Celstraf geëist voor moord op nichtje ex

Redactie

Tegen een 41-jarige man uit Alphen aan den Rijn is woensdag in hoger beroep 14,5 jaar cel geëist voor de moord op een 28-jarige vrouw in zijn woonplaats in juli 2006. Het Openbaar Ministerie in Den Haag komt tot de eis nadat het nieuw onderzoek heeft laten uitvoeren.

Jacob G. werd in juli 2008 door de rechtbank in Den Haag nog vrijgesproken van de moord. Het OM had toen vijftien jaar cel geëist. De rechtbank in Den Haag achtte echter niet bewezen dat de Alphenaar de vrouw van het leven heeft beroofd.

Het 28-jarige slachtoffer werd 12 juli 2006 met een mes in haar borst gevonden in de woning van haar ouders in Alphen aan den Rijn. Het OM denkt dat G. de vrouw heeft gewurgd met een kabelbinder en met een mes heeft gestoken.

Het OM liet in hoger beroep onder meer de badjas waarin de vrouw werd aangetroffen nogmaals onderzoeken. Op de badjas zijn volgens het OM DNA-sporen aangetroffen die overeenkomen met het DNA van de verdachte. Ook stelt een nieuwe deskundige dat DNA onder de nagels van het slachtoffer van de verdachte is.

Al eerder was het OM van oordeel dat ook de in de woning van het slachtoffer aangetroffen schoensporen en haren in de richting van G. wijzen. Het slachtoffer is destijds in een afgesloten woning aangetroffen. Er zijn geen sporen gevonden die wijzen in de richting van inbraak.

Het OM denkt dat de vrouw zelf de deur heeft geopend en vervolgens een voor haar bekend persoon heeft binnengelaten. G., die zich steeds op zijn zwijgrecht heeft beroepen, is met een tante van het slachtoffer getrouwd geweest. Het gerechtshof in Den Haag doet naar verwachting over twee weken uitspraak.