Rummenigge: "Relatie met KNVB ernstig bekoeld"

Peterselieman

Bayern München had een goede relatie met de KNVB toen Henk Kesler er nog werkzaam was. Sinds de komst van Bert van Oostveen is de samenwerking verslechterd. Dat beweerst Karl-Heinz Rummenigge in Bild. De voorzitter van Bayern ligt na de zaak Arjen Robben opnieuw met de KNVB in conflict. Deze keer is een knieblessure van Mark van Bommel daarvan de oorzaak. Bayern eiste dinsdag dat de middenvelder niet in actie zou komen tegen Zweden, maar de KNVB gaf aan dat verzoek geen gehoor.

"Mark van Bommel is aanvoerder van het Nederlands elftal, maar ook de schoonzoon van de bondscoach. Dat is geen normale relatie voor een speler van een nationale ploeg. Er is door Bert van Marwijk en de KNVB veel te veel druk op Van Bommel gelegd om te spelen", vindt Rummenigge.

Vooralsnog is Louis van Gaal in het conflict over Van Bommel de grote afwezige. De trainer heeft nog niet laten weten hoe hij erover denkt. Mogelijk zal dat vrijdag veranderen. Dan is namelijk de persconferentie ter gelegenheid van de komende wedstrijd van Bayern tegen Hannover 96 (thuis).