'Call of Duty: Black Ops is een PC-game'

Jarno (JarnoF)

Call of Duty: Black Ops is volgens de ontwikkelaar Treyarch een echte PC-titel geworden. De dedicated servers zijn nog steeds prompt aanwezig binnen deze titel, wat zeer belangrijk is voor de PC-community.

Vorig jaar haalde Infinity Ward, de andere Call of Duty studio, zich de haat en woede van de vele PC-gamers op de hals, door de dedicated servers binnen Modern Warfare 2 te schrappen. Treyarch geeft echter aan, dit nooit te hebben gewild, aangezien het PC-platform zeer belangrijk voor ze is.

"We hebben de dedicated servers nooit de rug toegekeerd," aldus het hoofd van de PC-ontwikkeling Cesar Stastny. "Bij onze laatste titel (World at War) hadden we dedicated servers en al bij de planning van onze nieuwste titel wisten we dat deze niet zouden verdwijnen. De gedachte alleen al, is bij ons nooit opgekomen." Hij geeft verder aan dat hij al dedicated servers heeft draaien, vanaf het begin van het project. Black Ops wordt een echte PC-titel, met name omdat het platform zeer belangrijk is voor de studio. "Ik ben zeer verheugd dat we de PC-community kunnen helpen."Bovendien, geeft Stastny aan dat er na de release ook diverse mod tools zullen komen, maar een datum kon hij ons niet geven.

Call of Duty: Black Ops zal op 9 november uitkomen, voor de PC, Xbox360, PS3 en Wii.

 

Call of Duty Black Ops