Hockeysters ook in finale niet langs Argentinië

De Nederlandse hockeyvrouwen zijn tweede geworden in de Champions Trophy. In de finale van het zeslandentoernooi was Argentinië met 4-2 te sterk, voor de tweede keer in vier dagen. Donderdag was tweevoudig titelverdediger Argentinië in de poulefase Nederland al met dezelfde score de baas. Het brons ging naar gastland Engeland.

In Nottingham ging de wedstrijd gelijk op, al waren de Argentijnse vrouwen gevaarlijker. Uit een strafcorner kwamen de Zuid-Amerikanen dan ook na negen minuten op voorsprong via Noel Barrionuevo. Negen minuten later werd het echter gelijk. Nu was het Kelly Jonker die haar naam op het wedstrijdformulier liet noteren.

Nog voor de rust ging het helemaal mis voor Nederland. In de 26e minuut stuurde Carla Rebecchi, die met een steekpass dwars door de Oranjeverdediging heen vrij was gezet, doelvrouw Floortje Engels het bos in. Vijf minuten later maakte Barrionuevo uit weer een strafcorner haar tweede doelpunt in de finale.

In de tweede helft kon Argentinië achteroverleunen en waren de beste kansen voor Oranje. Het duurde evenwel tot de 56e minuut voordat Maartje Goderie de 3-2 kon aantekenen. Nederland ging daarna op jacht naar de gelijkmaker, maar uit een counter viel de definitieve beslissing. Argentinië verdiende een strafcorner en weer was het Barrionuevo die raakschoot.

Eerder had Engeland het brons veroverd door met 2-1 van Duitsland te winnen. Nieuw-Zeeland, dat de eerste vier poulewedstrijden verloor en zaterdag gelijkspeelde, werd verrassend vijfde. Het land klopte China met 4-3.