RBC vraagt gemeente om hulp

RBC Roosendaal heeft de gemeente om hulp gevraagd. Directeur Jeffrey Kooistra bevestigde dat de club kampt met een oplopende hypotheekschuld en dat er gevraagd is om een betalingsregeling.

Kooistra weigerde bedragen te noemen, maar het zou gaan om een achterstand van minimaal 205.000 euro. Dit kalenderjaar kan RBC de termijnen voor de hypotheek niet meer betalen aan de Bank Nederlandse Gemeenten. Deze zal het bedrag daarom gaan verhalen op de gemeente Roosendaal dat voor een bedrag van 3,4 miljoen euro garant staat.

Wethouder Toine Theunis wil de komende dagen gaan gebruiken om verschillende scenario's voor RBC door te rekenen. De gemeenteraad zal in moeten stemmen met een betalingsregeling voor de voetbalclub, anders dreigt een faillissement en kan de gemeente met een restschuld blijven zitten.

Volgens Kooistra is de financiële crisis debet aan het tekort. De inkomsten van de sponsoren blijven achter, terwijl het niet mogelijk was om aan de kostenkant in te grijpen. Voor volgend seizoen verwacht hij dat RBC de begroting weer op orde heeft.