Alderweireld: "Ook zonder WK-gangers een goede groep"

Ajax neemt het vanavond op tegen FC Porto. De ploeg van trainer Martin Jol moet het nog doen zonder Maarten Stekelenburg, Gregory van der Wiel, Demy de Zeeuw, Nicolas Lodeiro en Luis Suárez. Verdediger Toby Alderweireld vindt dat Ajax ook zonder de WK-gangers een goede ploeg heeft. De Belg zegt dat het wel onwennig is zonder de leidende spelers.

"Natuurlijk zijn dit rare dagen omdat we niet weten welke spelers er blijven en wie niet, maar we moeten daar niet over klagen", zegt hij tegenover Voetbal International. "Al gaan onze WK-gangers weg, dan houden we nog een goede groep over. Goed genoeg om voor de prijzen te spelen. Een club als Ajax moet altijd voor het kampioenschap gaan en dat is nu niet anders. Vorig seizoen grepen we net naast de titel, maar het scheelde weinig. Er ligt een basis waarop we kunnen bouwen."

Ook al vertrekken Luis Suárez en Maarten Stekelenburg naar het buitenland, dan nog maakt Alderweireld zich geen zorgen. "Het scheelt nogal wat als zij vertrekken, maar tegelijkertijd komt er dan ook weer geld vrij voor nieuwe jongens. Ik vertrouw erop dat de club geschikte opvolgers zal vinden. Er is geen reden om paniekerig te doen, dat past niet bij Ajax", zo besluit Alderweireld.