OM: ontuchtpleger niet langer in cel

Een 32-jarige oud-politieman die ontucht zou hebben gepleegd met twee meisjes, hoeft van het OM niet langer in de cel te zitten. Volgens het Openbaar Ministerie heeft de man al genoeg meegemaakt.

Het OM eiste woensdag voor de rechtbank in Den Haag een celstraf van vierhonderd dagen, waarvan 111 voorwaardelijk. De man, Martijn V., heeft 289 dagen in voorarrest gezeten. Als de rechtbank de eis overneemt, komt de man dus vrij.

V. vergreep zich volgens het OM tussen mei 2008 en juni 2009 aan de meisjes, van 12 en 15 jaar oud. De man was administratief medewerker bij het politiekorps Rotterdam-Rijnmond. Hij had een tijdelijk contract en is inmiddels ontslagen.

De oud-politieambtenaar zou zijn slachtoffertjes tot 'vergaande seksuele handelingen' hebben gedwongen op een manege in Nootdorp, waar hij vrijwilliger was. Hij zou het 12-jarige meisje hebben toegezegd dat zij met paarden en pony's wedstrijden mocht rijden.

Het OM vindt dat V. niet langer in de gevangenis hoeft te zitten, omdat hij 'veel gevolgen heeft ondergaan' van zijn daden. "Hij zat een jaar vast, raakte zijn baan kwijt en heeft op privévlak ook veel meegemaakt", aldus de woordvoerder.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.