[MLB] Rangers naar ALCS

Matthias (Veritaz)

De Texas Rangers hebben voor het eerste in de historie van de club de ALCS gehaald, de finale voor teams uit de American League. De Rangers wonnen gisteravond, plaatselijke tijd, van de Tampa Bay Rays met 5-1. 

Het was de vijfde en beslissende wedstrijd uit de best-of-five serie. De Rangers hadden de eerste twee wedstrijden gewonnen, maar Tampa Bay kwam sterk terug door twee maal te winnen in Arlington, Texas. Voor de beslissende wedstrijd hadden de teams hun 'aces' uit de kast gehaald, Cliff Lee voor de Rangers en David Price voor de Rays. Lee was wederom uitstekend en gooide negen innings en gaf maar één punt weg. De Rangers wisten vijf punten bij elkaar te sprokkelen door gewaagd honken te stelen en onoplettendheid van de defensie van de Rays.

In de ALCS moeten de Rangers het opnemen tegen de New York Yankees. De winnaar van deze serie mag uitkomen in de World Series tegen ofwel Philadelphia, dat Cincinnati versloeg, ofwel de Giants, die te sterk waren voor de Braves. Diezelfde Braves namen afscheid van Bobby Cox als hun coach. Cox was maar liefst 25 jaar coach van de Braves. Hij wordt opgevolgd door Fredi Gonzalez.