Van Oostveen: "Handelswijze Bayern niet fair"

Bert van Oostveen, directeur betaald voetbal bij de KNVB, was 'not amused' toen Bayern dinsdag Mark van Bommel meteen terugeiste. Bayern vertrouwde de blessure van de international niet en de club wilde dat Van Bommel niet zou spelen tegen Zweden.

"We waren verbaasd en een beetje geïrriteerd. Dit is niet fair. Ik ga Bayern München hier zeker nog over bellen", reageerde Van Oostveen na afloop van het duel voor de camera's van SBS 6.

"Bij Bayern was bekend dat Van Bommel fit was. Dat was ook door een onafhankelijke dokter vastgesteld", gaat Van Oostveen verder. "We hebben hun teamarts zelfs verteld om naar de knie van Mark te komen kijken als ze het niet vertrouwden. Maar dat heeft hij niet gedaan."

Ook bondscoach Bert van Marwijk baalt van de situatie. "Het is triest dat zoiets over de rug van Van Bommel wordt uitgevochten", aldus de trainer, die niet denkt dat trainer Louis van Gaal een rol heeft gehad in de eis van Bayern. "Die is echt niet zo. Ik heb hem niet gesproken, maar ik weet dat gewoon."