Kuijt mogelijk pas in 2011 weer terug

Peterselieman

Dirk Kuijt komt dit kalenderjaar waarschijnlijk niet meer in actie. De aanvaller raakte tegen Zweden geblesseerd aan zijn enkel. Kuijt verzwikte dinsdagavond na bijna een half uur voetballen zijn enkel in een duel met Daniel Majstorovic. De spits wilde na een behandeling het veld weer in, maar de teamarts van Oranje raadde dat af. Per ambulance werd Kuijt vervolgens naar een ziekenhuis gebracht.

Een eerste diagnose heeft uitgewezen dat de Liverpool-speler zijn enkelbanden heeft gescheurd, meldt De Telegraaf. Bondscoach Bert van Marwijk vreest voor een lange afwezigheid. "Het ziet er niet goed uit." Kuijt was vorige maand juist teruggekeerd van een schouderblessure die hem enkele duels aan de kant hield.

De blessure is ook een forse tegenvaller voor Liverpool, dat de inzet en werklust van Kuijt goed kan gebruiken. The Reds staan na zeven duels slechts achttiende in de Premier League. Komend weekend mist Kuyt de stadsderby tegen Everton, dat net als de ploeg van Roy Hodgson zes punten heeft.