Alonso rekent op steun van Massa

Fernando Alonso rekent in de jacht naar zijn derde wereldtitel in de Formule 1 op steun van zijn Ferrari-teamgenoot Felipe Massa. De Braziliaan is zelf kansloos voor de titel, maar kan er wel voor zorgen dat concurrenten van Alonso belangrijke punten mislopen.

Met nog drie races te gaan heeft Red Bull-coureur Mark Webber veertien punten voorsprong op teamgenoot Sebastian Vettel en Fernando Alonso. McLaren-rijders Lewis Hamilton en Jenson Button staan verder weg, maar zijn nog niet kansloos. Een misstap kunnen de achtervolgers niet meer hebben. "Webber is daarom de enige die zich een relatief slecht weekend kan veroorloven. Als één van de andere vier coureurs een fout maakt, kan dit het einde betekenen van zijn kansen," zei Alonso.

Alonso heeft zich in de laatste races teruggeknokt in het kampioenschap, maar de Spanjaard kijkt nog steeds tegen een achterstand aan. Daarom heeft hij de hulp van Massa hard nodig. "Het is van belang voor mij dat ik op mijn teammaat kan rekenen. Felipe kende de laatste twee races wat pech, maar hij is vastbesloten revanche te nemen op zichzelf en heeft de capaciteiten om op het podium te staan."

Ook Ferrari zal alles moeten geven om Red Bull voor te gaan blijven, iets wat op het nieuwe circuit van Zuid-Korea al moet gaan gebeuren. "We moeten in perfecte harmonie samenwerken om snel alle geheimen van het circuit in Korea te ontrafelen. Op deze momenten kunnen zelfs de kleinste details de doorslag geven."