Vloeibare cocaïne gevonden in vistransport

Op Schiphol is maandag vloeibare cocaïne gevonden in een vracht met vissen. De cocaïne zat in zakken, die weer in zakken met vissen zaten. De zakken met vissen waren in een groot aantal dozen gestopt. De lading was afkomstig uit Zuid-Amerika.

Een team van douane, marechaussee en Fiod stuitte tijdens een controle op de lading met cocaïne. Om hoeveel cocaïne het gaat is nog onduidelijk, de marechaussee spreekt woensdag van een 'redelijk grote hoeveelheid'.

De jonge vissen leefden nog, maar aangezien ze al enige tijd onderweg waren werd gevreesd dat ze door zuurstoftekort zouden sterven. De zakken zijn daarom overgebracht naar een bedrijf in Haarlem dat is gespecialiseerd in onder meer tropische vissen. Rechercheurs onderzoeken nog waar de lading precies vandaan kwam.

Ook is een onderzoek ingesteld naar 1,8 kilo cocaïne die is aangetroffen in de kleding van een 74-jarige Nederlander. De man kwam terug van vakantie uit Suriname en viel door de mand tijdens een controle op Schiphol. De cocaïne zat in de kleding van de bejaarde man genaaid.