Valve bevestigt Defense of the Ancients 2

Bas (PoederSuikerPoeder)

Valve heeft vandaag aangekondigd dat het volgend jaar Defense of the Ancients 2 uitbrengt. Defense of the Ancients was een populair scenario dat gemaakt was met de World Editor-tool van Blizzards RTS-game Warcraft 3.

Defense of the Ancients is in de basis een towerdefense-game die begonnen is als Warcraft 3-scenario. In het scenario kunnen twee teams van spelers het tegen elkaar opnemen. Elk team beschikt over enkele zogenaamde Ancients. Ancients zijn oude gebouwen die aan de uiteinden van het level staan die zwaar bewaakt worden. Het doel van het scenario is om de Ancients van de tegenstander uit te schakelen.

Sinds vijf jaar wordt Defence of the Ancients als officieel spel op toernooien georganiseerd door Blizzard. Het wordt onder andere gespeeld op de World Cyber Games. Valve heeft weinig details bekend gemaakt; alleen dat Defence of the Ancients 2 in 2011 uitkomt op PC en Mac. Volgens Valve zal het de unieke mix van online RTS- en RPG-actie bevatten die Defence of the Ancients ook populair maakte.