FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 18 juli 2010

Vermeer baalt van fout bij nederlaag tegen FC Porto

Kenneth Vermeer stond zondagavond bij Ajax in het doel tegen FC Porto. De tweede doelman ging in de fout bij de enige treffer. Vermeer verving Maarten Stekelenburg in het doel, die nog geniet van zijn vakantie na het WK. De tweede keuze van de Amsterdammers hielp Porto een handje bij het enige doelpunt van de wedstrijd.

Vermeer liet een bal lopen, waarna Porto-spits Hulk de bal, volgens de grensrechter niet over de achterlijn, kon voorgeven: 1-0. "Ik liet de bal bewust gaan omdat ik er honderd procent van overtuigd was dat de bal achter was. Maar helaas kon het niet meer teruggedraaid worden", treurt Vermeer op de officiële website van Ajax. "Verder hebben we geen kansen weggegeven, daarom is het zuur dat we door zo’n doelpunt verliezen", aldus de goalie.

Trainer Martin Jol, die niets losliet over een mogelijk vertrek, kijkt vooruit naar de oefenwedstrijd tegen Chelsea. "Woensdag komen de WK-gangers terug, onder wie Suárez. Ik hoop dat hij honderd procent inzetbaar is, ook omdat de spitspositie dun bezaaid is. Suk is nog niet klaar om vast in de spits te staan. Siem kan in de spits, maar speelt natuurlijk liever op zijn eigen positie", aldus Jol die wordt genoemd als coach bij Fulham.

[DSC] Uitslag Race 3 Zolder

Berry van Elk heeft zijn raceweekend in de Dutch Supercar Challenge tijdens de Zolder Superleague voortreffelijk afgesloten. De Mosler-coureur, gestart vanaf de tweede positie, reed een sterke race en eindigde zodoende op de eerste positie. Tweede werd Roger Grouwels met de Corvette C5.R GT1, voor Mosler-coureur Alex van ’t Hoff. In de Supersport I-divisie ging de overwinning naar Jaap van Lagen en Wolf Nathan in de Porsche 997 GT3 en tweede werden Rob en Charlie Frijns. Erol Ertan en Philippe Ribbens eindigden op de derde positie.

Berry van Elk had in de zaterdagrace al laten zien dat zijn Mosler dit weekend zeer snel was. Ondanks dat Van Elk op vrijdag door technische problemen helemaal niet had kunnen rijden reed hij tijdens de zaterdagrace van de laatste startpositie naar de tweede plek in de race. Vanaf deze positie had Van Elk toch niet een goede start. De Mosler-coureur moest zijn tweede positie namelijk afstaan aan een andere Mosler-coureur, zijnde Alex van ’t Hoff.
Peter Versluis, gestart in de Marcos LM600, kon daarna een voorsprong opbouwen ten opzichte van Van ’t Hoff. Van ’t Hoff moest namelijk alle zeilen bijzetten om de Mosler van Van Elk achter zich te houden. Hierdoor konden ook Dave Basu en na een paar ronden ook Roger Grouwels aansluiten bij het tweetal.
Berry van Elk bleek echter zeer snel, want regelmatig zette hij zijn Mosler naast die van Van ’t Hoff. Bij het uitkomen van een bocht kon Van Elk echter vaak net niet aansluiten bij van ’t Hoff, waardoor het voor Van Elk zeer moeilijk was om voorbij te steken. Uiteindelijk slaagde Van Elk erin om Van ’t Hoff in te halen. De beslissende actie was fraai, buitenom in de Kanaalbocht.
Van Elk was daarna ontketend en reed meteen de snelste ronde van de race. De Mosler-coureur reed dan ook het gat dat er was naar Versluis, een zevental seconden, binnen een paar ronden dicht. Hierna ontstond er een spannend duel tussen de twee coureurs.

Ondertussen was Roger Grouwels erin geslaagd om voorbij te gaan aan de Ferrari van Dave Basu. Grouwels zette daarna Alex van ’t Hoff onder druk, maar ging zelf in de fout door bij een inhaalpoging op Van ’t Hoff rond te gaan en in de grindbak te eindigen. Grouwels kon zijn weg wel vervolgen, maar kon opnieuw veel seconden in gaan lopen op zijn voorliggers.
Ook bij de koplopers ging het niet vlekkeloos. Bij het inhalen van achterblijvers ging het namelijk fout bij Peter Versluis. Versluis gaf na afloop toe dat het zijn eigen fout was. “Bij het aanremmen voor de bocht kwam ik met mijn linkervoet onder het rempedaal. Het shiften ging namelijk niet goed, waardoor ik met mijn linkervoet moest koppelen en die schoot van het koppelingspedaal af. Ik remde hierdoor niet hard genoeg waardoor ik tegen een BRL aankwam.” Versluis beschadigde hierbij zijn neus en moest ‘La Bomba’ in de pitstraat parkeren.

Na de pitstops was Berry van Elk solide op de eerste positie komen te liggen, met een twintigtal seconden voorsprong op Roger Grouwels. Grouwels maakte het nog spannend voor zichzelf door bij het aanremmen van de Jacky Ickx-chicane wederom achterstevoren in het grind te belanden. Hierdoor kwamen Alex van ’t Hoff en ook Rick Abresch nog zeer dichtbij Grouwels. In de laatste ronde was het dan ook uitermate spannend, waarbij Abresch en Van ’t Hoff nog een paar keer van positie wisselden. Toch behield Van ’t Hoff uiteindelijk zijn derde plek, achter Roger Grouwels. Berry van Elk eindigde met een voorsprong van ruim veertig seconden op de eerste positie.
In de Supersport I-divisie ging het bij de opwarmronde fout voor Pieter Dubois. Dubois, die na zijn winst op zaterdag in zijn divisie van pole mocht starten, kwam niet weg met zijn Mégane en moest daardoor achter het veld aansluiten. Dubois kon tijdens de opwarmronde nog deels naar zijn positie rijden, maar slaagde er niet in om zijn oorspronkelijke plek terug te pakken.

Hierdoor pakte teamgenoot Rob Frijns in de beginfase de koppositie. Frijns had achter zich aan Henk Thuis, die Frijns meteen onder druk zette. Frijns hield een aantal ronden stand, maar in de vijfde ronde lukte het Henk Thuis om voorbij te gaan aan Frijns.
Pieter Dubois had zich inmiddels hersteld na zijn pechstart en kon na een aantal ronden de aansluiting vinden bij Rob Frijns. Dubois had het mes tussen zijn tanden en kon al snel voorbij gaan aan Frijns. Hierna zette Dubois de aanval in op Henk Thuis, die ook lijdzaam moest toezien dat hij niet aan de snelheid van de Mégane kon tippen.

Dubois kwam dan ook al snel op de eerste positie te liggen, maar na een vijftiental minuten sloeg bij de Mégane-coureur wederom het noodlot toe. Dubois moest met technische problemen naar de pitstraat, en zag zo een goede klassering door zijn vingers glippen.
Toch konden Porsche-coureurs Frijns en Thuis nu niet rustig aan gaan doen. Martin Webb was namelijk ook zeer snel onderweg en kon nog voor de pitstops Rob Frijns voorbij steken. Webb ging daarna op weg naar Henk Thuis, en reed het gat naar Thuis na de pitstops helemaal dicht.

Ook Wolf Nathan en Jaap van Lagen waren snel onderweg. Nathan was de race gestart en kon voor de pitstops al veel posities goedmaken. Na de pitstops reed Van Lagen nog verder naar voren waardoor hij al snel achter Webb en Henk Thuis kwam te liggen.
Van Lagen kreeg de tweede positie in de 24e ronde cadeau omdat Martin Webb kapot ging. Van Lagen bleef hierna snelle rondetijden noteren en slaagde erin om Henk Thuis nog voorbij te gaan. Zo boekten Jaap van Lagen en Wolf Nathan toch nog hun overwinning tijdens de Zolder Superleague. De duo’s Frijns/Frijns en Ertan/Ribbens eindigden uiteindelijk op de tweede en derde positie omdat Henk Thuis in de slotfase van de race nog uitviel.

Bij de BRL’s leek het er in een spannende race lang op dat Donny Crevels er met de overwinning vandoor ging, ware het niet dat de techniek hem in de steek liet. Hierdoor ging de overwinning bij de BRL’s naar Marc Goossens, voor Jacky van der Ende en Niels Bouwhuis.

Aion: Assault on Balaurea komt 7 september

NCsoft, ontwikkelaar en uitgever van diverse MMO's, heeft de officiële release datum voor Aion: Assault on Balaurea onthuld. De gratis expansion zal op 7 september digitaal uitkomen. Wil je de game liever in de winkel kopen, dan moet je nog even wachten tot 10 september.

In Aion: Assault on Balaurea hebben spelers de mogelijkheid om samen enorme tegenaanvallen te doen tegen de binnenvallende Balaur in hun thuisland, terwijl ze nieuwe zones, een verhoogde level cap, nieuwe wapens en items, nieuwe vaardigheden en toegevoegde vlieg-mogelijkheden kunnen ervaren. Ook introduceert NCsoft met deze expansion functionele huisdieren die in-game voordelen zullen geven.

Van Beukering op proef bij Swansea

Jhonny van Beukering wordt mogelijk de vierde Nederlander bij Swansea City. De clubloze spits is op proef bij de Championship-club. Van Beukering komt bij Swansea drie landgenoten tegen. Dorus de Vries, Ferrie Bodde en Cedric van der Gun zijn al actief bij de Engelse club.

De spits vliegt binnenkort naar Engeland voor een proefperiode vertelt hij aan Omroep Gelderland. Van Beukering krijgt vier dagen om een contract af te dwingen bij Swansea. "Ik ga eens even kijken wat ik hier aantref. Ik ben zo goed als fit en goed op gewicht", zei Van Beukering. De aanvaller uit het Gelderse Velp speelde vorig seizoen op huurbasis bij De Graafschap, maar daar was hij niet meer welkom na een conflict met de clubleiding. Na zijn vertrek was er veel interesse voor de spits.

"Ik heb twee clubs uit Israël afgezegd en dat geldt ook voor een club uit Denemarken"
, aldus Van Beukering, die ook werd gevolgd door het Australische Sydney FC. De spits kwam in het verleden uit voor Vitesse, FC Zwolle, NEC en De Graafschap. Van Beukering werd bij NEC op non-actief gezet vanwege overgewicht.

Kanepi verrast Pennetta in Palermo

Kaia Kanepi heeft zondag het WTA-toernooi in Palermo gewonnen door de Italiaanse Flavia Pennetta met 6-4 en 6-3 te verslaan. Het is de eerste toernooizege voor de 25-jarige Estse, die vijfde op de plaatsingslijst stond. De als eerste geplaatste Pennetta schreef het Siciliaanse graveltoernooi vorig jaar nog op haar naam.

Tot zondag was de stand tussen beide dames 3-2 in het voordeel van Pennetta. De Italiaanse speelde haar twintigste finale. Kanepi verloor in 2006 in Hasselt de finale van Kim Clijsters en in Tokio in 2008 van Caroline Wozniacki.

Boetes voor achterlaten honden in snikhete auto's

In Zeeland zijn dit weekeinde zeker drie hondeneigenaren beboet omdat ze hun huisdier in een snikhete auto hadden achtergelaten. Agenten en medewerkers van de dierenambulance hebben de honden uit hun benarde positie bevrijd. De auto's stonden in de volle zon geparkeerd.

In Renesse werd zaterdagmiddag aan de Loane een ruitje van een auto ingetikt, waarin een hond was achtergelaten. Op dat moment arriveerde de eigenaar, die gelijk een proces-verbaal kreeg. In dezelfde straat werden zondag rond 13.30 uur twee honden uit een auto gehaald. De dieren kregen een bak water in de bus van de dierenambulance. De eigenaar meldde zich rond 16.00 uur.

Zondag rond 17.45 uur kwam een melding binnen dat op de Boulevard Evertsen in Vlissingen een hond in een afgesloten auto zat. Een metertje in de auto gaf een binnentemperatuur aan van 50 graden, meldt de politie. Voordat de dierenambulance was gearriveerd, kwam de eigenaar aanlopen. Ook die kreeg een proces-verbaal. De hoogte van de boetes wordt bepaald door de officier van justitie.

Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 2 Japanse demo op 29 juli

Namco Bandai heeft bekendgemaakt dat Japanners vanaf 29 juli de demo van Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 2 kunnen downloaden. Producer Sasaki vertelt ons dat men dezelfde demo voorgeschoteld krijgt als de E3-gangers.

Het gaat hier om een boss-battle tegen Kakashi. Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 2 verschijnt in het land van de rijzende zon op 21 oktober en Sasaki heeft ons onlangs verteld dat het spel rond september-oktober ook bij ons in de winkelrekken ligt voor de Xbox 360 en Playstation 3. Wanneer wij de demo krijgen weten we helaas nog niet.

Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 2

[Tour] Gesink: "Had het even moeilijk"

Robert Gesink had het vandaag lastig in het begin van de klim naar Ax 3 Domaines. De renner van de Rabobank moest even lossen maar kon terugkomen en finishte uiteindelijk op een knappe zesde plaats in een groep met Andy Schleck en Alberto Contador.

"Ik zat geblokkeerd, had het even moeilijk," zei Gesink tegen de camera's van de NOS. "Maar ik weet van mezelf dat ik, naarmate de klim vordert, altijd beter word en dat bleek ook deze keer. Vinokourov kan echt zo 'poefen', dat had hij gisteren ook al laten zien. Dat was mij even te gortig, maar toen hij van kop afging kon ik makkelijk terugkomen."

Gesink wilde eerst aanvallen op de Port de Pailhères, maar hield toen in omdat er nog drie dagen in de bergen te gaan zijn. Op de slotklim reed hij in zijn eigen tempo omhoog, ook toen Contador en Schleck naar elkaar bleven kijken en bijna een sur place deden. "Achteraf niet onverstandig, want daardoor ben ik Levi Leipheimer in het klassement wel voorbij."

 

'Ajax en Fulham onderhandelen over komst Jol'

Martin Jol lijkt op weg te zijn naar Fulham. Delegaties van Ajax en de Premier League-club onderhandelen over de komst van Jol.

Jol zat vanavond mogelijk voor het laatst op de bank bij Ajax. De Amsterdammers gingen in Portugal onderuit tegen FC Porto (1-0). De trainer van Ajax is de grootste kandidaat om Roy Hodgson op te volgen bij Fulham.

Hodgson vertrok na een succesvol seizoen met Fulham naar Liverpool. Naast Jol zouden ook Ottmar Hitzfeld, Bob Bradley en Sven-Göran Eriksson kandidaten zijn. Maar volgens Goal.com is Eriksson reeds afgevallen voor de vacature.

Ajax en Fulham zijn volgens Sky Sports de onderhandelingen gestart over een transfer van Jol. De Hagenaar maakte vorig seizoen zijn entree in Amsterdam en eindigde met Ajax als tweede achter landskampioen FC Twente.

Knokkelkoorts epidemisch in CaraÔbisch gebied

Knokkelkoorts -of dengue- begint in de Caraïben epidemische vormen aan te nemen, met het hoogste aantal slachtoffers in jaren. De autoriteiten maken zich bovendien zorgen hoeveel erger het kan worden met het voortdurende regenseizoen. De toename van het aantal zieken is te wijten aan het warme weer en een ongewoon vroeg regenseizoen, wat een explosie van muggen heeft veroorzaakt.

Regionale ziekenhuizen kunnen de stroom patiënten lang niet altijd aan. In Trinidad zijn bijna geen ziekenhuisbedden meer beschikbaar en Puerto Rico heeft te maken met de ergste uitbraak van knokkelkoorts in meer dan tien jaar. "We hebben te maken met een echt grote epidemie", aldus Kay Tomashek, hoofd van de epidemiologische afdeling van het preventiecentrum voor dengue in Puerto Rico.

In de Dominicaanse Republiek, waar ten minste 27 doden zijn gevallen, gingen honderden medewerkers van het ministerie van volksgezondheid zaterdag met soldaten langs de deuren om mensen voor het virus te waarschuwen en broedplaatsen van de mug te vernietigen.

Er zijn vier vormen van dengue, die allemaal voor koorts, hoofdpijn en uitermate pijnlijke gewrichten en spieren zorgen. De meeste slachtoffers herstellen binnen een week, maar als mensen echter vaker geïnfecteerd raken, maken ze meer kans om hemorrhagische dengue op te lopen. Die vorm van de ziekte kan fataal zijn.

Van Persie: "Kritiek op Oranje onzin"

Robin van Persie is het niet eens met de stevige kritiek die met name Engelse media uitten op het spel van het Nederlands elftal tijdens het WK voetbal in Zuid-Afrika. De ploeg van Bert van Marwijk brak met het verleden en behaalde met hard en zakelijk spel de finale waarin uiteindelijk van Spanje verloren werd.

"Het was niet zo mooi als in het verleden," zei Van Persie over de speelwijze van Oranje tegen NUsport. "Maar mijn vraag is: resultaat boeken en de finale bereiken of mooi voetbal spelen en er in de eerste ronde uitvliegen - wat zou jij kiezen?"

"Vlak voordat Frankrijk naar huis moest, sprak ik Patrick Vieira. Hij zei tegen me dat je niet goed hoeft te spelen in groepsfase. Zelfs niet in de tweede ronde. Je moet als team groeien en dan ga je vanzelf een hoger niveau halen. Op die manier zou je volgens hem de finale bereiken."

"Dat is precies wat we gedaan hebben. In de kwartfinale tegen Brazilië waren we in de tweede helft briljant," ging de aanvaller van Arsenal verder. Toch is het lastig om op die manier succes te boeken. "Ik weet hoe zwaar het kan zijn om prachtig voetbal te spelen maar niet het resultaat te krijgen waar je op hoopt. Dat zie ik bij Arsenal meer dan me lief is."

Geen auto's op de Autobahn

Tienduizenden mensen hebben zondag op de Duitse Autobahn gepicknickt. Auto's waren streng verboden op de snelweg waar op andere dagen geen snelheidslimiet geldt.

Op de radio werd gewaarschuwd voor 'een zestig kilometer lange afsluiting van de A40 tussen Duisburg en Dortmund vanwege 'de langste tafel in de wereld'. Die tafel was onderdeel van een cultureel festival in het Ruhrgebied, dat door de Europese Unie is gekozen tot Culturele Hoofdstad van Europa van 2010. Het was de eerste keer dat de onderscheiding naar een gebied ging in plaats van naar een stad.

Volgens een woordvoerder van het festival zijn ongeveer drie miljoen mensen op de afgesloten snelweg af gekomen, van wie één miljoen op de fiets. Tienduizenden zaten aan de tafel die uit twintigduizend kleinere tafels bestond.

De A40 is normaal gesproken een van de drukste snelwegen van Europa.

Geen auto's op de Autobahn
Geen auto's op de Autobahn (Foto: Novum)

Modderpoel trekt 150 varkensliefhebbers

Ruim 150 mensen hebben zondag rondgebanjerd in een modderpoel met varkens. Ze deden mee met de recordpoging 'Meeste Mensen in een Modderpoel'.

Volgens Wakker Dier worden in Nederland twaalf miljoen varkens in 'potdichte' stallen opgesloten. De organisatie is daarom de campagne 'meer varkens naar buiten' begonnen.

Zeugen zouden jaarlijks tot 25 biggen krijgen, maar er nooit een zien opgroeien. Biologische varkens hebben wel toegang tot een weide en kunnen op warme dagen verkoeling zoeken in een modderpoel. En dat gebeurde zondag op de Jofrahoeve in het Noord-Brabantse Esch.

17 doden bij slachtpartij in Mexico

Gewapende mannen hebben in het noorden van Mexico een slachtpartij aangericht. Ze stormden een feest binnen en vermoordden zeventien mensen, aldus de autoriteiten van de staat Coahuila.

De mannen arriveerden bij het feest in verschillende auto's en openden het vuur zonder een woord te zeggen. Ten minste achttien mensen raakten gewond, onder de slachtoffers zijn vrouwen en kinderen. De politie heeft meer dan honderdtwintig kogelhulzen gevonden, de meeste afkomstig uit .223-wapens.

Vooralsnog is er geen informatie over mogelijke verdachten en het motief. Coahuila is een van de staten in de regio waar drugsgeweld toeneemt en de autoriteiten wijten dit aan de strijd tussen het Golfokartel en drugsbende Los Zetas.

In heel Noord-Mexico zijn er in toenemende mate berichten over vuurgevechten op feesten, in bars en afkickklinieken.

Montanes wint in Stuttgart na opgave Monfils

Albert Montanes heeft zondag het ATP-toernooi van Stuttgart op zijn naam geschreven. De Spaanse nummer vijf van de plaatsingslijst zag zijn als derde geplaatste opponent Gaël Monfils uit Frankrijk aan het begin van de tweede set opgeven. Montanes stond op dat moment met 6-2, 1-2 voor.

Voor Montanes, die na 55 minuten klaar was op het Duitse gravel, is het de vijfde ATP-titel uit zijn carrière. Dit jaar won hij al in het Portugese Estoril. Daar zegevierde hij ook vorig jaar al, toen hij ook de titel greep in Boekarest. In 2008 was de Spanjaard bij de Dutch Open in Amersfoort voor het eerst de beste op een ATP-toernooi.

Armstrong: "Beschuldiging Lemond is onzin"

Lance Armstrong heeft beschuldigingen van Greg Lemond afgedaan als onzin. Lemond zei zondag in de Duitse krant Süddeutsche Zeitung dat Armstrong hem 'op alle mogelijke manieren' probeerde te betrekken bij een epo-schandaal. De renner van RadioShack zou iemand driehonderdduizend dollar hebben willen betalen om Lemond van gebruik van bloeddoping te beschuldigen.

Na afloop van de touretappe van zondag reageerde Armstrong op Lemonds uitlatingen. "Dat is complete onzin. Driehonderdduizend dollar? Hij zegt zoveel." Lemond weigerde in het interview te zeggen aan wie Armstrong dat bedrag geboden zou hebben. De drievoudig tourwinnaar wilde alleen kwijt dat 'hij nog steeds in het wielrennen werkzaam is'.

In de Verenigde Staten is de overheid een onderzoek begonnen naar mogelijk dopinggebruik door Armstrong en de ploegen waar hij voor heeft gereden. Dat is het gevolg van de beschuldigingen van Floyd Landis. Die gaf in mei dopinggebruik toe en beschuldigde direct Armstrong, George Hincapie en diverse andere Amerikaanse renners ervan verboden middelen te hebben gebruikt.

Lemond, de enige Amerikaan naast Armstrong die de Tour won, is gedagvaard om voor de onderzoeksjury te getuigen over die dopingbeschuldigingen. De 38-jarige Texaan maakte duidelijk dat Lemond daar niet kan liegen. "In de Verenigde Staten zeggen we 'de waarheid, de hele waarheid en niets dan de waarheid'."

'Mourinho ziet in Gomez de opvolger van Raķl'

Real Madrid-trainer José Mourino lijkt een fan te zijn van de Duitse nationale ploeg. De Portugees is gecharmeerd van Mario Gomez.

De Duitse spits van Bayern München is na zijn landgenoten Sami Khedira en Mesut Özil de derde speler van Die Mannschaft die wordt gevolgd vanuit Madrid. Gomez was in tegenstelling tot Khedira en Özil geen basisspeler op het WK.

Mourinho heeft volgens Marca echter zijn oog laten vallen op Gomez, die ook bij Bayern München niet altijd zeker was van een basisplaats. De Portugese trainer zou volgens het Spaanse dagblad twijfelen tussen Raúl en de Duitse spits.

Raúl vertrekt vermoedelijk bij de keuze voor Gomez naar Schalke 04. Bij Bayern München is men echter nog niet uitgekeken op de 25-jarige Gomez, die vorig seizoen voor 35 miljoen euro werd overgenomen van VfB Stuttgart.

Geen testrit voor F1 2010

Slecht nieuws voor iedereen die hoopte op een demo van F1 2010. Community Manager bij Codemasters Ian Webster verzekert ons ervan dat er geen demoversie van het spel zal verschijnen.

Webster vertelt dat de aard van het spel, en de verschillende soorten gelicenceerde content het onmogelijk maken om een klein fragment van het spel te nemen dat dienst kan doen als demo. De vele F1-fans zullen dus moeten wachten tot het spel in september uitkomt voor ze ermee aan de slag kunnen gaan. F1 2010 verschijnt op de Xbox 360 Playstation 3 en PC terwijl de Wii- en PSP-versie al sinds november vorig jaar op de markt zijn.

F1 2010

Morgen gratis Alien Swarm via Steam

Twee jaar geleden werd het team achter de Alien Swarm-mod voor Unreal Tournament 2004 ingehuurd door Valve, en sindsdien werken ze aan games als Left 4 Dead en zelfs Portal 2. De mod waar ze populair door zijn geworden, is echter niet vergeten.

Om hun succes te vieren, hebben ze de co-op-mod voor maximaal vier spelers geport naar de Source Engine. Niks speciaals zou je roepen, anders dan dat de game morgen gratis te downloaden is.

Dat niet alleen, ook de volledige SDK en broncode worden meegeleverd, om de enthousiaste modders een kijkje in eigen keuken te bieden.

Geen idee wat Alien Wars is? Een overduidelijk verslavend spelletje, waarbij je van bovenaf met drie hulpjes hordes insectachtige beesten op afstand houdt met de nodige vuurkracht. Kijk gauw het filmpje om te zien of de game iets voor jou is.

 

Gratis Aliens knallen? Kijk morgen op Steam.

'Altidore in beeld voor spitspositie bij Ajax'

Amerikaans international Jozy Altidore is volgens El Mediterraneo kandidaat om de Serviër Marko Pantelic op te volgen bij Ajax. Altidore staat onder contract bij het Spaanse Villarreal, maar wist bij El Submarino Amarillo nooit door te breken. De Amerikaan werd door de middenmoter uit Spanje de laatste twee jaren verhuurd aan Xerez en Hull City.

Ajax wil de 20-jarige spits graag huren van Villarreal, meldt El Mediterraneo. De Spanjaarden willen Altidore echter liever verkopen. De jonge aanvaller moet Pantelic opvolgen. De Servische spits verlaat Ajax na een seizoen.

Altidore was net als Pantelic actief op het WK in Zuid-Afrika. De Amerikaan kwam met Team USA tot de achtste finale. Daarin bleek Ghana na verlenging te sterk. Altidore kwam in vier WK-wedstrijden niet tot scoren.

[DSC] Uitslag Race 2 Zolder

Koploper in het kampioenschap Pieter van Soelen heeft wederom een overwinning op zijn cv kunnen bijschrijven. De BMW-bestuurder was in een spannende race, ondanks zijn zestig strafseconden, de snelste man. Luc de Cock, op zaterdag nog de winnaar van de race, eindigde op de tweede positie. Derde eindigde Robin Monster, nadat Eline Braspenning door een drive-through een podiumplaats door haar vingers zag glippen. In de Sport-divisie ging de overwinning naar Bert van der Zweerde en Richard van den Bos, voor Aart Bosman. De derde plek ging naar Rob Nieman.

Het was Jan van der Kooi die de beste start van de race hard. De bestuurder van de fraaie Lotus Exige GT3 schoot vanaf zijn vijfde startplek door naar de derde positie. Van der Kooi zat goed in zijn vel want hij kon in de tweede ronde Luc de Cock voorbijsteken voor de tweede positie. De Cock, op zaterdag winnaar van de race, had het lastig in de beginfase want hij kwam ook nog onder druk te staan van Diederik Sijthoff.
Sijthoff kon een goed ritme te pakken krijgen waardoor het hem lukte om voorbij te steken aan Luc de Cock. Daarna kon Sijthoff richting Van der Kooi rijden. Sijthoff bleek in de eerste ronden de snelste man op het veld, en kon daarom ook in de vijfde ronden voorbij steken aan de Lotus van Van der Kooi.

Pieter van Soelen zag daarna dat zijn voorsprong op Diederik Sijthoff met enkele tienden van een seconde per ronde kleiner werd, maar van Soelen slaagde erin om constante tijden te blijven rijden waardoor Sijthoff nooit echt in de buurt van de BMW-coureur kon komen.
Jan van der Kooi, die in de eerste ronden zo snel onderweg was, zakte na de beginfase toch wat terug. Nadat eerst Diederik Sijthoff voorbij was gegaan aan Van der Kooi kon ook Luc de Cock aanhaken bij zijn Lotus-teamgenoot. De Cock lukte het zelfs om in de twaalfde ronde weer voorbij te gaan aan zijn teamgenoot.
Voor Diederik Sijthoff ging het vlak voor de pitstops fout. Bij het inhalen van een achterliggende Saker in de Jacky Ickx-chicane raakten de Marcos en de Saker elkaar waarna er bij de Marcos van Sijthoff een achterwiel afbrak. Het betekende einde race voor de op een tweede positie liggende coureur.
Na de pitstops was de top drie van het veld weer door elkaar geschud. Ben Verwoerdt, die bij de pitstops het stuur van de Lotus Exige GT3 had overgenomen van Jan van der Kooi was op de eerste positie komen te liggen. Lang kon Verwoerdt niet van die positie genieten, want hij spinde waardoor zijn voorsprong teniet werd gedaan. Verwoerdt had na de pitstops nog niet de snelheid waardoor hij een paar plaatsen terugviel.

Hierdoor kwam Luc de Cock op de eerste positie te liggen. De Cock had echter meteen de hete adem van Pieter van Soelen in zijn nek. Van Soelen had ondanks zijn zestig resultaatseconden De Cock al snel in het vizier en kon dan ook veel druk zetten op de Belg. Het leek dan ook een kwestie van tijd totdat Van Soelen de eerste positie ging veroveren. Van Soelen deed het uiteindelijk op een fraaie manier door in de Kanaalbocht buitenom voorbij aan de Lotus 2-eleven te gaan.
Om de derde positie was het nog spannend. Eline Braspenning was op die plek komen te liggen na de pitstops, maar omdat er iets fout was gegaan bij het klokken in de pitstraat bleek zij te kort te hebben stilgestaan. Zij kreeg dus een drive-through, en gaf zo de derde positie aan Robin Monster.

In de Sport-divisie ging het in de opwarmronde al fout voor de winnaars van de zaterdagrace, John van der Voort en Peter Claassen. Van der Voort merkte in de opwarmronde dat zijn BMW in onbalans was en parkeerde zijn auto dan ook in de pitstraat. "Er bleek een bout afgebroken te zijn bij de achterwielophanging, dus het is maar goed dat ik binnengekomen ben", aldus Van der Voort na afloop.
Dit maakte de weg meteen vrij voor Richard van den Bos en Koen Bogaerts, die in de eerste ronden zeer aan elkaar gewaagd waren. Koen Bogaerts had de beste start van de race, en ging meteen voorbij aan Van den Bos. Van den Bos herpakte zich echter en pakte in de tweede ronde deze positie weer terug.

Een paar ronden bleef deze stand ongewijzigd, totdat Van den Bos zich verslikte in een Focus Sport. Van den Bos wilde deze bolide binnendoor inhalen maar schoot rechtdoor het grind in. Van den Bos kon wel zijn weg vervolgen maar moest toestaan dat Koen Bogaerts de eerste plek weer terug kon pakken.
Lang kon Bogaerts hier niet van genieten, want ook kwam in de problemen bij dezelfde Focus Sport. Bij het aanremmen van een bocht trapte Bogaerts door de rem heen waarna er voor de BMW-coureur niks anders opzat dan zijn auto dwars te gooien. Bogaerts schoot achterwaarts het grind in en kwam daardoor vast te zitten. Het betekende einde race voor Bogaerts, die hierdoor kostbare punten voor het kampioenschap misloopt.
Bert van der Zweerde, die bij de pitstops het stuur had overgenomen van Richard van den Bos, kwam door zijn vele resultaatseconden na de pitstops als tweede weer de baan op, achter Aart Bosman in zijn Lotus Exige. Van der Zweerde bleek echter veel sneller dan Bosman en eiste dan ook snel de eerste positie weer voor zich op.

Bosman kon wel solide op de tweede positie blijven, omdat de op een derde positie liggende Rob Nieman na de pitstops spinde. "Eigen schuld, ik kan niet anders zeggen. Anders was een tweede positie nog mogelijk geweest, erg zonde", aldus Nieman na afloop. Toch mocht Nieman reden tot tevredenheid hebben, want hij behield wel zijn derde positie en mocht daardoor het podium beklimmen. 

Honkballers verliezen van Cuba

De Nederlandse honkballers hebben vandaag hun laatste wedstrijd van de Haarlemse Honkbalweek tegen Cuba verloren. Op de slotdag van het toernooi ging Oranje met 12-5 onderuit tegen de Cubanen. Nederland wist zich gisteren tegen Japan te verzekeren van de eindoverwinning.

Eerder deze week won Oranje met 10-0 van Cuba, maar het Amerikaanse land revancheerde zich vandaag. Bij Nederland had startend werper David Bergman het zwaar. Na de eerste inning stond het al 5-0 voor de Cubanen. Oranje wist zich terug te vechten, maar in de achtste inning gooiden de Cubanen de wedstrijd definitief in het slot.

Alle personages Marvel Costume Pack 2 bekend

Vandaag is bekendgemaakt welke personages in het tweede Marvel Costume Pack voor LittleBigPlanet zitten. Van een vorig nieuwsbericht wisten we al dat Spider-Man en Johnny Storm (beter bekend als The Human Torch) deel uit maken van deze DLC.

De overige drie personages zijn heel schattige versies van Thor, Ghost Rider en Elektra welke je hieronder kunt bekijken. In het eerste DLC-pakket kon je je Sackboy als Iron Man, The Thing, Mystique, Daredevil en Doctor Octopus verkleden. Marvel Costume Pack 2 is vanaf 21 juli in de Playstation Store te vinden.

Elektra LBPGhost RiderHuman_TorchSpider-Man Thor

 

[Tour] Uitslag en standen na veertiende etappe

Vandaag werd de veertiende etappe verreden in de Tour de France. Elke avond na de etappe om 20:30 uur de uitslag van de etappe en de standen na de rit.

 


Uitslag veertiende etappe

# Naam ploeg tijd
1 Christophe Riblon (Fra)
AG2R - La Mondiale 4.52,42
2 Denis Menchov (Rus) Rabobank + 0,54
3 Samuel Sánchez (Spa)
Euskaltel z.t.
4 Andy Schleck (Lux) Saxo Bank + 1,08
5 Joaquim Rodríguez (Spa) Katusha z.t.
6 Robert Gesink Rabobank z.t.
7 Alberto Contador (Spa) Astana z.t.
8 Jurgen v.d. Broeck (Bel)
Omega Pharma-Lotto z.t.
9 Damiano Cunego (Ita)
Lampre + 1,49
10 Carlos Sastre (Spa) Cervélo z.t
72 Koos Moerenhout Rabobank + 15,14
99 Lars Boom Rabobank + 24,07
106 Martijn Maaskant Rabobank + 28,41
113 Karsten Kroon BMC Racing Team + 29,09
141 Maarten Tjallinggi Rabobank + 36,56
162 Bram Tankink Rabobank z.t.

Klassement na de veertiende etappe

# Naam ploeg tijd
1 Andy Schleck (Lux)
Saxo Bank 68.02,30
2 Alberto Contador (Spa)
Astana + 0,31
3 Samuel Sánchez (Spa) Euskaltel + 2,31
4 Denis Menchov (Rus) Rabobank + 2,44
5 Jurgen v.d. Broeck (Bel) Omega Pharma-Lotto + 3,31
6 Robert Gesink
Rabobank + 4,27
7 Levi Leipheimer (VS)
RadioShack + 4,51
8 Joaquim Rodríguez (Spa) Katusha + 4,58
9 Luis León Sánchez (Spa) Caisse d'Epargne + 5,56
10 Ivan Basso (Itaj) Liquigas + 6,52
50 Bram Tankink Rabobank + 59,20

Klassement Groene trui

# Renner Ploeg Punten
1 Alessandro Petacchi (Ita)
Lampre 187
2 Thor Hushovd (Noo) Cervélo 185
3 Mark Cavendish (GB) HTC Columbia 162
4 Jose Joaq. Rojas (Spa) Caisse d'Epargne 144
5 Robbie McEwen (Aus)
Katusha 138


Klassement Bolletjestrui

# Renner Ploeg Punten
1 Anthony Charteau (Fra)
Bouygues 115
2 Jérôme Pineau (Fra) Quick-Step 92
3 Andy Schleck (Lux)
Saxo Bank 76
4 Samuel Sánchez (Spa) Euskaltel 72
5 Christophe Moreau (Fra) Caisse d'Epargne 68


Klassement Witte trui

# Renner Ploeg Tijd
1 Andy Schleck (Lux) Saxo Bank 68.02,30
2 Robert Gesink Rabobank + 4,27
3 Roman Kreuziger (Tsj)
Liquigas + 7,11
4 Julien el Fares (Fra) Cofidis + 35,47
5 Cyril Gautier (Fra) Bouygues + 45,07


Ploegenklassement

# Ploeg Tijd
1 Caisse d'Epargne
204.16,00  
2 RadioShack + 0,08
3 Rabobank + 17,13
4 AG2R + 18,38
5 Astana + 26,32
6 Omega Pharma-Lotto + 28.35

Eťn pelikaan terug in safaripark

Van de drie pelikanen die vrijdagavond uit Safaripark Beekse Bergen ontsnapten is er zondag een teruggekeerd. De 2-jarige Roderick landde rond 18.00 uur op het water en ging na een paar visjes te hebben verorberd zijn hok in. Dat laat een oppasser van het park in Hilvarenbeek weten.

"Het is toch zijn eigen huis, waar hij makkelijk aan voedsel kan komen", zegt de oppasser. "We hebben hem een paar visjes gegeven, waarna hij zijn vertrouwde hokje weer inging." Hij hoopt dat de andere twee dieren ook snel weer terugkomen.

De drie watervogels werden dit weekeinde op verschillende plaatsen in de provincie Noord-Brabant gezien. Zondag kwamen meldingen binnen uit Den Bosch, Bergen op Zoom en Tilburg.

De getrainde vogels zijn tam en doen geregeld mee aan een vogelshow in het safaripark. Het park hoopt dat mensen blijven bellen als ze een of meerdere pelikanen hebben gezien. Sowieso worden Blauwerick en Groenerick terug verwacht.

Golfer Oosthuizen met overmacht beste op Open

Louis Oosthuizen heeft zondag The Open gewonnen. De Zuid-Afrikaanse golfer begon de slotdag van de 150e editie van de Britse 'major' met een voorsprong van vier slagen. Hij ging zondag op Saint Andrews rond in zeventig slagen -twee onder het baangemiddelde- en zag zijn concurrenten wegvallen. Oosthuizen sloot af op -17, zeven slagen minder dan Lee Westwood.

Rory McIlroy, die het toernooi donderdag begon met een recordbrekende ronde van 63 slagen, Paul Casey en Henrik Stenson eindigden op de gedeelde derde plaats. Tiger Woods, die de vorige twee keer dat The Open op Saint Andrews werd gespeeld de felbegeerde 'Claret Jug' in ontvangst mocht nemen, eindigde na vier ronden drie slagen onder het baangemiddelde. Daarmee werd hij gedeeld 23e.

Voor de 27-jarige Oosthuizen is het zijn eerste majorzege. De man uit Mosselbaai had bij zijn vorige acht deelnames aan een van de vier belangrijkste toernooien in het golf slechts een keer de cut gehaald. Eerder dit jaar won hij al de Open de Andalucia, zijn eerste toernooiwinst in de Europese Tour. Hij won eerder al vijf toernooien in de Sunshine Tour.

Rossi: "Volgens mij was dit een prima comeback"

Voor aanvang van de grote prijs van Duitsland hoopte coureur Valentino Rossi op een plek in de top vijf. Op de Sachsenring liet hij echter iets anders zien. Hij streed met Casey Stoner om de derde stek alsof hij nooit weg is geweest. Uiteindelijk eindigde The Doctor als vierde, vlak achter Stonder, maar van teleurstelling is absoluut geen sprake.

"Dit had ik echt niet verwacht. Ik had een mooi gevecht met Casey en was erg dicht bij het podium. Dit is een fantastisch resultaat na het missen van vier races", aldus de Italiaan. "Ik moet nog wel meer rijden om het gevoel echt terug te krijgen, maar ik denk dat dit een prima comeback was. Ik had wel wat last van mijn schouder en ook van mijn been, maar tijdens mijn gevecht dacht ik daar niet aan. Hopelijk gaat het in Laguna Seca nog beter."

Zuid-Afrika viert verjaardag Nelson Mandela

Zuid-Afrika viert zondag de verjaardag van voormalig president en anti-apartheidsicoon Nelson Mandela. Dat gebeurt door het aanleggen van tuinen, het schilderen van klaslokalen en het oproepen tot eenheid. 18 juli werd vorig jaar uitgeroepen tot Mandela-dag.

Mandela, die 92 is geworden, bracht de dag door met zijn familie in Johannesburg. Zijn echtgenote Graca Machel ging naar een weeshuis in Soweto om te helpen een moestuin aan te leggen. Zondag was volgens haar een dag voor de mensen om 'om goed voor elkaar te doen'. Machel voegde toe dat hoewel haar man misschien fysiek wat zwak is, 'zijn geest net zo sterk is als altijd'.

Nieuwe tegenslag voor Merkel

De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft zondag opnieuw slecht nieuws te verwerken gekregen. Haar CDU-partijgenoot Ole von Beust, burgemeester van Hamburg, maakte bekend dat hij zijn functie eind augustus na bijna negen jaar neerlegt.

Het is alweer de zesde CDU-regeringsleider van een Duitse deelstaat die al dan niet gedwongen vertrekt in een tijdsbestek van tien maanden. Hamburg is na Berlijn de grootste stad van Duitsland en is zeer belangrijk voor de Duitse economie, onder meer vanwege de haven.

De sociaaldemocratische SPD, de belangrijkste oppositiepartij in de deelstaat Hamburg, eist nieuwe verkiezingen. Binnen de christendemocratische CDU geldt de 40-jarige Christoph Ahlhaus als favoriet voor de opvolging van Von Beust (55).

Op dit moment vormt de CDU samen met de Groenen een wankele coalitie in Hamburg. De deelstaat kampt met een enorme schuldenlast in verband met een reeks peperdure nieuwbouwprojecten.

Veendam stopt met beloftenelftal door geldgebrek

BV Veendam heeft besloten om zonder beloftenelftal het nieuwe seizoen in te gaan. De eerstedivisionist kampt met financiële problemen. Veendam kan volgens RTV Noord geen sponsor vinden voor het tweede elftal. De Noorderlingen hebben daarom besloten om het team op te heffen. De clubleiding wil geen risico's nemen gedurende de financiële zorgen.

De KNVB is inmiddels geïnformeerd over het opheffen van het beloftenelftal. De voetbalbond kreeg al eerder soortgelijke berichten van andere Jupiler League-clubs vanwege de financiële zorgen bij Jupiler League-clubs. De clubleiding van Veendam hoopt voor volgend seizoen weer een sponsor te vinden voor het beloftenelftal. De Noorderlingen hopen dit seizoen financieel wat ruimer te komen zitten om weer een team op de been te krijgen.

'Everton laat Jagielka niet naar Arsenal vertrekken'

Volgens Sunday Mirror heeft Arsenal interesse in Everton-verdediger Phil Jagielka. The Toffees zouden echter niet van plan zijn met de Londense club te onderhandelen. De 27-jarige verdediger is inmiddels volledig hersteld van een ernstige knieblessure. Naar verluidt ziet Arsenal-coach Arsène Wenger in Jagielka de ideale versterking voor de achterhoede van zijn defensie.

David Moyes, coach van Everton, zou echter niet van plan zijn om één van zijn belangrijkste spelers te laten vertrekken. De Schotse oefenmeester ondervindt ook al problemen met het behouden van Mikel Arteta, die bij Manchester City in de belangstelling staat.

Arsenal zou het er echter niet bij laten zitten en zou het bod op Jagielka hebben verhoogd. The Gunners zouden nu bereid zijn om 18,9 miljoen euro voor de drievoudige Engelse international neer te tellen.

Kesler: "Halen WK-finale heeft grote gevolgen voor WK 2018"

Aftredend KNVB-directeur Henk Kesler denkt dat de prestaties van Oranje in Zuid-Afrika invloed hebben op het WK-bid voor 2018. "Het halen van de finale heeft grote gevolgen voor het WK van 2018", zegt Kesler tegenover Voetbal International. "We zijn nu een belangrijk voetballand. We tellen mee. De FIFA wil dit toernooi niet meer organiseren in een land dat in de eerste ronde wordt uitgeschakeld, zoals nu is gebeurd met Zuid-Afrika."

"We hebben de afgelopen weken bewezen dat we niet alleen goed kunnen organiseren, maar ook goed kunnen voetballen. De kansen zijn enorm gestegen. Straks beslissen 24 mensen over de toewijzing van het WK. Daarin spelen psychologische factoren een grote rol. Nederland was een land waarin het regende."

"Nederland was een land dat last had van chagrijnige mensen. Nu zijn we het land van de WK-finalist", vervolgt Kesler, die ook financiële voordelen ziet. "De marktwaarde van Oranje gaat in alle opzichten omhoog. Waar we eerst drie ton konden vragen voor een vriendschappelijke wedstrijd, is dat nu een half miljoen. Landen over de hele wereld zullen ons willen uitnodigen", besluit de 61-jarige KNVB-bestuurder.

[DSC] Uitslag Race 1 Zolder

Cor Euser en Peter Versluis hebben de zaterdagrace van de Dutch Supercar Challenge tijdens de Zolder Superleague op hun naam geschreven. In de één uur durende race finishten zij net voor Berry van Elk, die na een laatste startpositie met zijn Mosler een sterke inhaalrace reed. Op de derde positie eindigde ook een Mosler, bestuurd door Alex van ’t Hoff. In de Supersport I-divisie ging de overwinning naar René Wijnen en Pieter Dubois, voor Charlie en Rob Frijns. Derde werd Henk Thuis.

Peter Versluis had een goede start van de race. Hij kon in de beginfase uitlopen op achtervolger Roger Grouwels in de Corvette C5.R GT1, omdat Jaap van Lagen bij de start op een tweede plek algemeen kwam te liggen. Grouwels had moeite om voorbij te gaan aan Van Lagen, waardoor de voorsprong van Versluis al snel meerdere seconden bedroeg.
 
Nadat Grouwels erin slaagde om voorbij te gaan aan Jaap van Lagen werd het gat met Versluis al snel kleiner. Versluis, dit weekend het stuur van de Marcos LM600 delend met Cor Euser, gaf na afloop aan dat de balans van de auto niet optimaal was en had dan ook moeite om hele snelle rondetijden te noteren. Achter Grouwels kon bovendien Alex van ’t Hoff met de Mosler aansluiting vinden.
 
 
Grouwels begon steeds meer aan te dringen bij Peter Versluis en probeerde na een twintigtal minuten in de Bolderberghaarspeldbocht Versluis binnendoor in te halen. Dit ging echter fout, omdat Grouwels bij het aanremmen zijn wielen blokkeerde en daardoor achterstevoren in het grind eindigde. Grouwels kwam daarna met zijn Corvette vast te zitten in het grind en liep hierdoor uiteindelijk een ronde achterstand op.
 
Van ’t Hoff zat goed in zijn vel en kon snelle rondetijden blijven noteren met de Mosler. Van ’t Hoff bleef dan ook tot de pitstops aandringen bij Versluis, wetende dat Euser en Versluis langer stil moesten staan bij de pitstops. Dave Basu lag ondertussen solide op de derde positie. Berry van Elk was voor de pitstops al opgeklommen naar plek vier. Van Elk, die dit weekend door een kapotte sensor nog geen meter had gereden, was gestart vanaf de laatste positie maar liet zien dat circuit Zolder echt een baan voor hem is.
 
Na de pitstops was de top vier door elkaar gegooid. Dave Basu, die geen strafseconden had, was op de eerste plek komen te liggen en zag in zijn spiegels dat Alex van ’t Hoff op de tweede positie lag. Daarachter lag Cor Euser op plek drie, die op zijn beurt weer op de huid werd gezeten door Berry van Elk.
 

Daarna ontstond een spannend gevecht om de koppositie. Eerst lukte het Alex van ’t Hoff om voorbij te gaan aan Dave Basu en niet veel later lukte het ook Cor Euser en Berry van Elk om aan de Ferrari bestuurder voorbij te gaan. Euser en Van Elk reden hierna naar Van ’t Hoff toe.
 
In de 29e ronde lukte het zowel Cor Euser als Berry van Elk om voorbij te gaan aan de Mosler van Van ’t Hoff. Van Elk deed daarna nog pogingen om een gaatje te vinden bij Euser, maar Euser liet zich niet kennen en creëerde een gat van een paar seconden. Euser won hierdoor samen met Peter Versluis, voor Berry van Elk en Alex van ’t Hoff.
 

In de Supersport I-divisie had Jaap van Lagen, zoals al eerder gezegd, een uitstekende start van de race. Van Lagen, dit seizoen ook rijdend in de Porsche Supercup en dit weekend zelfs debuterend in de Superleague Formula, lag in de beginfase zelfs tweede algemeen en kon dan ook uitlopen op de concurrentie in zijn divisie.
 
Achter Van Lagen was het Pieter Dubois die solide op een tweede plek reed. Daarachter lag Henk Thuis op de derde positie. Ook hij had een voorsprong van meerdere seconden op zijn achtervolgers, die bovendien in een fel gevecht met elkaar verwikkeld waren. Rob Frijns lag namelijk op de vierde plek, maar had achter zich aan Philippe Ribbens, Kees Kreijne en Martin Webb.
Martin Webb was van dit groepje snel onderweg en kon zowel Kees Kreijne als Philippe Ribbens inhalen. Toch slaagde Webb er niet in om zijn sterke race in een goed resultaat om te zetten. In de Terlamenbocht spinde Webb namelijk van de baan. Bovendien ging het twee ronden daarna nogmaals fout voor Webb nadat hij wederom spinde na een touché met de Aquila van Bob Herber.
 

Na de pitstops had Wolf Nathan het stuur van de Porsche 997 GT3 overgenomen van Jaap van Lagen. Nathan was gebrand op een goed resultaat, maar zag die in rook opgaan nadat hij in de Villeneuve-chicane in de grindbak belandde. Pieter Dubois en René Wijnen kwamen hierdoor met de Renault Mégane Trophy op de eerste positie te liggen.
 

Om de tweede positie ontstond nog een spannend gevecht. Lang lag Henk Thuis op deze plek, maar Charlie Frijns was met zijn Porsche 997 GT3 snel onderweg. Frijns zette rondenlang Henk Thuis onder druk, maar die leek niet te gaan bezwijken onder de druk. Thuis verdedigde zijn positie sterk, maar moest uiteindelijk in de 31e ronde toch toestaan dat Charlie Frijns er voorbij ging.
De overwinning in de Supersport I-divisie ging hierdoor naar Pieter Dubois en René Wijnen, tweede werden Rob en Charlie Frijns. Henk Thuis maakte het podium op Zolder compleet.
 
 
Bij de BRL’s reed Donny Crevels in de beginfase zeer sterk, maar hij zag zijn goede rijden niet beloond worden. Crevels moest namelijk zijn BRL met technische problemen in de pitstraat parkeren. De overwinning ging uiteindelijk naar Jacky van der Ende, voor Nelson van der Pol. Marc Goossens en Dick Freebird eindigde op de derde positie.

[Tour] Riblon: "Ben supergelukkig"

Christophe Riblon boekte vandaag zijn mooiste zege uit zijn carrière door de eerste bergrit in de Pyreneeën op zijn naam te schrijven. De Fransman was na de koers uiteraard erg blij met zijn zege die hij zo schonk aan zijn ploeg AG2r.

"Ik ben echt supergelukkig," zei de renner na de aankomst. "We wisten dat de ploeg van Contador reed en hij dus ook zijn zinnen op deze rit gezet had. We probeerden dan ook met zoveel mogelijk voorsprong de beklimmingen te bereiken."

"Ik was al een paar keer dicht bij zo'n grote zege, maar wat me nu overkomt is echt buitengewoon. Het is nog leuker dat het op een zondag gebeurt, omdat ik zeker weet dat mijn hele familie aan het kijken was en dat ze mij heel hard steunden."

 

Webber: "Zocht te veel de publiciteit"

Mark Webber heeft spijt van zijn uitlatingen in de media vorig weekend in Silverstone. De Australische Red Bull-rijder maakte veel misbaar toen hij zijn voorvleugel af moest staan aan teamgenoot Sebastian Vettel en zei hierbij dat als hij dit geweten had hij nooit bijgetekend zou hebben.

Na afloop van de race zei Webber zelfs op de boordradio: "Niet slecht voor een tweede rijder." Daarna is er uitgebreid gesproken tussen de coureur en Red Bull en is afgelopen week de lucht geklaard bij het Oostenrijkse team. In de Daily Mail trekt hij zijn woorden terug.

"Ik beken eerlijk dat ik te veel naar buiten heb gegooid. Ik had het liever anders gezien, maar ik deed het toch," zei Webber. "Ik heb het hart op de tong zitten en ik probeer eerlijk te zijn naar mezelf en naar de anderen en ik ben eerlijk tegenover je. Ik wil geen voortrekkerij, maar gewoon een eerlijke strijd. Je moet er voor zorgen dat je niet iemand voor het hoofd stoot. Je kunt je het niet veroorloven dat zaken het lastiger voor je maken."

"Op zaterdag reageerde ik duidelijk wat te heet gebakerd door de situatie. Het was een unieke situatie, omdat het de eerste keer was dat we van een onderdeel er slechts één hadden. Het was een lastige beslissing om te maken en ik was er teleurgesteld over. Het belangrijkste is dat het in de toekomst andersom gaat, dat zal zo zijn, al geloven mensen er niet in. Vettel kreeg de vleugel omdat hij hoger in het kampioenschap stond. Nu sta ik hoger en kun je de logica snappen."

Alderweireld: "Ook zonder WK-gangers een goede groep"

Ajax neemt het vanavond op tegen FC Porto. De ploeg van trainer Martin Jol moet het nog doen zonder Maarten Stekelenburg, Gregory van der Wiel, Demy de Zeeuw, Nicolas Lodeiro en Luis Suárez. Verdediger Toby Alderweireld vindt dat Ajax ook zonder de WK-gangers een goede ploeg heeft. De Belg zegt dat het wel onwennig is zonder de leidende spelers.

"Natuurlijk zijn dit rare dagen omdat we niet weten welke spelers er blijven en wie niet, maar we moeten daar niet over klagen", zegt hij tegenover Voetbal International. "Al gaan onze WK-gangers weg, dan houden we nog een goede groep over. Goed genoeg om voor de prijzen te spelen. Een club als Ajax moet altijd voor het kampioenschap gaan en dat is nu niet anders. Vorig seizoen grepen we net naast de titel, maar het scheelde weinig. Er ligt een basis waarop we kunnen bouwen."

Ook al vertrekken Luis Suárez en Maarten Stekelenburg naar het buitenland, dan nog maakt Alderweireld zich geen zorgen. "Het scheelt nogal wat als zij vertrekken, maar tegelijkertijd komt er dan ook weer geld vrij voor nieuwe jongens. Ik vertrouw erop dat de club geschikte opvolgers zal vinden. Er is geen reden om paniekerig te doen, dat past niet bij Ajax", zo besluit Alderweireld.

Team VVCS laatste op FIFPro toernooi

Team VVCS heeft het FIFPro toernooi vandaag afgesloten met een finaleduel om de zevende plek tegen Zwitserland. Op sportpark Middelmors in Rijnsburg werden gisteren de pouleduels al afgewerkt. Team VVCS, dat namens Nederland meespeelt op dit toernooi voor teams met contractloze spelers uit acht landen, ging dik onderuit tegen de Zwitsers en eindigde daardoor als laatste.

Nadat gisteren in twee duels van twee keer 25 minuten nipt was verloren van zowel Spanje als Portugal, lieten de mannen van de trainers Edward Metgod en Jacques Storm het vandaag volledig afweten. In een wedstrijd van twee keer dertig minuten werd het liefst 0-5 voor Zwitserland.

Het toernooi was de laatste activiteit van Team VVCS, dat eerder al enkele oefenduels afwerkte. De spelers hopen de komende periode middels stages nog ergens een contract af te dwingen. Alleen Roel de Graaff (RBC Roosendaal) en Eldridge Rojer (FC Emmen) hebben tot nu toe een nieuwe club gevonden.

Het toernooi werd overigens gewonnen door Frankrijk, dat in de finale met 2-0 van Spanje won. De volledige eindstand is als volgt:

1. Frankrijk
2. Spanje
3. Italië
4. Slovenië
5. Denemarken
6. Portugal
7. Zwitserland
8. Nederland

'Manchester United aast op Lahm'

Manchester United bereidt volgens FOX Sports een bod voor op Philipp Lahm. Volgens het medium is Sir Alex Ferguson al enige tijd gecharmeerd van de rechtsback van Bayern München. De aanvoerder van het Duitse nationale team hielp zijn land naar de derde plaats op het WK in Zuid-Afrika.

Tijdens het mondiale eindtoernooi zou Ferguson de 26-jarige verdediger gevolgd hebben. Hij raakte onder de indruk en wil Duitser nu naar Manchester United halen. Naar verluidt zou Bayern München een bedrag van zo'n twintig miljoen euro willen hebben voor Lahm. Daarnaast is United bereid om Dimitar Berbatov of Ji-Sung Park in de deal te betrekken. Een opvolger voor Lahm staat al klaar. Bayern heeft zich namelijk bij Ajax gemeld voor Gregory van der Wiel.

[Tour] Schleck: "Morgen misschien all in"

Andy Schleck liet vandaag Alberto Contador geen meter begaan in de rit naar Ax 3 Domaines. Op een gegeven moment stonden beide renners bijna stil, omdat geen van de twee het initiatief wilde nemen. Dit leverde tijdswinst op voor Denis Menchov en Samuel Sanchez, maar geletruidrager Schleck maakt zich daar niet druk over.

"Menchov pakte wat seconden, maar ik zie hem niet als een gevaar in de stand," zei Schleck na de etappe. "Ik pokerde met Alberto en je weet hoe het met pokeren gaat. Morgen ga ik misschien all in."

"Ik hou niet echt van deze klim. Hij is wat kort en daarmee te vergelijken met de aankomst in Mende toen ik wat tijd verloor. Toen Contador aanging volgde ik hem, maar wilde hem niet counteren zodat ik wat krachten kon besparen."

 

Bouterse lijkt zeker van presidentschap

Het presidentschap van Suriname lijkt Desi Bouterse niet meer te kunnen ontgaan. De Volks Alliantie van oud-parlementsvoorzitter Paul Somohardjo besloot zondag om de kandidatuur van Bouterse te ondersteunen.

Daarmee heeft de oud-legerleider voldoende steun in het parlement om gekozen te worden tot staatshoofd.

De volksvertegenwoordiging komt maandag bijeen om de nieuwe president te kiezen. Om in het parlement tot president te worden gekozen, heeft een kandidaat 34 stemmen nodig. Bouterse kan rekenen op 36 stemmen: 23 van zijn eigen Mega Combinatie, zeven van de A Combinatie van Ronnie Brunswijk en zes stemmen van de Volksalliantie.

Bejaarde zussen overmeesteren tasjesrover

Een 32-jarige zwerver die zondagochtend een straatroof pleegde in Breda, kwam van een koude kermis thuis. Hij griste rond 11.00 uur op de Schorsmolenstraat de tas uit de handen van een 90-jarige vrouw, maar werd direct vastgepakt door haar 78-jarige zus. Zij duwde de man omver en ging op hem zitten. De twee zussen kwamen net uit de kerk.

De dakloze wist zichzelf te bevrijden, maar kreeg wel de 78-jarige achter zich aan. Ze moest de achtervolging staken, maar vond op de Leuvenaarstraat wel de twee slippers van de zwerver. De kranige vrouw liep enkele schaafwonden op. In het tumult was haar 90-jarige zus gevallen. Zij liep een wond op haar elleboog op en heeft aangifte gedaan.

Dankzij een getuige konden agenten de blootvoetse verdachte -een bekende van de politie- op de Etnastraat aanhouden. De tas had hij echter niet meer bij zich. De zwerver stelde het erg op prijs dat hij zijn slippers terugkreeg, meldt de politie.

[Video] Eerste echte cyborg ontwikkeld

Judgment Day komt nu wel erg dichtbij. Dankzij een Nieuw-Zeelandse techniek is een verlamde man weer in staat te lopen. De man heeft twee peperdure robotbenen gekregen.

Hayden Allen heeft een deel van zijn leven moeten doorbrengen in een rolstoel. Voor ruim 117.000 euro hebben techinici hem een zogeheten REX aangemeten, hetgeen staat voor 'Robotachtige EXoskelet.

De cyborg kan nu op hellingen lopen en zelfs de trap op- en aflopen. Ook oog in oog staan met zijn collega's is nu mogelijk, net als tal van bezigheden die zijn rolstoel niet toelieten.

Benieuwd naar de half mens/half robot? Een filmpje is hier te zien

Hockeysters ook in finale niet langs ArgentiniŽ

De Nederlandse hockeyvrouwen zijn tweede geworden in de Champions Trophy. In de finale van het zeslandentoernooi was Argentinië met 4-2 te sterk, voor de tweede keer in vier dagen. Donderdag was tweevoudig titelverdediger Argentinië in de poulefase Nederland al met dezelfde score de baas. Het brons ging naar gastland Engeland.

In Nottingham ging de wedstrijd gelijk op, al waren de Argentijnse vrouwen gevaarlijker. Uit een strafcorner kwamen de Zuid-Amerikanen dan ook na negen minuten op voorsprong via Noel Barrionuevo. Negen minuten later werd het echter gelijk. Nu was het Kelly Jonker die haar naam op het wedstrijdformulier liet noteren.

Nog voor de rust ging het helemaal mis voor Nederland. In de 26e minuut stuurde Carla Rebecchi, die met een steekpass dwars door de Oranjeverdediging heen vrij was gezet, doelvrouw Floortje Engels het bos in. Vijf minuten later maakte Barrionuevo uit weer een strafcorner haar tweede doelpunt in de finale.

In de tweede helft kon Argentinië achteroverleunen en waren de beste kansen voor Oranje. Het duurde evenwel tot de 56e minuut voordat Maartje Goderie de 3-2 kon aantekenen. Nederland ging daarna op jacht naar de gelijkmaker, maar uit een counter viel de definitieve beslissing. Argentinië verdiende een strafcorner en weer was het Barrionuevo die raakschoot.

Eerder had Engeland het brons veroverd door met 2-1 van Duitsland te winnen. Nieuw-Zeeland, dat de eerste vier poulewedstrijden verloor en zaterdag gelijkspeelde, werd verrassend vijfde. Het land klopte China met 4-3.

Lorenzo: "Tweede was maximaal haalbare vandaag"

Door de ernstige blessure van topfavoriet Valentino Rossi leek de wereldtitel al te zijn gereserveerd voor Jorge Lorenzo. Dani Pedrosa bewees in Duitsland echter dat zijn landgenoot gewoon te verslaan is en won de race. Lorenzo eindigde vlak achter Pedrosa als tweede en liet als reactie weten dat dit echt zijn maximum was.

"Wanneer de race onderbroken wordt, is het altijd lastig. In de tweede reed ik ook niet zo sterk als voor de onderbreking. Dani was enorm sterk vandaag. Ik probeerde bij hem te blijven toen hij me voorbij was, maar hij was gewoon sneller", zei Lorenzo. "Het was beter om tweede te worden en twintig punten voor het kampioenschap te pakken. Ik heb dit circuit nooit leuk gevonden, maar nu ben ik twee jaar achter elkaar tweede geworden. Ik kijk er naar uit om nu op Laguna Seca te racen."

[WTCC] Uitslagen Brands Hatch

Dit weekend is het WTCC-evenement op het circuit van Brands Hatch gehouden. Colin Turkington kende een uitstekend weekeinde als Independer en ook Chevrolet kan met plezier terugkijken op de race.

Uitslag Race 1:

De eerste race werd een prooi voor Chevrolet. Yvan Muller en Rob Huff domineerden de eerste race in hun Chevrolet en wisten zo de één-twee veilig te stellen. Muller had de gehele race onder controle en kwam niet in gevaar, ook niet omdat Huff achter hem de boel controleerde. Een tijd lang hadden de Cruzes zelfs het complete podium in bezit, maar Alain Menu liet zich in de laatste twee rondes inhalen om in de tweede race een betere uitgangspositie te hebben.

Colin Turkington kende als Independer een uitstekende race en wist dankzij een inhaalactie op Gabriele Tarquini op de derde plaats te belanden. Ook Gabriele Tarquini, Tom Coronel en Augusto Farfus profiteerden van de actie van Menu en wisten zo allemaal een plaats te stijgen. De Zwitser wist echter toch geen beslag te leggen op de poleposition in de tweede race, deze eer kwam ten deel aan Andy Priaulx die zich naar voren had gevochten vanaf de zestiende startplaats.

Nieuweling op de startopstelling Robert Dahlgren deed het met zijn Volvo niet slecht en finishte als dertiende. Alleen Caca Bueno viel tijdens deze race uit. Zijn motor vatte vlam in de achtste ronde en hij kon de race hierdoor niet voortzetten.

Uitslag Race 2:

Andy Priaulx won in race 2 zijn vierde race van het seizoen. Hij reed vrijwel de gehele race aan de leiding, nadat hij BMW-teamgenoot Augusto Farfus in de derde ronde wist in te halen. Farfus kende een uitstekende start en pakte meteen de leiding voor Priaulx en Menu.

Op het moment dat Priaulx Farfus inhaalde dacht ook Menu dit te kunnen doen, Farfus gooide echter de deur dicht waardoor beide tegen elkaar aan reden. Colin Turkington wist hier optimaal gebruik van te maken en haalde beide coureurs in en kwam zodoende op de tweede plaats terecht. Farfus en Menu vielen ver terug en waren kansloos voor een goede klassering,

Gabriele Tarquini en Tom Coronel kwamen als derde en vierde over de streep in hun SEATs, maar wisten de snelheid van de BMW's niet te counteren. Chevrolet-coureurs Yvan Muller en Rob Huff kwamen als vijfde en zesde over de streep. Ook in de tweede race offerde Huff zich op voor zijn teamgenoot door zich eenvoudig in te laten halen.

[F2] Uitslag Race 2 Brands Hatch

Philipp Eng heeft de tweede Formula 2-race op Brands Hatch gewonnen. Hierbij maakte hij optimaal gebruik van de problemen die Kazim Vasiliauskas ondervond terwijl hij aan de leiding reed. Al vroeg in de race leek de zege voor Eng ver weg omdat Vasiliauskas eenvoudig een gat van vier seconden sloeg in slechts acht rondes. Vasiliauskas moest echter de race opgeven met versnellingsbak-problemen.

Dean Stoneman en Jolyon Palmer zorgden voor het grootste spektakel in de race. De coureurs die samen strijden om de titel kwamen elkaar op het circuit in de strijd om de derde plaats tegen in de Paddock Hill Bend. Stoneman raakte Palmer die hierdoor in het gravel belandde en hierdoor moest opgeven. Stoneman kon nog wel verder, maar was de derde plaats kwijtgeraakt aan Tom Gladdis.

Will Bratt, Nicola de Marco en Sergei Afanasiev completeerden op de streep de top zes. Stoneman had nog het geluk dat Vasiliauskas uitviel waardoor hij toch als derde over de streep kwam.

Film over Senna dit najaar in premiŤre

Working Title gaat een film produceren over het leven van oud-coureur Ayrton Senna. De productiemaatschappij hoopt de film dit najaar in première te laten gaan. Na een voorvertoning in Silverstone waren er van onder meer James Allen en Martin Brundle, Senna's rivaal in het Britse Formule 3-kampioenschap en de tegenwoordige commentator van de BBC, lovende woorden over de film.

"Het is een fantastische film", schrijft Allen op zijn weblog. "Niet alleen blaast het Formule 1-fans omver, het zal ook het mainstream publiek aanspreken vanwege het schrijnende human-interestverhaal."

Regisseur Asif Kapadia mengt archiefmateriaal met beelden van FOM en familiefilms. "Het is voor het eerst dat de familie Senna en Bernie Ecclestone een dergelijk filmproject ondersteunen en we hebben naar hartelust uit hun archieven geput", zegt scriptschrijver Manish Pandey.

Graafland maakt weinig indruk op Excelsior

Ronald Graafland zal komend seizoen niet het doel verdedigen bij Excelsior. De doelman was bij de Rotterdamse promovendus op proef, maar kon onvoldoende indruk maken op trainer Alex Pastoor.

Pastoor was volgens RTV Rijnmond op zoek naar een 'ander type doelman' en de Rotterdammers kwamen daardoor uit bij Graafland. De keeper werd echter niet goed bevonden bij de ploeg waar hij tussen 2000 en 2008 ook al voor in actie kwam. Graafland stond eerder ook bij Vitesse en Feyenoord onder contract.

Janko: "Het niveau is geen probleem"

Marc Janko maakte onlangs de overstap van Red Bull Salzburg naar FC Twente. Op de clubwebsite van zijn nieuwe club kijkt hij terug op zijn eerste periode bij de Eredivisionist.

"De eerste weken heb ik veel indrukken gekregen van de club en de omgeving", vertelt Janko. "De supporters zijn top, en ook de mensen binnen de club. Het is als nieuwkomer uit het buitenland natuurlijk niet makkelijk je direct een positie in een groep te verwerven, maar iedereen maakt het me zo makkelijk mogelijk. Grote verschillen tussen Oostenrijk en Nederland bestaan er ook niet, maar sommige dingen zijn net wat anders."

De spits heeft het in Enschede zwaarder in de voorbereiding dan bij zijn oude club. "Van Enschede en de omgeving heb ik nog niet erg veel gezien, vanwege het intensieve trainingsprogramma en de zoektocht naar een woning. De voorbereiding is zwaarder dan bij Red Bull Salzburg het geval was, maar het niveau is geen probleem. In het begin was het lastig om elkaar goed te vinden op het veld. Logisch ook, omdat we een compleet nieuwe aanval hebben plus een nieuwe trainer."

"Toch merken we allemaal dat het elke week beter gaat met het samenspel. Loopacties slagen steeds vaker, en meer passes komen aan op het juiste moment. Nu augustus dichterbij komt kunnen we allemaal eigenlijk niet wachten om met het echte werk te beginnen, gemotiveerd ook door de vooruitgang", aldus Janko.

De Puniet breekt been bij crash op de Sachsenring

Motorrijder Randy de Puniet heeft een beenbreuk overgehouden aan zijn crash in Duitsland. Na negen ronden kwam de Franse rijder ten val, waarna Aleix Espargaro en Alvaro Bautista zijn motor niet meer voldoende konden ontwijken en dus ook crashten. Hierdoor werd de race na 25 minuten stilgelegd.

De drije rijders deden na de herstart niet meer mee en De Puniet werd naar het ziekenhuis gebracht. Eenmaal ter plekke werd geconstateerd dat de Honda LCR-rijder een gebroken been aan de crash had overgehouden. Eerder, tijdens de kwalificatie, kwam De Puniet ook al ten val, toen gleed hij uit over de gelekte olie van Jorge Lorenzo.

'Ajax laat Sarpong niet naar Sociedad gaan'

Real Sociedad heeft tevergeefs aangeklopt bij Ajax om te onderhandelen over een mogelijke overgang van Jeffrey Sarpong naar Spanje. De promovendus wilde de aanvaller komend seizoen graag huren met een optie tot koop.

De Amsterdammers willen Sarpong, die vorig seizoen op huurbasis uitkwam voor N.E.C Nijmegen, niet laten gaan. De aanvaller maakte vorig seizoen een sterke tijd door en was voor de ploeg uit Nijmegen met zeven assists in vijftien wedstrijden mede verantwoordelijk voor het lijfsbehoud van de club in de Eredivisie.

Tevens gaf trainer Martin Jol aan dat Sarpong dicht tegen de basis aanzit. Na het wegvallen van spits Marko Pantelic en de voortdurende transfergeruchten rondom Luis Suárez zit Ajax krap in de aanvallers.

Zes gamers verbreken wereldrecord

Afgelopen vrijdag 16 juli om 12.55 uur begonnen zes Nederlandse gamers aan een gamemarathon die maar liefst 50 uur duurde. De gamers speelden in deze tijd onafgebroken het spel Red Dead Redemption. Het Twistdock Endurance Gaming Event evenement vond plaats in een vestiging van Dixons aan de Lijnbaan in Rotterdam.

De crew van zes gamers bestond uit de broers Edward en Maykel Leest uit respectievelijk Boxmeer en Hengelo, Sven de Vries uit Lelystad, Renzo Bos uit Baarlo, Robbie van Eijkeren uit Middelburg en Marcel van Waardenburg uit Amsterdam. Zij kregen de toekenning uit handen van de officiële vertegenwoordiger van Guinness World Records die speciaal hiervoor uit Londen was ingevlogen.

Het officiële oude wereldrecord is in september 2009 gevestigd door Chirantan Patnaik uit India. Dat record stond op 40 uur en 20 minuten en is vandaag ruimschoots verbroken. Het Twistdock Endurance Gaming Event is een initiatief van Vogel’s, die met deze gamemarathon de nieuwste accessoire voor de Sony PlayStation 3 onder de aandacht brengt: de Vogel’s TwistDock. Met de TwistDock is de PS3 altijd klaar voor actie; zelfs als de spelcomputer uitgeschakeld is, worden de controllers opgeladen. Via een ingenieus draaisysteem kun je gemakkelijk aan de achterkant van de TwistDock twee controllers plaatsen. Dankzij het unieke draaisysteem zijn de controllers letterlijk in een handomdraai binnen bereik en altijd opgeladen. Controllers die tussen de kussens van de bank rondslingeren zijn nu verleden tijd.

De gamers hebben unaniem besloten om na maar liefst 50 uitputtende uren te stoppen met de poging. Naarmate de recordpoging vorderde groeide de solidariteit om met zijn allen de rit uit te zitten. Alle verse Guinness Wereldrecordhouders krijgen naast de titel een geldbedrag van 1.000 euro en natuurlijk een TwistDock.

Gerdi Vogels, CEO Vogel’s Products BV: “Als je als bedrijf een geheel nieuw product introduceert dat zorgt dat lege controllers verleden tijd zijn, is een wereldrecord continue gamen een fantastisch statement wat de kracht van de TwistDock onderstreept.”

Gaz Deaves, officieel recordtoekenner namens Guinness World Records: “De deelnemers kwamen binnen als tegenstanders en vertrokken als wereldrecordhoudersvrienden.”

UitreikingUitreiking

[SF] Uitslag Race 2 + finale Zolder

Julien Jousse heeft op het circuit van Zolder de tweede race van de Superleague Formula gewonnen. De Fransman van AS Roma bleef in België Duncan Tappy en Tristan Gommendy voor. Beste Nederlander was Yelmer Buurman op plaats vijf.

Tappy mocht van poleposition starten en hield deze plaats vast, voor Jousse en Maria de Villota. Achterin crashten Marcos Martinez, Craig Dolby, waarbij Martinez nog wel door kon rijden en in de eerste bocht Robert Doornbos raakte. De Nederlander sloeg met zijn bolide over de kop en kwam met de schrik vrij.

De safety car kwam op de baan en bij de herstart vloog PSV-rijder Narain Karthikeyan van de baan. Buurman profiteerde hiervan en won vervolgens bij de pitstops nog drie plaatsen, zodat hij zevende lag. Vooraan had Tappy te veel tijd voor de pitstop nodig, zodat Jousse de eerste plaats over kon nemen. De Fransman kwam eenvoudig als eerste over de streep voor Tappy en Gommendy. Buurman klom mede door het uitvallen van Alvaro Parente nog naar plaats vijf in de race en nam zo de leiding in het klassement over van Dolby.

De finalerace werd gewonnen door Davide Rigon. De Anderlecht-rijder bleef na vijf ronden Chris van der Drift en Jousse voor. Tristan Gommendy kwam als vierde over de streep, voor Buurman en Max Wissel.

Uitslag Race 2

Pos. Rijder Team Tijd
1 Julien Jousse AS Roma 45:16.364
2 Duncan Tappy Flamengo +10.461
3 Tristan Gommendy Galatasaray +12.809
4 Max Wissel FC Basel +13.377
5 Yelmer Buurman AC Milan +13.614
6 Andy Soucek Sporting Clube de Portugal +15.969
7 John Martin Beijing Guoan FC +22.939
8 Chris van der Drift Olympiacos +28.681
9 Davide Rigon Anderlecht +32.221
10 Jaap van Lagen Girondins de Bordeaux +34.691
11 Maria de Villota Atletico de Madrid +1 Ronde
DNF Alvaro Parente FC Porto +4 Ronden
DNF James Walker Liverpool FC +12 Ronden
DNF Narain Karthikeyan PSV Eindhoven +29 Ronden
DNF Marcos Martínez Sevilla FC +31 Ronden
DNF Robert Doornbos Corinthians +32 Ronden
DNF Craig Dolby Tottenham Hotspur +32 Ronden


Klassement na Zolder

Pos. Team Punten
1 AC Milan 410
2 Tottenham Hotspur 401
3 Anderlecht 365
4 FC Basel 359
5 Olympiacos 351
6 AS Roma 306
7 Flamengo 292
8 FC Porto 223
9 Sporting Clube de Portugal 223
10 Girondins de Bordeaux 216
11 Liverpool FC 216
12 Galatasaray 214
13 Corinthians 212
14 Atletico de Madrid 179
15 Beijing Guoan FC 167
16 Sevilla FC 165
17 Olympique Lyonnais 117
18 PSV Eindhoven 88

[Tour] Ritzege Riblon op Ax 3 Domaines

Christophe Riblon heeft de veertiende etappe gewonnen van de Tour de France. De Fransman van AG2r bleef als enige over van een vluchtgroepje en won de rit naar Ax 3 Domaines. De tweede plaats was voor Denis Menchov, terwijl Samuel Sanchez derde werd. Robert Gesink eindigde in een groepje met Alberto Contador en Andy Schleck, die de gele trui behield.

De etappe kende negen vluchters met daarbij onder andere David Zabriskie, Geraint Thomas, Jurgen van der Walle en Pierre Rolland. Ze kregen tien minuten voorsprong, maar al snel werd duidelijk dat de grote mannen om de etappewinst wilden strijden. Bij de voet van de Port de Pailhères van buitencategorie was de voorsprong al geslonken tot vier minuten.

Gelijk werden er grote groepen van het peloton afgereden en bleef al een selecte groep voorin over. Eén van de eerste aanvallers vanuit het peloton was Carlos Sastre, de nummer vijftien van het klassement. Vooraan bleven Van der Walle, Moinard en Riblon als enige over.

Daarachter reed Rafael Valls, die al eerder uit het peloton was ontsnapt en die rap dichter bij de koplopers kwam. Een slachtoffer in het peloton van het beulswerk van Astana en Saxobank was Lance Armstrong, die weer niet kon volgen. Ook wereldkampioen Cadel Evans had het moeilijk en bungelde lang achterin de groep op de Port de Pailhères.

Vooraan kwam Christophe Riblon alleen te zitten, die als eerste doorkwam op de top. De groep met Sastre volgde op bijna twee minuten, terwijl het peloton daar ruim een halve minuut achter zat. In de daarop volgende afdaling gebeurde weinig, waarna de klim naar Ax 3 Domaines begon.

Riblon had drie minuten voorsprong aan het begin van de klim waar Alexandre Vinokourov de forcing voerde in de groep. Vroege slachtoffers waren Roman Kreuziger en Ivan Basso van Liquigas. Ook Robert Gesink had het moeilijk, hing even aan het elastiek en moest lossen maar wist later weer aan te sluiten bij de groep der favorieten waarbij Contador en Schleck een psychologisch spel voerden.

Riblon bleef lang voorop, maar toen Contador en Schleck ervandoor gingen liep zijn voorsprong terug. Die aanval werd echter gecounterd door Denis Menchov, waardoor het tempo in de groep stokte. De kansen voor de dagzege van Riblon stegen daardoor. Ook bij de tweede poging van Contador konden Schleck en Menchov makkelijk volgen.

Contador en Schleck gingen bijna stilstaan, terwijl de rest wegreed met Gesink op kop, die een flinke versnelling plaatste en Menchov een aanval plaatste. Samuel Sanchez ging achter hem aan om zijn derde plaats te verdedigen in het klassement. Hij kwam erbij en reden samen naar de finish.

Riblon werd echter niet meer teruggezien en boekte daarmee zijn mooiste zege in zijn carrière. Menchov werd nog tweede, voor Sanchez. Beide boekten een tijdswinst van veertien seconden op een groep met Gesink, Van den Broeck, Schleck en Contador. Door het tijdsverlies van Leipheimer steeg Gesink één plaats in het klassement en staat nu zesde.

Ace Attorney-serie afgelopen volgens bedenker Shu Takumi

In een interview met Revogamers heeft Shu Takumi bekendgemaakt dat de serie volgens hem beëindigd is sinds Apollo Justice. Echter, hij weet nog niet zeker of hij nog een Phoenix Wright-game of een compleet nieuwe game zal maken. Tijdens het interview zijn verder een paar andere dingen naar voren gekomen:

 

  • Takumi heeft het idee voor Phoenix Wright bedacht door boeken die hij in zijn jeugd heeft gelezen.
  • Het originele team voor Ace Attorney had slechts vijf medewerkers. Hierdoor moest Takumi zelf de stem van Phoenix inspreken.
  • Phoenix en Godot zijn zijn favoriete personages.

Hiernaast meldt hij ook dat ze met de 3DS zullen werken. Zo zijn ze al erg benieuwd naar de camera's en de gyrometer. Het team van Takumi is momenteel druk bezig met Ghost Trick.

"We'll definitely move onto the 3DS with our ideas. I really liked the 3D camera and gyro sensor possibilities, and I'm already thinking of ways for taking advantage of it".

 

Mythologische wezens bevechten in Young Thor-trailer

De Playstation mini's blijken een succes te zijn en de nieuwe titels rollen dan ook binnen. Van ontwikkelaar Frima Studios komt binnenkort  hun nieuwste spel Young Thor op de Playstation Store. De ontwikkelaar heeft onlangs ook de mini's Brainpipe en Zombie Tycoon uitgebracht. Young Thor is een Beat'm Up die zich in de wereld van de Noorse mythologie afspeelt. Het spel is vanaf 20 juli in de VS beschikbaar en de Europese versie komt hoogstwaarschijnlijk een dagje later.

Pardilla wint Ronde van Madrid

Sergio Pardilla heeft een dubbelslag geslagen in de laatste etappe van de Ronde van Madrid. De Spanjaard van Carmiooro-NCG kwam in de laatste etappe solo over de finish en had 27 seconden voorsprong op zijn eerste achtervolger, de Italiaan Fortunato Baliani.

Klassementsleider Gustav Erik Larsson kwam binnen op een veertiende plaats met een achterstand van ruim twee minuten op Pardilla en raakte hierdoor zijn leiderstrui kwijt die hij gisteren in de proloog pakte.

Ubisoft plant zes tot acht launch-games voor 3DS

Darren Bowen van Ubisoft heeft bekendgemaakt dat ze van plan zijn om maar liefst zes tot acht launch-games voor de 3DS te maken. Dit is al een enorme hoeveelheid aan games als je bedenkt dat ze vanuit één developer komen. De Nintendo DS had tijdens de launch slechts 11 games. We kunnen dus zeker een grotere catalogus aan games verwachten wanneer de 3DS eenmaal verkrijgbaar is.

"We will have six to eight of the key launch titles on 3DS, so we are expecting anywhere between 25 and 30 per cent share on that platform," aldus UK sales director Darren Bowen.

Uitstel PS3-versie Final Fantasy te maken met RAM-geheugen

Met Final Fantasy XI ontwikkelde Square-Enix een leuke MMORPG die op PC en Xbox 360 uitkwam. Nu weten we dat de tweede MMORPG uit de Final Fantasy-serie naar de PC en de Playstation 3 komt. Er komt dit keer zeker geen Xbox 360-versie. Jammer genoeg is de Playstation 3-versie van de game uitgesteld. Vandaag hebben we hier meer uitleg over gekregen.

Square-Enix-producer Hiromichi Tanaka vertelt dat het uitstellen te maken heeft met het RAM-geheugen. Een moderne PC heeft ondertussen minstens 1 gigabyte aan RAM-geheugen, terwijl de PS3 slechts 512 megabyte heeft. Blijkbaar duurt het optimaliseren van de data langer dan gedacht. De PC-versie van Final Fantasy XIV komt eind dit jaar uit. De Playstation 3-versie zal volgend jaar verschijnen.

The PlayStation 3 has a limited amount of memory compared to the PCs we're aiming at. We have to optimise the data so that it will fit on the console and that's taking a lot longer than we first thought...

Agent mishandeld bij aanhouding

Een agent is vrijdagavond gewond geraakt toen hij een drugsdeal in Lelystad probeerde te verijdelen. Hij is met diverse verwondingen naar een ziekenhuis vervoerd.

De verdachte was volgens de politie onder invloed en in het bezit van harddrugs. Hij is aangehouden voor onder meer verzet bij zijn aanhouding en poging tot doodslag. Ook had hij een vals identiteitsbewijs bij zich. De man zit vast, zijn echte identiteit is nog niet bekend.

De politiebiker reed rond 22.00 uur in de Kamp, zag de mogelijke drugsdeal en sommeerde de verdachte te stoppen. Die fietste weg, werd tegengehouden door de agent, maar ging er daarna lopend vandoor. Toen de biker de man vervolgens probeerde aan te houden, werd hij zwaar mishandeld. Hij wist de weerspannige man ondanks zijn verwondingen vast te houden totdat collega's het van hem overnamen.

De agent mocht het ziekenhuis 's nachts verlaten en maakt het naar omstandigheden goed. Hij heeft aangifte gedaan.

[Tour] Bruyneel: "Armstrong gaat voor etappezege"

Lance Armstrong heeft zijn zinnen gezet op een etappezege. Dat meldt RadioShack-ploegleider Johan Bruyneel vandaag.

De zevenvoudig tourwinnaar maakt geen kans meer op de eindzege nadat hij in de Alpen veel tijd verloor door valpartijen. Ook had Armstrong lekke banden en 'gewoon pech'. De Texaan mikt nu op een dagsucces. Hij staat ruim 25 minuten achter geletruidrager Andy Schleck.

Afgelopen week verloor Armstrong iedere dag tijd op Schleck en Alberto Contador. Volgens Bruyneel deed de 38-jarige Amerikaan dat expres, om energie te sparen voor een vluchtpoging. Vandaag is de eerste van vier Pyreneeënetappes.

Bang meisje verzint beroving

Een meisje van veertien jaar oud uit Vught heeft een beroving uit haar duim gezogen, omdat ze haar ouders niet durfde te vertellen dat ze haar portemonnee was kwijtgeraakt.

Tegen de politie meldde de tiener dat twee jongens haar op de Haldersebaan in haar woonplaats een douw hadden gegeven en vervolgens de portefeuille hadden gestolen. Een dag later bleek dat de beurs was gevonden, een uur voordat de zogenaamde beroving plaats had gevonden.  

Toen de politie het meisje vervolgens om uitleg vroeg, biechtte de tiener op dat ze het hele verhaal bij elkaar had gejokt. De jeugdofficier van justitie bekijkt of de tiener wordt vervolgd voor het doen van een nepaangifte.

Sony beperkt 3D-games tot 720p

Nu Sony haar Playstation 3 heeft geüpdatet met 3D-functionaliteit wordt er al veel over gepraat. Er zijn ook al nieuwe discussies ontstaan. Eén van die discussies gaat over het feit dat Super Stardust HD slechts 720p draait in 3D-mode.

Super Stardust HD is al een tijdje uit en heeft to nu toe tot 1080p kunnen draaien. Als je echter de 3D-mode aanzet, kan de game niet hoger dan 720p. Dit komt blijkbaar door de richtlijnen van Sony. Een 3D-game gebruikt veel meer processorkracht. Overigens is het verschil tussen 720p en 1080p amper te merken.

Aangezien er meer processorkracht nodig is, hebben een paar developers zelfs wat van de graphics moeten laten sneuvelen om het gewenste effect te bereiken. Sommige ontwikkelaars hebben onlangs gesuggereerd dat de extra processorkracht die gebruikt wordt om 3D te maken op de Nintendo 3DS potentieel zou kunnen worden gebruikt om betere graphics en physics in games te genereren die het 3D-effect niet gebruiken.

[MotoGP] Uitslag Race Sachsenring

Dani Pedrosa heeft vandaag de MotoGP van Duitsland gewonnen. De Spanjaard passeerde na een herstart klassementsleider Jorge Lorenzo. Casey Stoner werd derde, Valentino Rossi vierde. Lorenzo blijft leider in de WK-stand. De herstart was noodzakelijk na een valpartij waarbij Alvaro Bautista, Randy de Puniet en Aleix Espargaro betrokken waren. De Puniet brak twee botten in zijn onderbeen.

De race op de Sachsenring stond echter vooral in het teken van de rentree van Rossi. De Italiaan begon met een zevende startplaats aan de race en lag al vijfde toen de race werd afgebroken. Na de herstart leverde hij eerst een positie in voor hij weer aan een opmars begon. Na een fraai gevecht met Casey Stoner eindigde de negenvoudig wereldkampioen net naast het podium.

Eerder op de dag had Marc Marquez zijn leidende positie in de 125cc-klasse versterkt door de race in Duitsland te winnen. De Spanjaard bleef Tomoyoshi Koyama en Sandro Cortese voor. Jasper Iwema en Michael van der Mark vielen in de eerste helft van de race uit. In de WK-stand heeft Marquez 157 punten, 26 punten meer dan nummer twee Pol Espargaro.

De race in de Moto2-klasse was een prooi voor klassementsleider Toni Elias. De Spanjaard bleef Andrea Iannone ruim drie seconden voor. Ook de Italiaan werd niet bedreigd. Zijn landgenoot Roberto Rolfo gaf ruim drie tellen op hem toe. Elias heeft inmiddels 136 punten verzameld en daarmee blijft hij in de WK-stand Thomas Lüthi uit Zwitserland 42 punten voor. Iannone is met 90 punten derde.

Nieuwe wereldtitel Berkhout/Westerhof in 470-klasse

Lisa Westerhof en Lobke Berkhout hebben in Scheveningen hun wereldtitel in de 470-klasse bij het zeilen verlengd. Het duo stond nog tweede voor de medaillerace, maar doordat ze voor het Nieuw-Zeelandse duo Jo Aleh en Olivia Powrie finishten in die race mochten ze zich weer kronen tot wereldkampioen.

Berkhout/Westerhof werden derde in de slotrace en eindigden daarmee vier plaatsen voor Aleh/Powrie. Voor Berkhout was het al de vijfde wereldtitel in deze klasse. Eerder won ze drie keer de titel met Marcelien de Koning, waarmee ze ook olympisch zilver veroverde.

Cheryl Cole kilo's afgevallen

Het gaat niet goed met zangeres Cheryl Cole. De 27-jarige Britse zangeres is kilo's afgevallen en mag voorlopig niet meer dansen. Cole is geveld door de ziekte malaria en lag pas geleden nog op de intensive care van het ziekenhuis.

Artsen hebben geconstateerd dat Cole momenteel flink ondergewicht heeft. Haar ribben zijn duidelijk zichtbaar. Voorlopig zal de zangeres dan ook niet optreden. De Britse volgt overigens trouw de voorschriften van haar artsen en hoopt snel aan de beterende hand te zijn.

Bergbeklimmer om het leven gekomen

Een 30-jarige bergbeklimmer is tijdens een Alpentour op de berg Eisenerzer Reichenstein verongelukt. De man was alleen onderweg en viel in een ravijn. Hij is waarschijnlijk overleden aan zware verwondingen aan zijn hoofd.

De Oostenrijker was aanvankelijk met twee bekenden onderweg, maar besloot halverwege om alleen verder te gaan. De vrienden van het slachtoffer begonnen zich zorgen te maken toen hij niet op de afgesproken plaats verscheen waar ze elkaar weer zouden ontmoeten en belden toen de politie. Reddingswerkers vonden de bergbeklimmer vervolgens dood in een ravijn.

Douglas pakt Nederlandse titel 100 meter

Voor de tweede maal in zijn loopbaan is Caimin Douglas Nederlands kampioen op de 100 meter geworden. Bij het NK atletiek, vanmiddag in Amsterdam, won de sprinter de finale in een tijd van 10,51.

Douglas, die de titel ook in 2006 pakte, bleef met die tijd Giovanni Codrington (10,60) en Prince Kwidama (10,64) voor. Douglas wist zich niet te plaatsen voor het EK eind deze maand in Barcelona.

Zeilers Coster/Coster buiten WK-podium

De gebroeders Sven en Kalle Coster hebben het vandaag in de finale van de olympische 470-klasse niet gered. Het zeilduo hoopte in de afsluitende medalrace voor de kust van Scheveningen nog een sprong naar het podium te maken.

Het Nederlandse tweetal kwam evenwel bij windkracht drie op de Noordzee niet hoger uit dan de zesde plaats. Daarmee belandden de Costers in het eindklassement na twaalf races ook op de zesde positie.

Het Australische koppel Mathew Belcher/Malcolm Page was voor de finale al zeker van WK-goud. Zij begonnen met een onoverbrugbare voorsprong van twintig punten op het Griekse duo Panagiotis Mantis/Pavlos Kagialis aan de medalrace. Voor Page was het zijn vierde wereldtitel in de 470-klasse, maar zijn eerste met stuurman Belcher. Hij won drie keer WK-goud en tevens de olympische titel in Peking (2008) met Nathan Wilmot aan het roer.

Duikongeluk kost jongetje het leven

Een duikongeluk in de Oostzee bij het Duitse eiland Fehmarn heeft in de nacht van zaterdag op zondag een tienjarig Duits jongetje het leven gekost. De knaap was vrijdag samen met een 16-jarig meisje bij het duiken met een groep kinderen niet meer boven water gekomen.

Reddingswerkers op boten die toevallig in de buurt waren wisten de twee jeugdigen te vinden en te reanimeren. Met een helikopter werden de twee slachtoffers overgebracht naar een ziekenhuis in Lübeck. Het 16-jarige meisje verkeert nog steeds in levensgevaar. Het jongetje werd na twintig minuten zoeken drijvend in het water ontdekt. Reddingswerkers zijn een uur lang bezig geweest met de reanimatie, maar het jochie stierf een dag later alsnog.

De familie van het jongetje was op vakantie in Fehmarn. De oorzaak van het duikongeluk is nog onbekend. De politie doet onderzoek.

Florencio mag starten in ClŠsica San SebastiŠn

Xavier Florencio mag waarschijnlijk weer starten in de Clásica San Sebastián. Dan moet de Spanjaard ten minste wel fit worden verklaard. Dat maakte zijn ploeg Cervélo bekend.

Vlak voor de start van de Tour de France werd hij door Cervélo uit de tourploeg gezet omdat hij een middel met de verboden stof efedrine erin had gebruikt tegen aambeien. Vooraf had hij dat niet overlegd met de medische staf van zijn ploeg.

In het persbericht zegt Cervélo dat Florencio inderdaad de kwaal had die hij zei te hebben. Het middel dat hij gebruikte is het populairste in Spanje.

De familie Broekeduinen en de Nintendo DS

30 juni 2010 - Er hangt een vreemde spanning in het huis van de familie Broekeduinen. De negentienjarige Leon gaat voor het eerst op vakantie zonder zijn ouders. Om dit voor elkaar te krijgen heeft Leon een hoop heftige discussies moeten voeren aan de keukentafel en hij loopt mede daarom als een trotse jongeman door het huis, terwijl zijn moeder druk bezig is met het wassen van zijn ondergoed. Leon vindt dat hij afhankelijker is dan daadwerkelijk het geval is. Waar gaat Leon heen? Leon gaat voor twee weken naar Portugal. Wat gaat Leon daar doen? Vermoedelijk komt hij weinig het hostel uit en zal hij voornamelijk op zijn bed (met een veel te dun matras) te vinden zijn met een Nintendo DS in zijn handen. Op vakantie gaan zonder op vakantie te zijn; heerlijk!

Trainer Frontzeck langer bij MŲnchengladbach

Borussia Mönchengladbach heeft het contract van hoofdtrainer Michael Frontzeck opengebroken en verlengd tot medio 2013. Dat maakte de Bundesligaclub vandaag op de website bekend.

De oude verbintenis van Frontzeck liep tot juni 2011. De 46-jarige Duitser eindigde met Mönchengladbach afgelopen seizoen als twaalfde. Bij Borussia Mönchengladbach spelen de Nederlanders Roel Brouwers en Marcel Meeuwis.

Jongeren vast na beschieten eenden

De politie heeft zaterdagavond in het Brabantse Halsteren vier jongens aangehouden die vermoedelijk met een luchtdrukpistool op eenden hebben geschoten. In een auto werd, naast het luchtdrukpistool dat in de broek van een van de jongens zat, een kruisboog met pijlen en een dolk aangetroffen.

De vier werden rond 22.00 uur op de Randweg Oost in de auto aangehouden. De politie had een melding binnengekregen dat er in een park aan het Raadhuisplein met een luchtdrukpistool op eenden was geschoten. Het is niet duidelijk of er eenden gewond zijn geraakt.

Het gaat om een 18- en 19-jarige jongen uit Dinteloord, een 18-jarige uit Heerle en een 20-jarige uit Bergen op Zoom. De rol van de jongens bij de beschieting wordt onderzocht.

Zeven aanhoudingen bij Zwarte Cross

De politie heeft zaterdag en zondag bij Zwarte Cross in Lichtenvoorde zes mensen aangehouden voor baldadigheid. Een van hen had iemand mishandeld. Het zestal heeft een boete gekregen en mag drie jaar niet op het festivalterrein komen.

Ook zondag zijn weer duizenden bezoekers naar Lichtenvoorde gekomen, maar het festival is nog niet uitverkocht. Vorig jaar kwamen ruim 130.000 mensen op het driedaagse festijn in de Achterhoek af, maar dat aantal wordt dit jaar vermoedelijk overtroffen.

Het onderzoek naar de oorzaak van het ongeval, waarbij zaterdag een medewerker van een kermisattractie op het festivalterrein om het leven kwam, is inmiddels afgerond. De 44-jarige man uit Breda kwam bij het proefdraaien onder de attractie terecht, waarna hij overleed.

Maandag werd het festivalterrein zwaar getroffen door noodweer, waarbij vier medewerkers gewond raakten. De schade bedroeg meer dan een miljoen euro.

Nederlands podium bij dressuur op CHIO Aken

Edward Gal heeft bij het CHIO in Aken de individuele wedstrijd voor de dressuurruiters gewonnen. De Nederlander was met Totilas oppermachtig en bleef twee landgenoten voor in het eindklassement, waardoor Nederland het volledige podium in bezit nam.

De tweede plaats was weggelegd voor Adelinde Cornelissen, die met 85,607% meer dan vijf procent achter Gal (90,893%) bleef. De derde plaats was voor Imke Schellekens-Bartels. Gisteren wonnen de drie ruiters ook al het landenklassement tijdens het prestigieuze evenement.

Kwartfinale eindstation voor squasher Ravelli

Bart Ravelli is er niet in geslaagd om voor de derde week op rij de halve finales te bereiken van een toernooi op de Professional Squash Association (PSA) World Tour. Na zowel in Melbourne als in Hobart de laatste vier gehaald te hebben, sneuvelde de 22-jarige squasher dit weekend tijdens de NSW Classic 2010 in Sydney in de kwartfinales.

Een schande was de nederlaag van de Nederlander allerminst. De als zesde ingeschaalde international moest na een goede partij zijn meerdere erkennen in Zac Alexander, die bijna honderd plaatsen hoger staat op de wereldranglijst dan onze landgenoot: 11-5, 12-14, 7-11, 2-11. De Australische nummer twee van de plaatsingslijst is de nummer vijfenzeventig van de wereld, terwijl Ravelli 171e staat op de PSA World Ranking van juli. Twee weken geleden verloor Ravelli, die in Sydney in de eerste ronde Peter Taylor in vijf games (11-4, 6-11, 5-11, 11-1, 11-8) had verslagen, in de halve eindstrijd van de Victorian Open 2010 nog kansloos van zijn hoger aangeslagen tegenstander.

Voor Ravelli kwam er met het PSA Super Satelliet toernooi in de Australische metropool een einde aan een vierweekse trip. In deze periode verdiende hij ruim honderd punten voor de wereldranglijst, waarmee hij zijn totale puntenaantal bijna verdubbelde. Als gevolg daarvan zal de speler van MeerSquashHeroes volgende maand een flinke sprong maken op de prestigieuze ranking en in de buurt komen van zijn beste positie ooit, de 152e plaats.

Ravelli's clubgenoot en trainingsmaatje Frank Hartkoren kwam tijdens de NSW Classic 2010 niet door de openingsronde heen. De eveneens 22-jarige Hoofddorper, de nummer 285 van de wereld, plaatste zich via de kwalificaties voor de hoofdronde, maar moest daarin nipt zijn meerdere erkennen in Scott Arnold, de nummer één van de plaatsingslijst. Hartkoren liet de toernooifavoriet flink zweten, maar wist uiteindelijk niet voor een stunt te zorgen: 8-11, 11-9, 7-11, 10-12.

In tegenstelling tot zijn landgenoot blijft Hartkoren nog wel even in Australië. Over twee weken doet hij mee aan de Queensland Open 2010 in Rockhampton, een week later keert hij terug naar Sydney voor de NSW Open 2010. Voor de linkshandige squasher is het pas de eerste keer dat hij buiten de landsgrenzen mee doet aan PSA toernooien.

Leers begint dinsdag onderzoek InHolland

Oud-burgemeester Gerd Leers van Maastricht begint dinsdag een onderzoek naar mogelijk gesjoemel met diploma's op de Hogeschool InHolland, zo heeft de hogeschool zondag bekendgemaakt. Hij wordt bijgestaan door drie anderen die afkomstig zijn uit de onderwijswereld.

InHolland, een onderwijsinstelling met vestigingen in de noordelijke Randstad en die wordt geleid door Geert Dales,  zou zwakke studenten van de opleiding Media en Entertainment gematst hebben bij het halen van hun diploma, om op die manier toch subsidie voor de studenten in de wacht te kunnen slepen. Als een leerling de school verlaat zonder diploma, loopt de directie duizenden euro's per student mis.

Ontsnapte pelikaan gespot in Den Bosch

Van de drie pelikanen die zijn ontsnapt uit de Beekse Bergen is er eentje gevonden. In Den Bosch is het beest gespot. De vogel was neergestreken op het dak van een huis aan de Noorderplas in de Brabantse stad. Omstanders fotografeerden hem en meldden het bij de politie.

Toch is het dier nog niet gevangen. Omdat pelikanen liefst met de wind mee vliegen, is de kans groot dat de dieren opduiken ten noorden van het safaripark in Hilvarenbeek.

Roderick, Blauwerick en Groenerick, zoals de pelikanen heten, zijn te onderscheiden aan de rode, blauwe en groene ring om de poot. Ze doen nog maar sinds kort mee aan de roofvogelshow, maar zijn al wel getraind.

Arrestaties na rellen in Grenoble

De Franse politie heeft zondag vier mannen opgepakt die tijdens de rellen in Grenoble zouden hebben geschoten op politieagenten. De mannen worden verdacht van poging tot moord, zo liet de politie weten.

De politie arresteerde de mannen tijdens een inval in de verpauperde wijk La Villeneuve, waar het twee nachten op rij tot rellen kwam. In het stadsdeel werden tientallen auto's in brand gestoken en ook winkels moesten het ontgelden. De politie arresteerde eerder al zeven mensen wegens veboden wapenbezit.

De rellen braken in de nacht van vrijdag op zaterdag uit nadat de politie een verdachte van een casinoroof die afkomstig was uit La Villeneuve, had doodgeschoten. De ongeregeldheden herinneren aan de golf van geweld die Frankrijk overspoelde in het najaar van 2005. Die rellen braken uit nadat twee tieners in een buitenwijk van Parijs waren omgekomen. Ook zij waren op de vlucht voor de politie.

Zesde titel Kortbeek op 400 m horden

Thomas Kortbeek heeft op de tweede dag van de nationale atletiekkampioenschappen in Amsterdam voor de zesde keer in zijn loopbaan de nationale titel op de 400 meter horden veroverd. De Brabander liep in de finale naar een tijd van 51,04 seconden.

Daarmee troefde hij Daniel Franken (51,14) en Marius Kranendonk (51,76) af.

Kortbeek, de afgelopen jaren geplaagd door veel blessureleed, was eerder van 2001 tot en met 2004 en in 2008 nationaal kampioen op de discipline. Titelverdediger Vincent Kerssies kwam vanmiddag niet verder dan de vierde plaats.

Vrouw (21) bedreigd met vuurwapen en misbruikt

Een 21-jarige vrouw is zondagochtend in Breda na bedreiging met waarschijnlijk een vuurwapen in een steegje seksueel misbruikt. De politie spreekt van een ernstig zedenmisdrijf en is op zoek naar getuigen.

De Bredase liep rond 05.00 uur vanuit de binnenstad via de Vincent van Goghstraat en de Weerrijssingel naar huis. Ter hoogte van een juwelierszaak werd zij bedreigd met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. De man dwong haar mee te lopen naar het steegje dat uitkomt op de parkeerplaats van een flat op de hoek van de Weerijssingel en de Julianalaan. Daar werd de vrouw misbruikt.

De vrouw rende vervolgens naar een woning aan de Bernhardlaan, waarop de bewoner alarm sloeg. De politie vond in het steegje kleding van het slachtoffer. De politie is een onderzoek gestart en is op zoek naar de dader. Hij had een zwart jack aan, droeg een spijkerbroek en had zijn gezicht bedekt.

Radiozenders live vanaf Tilburgse Kermis

Q-music zendt morgen live uit vanaf de Tilburgse kermis. Dj Kristel van Eijk maakt drie uur lang tussen 16-19 uur een programma vanuit de studio van Kermis FM in Tilburg. Ze neemt het programma over van Jeroen van Inkel die vanaf morgen vakantie heeft.

Kermis FM zendt tien dagen lang uit vanaf de grootste kermis van de Benelux op 107.0 FM in de regio Tilburg. De uitzending van Q-music is te horen op Kermis FM en Q-music. Ook 100%NL en Omroep Brabant maken live uitzendingen vanuit de studio op het Heuvelplein in Tilburg.

Kermis FM doet verslag van de gebeurtenissen op de kermis en geeft bezoekers verkeers- en parkeerinformatie. Bekende dj's als Giel Beelen, Rob Stenders en Sander de Heer maken een programma op de evenementenzender.

Het verhaal achter Achievements

Haal je altijd alle Achievements of kan het je niets schelen. Achievements hebben wel een behoorlijke impact op modern gaming sinds de launch van de Xbox 360. Vince Curley, Xbox Live architect, legt ons uit hoe het systeem werkt en is ontstaan, ook vertelt hij wat leuke feitjes over het hele systeem.

Curley vertelt dat ze eerst niet van plan waren om die "Achievement unlocked" pop-up met bijbehorend geluidje aan het hele systeem toe te voegen. Zo konden developers zelf die pop-ups in de game verwerken zodat er iets unieks aan zou zitten. Ook vonden mensen dat zo'n pop-up je alleen maar af zou leiden, bijvoorbeeld in een hevige bossbattle. Anderen vonden weer dat het systeem een soort van consistentie moest hebben en dat developers er minder werk aan zouden hebben in dat geval. Zo hebben we toch nog de pop-up en het leuke piepje gekregen.

In het begin snapten sommige ontwikkelaars niet hoe het systeem werkte, omdat Microsoft weinig uitleg gaf. Zo kreeg je gevallen waar ze het minimum van 5 Achievements gebruikten die je meestal al kreeg door de tutorial, zoals bij Avatar: The last airbender, of ze werden veel te moeilijk of te makkelijk. Zo is er een document gemaakt van 21 bladzijden over hoe je Achievements het best kan implementeren.

Voor de rest legt Curley uit hoe het technische gedeelte werkt en geeft zelfs een voorbeeldcode mee. Als je hierin geïnteresseerd bent kan je hier de lange weg zien die het kost om de simpele "Achievement unlocked" pop-up te laten verschijnen.

Van Geel: "Over twee jaar moeten we volledig gezond zijn"

Bij Roda JC is het besef doorgedrongen dat flinke bezuinigingen noodzakelijk zijn, aangezien de financiële situatie voor grote problemen kan zorgen. Op alle niveaus in de organisatie is de club bezig met saneringsmaatregelen.

Ongeveer anderhalf jaar geleden bleek dat Roda JC nauwelijks nog bestaansrecht had. "We zaten echt heel diep in de problemen", aldus technisch directeur Martin van Geel tegenover Voetbal International. Voordat de voormalige technisch directeur van Ajax en AZ naar Roda kwam, had de club 4,5 miljoen euro meer uitgegeven dan de club zich kon veroorloven.

Op brede schaal saneren was voor de club uit Kerkrade de enige optie. Aan de salarissen van de spelers werd een maximum verbonden en voor dure spelers die van buiten de EU afkomstig zijn, is geen ruimte bij Roda JC. Daarbij heeft de club ook op de personele organisatie bezuinigd, geen enkele laag werd gespaard.

Zo heeft Roda JC afscheid genomen van een assistent-coach en een scout. Vier contractspelers moesten eveneens afscheid nemen van de club. Vanwege het salarisplafond is ook huurling Arnold Kruiswijk naar FC Groningen vertrokken.

Contracten van twee jeugdtrainers werden evenmin verlengd. Op de burelen nam de club afscheid van een directielid, een secretaresse, een ticketing-medewerker en een commerciële kracht. Het aantal full-time banen is van 72 teruggevoerd naar 60. "We naderen het nulpunt. Over twee jaar moeten we volledig gezond zijn", aldus Van Geel.

Systeemeisen Starcraft II bekend

Blizzard heeft de systeemeisen bekendgemaakt van Starcraft II. Zoals verwacht zijn de eisen vrij laag, zodat ook oudere pc's het spel kunnen draaien. De game is inmiddels te downloaden, maar kan pas vanaf 27 juli gespeeld worden.

De systeemeisen zijn als volgt:

Minimum specifications

PC: Windows XP/Windows Vista/Windows 7 (Latest Service Packs) with DirectX 9.0c
2.6 GHz Pentium IV or equivalent AMD Athlon processor
128 MB PCIe NVIDIA GeForce 6600 GT or ATI Radeon 9800 PRO video card or better

Mac: Mac OS X 10.5.8, 10.6.2 or newer
Intel Processor
NVIDIA GeForce 8600M GT or ATI Radeon X1600 or better

PC/Mac: 12 GB available HD space
1 GB RAM (1.5 GB required for Windows Vista/Windows 7 users, 2 GB for Mac users)
DVD-ROM drive
Broadband Internet connection
1024X720 minimum display resolution

Recommended specifications

PC: Windows Vista/Windows 7
Dual Core 2.4Ghz Processor
2 GB RAM
512 MB NVIDIA GeForce 8800 GTX or ATI Radeon HD 3870 or better

Mac: Intel Core 2 Duo processor
4 GB system RAM
NVIDIA GeForce 9600M GT or ATI Radeon HD 4670 or better

Starcraft II

Boeing Dreamliner voor het eerst in Europa

Voor het eerst is een Boeing 787 Dreamliner aangekomen in Europa. Het toestel dat de concurrentie moet aangaan met de A380 van Airbus landde zondagochtend in Groot-Brittannië op Farnborough Airport.

De Dreamliner had tot nog toe alleen in de Verenigde Staten gevlogen. Het toestel is in Groot-Brittannië voor een luchtvaartshow. Honderden vliegtuigspotters hadden zich op het vliegveld verzameld om de Boeing te bewonderen. Speciaal voor hen vloog het toestel een extra rondje.

Boeing kampt met vertragingen bij de productie van de Dreamliner, een toestel dat gemaakt is van lichtgewicht materialen en daardoor minder brandstof verbruikt. Het bedrijf waarschuwde donderdag dat het toestel waarschijnlijk pas in het eerste kwartaal van 2011 beschikbaar komt in plaats van het vierde kwartaal van dit jaar.

Die vertraging komt bovenop de achterstand van twee jaar die Boeing tot nog toe al had opgelopen. De productie van de Dreamliner heeft in de afgelopen drie jaar al vijf keer vertraging opgelopen. De eerste testvlucht is zes keer uitgesteld als gevolg van een gebrek aan onderdelen, problemen bij het ontwerp en een staking op de fabriek van Boeing.

Mourinho vraagt hulp aan medicijnman

José Mourinho heeft maar één doel voor ogen; slagen als coach van Real Madrid. De Portugees zet daarom alles in het werk om dit te bewerkstelligen. Daarnaast riep hij op zijn vakantie in Kenia de hulp van een marabout, een soort van religieuze medicijnman, in.

Deze marabout probeerde met de hulp van talismannen en amuletten invloed uit te oefenen op de prestaties van Mourinho. "We hebben elkaar op een geheime plek ontmoet", liet Mzee Makthub, een beroemde marabout, weten. Deze man heeft ook politici en voetballers als klant.

"Hij heeft ons gevraagd om hem te helpen slagen in zijn nieuwe baan", ging Makthub verder. "Mourinho zei dat hij aan een lastige taak begint en dat hij het respect wil afdwingen van de mensen met wie hij moet samenwerken."

Apple Game Center kleurt groen

Apples multiplayer gaming platform, Game Center is nog niet uit, maar het lijkt een makeover te hebben gekregen. Zoals in de afbeelding te zien zijn de tinten veel lichter en is de kleur van zwart en blauw naar een biljart-achtige combinatie gegaan.

Zoals je kunt zien nodigt de nieuwe look veel meer uit en doet het al snel vaag denken aan een biljarttafel. Nu nog wachten tot het uitkomt zodat we eindelijk kunnen zien wat het te bieden heeft, behalve het groene inlogscherm.


Links: Eerder design. Rechts: Nieuw design. (Afbeelding: Mobile Crunch)

AC Milan wil tien miljoen voor Ronaldinho

AC Milan wil nog veel geld vangen voor Ronaldinho. Het Braziliaanse Flamengo en het Amerikaanse LA Galaxy zitten achter de diensten van de Braziliaan aan, maar zijn niet van plan veel geld voor de speler uit te trekken.

Ronaldinho heeft bij AC Milan nog een contract, dat tot medio 2011 doorloopt. AC Milan wil echter een bedrag van tien miljoen euro voor de voormalig speler van FC Barcelona hebben. Hiermee lijken de Italianen de twee geïnteresseerde ploegen tegen zich in het harnas te jagen.

AC Milan doet intussen verwoede pogingen om het contract met Ronaldinho te verlengen. Het is echter nog maar de vraag of dat gaat gebeuren, aangezien de Braziliaan in dat geval een fors deel van zijn salaris moet inleveren.

GoldenEye 007 naar de Nintendo 3DS?

In juni werd een remake aangekondigd van het succesvolle GoldenEye 007. In plaats van de originele ontwikkelaar Rare, is de game onder de hoede genomen bij Eurocom en zal uitgebracht worden door Activision.

Julian Widdow van Activision heeft vandaag aangegeven dat hij deze remake ook graag naar het nieuwe pareltje van Nintendo, de Nintendo 3DS, wil laten komen. Hoewel de focus nog altijd op de Wii-versie ligt, is Activision bereid om het in overweging te nemen.

"Let's put it this way I think we would all love to think that GoldenEye may make it onto the 3DS. Today we're talking about the Wii, but yeah if you were at E3 and you played with the 3DS it's a great bit of hardware and we'd love to see it on there. But we don't know, there're no plans yet. I think if Nintendo approached us we'd consider anything."

Voedselvergiftiging in BelgiŽ

In België zijn voor de derde keer in een week kinderen in een zomerkamp ziek geworden na het eten van verkeerd eten. Zondagochtend kregen dertig kinderen in een zomerkamp in Dilse-Stokkem last van maag- en darmklachten, negen van hen moesten naar het ziekenhuis om behandeld te worden.

Of het hier inderdaad ook om voedselvergiftiging gaat zal onderzoek moeten uitwijzen. Het zou ook kunnen dat de kinderen ziek zijn geworden van vies zwemwater. De klachten begonnen ’s nachts al en veertien ambulances werden opgetrommeld om hulp te verlenen.

Afgelopen week was het al twee keer eerder raak; in een zomerkamp in Buken werden in de nacht van vrijdag op zaterdag zestig jongeren ziek, waarvan er veertig naar het ziekenhuis moesten. Afgelopen dinsdag kregen 24 Turkse kinderen in een kamp in Sint-Niklaas problemen. In beide gevallen gaat het waarschijnlijk ook om voedselvergiftiging.

[SF] Uitslag Race 1 Zolder

Coureur Chris van der Drift heeft vandaag zijn vierde overwinning van het seizoen binnengehaald. De rijder uit Nieuw-Zeeland startte vanaf poleposition in Zolder en wist enkele aanvallen van Anderlecht-coureur Davide Rigon af te slaan. De laagste trede van het podium was voor Nederlander Robert Doornbos, die vlak voor Yelmer Buurman finishte.

De start van de race verliep vlekkeloos, Van der Drift wist de leiding te behouden en er waren geen crashes te zien. Tot aan de eerste pitstops gebeurde er weinig, Andy Soucek wist Duncan Tappy via een prachtige inhaalactie voorbij te gaan en John Martin kreeg een drive-trough penalty omdat er op de grid te lang aan zijn auto werd gesleuteld.

Het verschil tussen Rigon en Van der Drift was na de pitstops geslonken tot enkele tienden, maar de coureur van Olympiakos wist het verschil langzaam maar zeker steeds verder uit te breiden en zo als eerste over de streep te gaan. Buurman en Doornbos hielden elkaar ook bezig. Zij waren in een boeiend gevecht om de derde plek die uiteindelijk, na een fout van Buurman, door Doornbos gewonnen werd.

Craig Dolby wist uiteindelijk beslag te leggen op de vijfde stek, net voor James Walker, die op zijn beurt weer profiteerde van een fout van Max Wissel. Marcos Martinez begon de race vanaf de achtste positie en wist deze plek tot aan de finish te behouden, voor Soucek en Narain Karthikeyan. Jaap van Lagen debuteerde op het circuit van Zolder en eindigde als twaalfde, na een boeiend gevecht uit te hebben gevochten met Alvaro Parente.

Tappy kende verder geen fijne terugkeer in de Superleague. De rijder uit Engeland kampte de gehele race met problemen aan de koppeling en moest in de 25e ronde uiteindelijk toch opgeven. Dit betekent wel dat hij in de tweede race vanaf de poleposition mag starten.

Pos Club Rijder Rondes Tijd/achterstand
1 Olympiacos Chris van der Drift 34 46:07.239
2 RSC Anderlecht Davide Rigon 34 1.892
3 Corinthians Robert Doornbos 34 3.966
4 AC Milan Yelmer Buurman 34 4.519
5 Tottenham Hotspurt Craig Dolby 34 8.265
6 Liverpool FC James Walker 34 9.272
7 Basel Max Wissel 34 12.432
8 Sevilla Marcos Martínez 34 24.315
9 Sporting Clube de Portugal Andy Soucek 34 25.570
10 PSV Eindhoven Narain Karthikeyan 34 59.767
11 FC Porto Álvaro Parente 34 1:01.149
12 Girondins de Bourdeaux Jaap Van Lagen 34 1:02.617
13 Beijing Guaon FC John Martin 34 1:05.294
14 Galatasaray Tristan Gommendy 34 1:11.997
15 AS Roma Julien Jousse 33 1 lap
16 Atlético Madrid María de Villota 33 1 lap
17 Flamengo Duncan Tappy 24 10 laps

Race twee zal om 14:00 van start gaan.

Veel doden bij aanslag Irak

Een zelfmoordaanslag heeft zondag in de buurt van Bagdad voor een slachting gezorgd. Door de overheid gesteunde soldaten en milities stonden op hun loonstrook te wachten toen de zelfmoordenaar toesloeg. De aanslag kostte aan 43 mensen het leven.

Ondanks dat het geweld in Irak de laatste twee jaar is afgenomen, blijven regeringsstrijdkrachten het doelwit van militanten. Zij hebben als doel om het land te ontwrichten, nu de Verenigde Staten plannen maakt om hun troepen uit het land terug te trekken.

Sony: 'Met 3D presteer je beter'

Sony zet hoog in op 3D-technologie. Killzone 3, LittleBigPlanet en Motorstorm: Apocalypse zullen 3D ondersteunen, mits je een 3D-capable TV hebt. Volgens Sony is 3D niet zomaar een gimmick; het concern beweert dat je beter in-game gaat presteren.

Tijdens een presentatie gisteren op de Develop Conference zei Sony Computer Entertainment Europe's Mike Hocking dat je bij racegames bijvoorbeeld een 'compitatieve voorsprong' zal krijgen door 3D te gebruiken."Je kan de bochten en remafstanden beter inschatten, net als de positie van de auto. Ook de snelheid ten opzichte van andere auto's en de track is makkelijker te zien."

Mike Hocking is overtuigd van de kracht van 3D en vindt dat je het niet mag onderschatten: "Met 3D hebben je hersenen meer visuele data om te verwerken omdat er meer te zien is, zoals diepte. Zo kunnen spelers dat gebruiken en beter presteren dan voorheen."

Niet alleen bij racegames hebben spelers voordeel volgens Hocking; Bij Killzone 3 is het makkelijker om de afstand tot het doelwit op te merken en krijg je meer het gevoel er middenin te zitten. Ook LittleBigPlanet 2 zal profijt hebben van 3D, al is het maar om te voorkomen dat men naast een platform springt.

Hocking beweert dat vooral de hardcore gamers hier hun voordeel mee zullen halen. "Met racegames krijg je betere rondetijden, en met shooters meer kills." Sony en Hocking zijn het erover eens: "3D is here to stay."

Henry in de toekomst terug naar Arsenal

Thierry Henry tekende enkele dagen geleden een contract bij New York Red Bulls, maar heeft nu al laten weten terug te willen keren bij Arsenal. Dit zal echter niet als voetballer zijn, aangezien de Fransman pas terug naar Londen gaat, zodra hij zijn actieve carrière heeft beëindigd.

"Ik weet niet in wat voor een functie ik terugkom bij Arsenal, maar ik kom terug", liet Henry in een korte reactie weten. De Franse aanvaller speelde in het verleden ook nog voor AS Monaco, Juventus, Arsenal en FC Barcelona.

In 2009 beleefde Henry bij de Catalaanse formatie zijn hoogtepunt. Toen werd namelijk de felbegeerde Champions League in de wacht gesleept.

Pellegrini haalt uit naar selectiebeleid Real

Manuel Pellegrini, de voormalig trainer van Real Madrid, heeft flinke kritiek op het transferbeleid van de Spaanse club. De Chileen zegt dat Real Madrid dan wel de beste spelers aantrekt, maar niet de voetballers die Real echt nodig heeft.

"Ik heb er niks aan om een orkest te hebben met de tien beste gitaristen ter wereld, wanneer ik geen pianospeler heb. Real Madrid heeft de beste gitaristen. Maar wanneer ik ze vraag om piano te spelen, zullen ze dat niet heel goed doen,” aldus Pellegrini tegenover de Chileense krant El Mercurio.

De 56-jarige coach werd de laan uitgestuurd bij Real Madrid, nadat de club afgelopen seizoen naast alle hoofdprijzen greep.

FOK!games: Tofste baas - dag 12

Vandaag hebben we natuurlijk weer drie kandidaten voor jullie. Pas op! De beschrijvingen kunnen SPOILERS bevatten!

Saren (Mass Effect)
Koelbloedig, dat is wat je van Saren zou kunnen zeggen. Die eigenschap maakt hem natuurlijk een geweldige vijand. Hij is het grote kwaad in de eerste Mass Effect-game. Hij staat erom bekend alles te doen om zijn doel te bereiken, en dat is nou net wat hem zo'n lastige tegenstander maakt.

Lan-Di(Shenmue)
Als martial arts-meester is hij de geduchte vijand van de speler in de Shenmue-serie. Nadat hij de vader van Ryu, de hoofdrolspeler van de games, heeft gedood gaat Ryu op pad om wraak te nemen. Toch zal dat niet gemakkelijk zijn want Lan-Di is een zeer goed getrainde vechter.

G-man (Half Life-serie)
"Wake up, Mr. Freeman". Wie is de G-man en wat wil hij van ons? Er zijn momenten waarin hij ons verder helpt en momenten waar hij ons opzettelijk tegenhoudt. de G-man lijkt ongrijpbaar. De keren dat we hem zien hebben we geen gun tot onze beschikking, of is hij al weg voordat je kunt schieten. Gaan wij nog vechten tegen de G-man in Epis(ch)ode 3?

SarenLan-DiG-man

Wie van bovenstaande deelnemers vinden jullie het tofst? Laat het weten in dit topic. Deze poll loopt tot morgenmiddag 12:00 uur waarna we de uitslag bekendmaken op FOK!games en dan zal het volgende gevecht gaan plaatsvinden.

Jong Ajax test speler Liverpool

De 2-11 zege van Jong Ajax op tweedeklasser SV Lelystad '67 was opvallend. Nog opvallender was het optreden van Jordy Brouwer. De 22-jarige aanvaller van Liverpool loopt stage in Amsterdam en liet meteen zijn kwaliteiten zien. In zijn eerste wedstrijd wist hij tweemaal doel te treffen.

Een onbekende is Brouwer niet in de hoofdstad. De aanvaller uit Den Haag verliet Ajax 3,5 jaar geleden voor Liverpool. Hij staat nog steeds onder contract bij The Reds, maar wist het nog niet tot de hoofdmacht te schoppen. Twee jaar geleden werd de spits ook al verhuurd aan RKC. Daar wist hij in vijf wedstrijden niet te scoren.

Plants vs Zombies XBLA krijgt multiplayer

Het was al even bekend dat het populaire spel Plants vs Zombies naar het online netwerk van de Xbox zou komen, maar nu de achievements bekend zijn weten wij ook dat er multiplayer in het spel zal zitten.

Van de twaalf achievements zijn er namelijk twee multiplayer achievements. Zo is er een die heet Versus vs Versus, waarin men moet winnen in versus-mode. De andere heet ZFF's 4 EVr, een parodie op Best Friends Forever. Hierin staat de co-op centraal, en dan met name het bowlen met walnoten.

Achievements

Indrukwekkende Beyond Black Mesa-trailer

Je hebt fans en je hebt fans. Dat sommige fans helemaal doorslaan in hun fanatisme mag geen geheim zijn. Sommigen, zoals bijvoorbeeld in het geval met John Lennon, doen dan verschrikkelijke dingen. Anderen doen juist briljante.

Van die laatste groep kunnen we hier spreken. Een groep die-hard Half Life-fans hebben een fan-film gemaakt genaamd Beyond Black Mesa. Hierin volgen we Shepard tijdens de tijd dat de Combine de aarde hebben overgenomen. De film is met 'maar' 1200 dollar gemaakt maar uit onderstaande trailer kunnen we opmaken dat het er erg indrukwekkend uitziet.

[Tour] Vinokourov: "Ik rij 100 procent clean"

Alexandre Vinokourov won gisteren de dertiende etappe in de Tour de France. De Kazak boekte zijn eerste ritzege in een grote ronde na zijn terugkeer in het peloton na een dopingschorsing. Gisteravond zei hij nog eenmaal dat hij nu zonder doping rondrijdt.

"Ik ben 100 procent clean, dat zeg ik met de hand op mijn hart. Iedereen verdient een tweede kans," zei de renner van Astana aan tafel bij het programma Tour 2010 van Sporza. "Het is zoals met autorijden: wie zijn rijbewijs kwijtspeelt na een overtreding, mag na een tijdje ook weer achter het stuur kruipen."

Een saillant detail is dat Vino drie jaar terug aan dezelfde tafel zat na een ritzege en toen een dag later uit de Tour de France werd gezet vanwege een positieve dopingtest.

 

Pelikanen Beekse Bergen nog steeds zoek

De drie pelikanen die vrijdagavond voor het laatst gezien werden in Safaripark Beekse Bergen zijn nog steeds zoek. Zaterdag gingen medewerkers nog naar Vught waar één van de watervogels gezien was, maar sindsdien heeft niemand de dieren meer gezien. Dat meldt een woordvoerder van het safaripark in Hilvarenbeek zondag.

De dieren kunnen volgens de woordvoerder prima overleven, omdat zij weten hoe ze aan voedsel moeten komen. Omdat de dieren alleen op het water landen is er ook weinig kans dat de watervogels wat overkomt, stelt de woordvoerder. De vogels zijn tam en maken deel uit van een vogelshow van het safaripark.

De medewerkers van het park wachten nu tot er weer tips van mensen binnenkomen die de dieren gezien hebben. Pas in de herfst kunnen de dieren het door bijvoorbeeld weersveranderingen moeilijk krijgen. De drie ontsnapte pelikanen kunnen zich niet voortplanten.

Maaskant: "Dit Oranje kan nog twee jaar door"

Oranje leverde op het WK met het behalen van een finaleplaats een uitstekende prestatie. Volgens Robert Maaskant, coach van NAC, kan de huidige samenstelling van Oranje nog wel even mee.

De 41-jarige oefenmeester verklaart tegenover Voetbal International dat Nederland op het EK in 2012 voor een mooie prestatie kan zorgen. Volgens Maaskant beschikt het Nederlands elftal over genoeg kwaliteit en is ook de gemiddelde leeftijd van de selectie geen probleem.

"De groep is nog zo goed en relatief jong dat we er nog gemakkelijk twee jaar mee vooruit kunnen. Dus we kunnen over twee jaar Europees kampioen worden", zo stelt de coach van NAC. Maaskant ziet in Arjen Robben de belangrijkste WK-speler aan Nederlandse zijde.

"Al vóór het toernooi had ik het gevoel dat we zonder hem de finale niet zouden halen. Wesley Sneijder kan aan hem altijd de bal kwijt en bij Robben weet je dat er ieder moment iets bijzonders kan gebeuren", aldus de coach van de Bredanaars over de sterspeler van Bayern München.

StarCraft II kost ruim $100 miljoen

Nee, jullie hoeven geen $100 miljoen te betalen om aan de slag te gaan met StarCraft II. Het vervolg op het succesvolle StarCraft, welke al ongeveer 11 miljoen exemplaren heeft verkocht, verschijnt binnenkort op de PC en de Wall Street Journal heeft onlangs bekendgemaakt hoeveel de ontwikkeling van de game heeft gekost.

Zoals de titel van dit bericht al aangeeft, heeft Activision $100 miljoen in de ontwikkeling van de game gestopt. Om deze kosten te relativeren: de ontwikkeling van Grand Theft Auto IV heeft ongeveer evenveel gekost. Het genoemde bedrag is exclusief marketing en zal dus nog hoger uitvallen.

De game zal eind juli in de winkels liggen. Mocht StarCraft II net zo goed gaan verkopen als het eerste deel, dan hoeft Activision zich geen zorgen te maken over het terugverdienen van de kosten. Blizzard heeft er vertrouwen in dat de game nog beter zal verkopen dan het eerste deel, omdat ze een hoop World of Warcraft-spelers naar zich toe hebben getrokken die de game ook zullen proberen.

PVV grootste ooit in peiling, VVD daalt verder

De PVV is zondag met 35 zetels het grootste ooit in de peiling van Maurice de Hond. De VVD staat nu nog maar op 23 zetels, terwijl de partij bij de verkiezingen van 9 juni nog 31 zetels kreeg. De formatiebesprekingen duren al weken, terwijl VVD-leider Mark Rutte had gehoopt op 1 juli al een nieuwe regering te hebben.

Ongeveer een derde van de kiezers zegt de PVV een kans te willen geven of op de partij te stemmen. In de peiling van vorige week stond de partij nog op 34 zetels. Aan de linkerkant van het politieke spectrum stijgt de PvdA tot 27 zetels, terwijl de sociaaldemocraten vorige week nog op 26 stonden.

Kovalainen is niet bang voor Virgin

Lotus-coureur Heikki Kovalainen is ervan overtuigd dat het team van Virgin zijn team niet af kan troeven als beste nieuwkomer. "We hebben een aardige voorsprong."

Het Lotus-team is momenteel al bezig met het ontwikkelen van de auto van volgend jaar terwijl Virgin Racing nog een poging waagt om de auto van dit jaar te verbeteren. Toch is de Fin niet ongerust. "Ik ben niet onder de indruk van hoe ze hun auto tot nog toe ontwikkeld hebben", verklaart hij in interview met het Ierse ManipeF1.

"Ze hebben al een paar keer updates gebracht die helemaal niet werkten, zoals bijvoorbeeld in Canada", legt de rijder uit. "Als ze zo doorgaan maak ik me dus niet druk. Ze kunnen ons alleen maar pakken als ze zich tot en met de laatste race ontzettend blijven verbeteren."

Lotus gaat dit jaar geen grote updates meer brengen, dat betekent volgens Kovalainen echter niet dat de vooruitgang helemaal stilstaat. "We proberen het gewicht van de auto verder naar beneden te brengen en daarnaast kunnen we wat tijdwinst boeken met de afstelling van de auto. Radicale sprongen zullen we niet meer maken, hooguit wat kleine stapjes, maar we hebben dan ook een aardig grote voorsprong."

Mocht uiteindelijk blijken dat Virgin voorbijgaat aan het Lotus-team is dat volgens de coureur jammer, maar geen wereldramp. "Hoewel het jammer zou zijn, zou ik het nou ook weer geen ramp willen noemen."

"Vergis je echter niet", benadrukt hij. "We willen ze verslaan en als tiende eindigen bij de constructeurs. Dan krijg je namelijk nog wat prijzengeld en aangezien we een kleine renstal zijn, kunnen we dat natuurlijk wel gebruiken."

Voor Kovalainen blijft de hoofdzaak echter dat Lotus de zaken voor 2011 goed op de rails kan zetten: "We moeten groeien als team. We hebben alle ingrediënten in huis om te slagen, dus dat is waar ik me nu op focus."

Waarom Apple een console moet maken

De vraag is vaker gesteld en de discussie vaker gevoerd: Waarom maakt Apple geen console? Jeremy Allaire van software platform Brightcove heeft een lijstje samengesteld waarom hij vindt dat Apple dit zeker zou moeten proberen.

Volgens Allaire zal Apple een serieuze concurrent voor Sony, Nintendo en Microsoft kunnen zijn. Door de iPhone en iPad zou Apple een goede springplank hebben om een console op te starten. Volgens Allaire heeft Apple door de iPhone en iPad het grootst groeiende gameplatform in handen met meer developers die eraan werken dan de 'grote drie'. Deze developers zullen ook apps ontwikkelen voor de iPad waarbij ze al met een hogere resolutie werken. De stap naar een TV is dan zo gemaakt.

Apple is op dit moment al bezig met het opzetten van een social gaming service genaamd 'Game Center' die makkelijk voor een home console gebruikt zou kunnen worden. Ook zou de home console volledig gebruik kunnen maken van iTunes en Apple TV.

Volgens Alliare zou een console een goede volgende stap zijn voor Apple. Wat denken jullie? Zal Apple zich in de toekomst gaan richten op een Home Console?

18 juli, wat gebeurde er zoal vandaag?

Wat voor nieuwsfeitjes hebben we vandaag? Mein Kampf is jarig! Hitlers vrolijke luisterboek verscheen al weer 85 jaar geleden in de Duitse boekhandel.

De pc waarmee je nu op FOK! zit te kijken, bevat geheid een chip van Intel. Of je moet een AMD'tje of een Appel hebben natuurlijk. NIW, het is vandaag 42 jaar geleden dat de chipsbakker werd opgericht.

Vier jaar geleden ging ons land gebukt door de koperen ploert. De hittegolf kostte twee deelnemers aan de Nijmeegse Vierdaagse het leven.

Tot slot weer de jarigen. Acteur Vin Diesel is met zijn 43 lentes al mooi op weg een ouwe lul te worden. Rolstoeltennister Esther Vergeer is ook jarig, zij is 29 geworden, evenals acteur Michiel Huisman.

Bedrijfspand in Etten-Leur in brand

In een bedrijfspand van een handelsonderneming aan de Voorsteven in de Brabantse gemeente Etten-Leur heeft zondagochtend een grote brand gewoed. De politie sluit brandstichting niet uit, zei een woordvoerder.

De brand ging gepaard met enorme rookontwikkeling. Omwonenden werden door de politie gewaarschuwd om ramen en deuren dicht te houden.

De brand is vermoedelijk buiten ontstaan om vervolgens over te slaan naar het bedrijfspand.

Martens: "Kracht van AZ wordt de teamgedachte"

Maarten Martens kijkt met vertrouwen vooruit op het komende seizoen met AZ. Dit meldt hij tegenover De Telegraaf.

"De kracht van dit elftal zal toch de teamgedachte gaan worden. Met Mounir El Hamdaoui en Moussa Dembélé erbij konden we toch altijd leunen op hun individuele acties", aldus de Belgische middenvelder.

Dembélé en El Hamdaoui doen net als doelman Sergio Romero niet mee in de Europa League-ontmoeting met IFK Göteborg om een eventuele transfer niet in gevaar te brengen.

Kamp Deh Rawod overgedragen aan VS

Nederland heeft de legerbasis bij Deh Rawod, in de Afghaanse provincie Uruzgan, overgedragen aan de Verenigde Staten. Dat gebeurde zondag na een korte ceremonie.

Een woordvoerder van het ministerie van Defensie bevestigde berichtgeving hierover door de NOS.

Het zogenoemde Camp Hadrian was na Kamp Holland de grootste militaire basis van Nederland tijdens de vierjarige missie in Uruzgan. Op de legerbasis zaten ongeveer driehonderd militairen. Een deel daarvan was al vertrokken, nu vertrekt de rest. Een paar mensen blijven nog achter om ervoor te zorgen dat overig materieel terugkomt naar Nederland.

Op zondag 1 augustus wordt de volledige verantwoordelijkheid over Uruzgan overgedragen aan militairen uit verschillende landen, die onder leiding staan van de Verenigde Staten.

Lefevre: "Zullen Devolder niet tegenhouden"

Deze week gingen weer de hardnekkige geruchten de rondte dat Stijn Devolder zal vertrekken naar de Nederlandse Vacansoleil ploeg. Patrick Lefevre, de manager van de huidige ploeg van de Belgische kampioen, wil echter nog niet op de zaken vooruitlopen.

"Als wij Stijn Devolder hetzelfde bieden als Vacansoleil, moet hij blijven," zei Lefevre gisteren tegen Sporza. "Stijn wil graag een contract voor twee seizoenen, maar dat kan niet. Ik kan hem enkel één jaar plus optie geven."

"Ik heb Stijn gezegd dat ik na de Tour met hem wil praten. Als hij niet kan wachten en naar Vacansoleil wil, zal ik hem niet tegenhouden. Of zijn mogelijk vertrek een leemte nalaat? Elke leemte kan door iemand worden opgevuld. Dat is dan aan de andere jongens in het team."

Caribische Pablo Escobar gepakt

De al tien jaar voortvluchtige en van grootschalige drugshandel verdachte 'Pablo Escobar' van de Cariben' is opgepakt. De Federale autoriteiten wisten zaterdag Jose Figueroa Agosto aan te houden in San Juan, de hoofdstad van Puerto Rico. Escobar was een drugsbaron in de jaren tachtig die in 1993 op de vlucht voor de politie werd doodgeschoten.

Figueroa Agosto werd gepakt toen hij door de hoofdstad van Puerto Rico reed. Toen hij merkte dat hij gevolgd werd, probeerde hij nog te voet te vluchten, maar dit mislukte. In september vorig jaar slaagde een dergelijke vluchtpoging nog wel. In zijn auto werd toen 4,6 miljoen dollar aangetroffen.

De drugsbaron zou Colombiaanse drugs via Puerto Rico naar het vaste land van de VS hebben vervoerd. Hij ontsnapte in 1999 uit de gevangenis in Puerto Rico, waar hij slechts vier jaar van een celstraf van 209 jaar had uitgezeten. Hij kreeg die straf omdat hij een man had neergeschoten nadat deze vermoedelijk een lading cocaïne had gestolen.

Nog geen geÔnteresseerde clubs voor Salcido

Marcel Brands, technische directeur van PSV, heeft aan Omroep Brabant laten weten dat er nog geen club bij PSV aan de deur heeft geklopt inzake Salcido. De Mexicaanse international mag echter wel vertrekken uit Eindhoven. Salcido is bij PSV één van de grootverdieners.

Salcido en PSV lijkt niet langer op een goed huwelijk. De speler uitte enige tijd geleden zijn onvrede over coach Fred Rutten. "Hij heeft slechte dingen over me gezegd en hij toont geen respect. Voor mij bestaat Rutten niet", aldus Salcido over de hoofdcoach van PSV. In het laatste competitieduel van PSV werd Salcido openlijk door Rutten bekritiseerd, nadat de verdediger een blunder beging bij een tegendoelpunt van AZ.

Naar verluidt is er wel belangstelling voor sterspeler Ibrahim Afellay. Brands geeft echter aan dat er met geen enkele club een akkoord is over de middenvelder.

Senna kijkt uit naar grand prix van Duitsland

Nadat hij de race op Silverstone moest missen, zal coureur Bruno Senna weer in de bolide stappen op de Hockenheimring voor de grand prix van Duitsland. De rijder van het Hispania Racing Team bewaart goede herinneringen aan het circuit en hoopt hierdoor ook op een goede klassering.

"Ik kijk erg uit naar de race in Hockenheim. In 2008 stond ik hier in de GP al op het podium en ik houd erg van het circuit. Het oude gedeelte is erg krap en technisch, terwijl het nieuwe gedeelte wijd en snel is. Het is dan ook een uitdaging om de auto goed af te stellen", aldus Senna. "Neerwaartse druk is hier niet zo belangrijk als Silverstone of Barcelona, dus ik denk dat we hier relatief competitief kunnen zijn ten opzichte van de nieuwe teams. Hopelijk kunnen we een goede strijd leveren."

MS: "Move bestaat om ons te pesten"

Net nu je dacht dat de console-war wat aan hat minderen was, komen Sony en Microsoft met hun motion-controllers en ontstaat er een hele nieuwe oorlog. Microsoft heeft nu een flinke hoop modder in het gezicht van Sony gegooid door te zeggen dat de Move alleen bestaat om Microsoft dwars te zitten.

Paul Naber, de directeur van de Nederlandse tak van Microsoft Entertainment, heeft gezegd dat Sony de Move zo snel mogelijk op de markt probeert te haasten om zo Kinect dwars te zitten.

“I still think their response was, ‘Oh shit! Microsoft has something ready. We need to get something out of the closet quickly, let us send out funny lollipops developers.’”

Ook heeft Naber,  die voorheen werkte als Sales Manager bij Sony, geen goed woord over voor de line-up van de Move en de support van third party developers. Volgens hem verschijnen er in september een hoop games voor de Move die allemaal erg zwak zijn.

Het moddergooien lijkt begonnen te zijn. We zullen zien welk systeem het beste zal gaan werken als de Move in september en Kinect in november uitkomt.

Move

Betere controls voor Killzone 3

Eerder dit jaar werd Killzone 3 aangekondigd. Op de E3 konden we al zien dat we met jetpacks mogen gaan stoeien en dat de game volledig in 3D te spelen is. Toch zullen er nog een hoop andere verbeteringen zijn. Mathijs de Jonge van Guerrilla heeft nu meer details hierover losgelaten.

Eén van de grootste punten van kritiek op het vorige deel waren de vreemde controls. Volgens veel gamers waren deze onprecies waardoor het niet lekker speelde. Dit zal in Killzone 3 veranderen. Volgens Mathijs De Jonge hebben ze goed geluisterd naar feedback van gamers die het tweede deel veel hebben gespeeld.

“Our first priority when we started working on the controls for Killzone 3 was to listen closely to Killzone 2’s players – what they liked, what they disliked, and how they felt things could be improved,”

“Accuracy and responsiveness consistently came up as the top issues. At the same time, a lot of players were saying they loved the weighty feel."

Voor de controls zijn ze weer terug naar de tekentafel gegaan en hebben alle aspecten van de controls bekeken en verbeterd. De nauwkeurigheid en de reactiviteit zijn verbeterd maar de controls zullen je nog steeds het gevoel geven dat je met een zware gun aan het schieten bent.

Killzone 3 zal in februari 2011 verschijnen voor de Playstation 3.

Zwemster Heister negende op WK open water

Linsy Heister is bij het WK open water in het Canadese Roberval negende geworden op de olympische tien kilometer. De 22-jarige zwemster had voor de afstand net iets meer dan twee uur en zes minuten nodig en was uiteindelijk twintig seconden langzamer dan de winnares Martina Grimaldi uit Italië.

Grimaldi zwom in de laatste vijfhonderd meter weg bij haar concurrentes en bleef de groep twaalf seconden voor. In de sprint van die groep eindigde haar landgenote Giorgia Consiglio op de tweede plaats, voor de Australische Melissa Gorman.

Meulendijks uitgeschakeld op Canada Open

Judith Meulendijks heeft zich niet weten te plaatsen voor de finale van het Canada Open in Richmond. De badmintonster, als vijfde geplaatst in de stad waar de olympische schaatsers veel successen boekten, verloor na drie games van Juliane Schenk.

Schenk, als tweede geplaatst, won de eerste game met 21-12 en leek op een eenvoudige zege af te stevenen. In de tweede game verzwakte de Duitse echter, waardoor Meulendijks de game met dezelfde cijfers kon winnen. In de derde game waren de rollen echter weer omgedraaid en wist Schenk zich voor de finale te plaatsen, waarin ze de Chinese Zhu Lin treft.

[Tour] De etappe van vandaag

Vandaag gaat het peloton de Pyreneeën in. Met Andy Schleck in het geel wordt er koers gezet van Revel naar Ax 3 Domaines, waar gefinisht wordt bovenop een berg van de eerste categorie. De klassementsrenners zullen zich na enkele dagen van relatieve rust moeten laten zien.

Revel
De Tour kwam acht keer eerder aan in Revel, waaronder in 2000, toen Erik Dekker zijn tweede ritzege van die Tour de France boekte. Hij klopte toen Santiago Botero. Eerdere winnaars waren onder andere Rudi Altig en Paolo Savoldelli. Gisteren was Alexandr Vinokourov de sterkste.

Revel ligt aan de voet van de Zwarte Berg. Het dorp met 8.500 inwoners ligt tevens vlakbij het Saint-Ferréol meer, waar vele watersportliefhebbers hun hart kunnen ophalen.

Ax 3 Domaines
Ax 3 Domaines is een groot wintersportresort in de Pyreneeën. Het gebied kent 1.500 inwoners, die elke winter worden aangevuld met vele duizenden wintersportliefhebbers. Het gebied bevat onder andere de Bonascre, Saquet en Campels skigebieden.

De Tour kwam sinds 2001 drie keer eerder aan in Ax 3 Domaines. In 2003 was een kleine Spaanse klimmer er de sterkste en won zijn eerste Tour-etappe. Carlos Sastre won vijf jaar later de Tour de France.

Etappebeschrijving
De bergrit kent een rustige, maar geaccidenteerde aanloop. Pas na 140 kilometer koers wordt er echt geklommen. Dan doemt de Port de Pailhères op, een buitencategorieklim van 15,5 kilometer à 7,9 procent. Na de afdaling volgt direct de slotklim naar Ax-3-Domaines.

Ondanks dat deze ‘maar' van de eerste categorie is gaat hij toch pijn doen, want de 7,8 kilometer à 8,2 procent gaat na twee weken Tour toch flink pijn doen aan de kuiten. De klassementsrenners zullen zich niet sparen. Waarschijnlijk zullen renners die op achterstand staan zich proberen los te rijden op de Port de Pailhères om zo te hopen wat tijd goed te maken. Toch zullen waarschijnlijk Andy Schleck en Alberto Contador uit gaan maken wie de etappe wint.

 

Profiel


Profiel slotklim


Algemeen klassement na de dertiende etappe

# Naam ploeg tijd
1 Andy Schleck (Lux)
Saxo Bank 63.08,40
2 Alberto Contador (Spa)
Astana + 0,31
3 Samuel Sánchez (Spa) Euskaltel + 2,45
4 Denis Menchov (Rus) Rabobank + 2,58
5 Jurgen v.d. Broeck (Bel) Omega Pharma-Lotto + 3,31
6 Levi Leipheimer (VS) RadioShack + 4,06
7 Robert Gesink Rabobank + 4,27
8 Joaquim Rodríguez (Spa) Katusha + 4,58
9 Luis León Sánchez (Spa) Caisse d'Epargne + 5,02
10 Roman Kreuziger (Tsj) Liquigas + 5,16
31 Bram Tankink Rabobank + 24,02

 


FOK!sport favorieten voor de etappe
*****
Contador
**** Schleck
*** S. Sanchez
** Gesink, Van Den Broeck
* Menchov, Leipheimer

 

Britse minister wil geen boerkaverbod

De Britse minister van Immigratie, Damian Green, vindt het 'niet-Brits' om mensen te verbieden bepaalde kleding te dragen. Een boerkaverbod ziet hij dan ook niet zitten. 

Green vindt het niet wenselijk om mensen kledingvoorschriften op te leggen, ondanks dat het in bepaalde situaties wel belangrijk is om gezichten te kunnen zien. "We zijn een maatschappij van tolerantie en wederzijds respect", aldus Green.

In tegenstelling tot Frankrijk is Groot-Brittannië geen 'agressieve seculiere staat' waar religieuze uitingen eenvoudig kunnen worden verboden, zegt Green. Hij waarschuwt ervoor dat de moslimgemeenschap vervreemd kan raken van de maatschappij door dingen als een boerkaverbod en een verbod op de bouw van minaretten.

Wenger: "Walcott oogde scherp"

Fabio Capello, bondscoach van Engeland, nam Theo Walcott niet mee naar het WK in Zuid-Afrika. Arsenal-coach Arsène Wenger is van mening dat de vleugelspeler wel degelijk grote kwaliteiten heeft en dat zijn tijd nog wel komt.

Walcott trad met The Gunners aan tegen Barnet. Arsenal won de oefenwedstrijd met 4-0 en Wenger denkt dat de 21-jarige Walcott het karakter heeft om het komende seizoen met een sterkere mentaliteit om te gaan. "Theo oogde scherp", aldus Wenger tegenover The Daily Mail over het optreden van zijn pupil.

"Hij is erg betrokken bij de trainingen en hij heeft altijd laten zien dat hij op moeilijke momenten of wanneer hij niet naar waarde wordt ingeschat, zichzelf toch kan bewijzen op het veld", zo vervolgt de Franse oefenmeester. Wenger is dan ook verbaasd dat Walcott niet mee mocht naar Zuid-Afrika.

"Ik heb hem opgebeld toen hij niet geselecteerd werd en ik heb proberen te helpen op de toekomst te richten. Hij is nog jong en heeft alles nog voor zich liggen", zo vindt Wenger.

Linkdump Zondag

Elke dag krijgen wij vele submits binnen, sommige zijn toppertjes en andere halen een eigen post net niet. Maar om ook die submits te kunnen plaatsen vind je nu een verse linkdump. Met deze keer:      

Wij willen jullie bedanken voor de vele submits, maar kan jij het veel beter? Gooi jouw bijdrage maar in onze submit

Veendam moet seizoen zonder Kolder beginnen

BV Veendam zal het nieuwe seizoen in de Jupiler League zonder de aanwezigheid van Marnix Kolder van start gaan.

Kolder heeft last van een zogeheten exostose, een botuitsteeksel aan de achterkant van zijn knie. Dit zorgt ervoor dat Kolder snel last krijgt van zijn hamstring. Kolder wordt binnenkort geopereerd en het zal zeker zes weken duren voordat hij weer fit is.

In 1997 debuteerde Kolder in het eerste elftal van BV Veendam. Daar zou hij tot 2006 blijven. Vervolgens vertrok de aanvaller naar FC Groningen, maar daar kwam hij nauwelijks aan spelen toe. Na een seizoen bij VVV-Venlo keerde de aanvaller weer terug bij Veendam.

Van der Voort en Barney door tijdens World Matchplay

Raymond van Barneveld heeft laten zien dat even niet darten hem ontzettend goed heeft gedaan. De Hagenaar was tijdens zijn eerste partij tijdens het World Matchplay ijzersterk en versloeg zijn tegenstander Dennis Ovens met 10-1 als toetje gooide Van Barneveld in de tiende leg zijn tweede negendarter dit jaar.

Ook Vincent van der Voort heeft zich weten te plaatsen voor de volgende ronde van de World Matchplay. In het Winter Gardens complex in Blackpool was de Nederlander te sterk voor Dennis Priestley. Een sterke opening van de Engelsman kon niet voorkomen dat beide heren met 4-1 de pauze ingingen uiteindelijk won Van der Voort met 10-6.

Vanavond om 20.10 uur zal Co Stompé in actie komen. De Amsterdammer hoopt zijn goede vorm van de laatste tijd te kunnen voortzetten. Hij zal het in de eerste partij van de avond moeten opnemen tegen Andy Hamilton. Adrian Lewis speelt daarna tegen Mark Webster. James Wade zal om 22.00 uur zijn partij tegen Andy Smith afwerken. Alan Tabern neemt het in de laatste partij van de avond op tegen Wes Newton.

Dennis Priestley - Vincent van der Voort 6-10
Colin Osborne - Wayne Jones 8-10
Raymond van Barneveld - Denis Ovens 10-1
Ronnie Baxter - Jamie Caven 10-7

Been: "Ik kan alleen maar tevreden zijn"

Feyenoord-coach Mario Been zag zijn ploeg met 1-4 van BVV Barendrecht winnen. Been hoopte dat zijn spelers gretigheid in hun spel zouden leggen. De coach kreeg zijn zin.

"Daardoor kan ik alleen maar tevreden zijn over deze wedstrijd", aldus Been op de clubsite van Feyenoord. De oefenmeester van de Rotterdammers zag echter ook verbeterpunten voor zijn ploeg. Hij had graag gezien dat zijn spelers zich effectiever hadden geuit.

"Met alle respect voor Barendrecht, maar wij hadden er vandaag wel tien kunnen maken. Alleen al de eerste tien minuten na de rust telde ik zeven uitgespeelde kansen voor ons. Dat we niet meer hebben gescoord, is het enige verwijt dat ik de spelers vandaag kan maken."

Georginio Wijnaldum wist één keer te scoren en verscheen in de spits. "Gini heeft de spitspositie heel goed ingevuld. Hij heeft veel diepte zonder bal en kan een doelpunt maken. Vandaag stond zijn vizier dan niet altijd even scherp, maar voor veel gevaar zorgde hij wel. Het is wat zijn blessure betreft even afwachten, maar het lijkt erop dat het meevalt."

OVSE zegt steun aan KirgiziŽ toe

Diplomaten van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) hebben gisteren ingestemd meer steun te bieden aan het door geweld geplaagde Kirgizië. Er moet onder meer een multinationale politie-eenheid naar het Centraal-Aziatische land worden gestuurd. Hoe de steun concrete vorm moet krijgen bleef onduidelijk.

De diplomaten van de 56 bij de OVSE aangesloten landen kwamen bijeen in Kazachstan. Dat land zegde Kirgizië tien miljoen dollar (ruim 7,5 miljoen euro) toe voor de aanschaf van bouwmaterialen en brandstof voor energiecentrales.

De rust in het verarmde Kirgizië is weer enigszins teruggekeerd na een periode van geweld tussen etnische Kirgiezen en Oezbeken. In juni kwamen honderden mensen om het leven. De spanningen bleven hoog, omdat etnische Oezbeken het leger ervan beschuldigden buitenproportioneel veel geweld tegen hen te gebruiken.

De OVSE heeft nu gezegd vijftig politieadviseurs naar Kirgizië te sturen. Dit aantal werd door critici direct als veel te weinig weggewuifd, maar voorstanders noemden het een grote stap in de goede richting.

'Kantoren waterschappen kosten 166 miljoen'

Waterschappen hebben de afgelopen jaren 166 miljoen euro uitgegeven aan nieuwe hoofdkantoren. Hiermee zijn de kosten vergelijkbaar met de prijzen voor panden aan de Amsterdamse Zuidas, een van de duurste kantoorlocaties van Nederland. Dat meldt RTL Nieuws op basis van een eigen onderzoek.

Vijf waterschappen lieten de afgelopen vijf jaar nieuwe hoofdkantoren bouwen. Bij de waterschappen met de hoogste uitgaven gaat veel geld naar uitstraling, duurzaamheid en tuinen of buitenruimtes. Het hoofdkantoor van het Hollands Noorderkwartier in Heerhugowaard spant de kroon met 45 miljoen euro. Drie waterschappen investeerden in totaal 4,5 ton aan kunst.

'Buitensporig', noemt VVD-Kamerlid Helma Nepperus de uitgaven van de waterschappen. GroenLinks wil dat de waterschappen de nieuwbouwprojecten per direct staken. De waterschappen laten in een reactie weten door fusies de afgelopen jaren nieuwe hoofdkantoren nodig te hebben.

[Video] Van Barneveld viert rentree met 'nine-darter'

Raymond van Barneveld heeft op indrukwekkende wijze zijn rentree gemaakt in het dartscircuit. De Hagenaar was in de eerste ronde van het World Matchplay in Blackpool niet alleen veel te sterk voor Denis Ovens (10-1), hij gooide tijdens die partij ook een 'nine-darter'. Van Barneveld had aan negen pijlen genoeg om in de tiende leg 501 punten uit te gooien: zeven keer triple 20, triple 19 en dubbel 12.

Het betekende alweer de derde nine-darter van Van Barneveld dit jaar. De vijfvoudig wereldkampioen vertoonde dat kunststukje ook begin dit jaar tijdens het WK en in april tijdens de Premier League darts. Na afloop van die dartcompetitie nam 'Barney' twee maanden vrijaf. Hij ging onder meer op vakantie naar Zuid-Afrika, waar hij op de tribunes zat bij de WK-finale tussen Nederland en Spanje. "Ik merkte tijdens de vakantie echter dat ik het darten miste", aldus Van Barneveld.

Nieuw insect gevonden in centrum Amsterdam

In hartje Amsterdam is in een iep een insect gevonden dat nog niet eerder in Nederland voorkwam. Het gaat om het mediterrane insect, Cicada orni. Het dier zit in een boom bij het museum de Hermitage te zingen. Dat meldt het radioprogramma Vroege Vogels zondag.

Omdat het dier in het Nederlands nog geen naam heeft, wil bioloog Baudewijn Odé het insect kraakcicade noemen. Het dier maakt een krakend en krassig geluid. Het gaat om een mannetje. Het vrouwtje maakt geen krakend geluid. Het dier is zo groot als een flinke kever, met een brede kop, een zuigsnuit en glanzende doorzichtige vleugels.

Het is een raadsel hoe het dier in Amsterdam terecht is gekomen. De Cicada orni en verwante soorten komen in verschillende mediterrane landen voor, vooral ten zuiden van Lyon in Frankrijk. Het insect kan mogelijk met een vakantieganger of met een geïmporteerde potplant zijn meegekomen.

De larven van het insect leven enkele jaren onder de grond. Zij zuigen sappen van bomen en andere planten. Volwassen insecten leven dan nog enkele maanden en zitten in bomen. Zij leven vaak in groepen.

Aidsconferentie begint in Wenen

Circa 25.000 deskundigen, politici, hulpverleners en andere betrokkenen uit de hele wereld komen vanaf zondag in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen bijeen voor de Internationale Aids Conferentie. De conferentie duurt tot en met vrijdag en het thema is 'Rights here, Right now'.

De organisatoren van de conferentie willen aandacht vragen voor kwetsbare groepen als drugsgebruikers en homoseksuelen. Het motto is dat bij het verlenen van medische zorg en het verstrekken van middelen ter voorkoming van aids iedereen gelijk moet zijn.

Wereldwijd zijn vijf miljoen jonge mensen besmet met hiv. De overgrote meerderheid, bijna 80 procent, woont in Afrikaanse landen onder de Sahara. In 2008 raakten ongeveer 900.000 nieuwe jonge mensen besmet, van wie verreweg de meesten Afrikaanse vrouwen waren.

Duitse zwaargewond door beschonken Nederlander

Een 47-jarige beschonken Nederlandse automobilist heeft zaterdagochtend in het Duitse Aschaffenburg een andere auto aangereden, waarbij een 20-jarige Duitse vrouw zwaargewond raakte. De man was door rood licht gereden, melden lokale media.

Rond 04.15 uur vond het ongeluk plaats op een kruising in de Beierse plaats. De vrouw liep onder meer een bekkenfractuur op. Zij werd naar het ziekenhuis gebracht. Van de Nederlander werd bloed afgenomen. Tevens is zijn rijbewijs in beslag genomen.

Honderden steunbetuigingen voor Oranjepastoor

Op de Hyvespagina die in het leven is geroepen om Oranjepastoor Paul Vlaar een hart onder de riem te steken zijn honderden steunbetuigingen binnengekomen. Hij werd geschorst nadat hij vorige week zondag in Obdam, getooid in een Oranje gewaad, in een mis bad voor het Nederlands elftal. De bijna 1500 leden van de Hyvespagina willen Vlaar terug als pastoor.

Vlaar had onder meer de kerk, op de dag van de WK-finale tegen Spanje, versierd met Oranje vlaggen. Tijdens de dienst fungeerde hij korte tijd als doelman en kreeg hij een bal van een parochiaan toegespeeld. De gemeenschap in het Noord-Hollandse Obdam reageerde geschokt na de schorsing van de populaire pastoor.

Bischop Jozef Punt van het bisdom Haarlem-Amsterdam liet donderdag in een verklaring weten dat de mis van Vlaar geen recht deed aan het heilige karakter van de eucharistie. Volgens hem heeft de mis wereldwijd tot verontwaardiging geleid. Vlaar moet zich nu op zijn taken als pastoor bezinnen.

Zondag begint om 10.00 uur de mis in de Sint-Victor Parochie in Obdam, zonder de Oranjepastoor.

Doden na brand in Chinese kolenmijn

Door een brand in een kolenmijn in het noorden van China zijn 28 mijnwerkers om het leven gekomen. Dat meldt de Chinese overheid. Het vuur ontstond zaterdagavond toen een elektrische kabel vlam vatte.

Zondagochtend hadden reddingswerkers vijf lichamen uit de mijn gehaald. De brand in de Xiaonangou-mijn, die in private handen is, wordt onderzocht.

Ondanks dat de veiligheid de afgelopen jaren in de Chinese mijnen verbeterd is, kwamen vorig jaar meer dan 2600 mijnwerkers om. De Chinese mijnen zijn daarmee de dodelijkste ter wereld.

Wandelaars richting Nijmegen

Nijmegen ontvangt zondag de deelnemers aan de Vierdaagse. De wandelaars kunnen hun startbewijs voor de 94e editie afhalen. De toestroom van wandelaars zorgt elk jaar weer voor grote drukte in en rond de Waalstad.

De Vierdaagse gaat pas dinsdag echt van start. Voor het wandelevenement schreven zich 48.435 mensen in. Na loting bleven er 45.000 wandelaars over. De organisatie van de Vierdaagse hanteert dat aantal als limiet.

Zondagavond is stadion De Goffert in Nijmegen toneel van de traditionele Vlaggenparade, met de vlaggen van alle deelnemende landen. Wandelaars kunnen ook maandag nog hun startbewijs afhalen.

Legendes en Moordenaars in Red Dead Redemption

Red Dead Redemption zal de komende tijd vier extra pakketten krijgen met DLC, de eerste is vanaf begin augustus beschikbaar en heet het Legends and Killers pack. In de DLC zitten negen nieuwe multiplayerlocaties, acht nieuwe multiplayer karakters, de tomahawk, nieuwe achievements en trophy's voor een prijs van €9,99 of 800 MSP.

Rockstar heeft vier plaatjes vrijgegeven van de DLC en natuurlijk kan je ze hieronder bekijken.

RDRRDRRDRRDR

Liesblessure blijft Fer tarten

Feyenoord-middenvelder Leroy Fer heeft gedurende het oefenduel tegen Barendrecht (4-1 zege) opnieuw hinder aan zijn liezen ondervonden.

De talentvolle middenvelder had al langer last van deze blessure, maar gisteren kwam Fer weer in actie voor de Rotterdammers. Zijn liezen speelden hem echter wederom parten. Na afloop van de wedstrijd liet hij weten dat hij vermoedde van de blessure af te zijn, maar blijkbaar duurt het nog even voordat hij weer volledig aan de bak kan.

"Ik had gehoopt ervan af te zijn, maar de blessure is niet weg", aldus Fer na afloop van het duel tegenover RTV Rijnmond. De 20-jarige speler weet ook niet zeker of hij over drie weken tegen FC Utrecht kan spelen. De competitie gaat dan wederom van start, maar wellicht dus zonder Fer.

"Dat weet ik niet. Ik zal opnieuw moeten herstellen, maar hoe lang dat gaat duren weet ik niet", zo laat Fer weten.

Fer maakte het vorige seizoen een sterke ontwikkeling door bij Feyenoord. Inmiddels behoort hij min of meer tot een vaste waarde in de basiself van Mario Been.

[Tour] Gesink verwacht zware koers

Vandaag staat de eerste Pyreneeënrit op het programma. Het peloton moet in het slot van de etappe de Port de Pailhères (buitencategorie)  beklimmen. Vervolgens is de aankomst bergop in Ax 3 Domaines (eerste categorie).

Robert Gesink verwacht dat het meteen zal ontploffen tussen de klassementsrenners. "Ik verwacht meteen koers. Alberto Contador moet tijd goedmaken op Andy Schleck. Die gaat wat proberen," aldus Gesink die weinig kan zeggen over zijn eigen kansen. "Ik voel me goed, maar ik weet niet wat er mogelijk is. Het zal in ieder geval zwaar worden."

NAVO-militairen in Afghanistan gedood

Zeker vijf militairen van de internationale stabilisatiemacht ISAF zijn zaterdag in Afghanistan door bomaanslagen om het leven gekomen. Dat heeft de ISAF zaterdag gemeld.

De militairen kwamen om door aanslagen in het oosten en zuiden van het Centraal-Aziatische land. Onder de slachtoffers zijn twee Amerikanen en twee Britten. De nationaliteit van het vijfde slachtoffer is niet bekendgemaakt.

NAVO-militairen in Afghanistan gedood (Foto: ANP)

[Tour] Schleck: "Stilte voor de storm"

Geletruidrager Andy Schleck en zijn wielerploeg Saxo Bank kenden een rustige dag, voordat de eerste van vier etappes door de Pyreneeën op het menu staan.

"Het was een uitstekende dag voor onze ploeg," aldus Schleck. "We hoefden bijna geen werk te verzetten. Vandaag was het rustig en zondag wordt het oorlog. We gaan de mensen morgen een schitterende etappe voorschotelen," besloot de Luxemburger.

Ajax weet niets van akkoord tussen Jol en Fulham

Ajax heeft vooralsnog geen zorgen over een vertrek van trainer Martin Jol. De trainer zou in de belangstelling staan van Fulham. De Amsterdammers laten weten niets te weten van een mogelijk akkoord tussen Jol en Fulham. Verschillende Engelse media beweren dat The Cottagers al het jawoord van de hoofdtrainer van Ajax hebben ontvangen.

De Amsterdamse clubleiding verklaart tegenover AT5 hier echter niet van op de hoogte te zijn. Jol zit volgens Ajax zondagavond gewoon op bank bij het oefenduel in Portugal met FC Porto. Fulham zoekt een opvolger voor Roy Hodgson.

De Engelsman verliet Fulham na een uitstekend seizoen, waarin de finale van de Europa League werd gehaald. Hodgson tekende bij Liverpool, waarna de Londenaren hun zoektocht zijn gestart naar een nieuwe trainer.

Uitslagen oefenduels 17 juli

Alle profclubs zijn volop bezig met de voorbereiding. Ook oefenduels horen daarbij. FOK!sport zet elke dag de uitslagen voor je op een rijtje.

 

Thuis Uit Uitslagen
NAC Breda Plymouth Argyle (Eng) 0-1
Barendrecht
De Borst
Feyenoord
Bruins (2), Wijnaldum, Schaken
1-4
Rot Weiss Ahlen (Dui) NEC
Davids, Goossens
1-2
FC Zwolle SC Heerenveen
Beerens (2)
0-2
VfL Osnabrück (Dui) FC Twente
Ruiz
0-1
OBW Zevenaar Vitesse
De Ruiter (2), Van der Struijk, Nilsson, Stevanovic, Pluim, Pinarci
0-7
VVV-Venlo
Boymans
West Bromwich A. (Eng) 1-2
Westerlo (Bel) Excelsior 1-0
Anderlecht (Bel) AZ
Wernbloom, Sigthorsson
1-2
Juliana Mill FC Den Bosch
Karg (2), Bakx (2), Van Weert, Kiliç, Verhoek, eigen doelpunt Juliana Mill      
0-8
TuS Koblenz (Dui) Fortuna Sittard
Caracciolo
2-1
VV Herpina RKC Waalwijk
Benson (4), John (2), Braber, Stans, Van Hout
0-9
Sparta Rotterdam
Knol, Van Dieren, De Roon
Westlands elftal 3-0
KV Turnhout (Bel) Willem II
Van Zaanen, Lasnik
1-2
De Dijk Telstar 2-13
VV Borgercompagnie BV Veendam 0-10
Go Ahead Eagles
Gerritsen
Umm Salal (Qat) 1-0
Zwartemeer FC Emmen
Stolte
0-1
PSV
Koevermans
Ipswich Town (Eng) 1-0
KFC Dessel Sport (Bel) FC Eindhoven
Van der Rijt
0-1
Benfica (Por) FC Groningen
Pedersen, Metaj, Stenman
3-3

Marko: 'Webber heeft veel te danken aan Red Bull'

Nadat een praatsessie alle commotie rondom Red Bull had opgelost heeft Helmut Marko weer olie op het vuur gegooid. Hij heeft coureur Mark Webber erop gewezen dat hij veel aan Red Bull te danken heeft.

Binnen de renstal van Red Bull rommelt het. Eerst botsten coureurs Sebastian Vettel en Webber tegen elkaar in Turkije nadat ze om de leiding vochten. Afgelopen weekend werd het een tikje erger toen de nieuwe voorvleugel vlak voor de kwalificatie van Webber overgeheveld werd naar Vettel.

De Australiër won uiteindelijk de grand prix wel, maar gaf na de race nog een sneer na. "Niet slecht voor een tweede coureur", merkte hij op. Later nam hij deze woorden terug en deed het af als een stukje Australisch sarcasme. Adviseur Marko wijst Webber erop dat hij weinig recht op het gevoel heeft dat hij de tweede coureur bij Red Bull is. "Als Mark denkt dat Red Bull en Vettel tegen hem samenspannen, heeft hij het mis", verklaart hij tegenover auto motor und sport.

"Als ik Vettel was, zou ik het omgekeerde denken. Het is zijn auto waar vaak iets mee aan de hand is. Had Webber een defecte bougie in Bahrein, een los wiel in Australië, een kapotte remschijf in Barcelona, was zijn chassis stuk in Monaco, wat was er met zijn transmissie in Montréal en wiens voorvleugel moest in Silverstone worden vervangen?"

Marko wijst Webber er zelfs op dat hij niet moet vergeten dat hij veel heeft te danken aan Red Bull. "Mark kent een geweldig seizoen en verbeterde zichzelf enorm, maar hij mag er niet aan voorbij gaan dat Red Bull veel goeds voor zijn carrière heeft betekend."

"Waar stond Mark twee jaar geleden? Hij kon er toen niet eens van dromen grands prix te winnen. Dat is vandaag de dag anders. Met dank aan Red Bull. We bouwen een auto voor hem waarmee hij op eigen kracht races kan winnen."

Villeneuve Racing werkt samen met Durango

Het team van Villeneuve Racing dat zich in gaat schrijven bij de Formule 1 blijkt een samenwerking aan te zijn gegaan met het Italiaanse GP2-team Durango. Teambaas van het team Ivone Pinton bevestigde de samenwerking op 422race.com.

De inschrijving van Villeneuve Racing blijkt een gecombineerde inspanning met het Italiaanse GP2-team Durango. "Jacques is een energieke en gedreven man. Hopelijk kunnen we samen een plaats bemachtigen in de Formule 1", aldus Pinton.

"Voor Durango is het een eer en privilege om met hem samen te werken. Hij is de zoon van een legende en zelf een voormalig wereldkampioen. Ik ken hem al sinds zijn zestiende en heb altijd gezegd dat het een geweldige coureur is. Hij is succesvol geweest in elke raceklasse."

Als het team van Villeneuve het dertiende en laatste startbewijs in haar bezit krijgt, zal de Canadese wereldkampioen van 1997 achter het stuur kruipen. "Maar ook buiten het rijden zal hij een aanzienlijke bijdrage leveren", zegt Pinton. "Hij bereidt zich voor op een rol als teamleider nadat hij gestopt is met rijden."

Hoewel de operationele kant van de renstal nog moet worden ingevuld, zal Villeneuve Racing volgens Pinton een Italiaans hart krijgen. "We weten nog niet waar we de auto gaan bouwen, maar we gaan opereren vanuit ons hoofdkantoor in Italië", aldus de Durango-baas.

Ancelotti: "We hebben geen andere spitsen nodig"

Chelsea-coach Carlo Ancelotti heeft aan de geruchten dat de Londense club geïnteresseerd zou zijn in Torres een einde gemaakt. De Italiaanse oefenmeester vindt dat zijn huidige selectie geen nieuwe spitsen nodig heeft. De afwezige aanvallers verwacht hij op korte termijn weer terug.

Op de clubsite van Chelsea geeft Ancelotti aan dat hij niet uitkijkt naar de komst van een nieuwe aanvaller. "Ik vind niet dat we andere spitsen nodig hebben. Er is niets veranderd en in de komende dagen keren Didier Drogba, Nicolas Anelka en Salomon Kalou weer terug. Daarbij hebben we ook nog Daniel Sturridge."

Verdediger Ashley Cole wordt in verband gebracht met Real Madrid, maar als het aan Ancelotti ligt blijft de linksback op Stamford Bridge. Na afloop van de 1-0 overwinning van Chelsea op Crystal Palace was de Italiaan duidelijk in zijn standpunt.

"Ik heb Cole niet gesproken. Ik hoef niet met hem te spreken en hij niet met mij. Hij is een speler van Chelsea, hij heeft een fantastisch seizoen gespeeld en hij zal het komende seizoen een belangrijke speler voor ons zijn, dat is 100 procent zeker", aldus Ancelotti.

Rossi hoopt op resultaat in de top-vijf op zondag

Na de kwalificaties op de Sachsenring heeft Valentino Rossi geen illusies over de race. The Doctor eindigde vijfde en denkt dat dit een goed beeld is van de uitslag van de aankomende race. Rossi voelt zich fysiek in orde na de kwalificatie, al is hij wel vermoeid nadat hij twee sessies heeft moeten rijden.

"Ik ben erg blij, want ik heb al veel vertrouwen wanneer ik op de motor zit. Ik had wel meer pijn dan gisteren en ben ook vermoeider, maar dat is logisch, omdat er nu twee sessies waren", aldus Rossi. Hij denkt dat hij nog wel hoger op de grid had kunnen staan. "Tegen het einde veranderden we wat aan de motor, maar dat pakte verkeerd uit, ik denk dat we daar een positie mee hebben verloren. De eerste rij was niet mogelijk. Morgen hoop ik aan de finish te kunnen komen. De top vijf zou een mooi resultaat zijn."

Stam: "Eerste keus voor Ajax"

FC Twente-speler Ronnie Stam heeft gisteren na afloop van de gewonnen oefenwedstrijd tegen VfL Osnabrück laten weten dat Ajax officieel geïnteresseerd in hem is. De rechtervleugelverdediger zei dit tegen RTV Oost.

Ajax ziet in Stam de ideale speler om Gregory van der Wiel op te volgen. De rechtsback van de Amsterdammers is in beeld bij Bayern München, maar de partijen zijn nog niet tot een akkoord gekomen. Mocht de international vertrekken naar Zuid-Duitsland dan zal Ajax zich in Enschede melden voor Stam.

Nederland wint Haarlemse Honkbalweek

Het Nederlandse team heeft de Haarlemse Honkbalweek op haar naam geschreven. Gisteravond werd er in de zevende wedstrijd in tien innings met 10-9 van Japan gewonnen, waardoor de zege veiliggesteld is. De wedstrijd van vandaag tegen Cuba is daarom niet meer van belang.

Nederland en Japan hielden elkaar goed in evenwicht en na negen innings stond er een stand van 8-8 op de borden. Japan wist in de tiende slagbeurt één punt te scoren, waarna Oranje via Shaldimar Daantji en Michael Duursma, na een klap van Danny Rombley, de zege wist te pakken.

Foto's: WK rafting 2010 Down River

FOK!fotograaf Richard Baas was deze week aanwezig bij het WK rafting, dat dit jaar in Zoetermeer wordt gehouden. Hieronder vind je een selectie van de gemaakte foto's terug. Vandaag stond het onderdeel Down River op het programma. Het is een zwaar onderdeel omdat de rafters binnen korte tijd meerdere malen naar beneden moeten. De mannen deden vandaag zes en de vrouwen vijfmaal een tocht naar beneden waarbij iedere ronde de atleten meer vermoeid raakten.

Rotzooi maar raak

22 provinciesteden krijgen samen 7 miljoen euro om de criminaliteit en schooluitval bij Marokkaanse jongeren aan te pakken. Want de overlast van Marokkaanse jongeren verplaatst zich van de grootste steden naar provinciestadjes, waar het gemeentebestuur de kennis en vaardigheden mist om effectief tegen die overlast op te treden. Gouda. Zeist. Veenendaal. Toen dat geld beschikbaar werd gesteld, werden duidelijke percentages genoemd. Maar die percentages zijn bij 14 van die 22 provinciesteden van tafel.

Laatste reviews en specials
special
Activiteiten tijdens DreamHack Rotterdam
special
Martin Scorsese over The Irishman: ‘cinema is een gemeenschappelijke ervaring’
special
Globale uitleg van CSGO
preview
The Outer Worlds
special
20 jaar FOK! - wat cijfers op een rijtje
review
LEGO Jurassic World - Switch + prijsvraag
©FOK.nl e.a.