Lookout’, ‘Mothership Zeta’ en ‘Operation: Anchorage‘ beschikbaar zijn en vanaf 20 oktober worden daar ‘Broken Steel’ en ‘The Pitt’ nog aan toegevoegd.

Tenslotte krijgen Plus-abonnees ook nog toegang tot een nieuwe Split/Second multiplayer demo. Genoeg goodies om je even zoet te houden lijkt me zo!

Weer doping op Gemenebest Spelen

Het regent dopinggevallen op de Gemenebest Spelen in India. De Indiase Rani Yadav is betrapt op het gebruik van de steroïde Nandrolon. De 20-jarige snelwandelaarster eindigde afgelopen zaterdag als zesde op de 20 kilometer bij de vrouwen.

Het is al het derde dopinggeval in New Delhi. Eerder werden al de Nigerianen Samuel Okon (hordeloper) en Osayemi Oludamola (100 meter vrouwen) betrapt op het gebruik van het verboden middel methylhexanamine.

Advocaat Van Gelder zwijgt

De advocaat van Yuri van Gelder Cor Hellingman heeft zich vooralsnog in stilzwijgen gehuld over de redenen waarom de KNGU de sporter teruggetrokken heeft voor het WK turnen in Rotterdam.

"Ik kan niets anders dan de woorden van Hans Gootjes (KNGU-topsportmanager red.) herhalen. Vanwege de haast ben ik als woordvoerder naar voren geschoven, omdat het vandaag moeilijk communiceren was met de betrokken mensen. Natuurlijk heb ik Van Gelder vandaag gesproken, maar we zijn nog niet tot concrete vervolgafspraken gekomen," zei Hellingman gisteravond laat.

Explosie in kazerne Revolutionaire Garde Iran

Een explosie in een kazerne van de Iraanse Revolutionaire Garde heeft aan achttien gardisten het leven gekost. Veertien gardisten zijn gewond geraakt. Dit meldt het Iraanse staatspersbureau Irna woensdag.

De explosie deed zich dinsdag voor in een kazerne in de buurt van Khoramabad, in het noordwesten van het land en was het gevolg van een brand in een munitieopslagplaats, zei Irna.

Het noordwesten van Iran is sinds enkele maanden het toneel van aanslagen door Koerdische activisten die vinden dat de Koerden door de centrale regering in Teheran niet goed worden behandeld.

Oud-staatssecretaris Buck (85) overleden

Oud-staatssecretaris Karel Werner Buck (CDA) is zaterdag in Maastricht overleden. Dat meldt zijn familie woensdag in een overlijdensadvertentie. Buck is 85 jaar geworden.

De in Kerkrade geboren politicus was in de kabinetten Biesheuvel I en II van 1971 tot 1973 staatssecretaris van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening. Voor die tijd was hij wethouder in Kerkrade en ook na zijn Haagse periode keerde hij terug naar Limburg, ditmaal als gedeputeerde.

Buck is de vader van oud-Eerste Kamervoorzitter Yvonne Timmerman-Buck (CDA).

Motorsportbond zet in op jeugd

De Nederlandse motorsportfederatie KNMV wil het racen voor de jeugd stimuleren. Om dit te bereiken en de jeugd de kans te geven om zich te ontwikkelen wil de bond drie opstapklasses, de pocketbikes, de NSF100 en de nieuwe Moriwaki Cup, met een flinke financiële bijdrage gaan ondersteunen.

"Ze moeten de kraamkamer worden van nieuw talent. Motorsport is duur. Wil je de sport levensvatbaar houden, dan moet je de instap voor jongeren relatief goedkoop maken. Dat proberen we met deze drie klassen," meldt technisch directeur van de KNMV Irma Dijksterhuis.

"Ze zijn bedoeld om de jeugd kennis te laten maken met de wegraces. We streven een grotere instroom van beginnende jonge wegracers. Dat is goed voor de populariteit van de sport, waarmee ook de kans toeneemt dat zich meer talentvolle jongens en meisjes aandienen." Om dit verder door te zetten wordt er samenwerking gezocht met het Superbike en Supersport-team van Gerrit Ten Kate en het Grand Prix-team van Arie Molenaar.

"Molenaar is de grondlegger van de NSF100. We zijn heel tevreden over deze talentklasse en vinden het als bond belangrijk dat wij bijspringen," zei Dijksterhuis die er aan toevoegde dat de KNMV vier extra races organiseert en extra trainingsdagen aanbiedt zonder dat de deelnemers op extra kosten gejaagd worden.

Ten Kate is betrokken bij de Moriwaki Cup waarin gereden wordt met 250cc viertaktmotoren. "De jeugd in Nederland wordt steeds langer. Veel jongeren komen daardoor al niet meer in aanmerking voor de 125cc. De 250cc biedt uitkomst." De KNMV zal voor de rijders onder de 18 jaar de kosten voor de wegracecursus, de medische keuring en de licentie gaan betalen.

Drie gewonden bij schietpartij Amsterdam Zuidoost

Bij een schietpartij in Amsterdam Zuidoost zijn dinsdagavond drie gewonden gevallen. De politie heeft twee verdachten aangehouden.

Nadat rond 21.45 uur het alarmnummer was gebeld vonden agenten op het Nieuwlandhof twee gewonde mannen op straat. Zij zijn met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Een derde gewonde is zelf een ziekenhuis binnengelopen. De politie vermoedt dat hij ook met de zaak te maken heeft.

Twee mannen die na de schietpartij snel wegreden in een auto zijn op de Muntbergweg door agenten met getrokken pistool aangehouden. De politie doet op meerdere locaties sporenonderzoek.

Een eerder bericht had het over twee gewonden. Dit zijn er dus drie.

 

'Grote onbekende' op gesprek bij Rutte

Marlies Veldhuijzen van Zanten-Hyllner heeft zich woensdagochtend voor het eerst gemeld op het Binnenhof. Veldhuijzen van Zanten is beoogd staatssecretaris van Volksgezondheid in het kabinet-Rutte dat donderdag wordt beëdigd.

Ze arriveerde in Den Haag voor haar gesprek met formateur Mark Rutte. Tegenover de wachtende pers introduceerde ze zich 'als de grote onbekende', aangezien ze niet politiek actief is geweest en er dinsdag nog geen foto's van haar waren verspreid. Bij het binnengaan van het gebouw van de Eerste Kamer bedankte Veldhuijzen van Zanten de verzamelde journalisten voor de aandacht.

Rummenigge: "Relatie met KNVB ernstig bekoeld"

Bayern München had een goede relatie met de KNVB toen Henk Kesler er nog werkzaam was. Sinds de komst van Bert van Oostveen is de samenwerking verslechterd. Dat beweerst Karl-Heinz Rummenigge in Bild. De voorzitter van Bayern ligt na de zaak Arjen Robben opnieuw met de KNVB in conflict. Deze keer is een knieblessure van Mark van Bommel daarvan de oorzaak. Bayern eiste dinsdag dat de middenvelder niet in actie zou komen tegen Zweden, maar de KNVB gaf aan dat verzoek geen gehoor.

"Mark van Bommel is aanvoerder van het Nederlands elftal, maar ook de schoonzoon van de bondscoach. Dat is geen normale relatie voor een speler van een nationale ploeg. Er is door Bert van Marwijk en de KNVB veel te veel druk op Van Bommel gelegd om te spelen", vindt Rummenigge.

Vooralsnog is Louis van Gaal in het conflict over Van Bommel de grote afwezige. De trainer heeft nog niet laten weten hoe hij erover denkt. Mogelijk zal dat vrijdag veranderen. Dan is namelijk de persconferentie ter gelegenheid van de komende wedstrijd van Bayern tegen Hannover 96 (thuis).

Kinect verkoopt als een dolle in de UK

Hoewel Microsofts nieuwe hardware voor de Xbox 360, Kinect, pas volgende maand in de winkels ligt,gaan ze als warme broodjes over de toonbank in het Verenigd Koninkrijk. Online verkopers GAME en Amazon hebben al geen pre-order exemplaren meer in de aanbieding.

Bij andere verkopers als HMV en Play is het nog wel mogelijk een pre-order te plaatsen, maar zij kunnen niet meer garanderen dat de hardware op tijd de klanten zal bereiken.

Kinect moet zorgen voor revolutionaire gameplay, met Kinect heb je niet langer een controller nodig om te gamen. De besturing zal gaan door middel van lichaamsbewegingen, gezichtsherkenning en stemherkenning.

 Kinect

Van Marwijk: "Hebben ons niet van de wijs laten brengen"

Het Nederlands elftal speelde dinsdagavond in zijn vierde wedstrijd van de EK-kwalificatiereeks met Zweden. Het werd in de ArenA 4-1. Bondscoach Bert van Marwijk is logischerwijs tevreden met het vertoonde spel van Oranje, dat bij tijd en wijlen langs de Scandinaviërs swingde.

"Ik vond het ook een goede wedstrijd, maar in Moldavië speelden we ook prima", aldus de bondscoach na afloop op de persconferentie. "Dit was een mooie wedstrijd met goals. We hadden alleen wel zes of zeven keer moeten scoren, terwijl het team behoorlijk wat achter de kiezen had, onder anderen de lange reis."

"We misten een hoop spelers", vervolgt Van Marwijk, die ook Dirk Kuijt in de lappenmand zag belanden. De aanvaller ging stevig door zijn enkel en is voorlopig uitgeschakeld. "Het laat zich zeer ernstig uitzien. Hij is nu naar het ziekenhuis", benadrukt de keuzeheer de ernst van de kwetsuur. Ook Mark van Bommel is volgens Bayern München geblesseerd. Dat wordt echter ten stelligste ontkent door de KNVB én Van Marwijk.

"Normaal gesproken stoort dat heel erg. Gelukkig hebben we ons niet van de wijs laten brengen, dat was ook onze kracht op het WK. Ik hoorde van Mark dat er uit München druk werd gezet om niet te spelen." Volgens Van Marwijk is de vermeende blessure in een glas water. "De knie is goed, gewricht is prima. Hij heeft alleen een slijmbeursontsteking vlak onder de huid en dat kan hooguit wat stijf zijn. We hebben gisteren nog een scan laten maken en opgestuurd naar Bayern, maar het is jammer dat ze toch de speler onder druk zetten om niet te spelen."

Rafael van der Vaart speelde een uitstekende wedstrijd op de plaats van de veelbesproken Nigel de Jong. "Als niet iedereen meedoet in dit spel zijn we kwetsbaar. Dat hebben we tegen Finland gezien", aldus Van Marwijk. "Ik was niet zo bang dat dat tegen Zweden weer zou gebeuren. Belangrijk dat we ook tegen zo'n tegenstander goed kunnen voetballen. Op het laatst sloeg de vermoeidheid toe, maar toen was de stand al veilig."

Kuijt mogelijk pas in 2011 weer terug

Dirk Kuijt komt dit kalenderjaar waarschijnlijk niet meer in actie. De aanvaller raakte tegen Zweden geblesseerd aan zijn enkel. Kuijt verzwikte dinsdagavond na bijna een half uur voetballen zijn enkel in een duel met Daniel Majstorovic. De spits wilde na een behandeling het veld weer in, maar de teamarts van Oranje raadde dat af. Per ambulance werd Kuijt vervolgens naar een ziekenhuis gebracht.

Een eerste diagnose heeft uitgewezen dat de Liverpool-speler zijn enkelbanden heeft gescheurd, meldt De Telegraaf. Bondscoach Bert van Marwijk vreest voor een lange afwezigheid. "Het ziet er niet goed uit." Kuijt was vorige maand juist teruggekeerd van een schouderblessure die hem enkele duels aan de kant hield.

De blessure is ook een forse tegenvaller voor Liverpool, dat de inzet en werklust van Kuijt goed kan gebruiken. The Reds staan na zeven duels slechts achttiende in de Premier League. Komend weekend mist Kuyt de stadsderby tegen Everton, dat net als de ploeg van Roy Hodgson zes punten heeft.

Van Oostveen: "Handelswijze Bayern niet fair"

Bert van Oostveen, directeur betaald voetbal bij de KNVB, was 'not amused' toen Bayern dinsdag Mark van Bommel meteen terugeiste. Bayern vertrouwde de blessure van de international niet en de club wilde dat Van Bommel niet zou spelen tegen Zweden.

"We waren verbaasd en een beetje geïrriteerd. Dit is niet fair. Ik ga Bayern München hier zeker nog over bellen", reageerde Van Oostveen na afloop van het duel voor de camera's van SBS 6.

"Bij Bayern was bekend dat Van Bommel fit was. Dat was ook door een onafhankelijke dokter vastgesteld", gaat Van Oostveen verder. "We hebben hun teamarts zelfs verteld om naar de knie van Mark te komen kijken als ze het niet vertrouwden. Maar dat heeft hij niet gedaan."

Ook bondscoach Bert van Marwijk baalt van de situatie. "Het is triest dat zoiets over de rug van Van Bommel wordt uitgevochten", aldus de trainer, die niet denkt dat trainer Louis van Gaal een rol heeft gehad in de eis van Bayern. "Die is echt niet zo. Ik heb hem niet gesproken, maar ik weet dat gewoon."

"Rockstar San Diego werkt aan nieuwe titel"

Rockstar San Diego werkt aan een nieuwe titel en deze zal je achterover doen slaan, aldus vg247. Voorlopig is het nog een gerucht en heeft Rockstar nog niks bevestigd noch ontkend. Rockstar San Diego is bekend van hits als Midnight Club, Red Dead Redemption en Table Tennis.

Niet gelijk van de daken schreeuwen dat er nieuwe RDR DLC komt of een nieuwe Midnight Club. Het enige nieuws dat bekend is, is dat het een geheel nieuwe game zal zijn. Gezien het feit dat Rockstar San Diego de Rage engine van GTA IV heeft geschreven, kan het niet anders zijn dat ook dit project een pareltje zal opleveren. Althans, dat hopen wij allemaal. Wat denken jullie dat de volgende hit van Rockstar zal worden? Een sandbox game op open zee? Of in de woestijn? Of misschien wel in de ruimte? 


John orders San Diego to give up the details
or he will shoot.

Postbedrijven blijven ondanks wet stukloon betalen

Particuliere postbedrijven zijn ondanks een wet daartoe niet van plan hun dertigduizend bezorgers met ingang van volgend jaar in loondienst te nemen. Dat zegt voorzitter van de Werkgeversvereniging Postverspreiders Nederland Gert-Jan Morsink woensdag in het Nederlands Dagblad.

Morsink is ook directeur van postbedrijf Sandd, een van de postbedrijven die zijn werknemers per poststuk betaalt. Het stukloon is omstreden omdat postbezorgers daardoor veel minder zouden verdienen dan postbezorgers van TNT Post, die per uur worden betaald. Dit soort concurrentie is volgens TNT Post een van de redenen dat bij het bedrijf elfduizend banen verdwijnen.

In 2008 beloofden de postbedrijven in een cao dat ze hun bezorgers een arbeidscontract geven. De Tweede Kamer liet dat als stok achter de deur ook in de wet opnemen.

Morsink stelt echter dat de rechter de wettelijke verplichting het personeel in dienst te nemen naar de prullenbak zal verwijzen. Dit omdat de regeling voor veel van de veertig regionale- en stadspostbedrijven het faillissement zou betekenen, voor Sandd overigens niet.

Verder zouden de werknemers zelf geen vast contract willen, omdat ze zelf hun uren willen indelen. Dat is met een vast contract overigens ook mogelijk.

De telecom- en postwaakhond Opta kan een boete tot 450.000 euro opleggen, maar Sandd zal die niet betalen, kondigt Morsink in de krant aan. Hij erkent dat de bedrijven hebben toegezegd tachtig procent van de bezorgers in loondienst te nemen, maar hij wijst erop dat die afspraken van 'voor de crisis' zijn.

De directeur ontkent stellig dat de bezorgers door het stukloon minder verdienen, maar toch is Sandd volgens hem zeventien miljoen euro per jaar meer kwijt als arbeidscontracten worden ingevoerd. Een verklaring hiervoor geeft hij niet. Wel zou Sandd in staat zijn die zeventien miljoen euro per jaar te betalen.

Track Designer GT5 in beeld

Sony heeft een video vrijgegeven van de track designer van Gran Turismo 5. Hierin zien we kort hoe men een eigen baan kan opzetten. Het is niet zo uitgebreid als in Modnation Racers, maar het is wel interessant om zo je eigen baan te kunnen creëren. 

GT5 is de nieuwste telg in de Gran Turismo-reeks. Al enkele jaren wacht men op de release die keer op keer uitgesteld werd. De verwachtingen van de gamers zijn hierdoor enorm hoog. Kan Polyphony Digital dit waarmaken? 3 november gaan we het zien, want dan komt de game uit. Bekijk de preview van Pheno hier om zijn mening te horen.

Lichamen geborgen na busongeluk Bangladesh

Uit een rivier in Bangladesh zijn dinsdag elf lichamen geborgen van passagiers van een bus die twee dagen geleden in het water belandde. Velen van de ongeveer vijftig passagiers wisten zondag veilig aan de kant te komen. Tot de lichamen dinsdag werden gevonden was het echter onduidelijk of er doden waren gevallen.

Sommige lichamen werden in de buurt van het ongeval gevonden, andere werden uit het wrak van de bus geborgen. Een zoektocht naar andere slachtoffers is nog gaande. Reddingswerkers werden hierbij tegengewerkt door de sterke stroming.

Het ongeluk vond plaats in de regio Amin Bazar, vlak buiten de hoofdstad Dhaka.

EA over lage Medal of Honor-reviewscores

Deze week verschijnt Medal of Honor voor de PC, PlayStation 3 en Xbox 360 waarvan gisteren de launch-trailer is verschenen. De eerste reviews zijn al op het internet gepubliceerd en volgens Metacritic is het gemiddeld cijfer tot nu toe een 74%. Voor velen zal dit een teleurstelling zijn maar EA blijft hoopvol.

EA ziet de reboot van de serie nog steeds als een groot event in de gamesindustrie en ziet dit als een marathon en niet als een sprint. Toch zullen we moeten afwachten of ze de marathon uit gaan lopen want eerder heeft EA aangegeven geen sequel te maken als de game niet meer dan drie miljoen keer zou verkopen.

“Medal of Honor is part of a larger EA strategy to take share in the shooter category. This is a marathon not a sprint – today’s Medal of Honor launch represents a step forward in that race.”

Toch zien de aandeelhouders het minder positief. De afgelopen weken was het aandeel EA met zestien procent gestegen maar na het verschijnen van de eerste reviews is deze weer gezakt met zes procent. Hou FOK!games in de gaten want onze review zal natuurlijk ook snel op de site verschijnen.

MoH

Twee doden bij botsing motor en vrachtwagen

Bij een botsing tussen een vrachtwagen en een motor zijn woensdagochtend bij het Zeeuwse dorp Bruinisse twee doden gevallen. Dat heeft de politie laten weten. Het is nog niet duidelijk of beide slachtoffers op de motor zaten of dat een van de slachtoffers de vrachtwagenchauffeur is.

Het ongeluk gebeurde rond 07.15 uur op de Philipsdam. Of er meer voertuigen bij het ongeluk betrokken zijn en wat zich precies heeft afgespeeld, is niet bekend.

Crazy Taxi naar PSN en XLBA

Goed nieuws voor alle Crazy Taxi-fans. De Dreamcast-hit uit 2000 komt naar PSN en XLBA op 24 november. De graphics zijn verbeterd naar 720p en er is een 16:9 aspect-ratio toegevoegd. De game is beschikbaar voor 800 MS points of €7.99. 

Crazy Taxi is een game die eind jaren '90 in veel arcadehallen te spelen was. In 2000 is hij geport naar de Dreamcast, later naar Playstation 2 en de Gamecube. Crazy Taxi is een spel waarbij je passagiers van punt A naar B moet brengen. Onderweg naar je bestemming kom je allerlei valkuilen tegen die je moet proberen te ontwijken.

Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over een zakkenvullende GroenLinkser.

De Amsterdamse voormalige stadsdeelwethouder Wil Codrington (GroenLinks) stapte tegen het eind van haar zittingsduur zelf op, om bij een Surinaams onderwijsproject te gaan werken. Niettemin ontvangt ze het volledige wachtgeld, een paar ton! Dat wil ze ook.
 
De wachtgeldregeling voor politici is royaal. En terecht. Ze verkeren altijd in een onzekere positie, en moeten soms ook zelf ontslag nemen om politieke drama’s te voorkomen. Maar hier is natuurlijk sprake van misbruik. Codrington vertrok niet om politieke redenen, maar gewoon om een baan te aanvaarden. Onvermijdelijke vraag:

Gestolen dossiers ombudsman uit sloot gevist

Een sportvisser heeft bij een sloot in Lunetten dossiers van de Nationale ombudsman opgevist. Dat bevestigt de politie na een bericht hierover in De Telegraaf. De vertrouwelijke stukken werden eerder dit jaar gestolen.

De stukken werden bij toeval opgevist. Omdat de visser niet alles kon meenemen, liet hij een aantal dossiers achter aan de waterkant. De rest leverde hij in bij de politie.

De achtergebleven stukken zijn gevonden door een scholier, die ook naar de politie stapte. De scholier is beloond met een taart, de visser kreeg een bloemetje.

De opgeviste dossiers zijn niet meer bruikbaar. Door hun verblijf in het water zijn ze voor een groot deel onleesbaar geworden. Daarbij zijn ze gaan stinken. Een drama is dat niet, het bureau van de ombudsman heeft eerder laten weten dat er kopieën van de dossiers zijn.

Nog niet alle stukken zijn terug, daarom roepen politie en ombudsman vissers op goed op te letten.

De twaalf dossiers in twee aktetassen werden eerder dit jaar gestolen bij een inbraak in het huis van de ombudsman, Alex Brenninkmeijer. Het bureau nam toen al aan dat het niet om een gerichte actie gaat.

Prijsvraag: Despicable Me

 

Op 13 oktober gaat de film 'Despicable Me' in Nederland in première. Het is het verhaal van Gru, die geniet van alles wat slecht is en dit keer heeft hij het plan om de maan te stelen. Hij verslaat iedereen die hem in de weg zit met zijn wapenverzameling van krimp- en vriesstralen en zijn gevechtsklare land- en luchtvoertuigen. Maar dan ontmoet hij op een dag drie kleine eigenwijze weesmeisjes die naar hem kijken en iets in hem zien wat nog nooit iemand heeft gezien: een mogelijke papa.

's Werelds grootste schurk heeft zojuist zijn grootste uitdaging gevonden: drie kleine meisjes die Margo, Edith en Agnes heten. 

Bij deze film hoort ook een game: 'Despicable Me The Game: Minon Mayhem'. En van deze Nintendo DS game kun jij er eentje van winnen. Jij mag Gru spelen en zelf een poging doen om de maan te stelen! Heb jij het in je om een grote slechterik te zijn?

Film: Schemer

Vijf ongedurige tieners zitten in een auto en kijken op tegen wat hen wachten te staat: een gesprek met de moeder van een vriendin van het vijftal die vermist is. We gaan een paar stappen terug in de tijd. Zes tieners feesten en lachen, dansen en sjansen, drinken en ouwehoeren en lijken een prototypische vriendengroep. Niets is echter minder waar. Er zijn spanningen. Jessie (Gaite Jansen) is verliefd op Rico (Gerson Oratmangoen), maar die heeft al iets met Frauk (Melody Klaver). Frauk vindt Jessie en haar opdringerigheid naar Rico toe irritant. Caesar (Matthijs van de Sande Bakhuyzen) - die zijn moeder verzorgt vanwege haar dwarslaesie - ergert zich aan Jessie omdat zij zijn vriendinnetje Ilse (Roos Netjes) manipuleert. Buitenbeentje Mick (Robert de Hoog) moet ook niet veel van Jessie hebben, maar zijn afkeer komt vooral voort uit het feit dat Caesar haar niet mag. Hoe het ook zij, als Jessie tijdens een uitje op de kermis drinken aan het halen is, bespreekt de groep verschillende manieren om haar te doden. Later neemt Caesar het voortouw om te zorgen dat het niet bij woorden blijft...

Poster

'Geert Dales krijgt salaris doorbetaald'

Hoewel Geert Dales 'per direct' is opgestapt als bestuursvoorzitter van hogeschool InHolland, wordt zijn salaris nog tot oktober volgend jaar uitbetaald. Tot dan zou zijn contract dienen, schrijft De Telegraaf woensdag.

Dales krijgt volgens de krant iets meer dan honderdtachtigduizend euro per jaar. Eerder sprak de hogeschool nog over een 'sobere' vertrekregeling.

Dales stapte op vanwege een 'verschil van inzicht' over hoe de school moet worden bestuurd. Vrijdag liet de medezeggenschapsraad weten geen vertrouwen te hebben in het bestuur onder leiding van Dales. De medezeggenschapsraad vroeg de raad van toezicht in te grijpen. Dit zou echter niet hebben meegespeeld bij het besluit op te stappen.

De commissie Leers concludeerde vorige maand dat de Media & Entertainment Management opleiding in Haarlem te gemakkelijk een diploma heeft gegeven aan studenten die lang over hun studie deden. De hogeschool moet zeker anderhalf miljoen euro aan onterecht ontvangen diplomabonussen terugbetalen aan de staat.

De taken van Dales worden overgenomen door de medebestuursleden, Joke Snippe en Lein Labruyère. Volgens De Telegraaf leggen betrokkenen de schuld voor de diploma-affaire bij Snippe. Zij zou al vroeg zijn ingelicht over de problemen bij Media & Entertainment Management en zou niet hebben ingegrepen.

Dales wordt verweten dat hij niet genoeg bij de school betrokken was. Hij zou te veel op andere banen hebben gesolliciteerd, zoals het burgemeesterschap van Amsterdam. Dales gaf in 2002 als VVD-wethouder in Amsterdam zijn fiat aan de bouw van de door vele problemen geplaagde Noord/Zuidlijn.

Eerste Chileense kompels boven

De eerste twee van de 33 kompels die vastzitten in een ingestorte mijn in Chili zijn boven gehaald. Ze droegen een helm en een zonnebril om zich tegen de felle lichten van de reddingswerkers te beschermen.

De eerste, Florencio Avalos, glimlachte voluit en omhelsde zijn 7-jarige zoon en zijn vrouw. Ook omhelsde hij de Chileense president Sebastian Pinera en de reddingswerkers. Zijn andere zoon en zijn vader waren ook aanwezig.

Zodra de reddingscapsule uit de smalle tunnel boven kwam, begonnen omstanders te juichen, klappen en schreeuwen. Avalos hield zijn duimen omhoog terwijl hij naar een ambulance werd gebracht voor medische tests.

De 31-jarige Avalos ging als eerste naar boven omdat hij het gezondst was van alle mijnwerkers. Hij is de tweede aanvoerder. Toen reddingswerkers eerder een camera naar beneden stuurden, was hij zo beduusd voor aandacht dat hij aanbood deze zelf te hanteren, zodat hij zelf niet te zien zou zijn op de beelden die naar boven werden gestuurd.

Enkele minuten voordat Avalos naar boven kwam, sloeg reddingsexpert Manuel Gonzalez een kruis voordat hij in de tunnel afdaalde. Hij werd gevolgd door verpleger van de Chileense elitetroepen Roberto Ros. Samen bereiden zij de kompels voor op hun redding. Het duurt naar verwachting 36 uur voordat iedereen boven is.

Als tweede kwam Mario Sepulveda Espina naar boven. Hij omhelsde juichend zijn vrouw, president Pinera en de reddingswerkers. Vervolgens overhandigde hij hen stukken steen uit de mijn.

Inmiddels is bekend welke mijnwerker als laatste boven komt. Het gaat om een van de voormannen, Luis Urzua. Hij wordt geprezen omdat hij de groep de eerste zeventien dagen na de instorting zonder contact met de buitenwereld bij elkaar hield. De mannen teerden op voedselrantsoenen voor 48 uur voordat de reddingswerkers hen bereikten met een kleine tunnel om meer eten naar beneden te sturen.

De gezondste mijnwerkers gaan als eerste naar boven omdat zij het beste kunnen omgaan met eventuele moeilijkheden onderweg. Daarna kunnen ze hun collega's vertellen wat ze kunnen verwachten. De zwaksten volgen daarna. Ongeveer tien mijnwerkers hebben onder meer diabetes of infecties in de mond- en luchtwegen door de hoge vochtigheid in de mijn. De mensen die zowel geestelijk als lichamelijk fit zijn gaan als laatsten naar buiten.

De Chileense overheid heeft veel maatregelen genomen om de privacy van de mijnwerkers te bewaken. Met schermen wordt de tunnel afgeschermd van de meer dan duizend journalisten die ter plaatse zijn. Door een opblaasbare tunnel, zoals ook wordt gebruikt bij grote sportevenementen, worden ze naar een ambulance gebracht. Die rijdt enkele honderden meters naar een punt waar ze een medische controle krijgen. Met enkele familieleden worden ze vervolgens met een helikopter naar een ziekenhuis gevlogen.

De weg naar boven in de tunnel duurt ongeveer twintig minuten. De autoriteiten verwachten een mijnwerker per uur boven te halen. Alleen een fotograaf en de Chileense staatstelevisie mogen filmen bij de reddingstunnel. De live-uitzending van de televisie is met dertig seconden vertraagd om te voorkomen dat er iets onverwachts wordt uitgezonden.

Het grootste technische probleem dat zich kan voordoen is dat een steen valt, waardoor de capsule onderweg vast komt te zitten. De reddingswerkers maken zich meer zorgen over paniekaanvallen. De mijnwerkers worden niet verdoofd omdat ze alert moeten zijn als er iets mis gaat. Als een kompel er heel snel uit wil, kan de capsule met maximaal drie meter per seconde omhoog worden getrokken.


(Foto: Novum)

Film: Red

Als gepensioneerd CIA-agent Frank Moses (Buce Willis) plotseling geconfronteerd wordt met een legertje agenten dat hem dood wil hebben, slaat hij hals over de kop op de vlucht. Met een romantic interest op sleeptouw en hulp van een stel eveneens levensgevaarlijke oude knarren vecht hij terug. Red (Retired, extremely dangerous) is heerlijke onzin waarin Willis er weer eens ouderwets tegenaan gaat.

Schweinsteiger hervat training Bayern München

Bastian Schweinsteiger heeft de training weer hervat. De middenvelder kampte met een hielblessure.

Om die reden meldde Schweinsteiger zich vorige week af bij bondscoach Joachim Löw van Duitsland. De EK-kwalificatieduels met Turkije, afgelopen vrijdag, en Kazachstan (gisteren) moest hij daardoor aan zich voorbij laten gaan.

Gisteren stond Schweinsteiger wel weer op het trainingsveld bij Bayern München. Of hij komend weekend inzetbaar is in het competitieduel met Hannover 96 is echter niet zeker.

Schweini kende een meer dan uitstekend WK in Zuid-Afrika, waar hij met Duitsland de halve finale bereikte. Daarin bleek de latere wereldkampioen Spanje nipt te sterk. Dit seizoen heeft de hoofdrolspeler met Bayern München moeite om op gang te komen.

Zelfdoding moet humaner kunnen

In onze maatschappij is het mogelijk, onder bepaalde voorwaarden, om een menswaardig einde aan je leven te maken. Dat kan alleen als er sprake is van ondraagelijk lijden. Als er sprake is van geestelijk lijden en je wilt echt niet verder leven, dan heb je een probleem. Dan ben je toegewezen tot vaak pijnlijke methodes die de verwerking bij de nabestaanden er niet makkelijker op maakt.

Liverpool krijgt vandaag uitsluitsel van rechter

Liverpool-supporters krijgen naar alle waarschijnlijkheid vandaag uitsluitsel over de toekomst van hun club.

De Royal Bank of Scotland heeft nog ruim 200 miljoen euro tegoed van Liverpool, dat tot voor kort eigendom was van Tom Hicks en George Gillett. Het duo kan dat bedrag echter alleen ophoesten als de club wordt verkocht.

John Henry van NESV (New England Sports Venture) nam Liverpool recentelijk over, kreeg het groene licht van voorzitter Martin Broughton, maar Hicks en Gillett stemden niet in met het 'te lage' aanbod.

Uitgerekend maandagochtend diende een nieuwe bieder zich aan. Miljardair Peter Lim uit Singapore toont interesse. Broughton gaf al aan dat hij voor een faillissement vreest als de NESV niet de nieuwe clubeigenaar wordt. Met de komst van Lim mogen de supporters weer hopen op goed nieuws.

Oswald is terug in Epic Mickey

Leuk nieuws voor de Disney fans. Walt Disneys eerste tekenfilmfiguur Oswald zal zijn opwachting maken in Epic Mickey. Hij zal de rol van Mickeys grote broer op zich nemen, zo heeft ontwikkelaar Disney Interactive vandaag bekend gemaakt. Met deze bekendmaking verscheen ook een nieuwe trailer, waarop ingame footage te zien is.

Epic Mickey is een platformgame met wat RPG-elementen voor de Wii, waarbij de speler in de huid zal kruipen van Mickey Mouse. Epic Mickey staat gepland om op 26 november 2010 in de winkels te liggen, exclusief voor de Wii.

Leger VS moet openlijke homoseksualiteit toestaan

Een Amerikaanse rechter heeft bepaald dat het verbod op openlijke homoseksualiteit in de krijgsmacht ongrondwettelijk is, en het leger opgedragen de handhaving per direct te staken. De regering heeft zestig dagen om tegen de uitspraak in beroep te gaan, maar het is onzeker of dat zal gebeuren.

Volgens de zogeheten 'Don't ask, don't tell'-regel, in 1993 door president Clinton ingevoerd, mag het leger niet naar iemands geaardheid vragen. Militairen van wie wordt ontdekt dat ze homoseksueel zijn, kunnen echter worden ontslagen.

Amerikaanse soldatenDe rechtszaak werd aangespannen door de Log Cabin Republicans, een groep die opkomt voor militairen die door de maatregel hun baan verloren. De rechter haalde in zijn motivatie een uitspraak van president Obama aan. Die stelde onlangs dat 'Don't ask, don't tell' de veiligheid van de VS aantast door goede militairen te dwingen met een leugen te leven, of hun carrière op het spel te zetten.

Hoewel de president dus tegen de regel is, zou zijn regering toch in beroep kunnen gaan. Er ligt namelijk een wetsvoorstel bij het Congres om deze ongedaan te maken, maar er wordt nog op een rapport van het Pentagon gewacht dat in december verschijnt. Obama is van mening dat de kwestie in het Congres moet worden beslist, maar zijn partij kan tijdens verkiezingen volgende maand zetels verliezen. Daardoor zou dat wetsvoorstel het mogelijk niet halen.

Massaontslag bij Tony Hawk Ride ontwikkelaar Robomodo

Robomodo, de ontwikkelaar van Tony Hawk: Ride en het aankomende Tony Hawk: Shred, beleeft turbulente tijden. Volgens bronnen van Kotaku zijn er vandaag 30 mensen ontslagen en zullen er nog 30 bijkomen. Tony Hawk: Ride staat bekend om zijn skateboard accessoire en werd slecht ontvangen.

Activision had Robomodo in 2008 de leiding gegeven over de spurtelende Tony Hawk-franchise, maar lijkt na Ride het vertrouwen te hebben verloren. Met dit nieuws in het achterhoofd hebben ze wellicht niet een hoop vertrouwen in Shred. Volgens de bronnen heeft Activision de franchise weer doorgegeven aan een ander team. Tony Hawk: Shred zal deze maand nog wel uitkomen.

Dead Space: Ignition launch trailer

Vanaf vandaag zal Dead Space: Ignition te downloaden zijn op Xbox Live Arcade en PlayStation Network. De game van Visceral Games kost ongeveer 5 euro. Er is ook goed nieuws voor de mensen die niet willen betalen voor deze game, hij zal namelijk gratis verstrekt worden bij een pre-order van Dead Space 2.

Dead Space: Ignition is een interactieve comic game, die fungeert als prequel naar Dead Space 2. Dead Space 2 komt 28 januari 2011 uit voor de PS3, Xbox 360 en de PC.

Verder is vandaag ook nog deze officiële trailer uitgekomen.

Redding kompels uitgesteld

De 33 kompels die sinds 5 augustus vastzitten in een mijn in Chili moeten nog iets langer wachten op redding. Volgens de Chileense president Sebastian Pinera zal het nog tot 23.00 uur lokale tijd (04.00 uur Nederlandse tijd) duren voor de reddingsoperatie begint.

Een reden voor het uitstel gaf Pinera niet. Hij kwam per helikopter aan op het terrein van de mijn in het noorden van Chili om de reddingsoperatie bij te wonen.

De eerste kompel zal vermoedelijk niet voor middernacht lokale tijd boven zijn. Zoals het er nu uitziet wordt de 31-jarige mijnwerker Florencio Avalos als eerste naar boven getakeld. Daarna mag Mario Sepulveda (39) in reddingscapsule Phoenix stappen, gevolgd door Carlos Mamani, de enige Boliviaan in de groep.

Als er geen problemen optreden, kan de laatste arbeider anderhalve dag na het begin van de reddingsoperatie gered zijn.

Piraten Somalië ontvoeren minister

Piraten in Somalië hebben een minister ontvoerd die zich in hun territorium had gewaagd. Dat heeft Abdi Said, een stamoudste in de semiautonome noordoostelijke regio Puntland, gezegd.

Said Mohamed Rage is minister van visserij in de regionale regering van Puntland. De piraten namen hem maandag gevangen, omdat zij dachten dat hij hen uit hun schuilplaatsen wilde verjagen. Volgens de stamoudste wordt hij binnenkort vrijgelaten.

Intel boekt hoogste omzet en winst ooit

's Werelds grootste chipmaker Intel heeft in het derde kwartaal voor het eerst in de geschiedenis een omzet behaald van meer dan 11 miljard dollar. Ook de operationele winst van 4,1 miljard dollar was hoger dan ooit. Dat heeft Intel dinsdag na het slot van Wall Street bekendgemaakt.

De chipgigant behaalde een omzet in de afgelopen periode van 11,1 miljard dollar (circa 8 miljard euro), een stijging van 18 procent vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. De nettowinst nam toe van 1,86 miljard dollar vorig jaar tot bijna 3 miljard dollar in het afgelopen derde kwartaal. De resultaten waren boven de verwachtingen van analisten.

Volgens het concern blijft de vraag naar computerproducten over de hele linie wereldwijd gezond. Intel rekent voor het vierde kwartaal op een omzet van 11,4 miljard dollar, met een opwaartse of neerwaartse marge van 400 miljoen dollar.

Intel boekt hoogste omzet en winst ooit
Intel boekt hoogste omzet en winst ooit (Foto: ANP)

Nederwaard: Afscheid van Luc en Tjeerd

“Laat maar, jongen, wees niet verdrietig. In deze wereld heb ik niets meer te zoeken. Al mijn idealen zijn mij afgenomen. Het is mooi geweest, mijn tijd is gekomen.” In haar laatste uren was moeder nog opmerkelijk helder geweest, zeker in vergelijking met de laatste jaren waarin haar geheugen en concentratie haar steeds verder in de steek hadden gelaten. Rustig was ze ingeslapen, met Luc aan haar bed.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
special
VrijMiBabes #202 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.