Pot wil aanblijven als bondscoach Jong Oranje

Niels (DerMeister)

Cor Pot hoopt ondanks de mislukte kwalificatiepoging voor het EK onder de 21 jaar aan te blijven als bondscoach van Jong Oranje. De Nederlandse beloften werden over twee duels uitgeschakeld door de Oekraïense leeftijdsgenoten.

"Ik wil sowieso graag blijven", zei Pot dinsdagavond na de uitschakeling tegen de KNVB-site Ons Oranje. "Mijn contract loopt nog door tot juni volgend jaar." Nederland boekte dinsdagavond een 2-0 overwinning in Kiev. Dat was echter niet genoeg na een 1-3 verlies in de heenwedstrijd op het Kasteel in Rotterdam.

Daarmee liep Jong Oranje niet alleen kwalificatie mis voor het EK. Ook plaatsing voor de Olympische Spelen in Londen 2012 is nu niet meer mogelijk. Toch houdt Pot een positief gevoel over aan de afgelopen tijd. "In de kwalificatie hebben we het verder namelijk fantastisch gedaan."

Pot keek ook alvast vooruit. "In november spelen we een oefenwedstrijd tegen Denemarken. Misschien dat we in die wedstrijd jongens die geboren zijn in 1988 al niet meer oproepen", zegt de 59-jarige Rotterdammer. "En verder hoop ik dat we ondanks het mislopen van het EK toch een mooi internationaal programma kunnen samenstellen."