FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 19 juli 2010

Marcellis voelt zich thuis bij AZ

Dirk Marcellis werd bij PSV opgeleid als centrale verdediger. Bij AZ wordt hij door trainer Gertjan Verbeek ingezet als rechtsback.

"En dat bevalt goed", zegt Marcellis, die onlangs de overstap maakte van PSV naar AZ, tegenover Sports Entertainment Group. Hij heeft het naar zijn zin bij de club uit Alkmaar. "Het is een ploeg met een goede basis, een vaste organisatie en een snelle omschakeling. We spelen in principe 4-3-3, met veel beweging."

AZ oefende al tegen gerenommeerde tegenstanders en won van Anderlecht en Fenerbahçe. "Met mij persoonlijk ging het tegen Anderlecht ook goed. Ik heb de eerste zestig minuten rechtsback gespeeld en daarna nog een half uur centraal. Tegen Fenerbahçe deed ik de eerste 65 minuten mee."

Binnenkort speelt AZ in de derde voorronde van de Europa League. "Tot nu toe gaat het goed, maar we moeten afwachten wat er gaat gebeuren. Er zijn een paar spelers die mogelijk vertrekken. Die onduidelijkheid blijft nog wel even."

Sony Move

Een telefoontje van Sony: of FOK!games bij de Nederlandse presentatie van de Move wil zijn. Natuurlijk! Voor de mensen die het nieuws niet echt volgen, de Move is de nieuwe controller van Sony, bedacht om meer interactie in spellen te krijgen. De eerste keer dat het aangekondigd werd in de wereld, werd er al lacherig Wiimote 2 geroepen, verwijzend naar de controller die Nintendo in de gameswereld heeft gebracht. Is het dat, of is het juist geheel anders?

[Tour] Menchov tevreden

Denis Menchov was tevreden over de vijftiende etappe in de Tour de France. De Rus pakte tijd terug op Andy Schleck en staat nu dichter bij een podiumplaats.

"Dit was weer een goede rit. Ik pak in twee dagen bijna een minuut terug op Schleck," aldus Menchov die niet twijfelde op het cruciale moment in de rit. "Andy had pech. Toen ik dat zag, was Contador al weg en hoefde ik niet eens na te denken. Als hij aanvalt, probeer ik te volgen.

Gravity Crash komt morgen naar de PSP

Een remake van de al eerder op de PS3 verschenen retro-game Gravity Crash zal morgen voor de PSP uitkomen. De op verschillende punten verbeterde PSP-versie zal 20 juli uitkomen voor 10 dollar in de Playstation Store.

In de nieuwe versie van de game zit nu ook een 'anti-gravity' schip, dat minder vaak tegen de muren zal botsen dan het origineel, wat dan weer in strijd is met de titel van de game. Op basis van feedback op de PS3-versie zijn er een aantal veranderingen in de PSP-versie doorgevoerd.

Veranderingen:
- Er is een derde schip. Een 'anti-gravity' schip. Als je de analoge stick loslaat val je niet meer naar beneden.
- Er zijn nu 5 special weapon slots.
- Meer wapens in de levels.
- Hoofddoelen zijn nu beter herkenbaar.
- In plaats van het oude 3 levens en dan 'Game Over', mag je nu gewoon doorgaan na een 'Game Over'.
- De editor is verbeterd.
- Nieuwe Survivor modus, waar je 10 stenen moet verzamelen in een level dat steeds moeilijker wordt en er ook nog een tijdslimiet is.
- De game Gold Grabber is nu standaard speelbaar, op de PS3-versie moest je eerst de game uitspelen.

[Tour-quiz] De zesde ronde

Het is weer tijd voor een nieuwe ronde in de FOK!sport Tour-quiz. Ronde 5 zit er op en hieronder geven we je de antwoorden. Ook hebben we weer drie nieuwe vragen.

Ook voor deze vragen heb je weer drie dagen de tijd om de antwoorden in te sturen, de deadline ligt op dinsdag 20 juli 20.00 uur. De antwoorden kunnen weer gemaild worden naar tourquiz [at] fok.nl. Vergeet niet in de mail je username te vermelden.

De antwoorden:

1) Gerrit Solleveld
2) Joost Posthuma
3) Linus Gerdemann

De vragen bleken deze ronde voor de meesten een stukje lastiger, want het aantal personen dat erin slaagde drie goede antwoorden in te sturen was een stuk minder dan de vorige rondes. Toch hebben na deze ronde vijf users nog steeds de maximale score.

Vragen ronde 6:

1) Welke Oostenrijker werd in de jaren negentig door Rabobank aangetrokken als kopman, maar kon nooit overtuigen?

2) Wie won aanvankelijk de Tour van 1904 en waarom werd hem deze zege uiteindelijk afgenomen?

3) Van welke bekende berg uit de Tour is dit het profiel:

[MotoGP] Hayden vervangt tijdelijk De Puniet

Roger Lee Hayden zal voorlopig de vervanger zijn van Randy de Puniet. De Fransman ging afgelopen weekend tijdens de GP van Duitsland hard onderuit en brak daarbij zijn been.

Hayden, broertje van voormalig MotoGP-wereldkampioen Nicky Hayden, kwam dit seizoen tot nu toe uit in het WK Superbikes. De Puniet werd na zijn crash nog dezelfde avond geopereerd en mag komende dinsdag het ziekenhuis verlaten.

De eerstvolgende GP is komende week in de VS op het circuit van Laguna Seca.

Nikabverbod op Syrische universiteiten

Syrië heeft gezichtsbedekkende sluiers op universiteiten verboden. Volgens een medewerker van het ministerie van onderwijs heeft het verbod betrekking op zowel openbare als privé-universiteiten en is het doel om de seculiere identiteit van Syrië te waarborgen.

Het verbod geldt overigens niet voor de hoofddoek, die veel Syrische vrouwen dragen. De nikab wordt niet veel gedragen in Syrië, hoewel de sluier de laatste tijd in opkomst is.

De toenemende populariteit is niet onopgemerkt gebleven in een land met een seculier, autoritair regime. Vorige maand werden honderden lagere-schooldocenten die een nikab dragen overgeplaatst naar administratieve banen, zo meldden lokale media.

Het nikabverbod komt op een moment dat ook in Europa hevige discussies plaatsvinden over het al dan niet verbieden van gezichtsbedekkende sluiers.

Natuurclubs vrezen dode vogels door molens Urk

Natuurorganisaties vrezen dat de windmolenparken die in de Noordoostpolder voor de kust bij Urk moeten komen schadelijk zijn voor de vogels in het gebied. De organisaties vinden dat de risico's van windmolens in het IJsselmeer onvoldoende zijn onderzocht en roepen het rijk op eerst goed te kijken naar de effecten voor de natuur.

Uit onderzoek blijkt volgens Vogelbescherming Nederland, Staatsbosbeheer, Stichting Verantwoord Beheer IJsselmeer en Natuurmonumenten dat vogels tegen windmolens aanvliegen of op zoek moeten naar andere gebieden om te broeden en voedsel te verzamelen.

De organisaties zeggen voor windenergie te zijn. Een eventuele plaatsing van een windmolenpark moet echter ook afhangen van de vraag of de schade voor de natuur groot is of niet, vinden zij.

Het IJsselmeer, waarin de vier grote windmolenparken moeten komen, is aangewezen als Natura 2000-gebied, betogen ze verder. Dit betekent dat de natuur in het gebied beschermd moet worden.

Op verzoek van de Tweede Kamer worden rond Urk zeven windmolens minder geplaatst, vanwege het beschermde dorpsgezicht. Het windpark Noordoostpolder gaat nu 38 molens op land en 48 in het IJsselmeer tellen. Samen kunnen deze apparaten vierhonderdduizend huishoudens van energie voorzien. Hiermee wordt het het grootste windpark van Nederland. Het definitieve besluit wordt in het najaar verwacht.

Limburgse grafschenners opgepakt

De politie heeft drie mannen opgepakt die 43 graven op het kerkhof van Schin op Geul hebben vernield. Het gaat om een 21-jarige man uit Brunssum, een 19-jarige Hoensbroeker en een 18-jarige man uit Heerlen. Met hulp van buurtbewoners kwam de politie hen op het spoor.

De drie sloopten in de nacht van 7 juli koperen versieringen van de graven. Vazen en beeldjes werden losgerukt en kapotgegooid, bloemstukken vertrapt en marmeren dekplaten liepen barsten op.

Naar eigen zeggen waren ze van plan de goederen als oud ijzer aan te bieden bij een metaalhandelaar, meldt de Limburgse politie. Een deel van de gestolen grafornamenten, zoals vazen en lampionnen, is teruggevonden.

Minder dronken bestuurders rond Zwarte Cross

Van de bezoekers van Zwarte Cross zijn er maandagochtend na afloop van het festival in Lichtenvoorde relatief weinig betrapt op rijden onder invloed. Dit jaar bleken veertig van de vierduizend gecontroleerde bestuurders nog te veel alcohol in hun bloed te hebben, een percentage dat neerkomt op een procent. Vorig jaar werd nog anderhalf procent betrapt en het jaar ervoor bijna vier procent.

De controles werden gehouden op de twee belangrijkste vertrekroutes van het festival. Zo'n veertig agenten werkten er aan mee. De politie controleerde of mensen nog te veel restalcohol in hun bloed hadden: het promillage alcohol dat in het bloed overblijft na een korte nachtrust.

De politie denkt dat de daling komt doordat er meer aandacht is voor het onderwerp en doordat de alcoholcontroles waren aangekondigd.

Fietser (83) overleden na ongeluk Haarlem

Een 83-jarige man die donderdag zwaargewond raakte bij een verkeersongeluk in Haarlem is later die dag overleden. Dat maakte de politie maandag bekend.

De bejaarde man fietste rond het middaguur door de fietstunnel aan het Rijklof van Goensplein. Hij kwam frontaal in botsing met een andere fietser en kwam ongelukkig terecht. Hij werd met hoofdletsel naar een ziekenhuis gebracht, waar hij 's avonds overleed.

Opnieuw arrestaties voor molesteren agenten

De politie heeft maandag nog eens drie mannen aangehouden voor het mishandelen van twee agenten, begin deze maand in Hengelo. Dat meldt de politie. In de nacht van de mishandeling waren al vijf mannen opgepakt, vier zitten nog in een cel.

De twee agenten waren 4 juli rond 03.30 uur aan het surveilleren en zagen dat een groep mannen zich verveeld en luidruchtig gedroeg op de Langestraat. Toen de politie de mannen hierop aansprak, gooide een van de mannen uit de groep een stuk glas richting de agenten. Zij wilden de man daarop aanhouden, maar hij verzette zich hevig, waarna een van de agenten hem vasthield.

Zijn collega besloot pepperspray te gebruiken, die zowel de mannen als de andere agent in het gezicht kreeg. De agent viel op de grond en werd door de mannen getrapt. De andere agent werd ook overmeesterd en getrapt toen hij op de grond lag. Andere toegesnelde politiemannen en portiers van nabijgelegen horecagelegenheden ontzetten de agenten, die moesten worden behandeld in een ziekenhuis.

Van de maandag opgepakte mannen komen er twee uit Hengelo en een uit Enschede. Twee zijn 25 jaar, een is 26. Ze kwamen in beeld tijdens het onderzoek dat na de mishandeling werd gestart.

De 20-jarige man uit Haaksbergen die in de nacht van de mishandeling werd opgepakt maar inmiddels is vrijgelaten, heeft niets met de zaak te maken. Hij werd in de kraag gevat omdat hij voldeed aan het signalement van een van de verdachten.

Lowlands maakt illegale kaarten ongeldig

Popfestival Lowlands heeft 432 toegangskaartjes ongeldig verklaard. Deze tickets zijn verhandeld op de zwarte markt en geven daarom geen toegang tot het festival in Biddinghuizen, dat van 20 tot en met 22 augustus plaatsvindt. Nieuwe toegangsbewijzen gaan dinsdag vanaf 14.00 uur in de verkoop via de reguliere kanalen.

Op ticketsenconcertkaarten.nl kan worden bekeken of kaartjes al dan niet ongeldig zijn gemaakt. Mensen die een illegaal kaartje in handen hebben, krijgen hun geld niet terug.

Het opsporen van illegaal verkregen kaartjes gaat door tot aan de start van het festival. Het is dus mogelijk dat er nog meer kaartjes vrijkomen. Dat is goed nieuws voor veel potentiële bezoekers, aangezien de kaarten voor Lowlands 2010 binnen recordtijd waren uitverkocht.

Vorig jaar deed Lowlands op het laatste moment extra kaarten in de verkoop om zwarthandel tegen te gaan. Dat gebeurt dit jaar niet.

Meer over Lowlands lees je op ons forum.

Limburger gewond bij schietpartij Eindhoven

Bij een schietpartij in Eindhoven is zondagavond een 27-jarige man uit Geleen gewond geraakt. Hij is naar een ziekenhuis gebracht, maar verkeert niet in levensgevaar.

Het schietincident vond rond 23.00 uur plaats in de buurt van de Edisonstraat en de Minckelerstraat. De politie heeft een aantal getuigen gehoord, maar is nog op zoek naar andere mensen die iets gehoord of gezien hebben.

Duitsland: terugtrekking uit Afghanistan in 2014

Op de internationale conferentie dinsdag in Afghanistan moet overeengekomen worden dat de verantwoordelijkheid voor de veiligheid in het land binnen vier jaar wordt overgedragen aan de lokale autoriteiten. Dat heeft de Duitse minister van buitenlandse zaken Guido Westerwelle maandag gezegd.

Westerwelle zei dat er op de conferentie in Kabul een politieke oplossing moet komen voor een conflict dat niet met militaire middelen alleen opgelost kan worden. Volgens Westerwelle is 'ons doel om een perspectief voor terugtrekking te bieden', met als belangrijkste onderdeel de overdracht van de verantwoordelijkheid voor de veiligheid aan de Afghaanse autoriteiten in 2014. Hij voegde toe dat het 'een goede en betekenisvolle stap vooruit' zou zijn als dit doel in de afsluitende verklaring van de conferentie opgenomen wordt.

Op de conferentie dinsdag zullen naast VN-chef Ban Ki-moon, NAVO-chef Anders Fogh Rasmussen en de Amerikaanse minister van buitenlandse zaken Hillary Clinton delegaties uit meer dan zestig landen aanwezig zijn.

Duitsland: terugtrekking uit Afghanistan in 2014
Duitsland: terugtrekking uit Afghanistan in 2014 (Foto: Novum)

Primaat toch niet uitgestorven

Onderzoekers hebben in een woud in Centraal-Sri Lanka een zeldzame primaat gefotografeerd waarvan men dacht dat hij al zestig jaar was uitgestorven. Dat heeft het zoölogische genootschap van Londen maandag gezegd.

De slanke lori met grote ogen en korte ledematen kon na een lange zoektocht in het Sri Lankaanse nationale park Horton Plains door de onderzoekers gefotografeerd worden. Volgens teamleider Saman Gamage is het zoogdier zestig jaar lang niet gezien tot een onderzoeker in 2002 de ogen van het diertje zag. Daarna werd de zoektocht geïntensiveerd tot de lori op foto kon worden vastgelegd. "We zijn dolblij dat we de eerste foto's ooit hebben gemaakt en we zijn bestaan kunnen bewijzen", aldus een medewerker van het genootschap.

De populatie primaten begon af te nemen toen Britse koloniale overheersers vanaf de negentiende eeuw grote delen van het woud ontgonnen voor koffie- en theeplantages, zei Gamage. Hij voegde eraan toe dat er wellicht meer lori's in kleine delen van het woud in het heuvelachtige gebied leven.

Nederlander vermoord in BraziliŽ

Een Nederlander is begin deze maand vermoord in Brazilië. Een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt maandag een verhaal hierover in Braziliaanse media.

Het lichaam van de Nederlander werd 1 juli langs de kant van de weg gevonden. Hij was overleden aan schotwonden. De Braziliaanse politie kon de man in eerste instantie niet identificeren, maar nadat een familielid negen dagen later contact opnam met het ministerie van Buitenlandse Zaken en hem als vermist opgaf, kon het verband snel worden gelegd, vertelt de woordvoerder.

De dag erna vond de identificatie plaats. Of het gaat om de 37-jarige Menno Koning, zoals Braziliaanse media beweren, wil de woordvoerder niet bevestigen. De zegsman weet daarnaast niet of het lichaam van de Nederlander inderdaad werd gevonden in Fortaleza, zoals Braziliaanse media melden.

Waarom de Nederlander werd doodgeschoten, is nog onduidelijk. Gespeculeerd wordt dat sprake is van een roofmoord of een afrekening, maar de woordvoerder van Buitenlandse Zaken kan daar geen uitspraken over doen. "Het onderzoek daarnaar is nog in volle gang."

Sidney snelste slak ter wereld

De slak Sidney is de nieuwe wereldkampioen slakkenracen geworden. Hij legde in een tijd van 3 minuten en 41 seconden de raceafstand van 33 centimeter af. Daarbij haalde hij een topsnelheid van vijf meter per uur, meldden Britse media maandag.

De wereldkampioenschappen werden afgelopen weekeinde gehouden in het Britse dorp Congham, in de buurt van Norwich. De tweehonderd deelnemende slakken werden in het midden van een cirkel geplaatst en moesten zo snel mogelijk de rand bereiken. De trotse eigenaresse van Sidney, Claire Lawrence (62), kreeg als trofee een zilveren beker gevuld met sla.

Het wereldrecord staat sinds 1995 op naam van de slak Archie, die slechts 2 minuten nodig had om de cirkel te verlaten.

[NHL] Kovalchuk tekent bij Devils

De deal waar iedereen op zat te wachten in de NHL is rond: Ilya Kovalchuk tekent bij de New Jersey Devils. Lange tijd leken de Los Angeles Kings de beste papieren te hebben omdat zij meer ruimte in hun salary cap hebben, maar uiteindelijk blijft de veelscorende Rus bij de ploeg die hem gedurende het afgelopen seizoen binnenhaalde.

De 27-jarige Rus wachtte lang met tekenen, voornamelijk omdat hij een topsalaris wilde. Zo wees hij al eerder een zevenjarig bod van maar liefst zestig miljoen euro van de Devils af omdat hij naar verluidt het maximale bedrag van tien miljoen euro per jaar wilde verdienen. Vervolgens was hij lang met de Kings in onderhandelingen, en die onderhandelingen werden maar liefst driemaal gestaakt omdat de partijen het niet eens konden worden. Het leek er daardoor zelfs even op dat Kovalchuk zou tekenen bij een club in de KHL, de Russische ijshockeycompetitie waar (nog) geen salary cap is.

De Devils zijn zoals te verwachten in hun nopjes met het tekenen van de superster die in de afgelopen zes seizoenen steeds meer dan veertig goals maakte. "We weten allemaal dat hij een uitzonderlijk talent is. Bovendien heb ik van niemand uit de organisatie een slecht woord over hem gehoord. Hij is een geweldige teamgenoot en zal het hier zeer waarschijnlijk goed naar zijn zin hebben," aldus de nieuwe Devils-coach John MacLean.  "Hij heeft hier voornamelijk met één doel getekend: de Stanley Cup. Hier krijgt hij zonder meer de kans om daarvoor te spelen." De Devils zullen wel wat ruimte vrij moeten maken in hun salarishuishouding om Kovalchuk te betalen, aangezien zij al redelijk aan hun maximum zaten.

De Kings zijn vanzelfsprekend teleurgesteld. Tim Leiweke, directeur van de Kings, reageerde als volgt in een e-mail naar de Los Angeles Times: "Hij had twee hele goede keuzes. New Jersey bood simpelweg meer geld. We hebben alles geprobeerd, maar wilden wel genoeg geld overhouden om onze jonge spelers te behouden. Dat is helaas niet gelukt, maar dat is niet omdat we er niet genoeg moeite in hebben gestoken of te weinig geld hebben geboden."

Details over het salaris van Kovalchuk zijn nog niet bekendgemaakt.

Bijna tweehonderd Turken aangeklaagd wegens coup

Een rechtbank in Turkije heeft 196 mensen in staat van beschuldiging gesteld wegens mogelijke betrokkenheid bij een complot om de islamitische regering ten val te brengen. Dat zegt het Turkse staatspersbureau Anatolia maandag.

De verdachten worden ervan beschuldigd in 2003 chaos te hebben willen creëren om zo een militaire coup te kunnen plegen. Onder de verdachten bevinden zich zo'n dertig hoge militairen -zowel in dienst als buiten dienst-. De meeste verdachten werden in februari gearresteerd en weer vrijgelaten, nadat een nationale krant gelekte informatie publiceerde over de vermoedelijke plannen. Een datum voor de rechtszaak is nog niet vastgelegd.

Honderden mensen, onder wie academici, journalisten, politici en soldaten, staan momenteel terecht voor veronderstelde samenzweringen tegen de regering.

Man in scootmobiel overleden bij botsing

Een 59-jarige man in een scootmobiel is maandag om het leven gekomen bij een ongeval met een vrachtwagen in Hengelo. De man uit Hengelo wilde in zijn woonplaats rond 16.30 uur vanaf de Robijnstraat de Diamantstraat ter hoogte van wegwerkzaamheden oversteken, meldt de politie.

Hij zag daarbij een naderende vrachtwagen over het hoofd. De man in de scootmobiel probeerde nog bij te sturen, maar kon een aanrijding niet meer voorkomen. Hij kwam onder de vrachtwagen terecht en overleed ter plaatse. Vanwege het ongeval was de Diamantstraat ruim tweeënhalf uur afgesloten voor het verkeer.

Jol en Ajax praten over toekomst

De samenwerking tussen Ajax en trainer Martin Jol staat onder grote druk. De coach arriveerde vandaag in gezelschap van zijn zaakwaarnemer Mino Raiola bij de Amsterdam ArenA om over zijn toekomst te praten.

Jol staat bovenaan het verlanglijstje van de Engelse club Fulham en zou volgens berichten in Engelse media daar deze week al als nieuwe trainer worden gepresenteerd. Ajax wilde vandaag niets zeggen over de gesprekken met de oefenmeester, maar de Amsterdamse clubleiding liet eerder al weten dat een vertrek van de trainer 'niet wenselijk' is.

Jol kent de beperkingen van zijn huidige werkgever, die vooralsnog weinig mogelijkheden heeft zich nadrukkelijk op de transfermarkt te bewegen. De club leed afgelopen jaar een miljoenenverlies. Aan de andere kant vertrekken er wel spelers. Jol liet zich de afgelopen weken al kritisch uit over het transfervrije vertrek van de aanvallers Dennis Rommedahl en Marko Pantelic, waarbij Rommedahl een groot deel van zijn salaris wilde inleveren om te blijven.

Jol werkt pas een jaar bij Ajax. Afgelopen seizoen wonnen de Amsterdammers onder zijn leiding de KNVB-beker en werd de club tweede in de eredivisie.

Toekomst Bouygues Telecom in wielerpeloton is verzekerd

Lange tijd leek de toekomst van wielerploeg Bbox Bouygues Telecom onzeker, maar daar is volgens teammanager Jean-René Bernaudeau een einde aan gekomen. Mede door de goede prestaties van de renners van de ploeg in de Tour de France is de toekomst van de ploeg verzekerd.

"Onze toekomst is verzekerd," zei Bernaudeau tegen Cyclism`Actu. "We zullen er ook volgend jaar nog bij zijn." In de Tour boekte Bouygues vandaag een mooie ritzege met Thomas Voeckler, die eerder al Frans kampioen werd. Daarnaast is de ploeg al enkele dagen in het bezit van de bolletjestrui met Anthony Charteau.

[Tour] Uitslag en standen na vijftiende etappe

Vandaag werd de vijftiende etappe verreden in de Tour de France. Elke avond na de etappe om 20:30 uur de uitslag van de etappe en de standen na de rit.

 


Uitslag vijftiende etappe

# Naam ploeg tijd
1 Thomas Voeckler (Fra)
Bouygues 4.44,51
2 Alessandro Ballan (Ita) BMC Racing Team + 1,20
3 Aitor Perez (Spa) Footon z.t.
4 LIoyd Mondory (Fra) AG2R - La Mondiale + 2,50
5 Luke Roberts (Aus) Milram z.t.
6 Francesca Reda (Ita) Quick Step z.t.
7 Alberto Contador (Spa) Astana z.t.
8 Samuel Sánchez (Spa) Euskaltel z.t.
9 Denis Menchov (Rus) Rabobank z.t.
10 Brian Vandborg (Den) Liquigas z.t
15 Robert Gesink Rabobank + 3,55
81 Koos Moerenhout Rabobank + 17,09
83 Lars Boom Rabobank z.t.
89 Maarten Tjallingii Rabobank + 24,01
127 Karsten Kroon BMC Racing Team + 28,49
152 Martijn Maaskant Garmin z.t.
157 Bram Tankink Rabobank z.t.

Klassement na de vijftiende etappe

# Naam ploeg tijd
1 Alberto Contador (Spa) Astana 72.50,42
2 Andy Schleck (Lux) Saxo Bank + 0,08
3 Samuel Sánchez (Spa) Euskaltel + 2,00
4 Denis Menchov (Rus) Rabobank + 2,13
5 Jurgen v.d. Broeck (Bel) Omega Pharma-Lotto + 3,39
6 Robert Gesink
Rabobank + 5,01
7 Levi Leipheimer (VS)
RadioShack + 5,25
8 Joaquim Rodríguez (Spa) Katusha + 5,45
9 Alexandre Vinokourov (Rus) Astana + 7,12
10 Ryder Hesjedal (Can) Garmin + 7,51
59 Bram Tankink Rabobank + 1:25,18

Klassement Groene trui

# Renner Ploeg Punten
1 Alessandro Petacchi (Ita) Lampre 187
2 Thor Hushovd (Noo) Cervélo 185
3 Mark Cavendish (GB) HTC Columbia 162
4 Jose Joaq. Rojas (Spa) Caisse d'Epargne 144
5 Robbie McEwen (Aus)
Katusha 138


Klassement Bolletjestrui

# Renner Ploeg Punten
1 Anthony Charteau (Fra)
Bouygues 115
2 Jérôme Pineau (Fra) Quick-Step 92
3 Thomas Voeckler (Fra) Bouygues 82
4 Andy Schleck (Lux) Saxo Bank 76
5 Alberto Contador (Spa) Astana 76


Klassement Witte trui

# Renner Ploeg Tijd
1 Andy Schleck (Lux) Saxo Bank 72.50,50
2 Robert Gesink Rabobank + 4,53
3 Roman Kreuziger (Tsj)
Liquigas + 7,50
4 Julien el Fares (Fra) Cofidis + 40,53
5 Cyril Gautier (Fra) Bouygues + 58,47


Ploegenklassement

# Ploeg Tijd
1 RadioShack 218:42,52
2 Caisse d'Epargne + 4,27
3 Rabobank + 17,23
4 AG2R + 20,56
5 Astana + 29,07
6 Omega Pharma-Lotto + 31,13

Vrouwen verzwijgen massaal hun seksverleden

Maar liefst eenderde van alle vrouwen is niet eerlijk tegenover hun nieuwe partner over hun seksuele verleden. Zo worden expres enkele bedpartners achterwege gelaten.

Vrouwen onder elkaar praten honderduit over met wie zij zoal het bed hebben gedeeld, maar tegen hun nieuwe vlam zijn ze een stuk minder openhartig. Het is dan ook behoorlijk lastig voor de dames. Ben je met een groot aantal mannen de koffer ingedoken dan ben je al snel een slet, weinig sekspartners maakt je echter al gauw preuts.

De feiten zijn naar voren gekomen uit een online onderzoek van een Britse website. Uit de cijfers blijkt dat eenderde van de vrouwen liegt over het aantal bedpartners, waarvan bijna twee op de drie het aantal sekspartners naar beneden schroeft. Twintig procent geeft aan te liegen over hun seksverleden als blijkt dat hun nieuwe partner een stuk minder losbandig is geweest.

Mannen zijn een stuk eerlijker over hun bedprestaties. Slechts 42 procent van hen liegt hierover. In tegenstelling tot vrouwen overdrijft zestig procent van hen juist hun aantal avontuurtjes. Uit de enquête is ook gebleken dat vrouwen gemiddeld zeven sekspartners hebben, mannen moeten het met dertien doen.

Stuart Black verlaat Codemasters

Stuart Black gaat in oktober weg bij Codemasters. Black is de bedenker van de schietgame Black (2006). Tegenover de Britse website Eurogamer verklaarde een vertegenwoordiger van Codemasters dat Black zijn werkzaamheden aan zijn nieuwe schietgame 'Bodycount' in oktober afrondt.

Uitgever Codemasters zegt dat er niets bijzonders aan de hand is. "Stuart Black heeft in de afgelopen drie jaar een geweldige visie neergezet voor Bodycount, en het talentvolle team van Codemasters Guildford zal de game afronden." Op dit moment werken er tachtig mensen aan het spel.

Bodycount is de spirituele opvolger van het door Electronic Arts uitgebrachte Black. Net als bij Black staat ook in Bodycount het arsenaal aan vuurwapens centraal. De speler moet in Bodycount doelwitten 'uitschakelen', waarbij de trekker met grote regelmaat wordt overgehaald.

Bodycount verschijnt in het eerste kwartaal van 2011 voor de Xbox 360 en Playstation 3.

Stuart Black verlaat Codemasters
Stuart Black verlaat Codemasters (Foto: Novum)

[Tour] Voeckler is ploeg dankbaar

Thomas Voeckler liet Franrijk vandaag juichen. De renner van Bouygues Télécom kwam vandaag als eerste over de finish in Bagnères-de-Luchon.

"Ik heb in deze Tour heel veel moeilijke momenten gehad. Vaak moest ik vlak na de sprinters lossen op de klimmetjes", blikte Voeckler kort terug. "In de rit die Paulinho heeft gewonnen, had ik willen opgeven, maar mijn ploeg heeft me erdoorheen gesleept. Daar ben ik ze nu dankbaar voor."

En over de etappe van vandaag zei de Franse kampioen: "De Port de Balès ken ik heel goed, van de Route du Sud. Het is een lange klim en de anderen keken de hele tijd naar mij omdat ik de beste klimmer ben. Uiteindelijk werd het een van mijn mooiste zeges uit mijn carrière."

Verhagen: Bouterse niet welkom in Nederland

De nieuwe president van Suriname Desi Bouterse is niet welkom in Nederland, anders dan om zijn gevangenisstraf uit te zitten. Nederland zal met Bouterse alleen contacten onderhouden 'op basis van functionele noodzaak'. Dat heeft minister Maxime Verhagen van Buitenlandse Zaken maandag laten weten in reactie op de verkiezing van Bouterse.

"We kunnen niet van tafel vegen dat Bouterse in Nederland tot elf jaar is veroordeeld wegens drugshandel", stelde Verhagen. Maar de bewindsman wijst erop dat Bouterse door de benoeming immuniteit geniet wegens het internationale recht. "Als gevolg daarvan kan het vonnis tegen Bouterse pas ten uitvoer worden gebracht nadat hij zijn ambt heeft neergelegd, en het mogelijk is om hem te arresteren."

Nederland zegt tegelijkertijd de uitslag van de democratische verkiezingen en de keuze van het Surinaamse parlement te respecteren. Er wordt gestreefd naar een zakelijke en betrokken relatie met het land. "Nederland zal de nieuwe Surinaamse regering op haar benoemingen, beleidsvoornemens en beleidsdaden beoordelen. De verplichtingen die Nederland zijn aangegaan, worden ongewijzigd nagekomen tenzij dit door ontwikkelingen niet meer mogelijk zou zijn."

Driehonderdduizend bezoekers Roze Maandag

Roze Maandag op de kermis van Tilburg heeft dit jaar zo'n driehonderdduizend mensen getrokken. Dat meldt de gemeente. Vanaf het middaguur namen bezoekers van het jaarlijks terugkerende homo-emancipatiefeest bezit van Tilburg.

Burgemeester Peter Noordanus, wethouder Joost Möller en Diva Mayday openden de dag. Daarna volgde een optreden van Luv op het Koningsplein. Vervolgens konden bezoekers zich niet alleen vermaken met de kermisattracties, maar waren er ook diverse optredens van bekende artiesten op verschillende plekken in de stad.

De temperatuur steeg maandag bijna tot dertig graden. Ook voor dinsdag, traditiegetrouw de gehandicaptendag van de Tilburgse kermis, worden hoge temperaturen verwacht. De gemeente Tilburg adviseert bezoekers een hoofddeksel te dragen en zelf water mee te nemen, hoewel op de eerstehulpposten water voorradig is.

Ouders vergeten zoon op vakantie

Een in België wonend stel heeft zaterdag bijna hun zoon vergeten op vakantie. Het twaalfjarige jongetje werd achtergelaten op een parkeerplaats bij het Zwitserse Bazel.

De ouders waren ervan overtuigd dat hun zoon in de caravan lag te slapen. Niets bleek echter minder waar, hij was ergens buiten de benen aan het strekken. Eenmaal terug bij de parkeerplaats, bleken zijn ouders al te zijn doorgereden.

Gelukkig kwamen vader en moeder al snel tot het besef dat ze iets wezenlijks hadden achtergelaten. Het stel maakte rechtsomkeert waarna ze hun zoon snel weer in de armen konden sluiten.

[Tour] Hunter haalt uit naar Contador

Robert Hunter stapte enkele dagen geleden uit de Tour de France, vanwege een valpartij. Toch heeft de ervaren renner van Team Garmin vandaag hard uitgehaald naar Alberto Contador. De Spanjaard nam de gele trui over van Andy Schleck, die vandaag materiaalpech had.

Contador demarreerde vlak na de problemen van Schleck en liet na afloop weten van niets te weten. Hunter was een andere mening toebedeeld. "Ik weet niet of dit heel verstandig van Alberto was", liet de Australiër via Twitter weten. "Ik vind dat hij had moeten wachten. Als hij dat gedaan had, hadden de andere renners ook gewacht. Dit is niet cool."

"Als Alberto had gewacht, had hij de harten van de wielerfans gewonnen. Nu heeft hij een gele trui, maar er zal altijd een vraagteken boven hangen", vervolgde Hunter, die twijfelde aan de verklaring van Contador. "Hij heeft een oortje in en bovendien reed zijn teamgenoot Vinokourov vlak achter Schleck toen het gebeurde. En als hij het écht niet wist, had hij altijd nog zijn gele trui ingetogen in ontvangst kunnen nemen, in plaats van te juichen."

Man 'bekogeld door aliens'

Een vijftig jaar oude Serviër heeft wel erg veel pech. Zijn huis is in drie jaar tijd zes keer geraakt door een meteoriet. Radivoje Lajic is echter bang dat buitenaardse wezens het op hem gemunt hebben.

Drie jaar geleden werd zijn huis in het noordelijke dorp Gornji Lajici voor het eerst getroffen door een stuk steen uit de ruimte. Na overhandiging van een exemplaar aan de Universiteit van Belgrado werd door experts bevestigd dat het hier inderdaad om meteorieten gaat. Zij gaan nu onderzoeken waarom juist Lajic's huis meteorieten aantrekt als een magneet. Wel is zeker dat de stenen zijn huis raken als het regent, nooit bij heldere hemel.

Lajic weet echter een heel andere oorzaak. Volgens de Serviër zijn het aliens die zijn huis gebruiken als doel. "Ik ben natuurlijk het doelwit van buitenaardse wezens", liet hij na de vijfde meteorietinslag weten. "Ik weet niet wat ik fout heb gedaan, maar er is geen andere verklaring mogelijk. De kans om te worden getroffen door een meteoriet is zo klein dat zes keer te worden geraakt wel opzettelijk moet zijn."

De Abraham heeft zijn dak inmiddels versterkt met ijzeren platen. Hij financierde de versteviging met het geld dat de verkoop van een meteoriet opbracht. Hij verkocht de steen aan een Nederlandse universiteit.

"Ik twijfel niet, ik ben het doelwit van aliens. Ze spelen een spelletje met me. Waarom ze het doen is me een raadsel, maar als het regent, kan ik niet slapen uit angst voor een nieuwe inslag."

Fauzy rijdt eerste training in Hockenheim

Coureur Fairuz Fauzy zal aankomende vrijdag wederom voor Lotus in actie komen. De rijder uit Maleisië zal de eerste vrije training in Duitsland voor zijn rekening nemen. Zijn team, Lotus GP, heeft dit vandaag bekendgemaakt.

Eerder reed Fauzy al een vrije training in zijn thuisland Malesië en afgelopen grand prix ook in Engeland. Fauzy was al verzekerd van baantijd op de circuits van Hongarije, Singapore en Abu Dhabi. Op het allerlaatste moment is dus ook Duitsland aan zijn programma toegevoegd.

Jans wil nieuwe doelman halen

SC Heerenveen moet het de komende zes tot negen maanden doen zonder de Belgische doelman Brian Vandenbussche. Door zijn blessure wil trainer Ron Jans nu een nieuwe keeper aantrekken.

Vandenbussche heeft zijn voorste knieband in zijn linkerknie gescheurd en ligt daardoor minimaal een half jaar uit de roulatie. Nog voordat het nieuwe seizoen van start gaat wil Jans een nieuwe man onder de lat hebben staan. "We gaan absoluut de markt op nu", zei de trainer tegenover de Leeuwarder Courant.

Heerenveen werd vorig seizoen ook al geplaagd door keepersproblemen. Ook toen was Vandenbussche geblesseerd, net als Martin Lejsal en Kenny Steppe. Door het blessureleed van de keepers trok Henk Timmer zijn handschoenen weer aan en maakte het seizoen af onder de lat in Friesland.

'Oranjegekte in een kerk gaat te ver'

"Een eucharistieviering ondergeschikt maken aan voetbal gaat te ver". Dat staat in een brief die bisschop Jos Punt maandag schreef aan de gelovigen van zijn bisdom Haarlem-Amsterdam.

De bisschop reageert met de brief op de stroom reacties over de schorsing van pastoor Paul Vlaar, die op de dag van de WK-finale een mis in het teken van de wedstrijd hield. Vlaar droeg daarbij een oranje kazuifel. Ook veel parochianen waren in het oranje naar de kerk in Obdam gekomen.

De schorsing van de pastoor gaat volgens Punt niet alleen om het oranje gewaad van Vlaar. "Er stond ook een goal op het altaar." De bisschop noemt een oranje vlag in de kerk of het inspelen op de actualiteit in de preek geen probleem.

Lerby: "Transfer Berg wordt snel afgerond"

Marcus Berg zal zich op korte termijn bij de selectie van PSV vervoegen. Dit liet de zaakwaarnemer van de Zweedse aanvaller, Søren Lerby, vandaag weten.

"Er is op dit moment geen enkele reden om aan te nemen dat de transfer niet rond komt", liet Lerby in een reactie weten. "Het is nog slechts een kwestie van tijd."

Afgelopen weekend bereikten PSV en Hamburger SV, de huidige werkgever van Berg, al een akkoord over verhuur van de aanvaller. Inmiddels is de Eindhovense formatie ook dichtbij overeenstemming met de speler zelf.

"Het is alleen nog niet duidelijk of hij dinsdag al van de partij kan zijn in de vriendschappelijke wedstrijd van PSV tegen Sint-Truiden. Lukt dat niet, dan zal hij er komende zaterdag in het oefenduel met 1. FC Nürnberg voor het eerst bij zijn", aldus Lerby.

PSV trok eerder dit seizoen Atiba Hutchinson, Jeremain Lens, Marcelo en Milos Djordjevic aan, waarmee Berg de vijfde versterking voor het nieuwe seizoen is.

[Tour] Contador zag problemen Schleck niet

Alberto Contador pakte vandaag de gele trui in de Tour de France. De Spanjaard plaatste een demarrage vlak na het moment dat zijn directe concurrent, Andy Schleck, problemen met zijn fiets kreeg. Na afloop liet de renner van Astana weten niets gezien te hebben.

"Ik begrijp de polemiek die nu ontstaat. Maar pas nadat ik voorop lag merkte ik dat er iets gebeurd was met Andy. Ik vond het geen reden om de benen stil te houden", aldus Contador. "Het is een ander verhaal dan in de Ardennen, toen hij gevallen was."

Met dat laatste refereerde de Spanjaard aan de tweede etappe. Een groot aantal renners ging toen tegen het asfalt, waarna geletruidrager Fabian Cancellara de rit neutraliseerde.

De problemen van Schleck deren Contador echter niet zoveel. "Ik begrijp zijn teleurstelling, maar het belangrijkste is dat ik tijdwinst boek en het geel pak."

Man verhangt zijn hond wegens bijten buur

Een 43-jarige Kroaat loopt de kans voor een half jaar op water en brood te moeten. De man uit het dorpje Viljevo heeft zijn eigen hond opgehangen. Zijn baas was woedend dat de viervoeter in het been van een buurman had gebeten.

De hond werd enkele dagen later opgemerkt door voorbijgangers. Het dier bungelde aan een balk aan de voorzijde van de garage van de eigenaar. Deze bekende zijn hond als vergelding te hebben opgeknoopt.

[Tour] Schleck: "Zoiets motiveert me"

Andy Schleck was woest na de aankomst vandaag in de Tour de France. Bij de renner van Saxobank schoot de ketting eraf toen hij net aanviel. Alberto Contador ging er meteen vandoor en pakte zo de gele trui van Schleck af. "Die jongens zullen de fairplayprijs niet winnen", aldus een woedende Schleck vlak na aankomst.

Eenmaal gekalmeerd had Schleck zijn woede omgezet in motivatie. "Dit heeft me nog meer gemotiveerd. Ik ga hier nu niet huilen omdat ik de gele trui ben kwijtgeraakt. De Tour is nog lang niet voorbij. Mijn benen kriebelen nog altijd. Ik voelde me heel goed vandaag. Maar materiaalpech, dat kan je altijd overkomen."

"Dit voorval heeft me alleen maar meer gemotiveerd voor de rit van donderdag naar de Tourmalet"
, zegt de Luxemburger. Toch heeft Schleck geen goed woord over voor zijn concurrent. "Ik zou zelf nooit van de pech van een concurrent geprofiteerd hebben. Het is duidelijk dat deze jongens vandaag niet de fairplayprijs zullen winnen. Ik zal de komende dagen wel wraak nemen. Ik sta nu op dezelfde plaats als vorig jaar, maar er is één groot verschil: ik voel me veel, véél beter", waarschuwt hij zijn voornaamste concurrent om het geel, Alberto Contador.

Man rukt ogen kamergenoot uit

Een man uit New York is blind geraakt door een actie in een psychiatrische kliniek waar hij verblijft. De bijna 130 kilo zware kamergenoot van het slachtoffer rukte zijn ogen er met blote handen uit.

De aanwezigen in de rechtbank kregen vandaag alle gruwelijke details te horen. Jason Wallace zou Latchman Ramnarine, met wie hij op een kamer in de kliniek verbleef, herhaaldelijk met de dood hebben bedreigd. Wallace ontkende het slachtoffer echter te hebben aangevallen met als doel hem te verminken.

"Wallace werd onstabiel en agressief", vertelde Ramnarines advocaat. De racistische kolos rukte met zijn blote knuisten beide ogen uit de oogkas van zijn kamergenoot. "Ik breek je botten, want ik haat het Indiase volk", voegde de beul er volgens de advocaat van het slachtoffer aan toe.

Van Gaal ziet niets in komst Van der Wiel

Bayern München heeft zich twee weken geleden gemeld bij Ajax voor Gregory van der Wiel. De clubs zijn het nog niet eens geworden over een transfer en als het aan trainer Louis van Gaal ligt, dan hoeft dat ook niet.

Van Gaal heeft niet het idee dat zijn selectie sterker wordt met de komst van Van der Wiel. Hij wil werken met zijn huidige groep spelers en daarmee vooruitgang boeken. "Ik ben tevreden, ik wil werken. Ik heb de spelers die ik nodig heb", zegt Van Gaal tegenover Süddeutschen Zeitung.

Aangezien de rechtsbackpositie al bezet is door Philipp Lahm is de komst van de Oranje-international overbodig. "En ik heb met deze spelers een relatie. Ik kan Gregory van der Wiel inderdaad kopen. Maar dan: gaat Lahm naar links? En wat gebeurt er dan met Diego Contento en Edson Braafheid? Ik wil de spelers die ik tot mijn beschikking heb verbeteren."

Van Gaal vindt Van der Wiel geen speler die op de bank moet gaan zitten. "Ik wil elke positie dubbel bezet hebben. Op rechts hebben we alleen Philipp Lahm, die godzijdank altijd kon spelen. Ik heb dus eigenlijk een nieuwe rechtsback nodig. Maar Van der Wiel is geen vervanger van Lahm. Hij is een basisspeler op het WK en bij Ajax. Op links hebben we Contento en Braafheid."

[Tour] Gesink: "Niet echt een lekker dagje"

Voor Robert Gesink was de vijftiende etappe van de Ronde van Frankrijk een lastige. De Rabo-renner kon op de laatste col van de tweede Pyreneeënrit niet met de beste klimmers omhoog, maar hield uiteindelijk de schade beperkt. Gesink kwam als vijftiende binnen en verloor op de dagwinnaar Thomas Voeckler 3.55.

De schade ten op zichte van de nieuwe geletruidrager Alberto Contador, zijn teamgenoot Denis Menchov en de Spanjaard Samuel Sánchez bedroeg een minuut en vijf seconden. "Het was niet echt een lekker dagje", keek hij later gesloopt terug op de rit die door pech van de onttroonde klassementsleider Andy Schleck vol dramatiek zat.

"Het was echt lastig. Uit het vertrek is er negentig kilometer lang gedemarreerd. Dat deed al pijn. Ik begon ook met pijn in de benen aan de slotklim, ik moest op mijn tanden bijten. In de afdaling maakte ik nog vijftien seconden goed op een groepje met Andy Schleck, maar die reed later weer weg. De afdaling ging dit keer als een trein, die kende ik ook."

Gesink had wel in de gaten dat Schleck te maken kreeg met pech. "Maar ik was druk bezig mezelf die berg op te hijsen."

Joss Stone baseert titelsong op haar personage

De Britse soulzangeres Joss Stone heeft de titelsong die ze heeft geschreven voor de videogame James Bond 007 Blood Stone gebaseerd op het personage dat ze in de game speelt. Tegenover Novum Nieuws vertelt de 23-jarige zangeres dat ze de rol van Nicole Hunter speelt.

Doordat ze het script al ver voor de opnames van het lied in handen kreeg, had Joss genoeg tijd om zich in te leven in haar rol. "Mijn Bondgirl is erg sterk, en geeft alles en pakt elke uitdaging aan. Dus ik heb de tekst van de titelsong 'I will take it all' ten dele gebaseerd op het karakter van mijn personage."

Joss was erg blij dat ze zich niet continu hoefde op te tutten voor de opnames van haar teksten in de videogame. "Ik had gewoon mijn spijkerbroek en mijn shirt aan, zoals ik er altijd uitzie als ik niet het podium op hoef. Het is net zoiets als acteren eigenlijk, alleen hoef je geen bakken met make-up op te doen en je haar twee uur te laten stileren. Dat is normaal toch het ergste." Alleen toen haar lichaam gescand werd om in de game verwerkt te worden, moest de soulzangeres er toch aan geloven.

James Bond 007: Blood Stone werd vrijdag aangekondigd door game-uitgever Activision. Het spel wordt dit najaar verwacht op de Xbox 360, Playstation 3 en PC.

Joss Stone baseert titelsong op haar personage
Joss Stone baseert titelsong op haar personage (Foto: Novum)

'Suriname de paria van de wereld'

De verkiezing van Desi Bouterse tot president van het land is nu al 'een zwarte bladzijde in de geschiedenis van Suriname'. Dat vindt Romeo Hoost van het Comité Slachtoffers Suriname, de organisatie die jaarlijks de herdenking van de slachtoffers van de decembermoorden organiseert.

Op 8 en 9 december 1982 werden vijftien Surinamers die kritiek hadden op het militaire regime van het land doodgeschoten. De tot president verkozen Desi Bouterse wordt verdacht van betrokkenheid bij de actie.

Volgens Hoost wordt Suriname met Bouterse als president 'weer de paria van de internationale wereld'. Ook zei hij 'bedroefd te zijn dat Suriname zo ver is gezakt'.

Visser overleeft 25 uur in zee

Een Italiaanse visser heeft 25 uur in zee overleefd, nadat hij schipbreuk had geleden met zijn boot. In eerste instantie wist hij zich zonder zwemvest aan boven water te houden. Later kon hij een boei bereiken, waaraan hij zich vastklampte.

De 30-jarige man uit Sardinië zag twee andere vissers voor zijn ogen verdrinken, aldus de autoriteiten van Cagliari in het zuiden van het eiland in de Middellandse Zee. Een vierde persoon wordt nog vermist.

"Brotherhood is geen Assassins Creed 2.5"

Volgens Ubisoft is Assassins Creed: Brotherhood geen Assassins Creed 2.5. En ook geen pakketje missies. Jean-Francois Boivin van Ubisoft heeft tegen Eurogamer gezegd dat Brotherhood een volledig nieuwe, opzichzelfstaande game zal zijn.

Men is sceptisch over de game, aangezien Ubisoft effectief gezien maar een jaar aan Brotherhood heeft kunnen werken. Boivin doet zijn best om de kwaliteit te garanderen: "We zijn direct na AC2 begonnen aan Brotherhood. Twee weken na de start van de ontwikkeling was het verhaal al op papier. We hadden een hoog tempo aan het einde van Assassins Creed 2's ontwikkeling, en dat is nooit omlaag gegaan."

De reden van de korte ontwikkeltijd is volgens Boivin dat alles al klaarstond om gebruikt te worden.

"We hebben bijna zeven jaar aan de game engine (Anvil) gewerkt, met als resultaat dat het zeer stabiel is. De tools werken uitstekend, dus we hebben meteen tegen het grafische team gezegd dat ze heel snel Rome moesten bouwen." Rome is volgens Boivin drie keer zo groot als Florence, met genoeg te doen. Ze hebben alle gameplay-onderdelen eens kritisch bekeken en bedacht wat er beter kan.

In Brotherhood gaat een oudere Ezio zijn best doen om andere moordenaars te trainen. Dit zal de eerste Assassins Creed worden waarin multiplayer zal zitten. De game komt voor zover bekend gelijktijdig op PC, Xbox360 en PS3 uit in November 2010.

Bekijk hieronder een trailer van de multiplayer, geshowd op de E3 van vorige maand.

[Upd] Ziggo wint van Stichting Brein in zaak

Kabelexploitant Ziggo hoeft de Zweedse downloadsite The Pirate Bay niet te blokkeren. Dit heeft de rechtbank in Den Haag maandag bepaald in een kort geding dat de stichting Brein tegen de kabelprovider had aangespannen.

Brein, die opkomt voor de rechten van de entertainmentindustrie, eiste dat Ziggo de toegang tot de illegale website voor al haar abonnees onmiddellijk zou blokkeren. De rechter heeft de eis echter afgewezen.

Update 17.36 uur:

Een eventuele bodemprocedure van stichting Brein tegen kabelexploitant Ziggo om de Zweedse downloadsite The Pirate Bay te blokkeren maakt weinig kans van slagen. De stichting kan in haar strijd tegen illegaal downloaden waarschijnlijk alleen kleine successen boeken door tegen individuele downloaders rechtszaken te starten.

Dat zei Wilbert de Vries, hoofdredacteur van de technologiesite Tweakers.net maandag in een reactie op de uitspraak van de rechtbank in Den Haag. Die bepaalde dat Ziggo de Zweedse downloadsite niet hoeft te blokkeren. Brein, die opkomt voor de rechten van de entertainmentindustrie, eiste dat Ziggo de toegang tot de illegale website voor al haar abonnees onmiddellijk zou blokkeren. De rechter heeft de eis echter afgewezen. "Een belangrijke uitspraak. Dit was een strohalm voor Brein."

Aanvankelijk boekte Brein succes in haar strijd. Zo bepaalde de rechter eerder dat de website van de The Pirate Bay illegaal is en op zwart moest. Maar de website negeerde die uitspraak van de rechter. "Juridisch gezien is de website gevestigd op een klein eiland en dus niet in Nederland. Dat Nederlanders toch de website bezoeken, daar hebben ze geen boodschap aan."

Daarom veranderde stichting Brein haar tactiek. Ze richtte haar pijlen op de bedrijven die het downloaden mogelijk maken. Ziggo was daarvan een van de grootste, zo wees een onderzoek van Brein uit. Maar dat Ziggo het downloaden faciliteert, is voor de rechter geen reden Brein in het gelijk te stellen.

Daarbij komt, zo weet De Vries, dat downloaden en het bezit van een digitale kopie van muziek en films niet illegaal zijn. Verspreiding van kopieën is dat wel. "Maar dat het op de website staat, maakt het nog niet illegaal, oordeelde de rechter."

De Vries denkt dat Brein eerst een eventuele bodemprocedure afwacht en daarna waarschijnlijk haar pijlen richt op enkele grote individuele verspreiders, om andere, kleinere vissen af te schrikken. "Het is onmogelijk om iedereen aan te pakken. Dan heeft Brein een juridische afdeling van honderden mensen nodig. Dat is ondoenlijk. De rode draad is: het is niet te stoppen."

[Tour de France] Uitslag vijftiende etappe

De vijftiende etappe van de Tour de France, van Pamiers naar Bagnère de-Luchon over 187 kilometer, is gewonnen door Thomas Voeckler. De Fransman kwam solo over de finish. Dankzij materiaalpech van Andy Schleck is Alberto Contador de nieuwe drager van het geel.

Al vanaf het begin van de etappe probeerden renners te ontsnappen uit het peloton. Na negentig kilometer slaagden tien renners, waaronder Ballan en Voeckler, erin om ook weg te blijven. Voeckler kwam als eerste boven op de Aspet, een berg van de tweede categorie.

Onderweg herdacht de Tour Fabio Casartelli. De Italiaanse renner verongelukte in 1995, tijdens de vijftiende etappe, in de afdaling van de Portet-d'Aspet. Er staat een monument ter nagedachtenis van de toenmalig olympisch kampioen en het peloton reed daar langs.

Met nog zo'n 45 kilometer voor de boeg hadden de tien koplopers een voorsprong van ruim tien minuten op het peloton. De kopgrop begon met een voorsprong van 10.52 aan de Port de Balès (buitencategorie), een klim van bijna twintig kilometer. Op de flanken van de klim was er een valpartij in het peloton waar onder meer Mayoz en Geslin bij waren betrokken.

De kopgroep viel uit elkaar nadat Voeckler demarreerde. Ballan volgde op vijftig meter, de rest leek gezien. Het peloton was inmiddels flink uitgedund, onder meer Aerts en Wiggins moesten de groep met favorieten laten gaan. Andy Schleck ging rijden en kreeg Contador, van den Broeck,  Samuel Sánchez mee. Menchov kon even later ook aansluiten. Echter ver kwamen ze niet, onder meer Gesink, Vinokourov, Leipheimer en Armstrong konden weer aansluiten.

Een kilometer onder de top verschakelde Schleck zich toen hij een demarrage plaatste. Terwijl de Luxemburger een nieuwe fiets kreeg demarreerde Contador. Contador kreeg Menchov en Samuel Sánchez mee. Schleck was inmiddels bezig aan een inhaalslag. Voeckler was als eerste boven voor Ballan en Perez. Op de top was het verschil tussen het groepje Contador en het groepje Schleck 26 seconden.

Schleck riskeerde alles in de afdaling van de Port de Balès. Van den Broeck was de enige die hem kon volgen. Gesink zat in een groepje van Leipheimer op 44 seconden van Contador. Voeckler was zich van dit alles niet bewust en kwam als ritwinnaar over de streep. Het verschil tussen Schleck en Contador was op de finishlijn dusdanig groot dat de Spanjaard morgen het geel mag aantrekken.

GŁvenÁ ook volgend seizoen bij FC Oss

Emrullah Güvenç zal ook het aankomende seizoen actief zijn voor FC Oss. Na de degradatie naar de Topklasse maakte de 23-jarige Turkse middenvelder bekend dat hij wilde vertrekken bij FC Oss. Vanwege een clausule in zijn contract zou dit ook mogelijk zijn.

Van deze opgenomen clausule heeft Güvenç echter nooit gebruik gemaakt. Nadat een proefperiode bij een andere club op niets uitliep, heeft Emrullah Güvenç besloten om ook het komende seizoen in het shirt van FC Oss te voetballen. FC Oss is zeer verheugd over het aanblijven van de middenvelder.

[Tour] Dagzege Voeckler, Schleck verliest geel

De vijftiende etappe van de Tour de France, van Pamiers naar Bagnère de-Luchon over 187 kilometer, is gewonnen door Thomas Voeckler. De Fransman kwam solo over de finish. Dankzij materiaalpech van Andy Schleck is Alberto Contador de nieuwe drager van het geel.

Al vanaf het begin van de etappe probeerden renners te ontsnappen uit het peloton. Na negentig kilometer slaagden tien renners, waaronder Ballan en Voeckler, erin om ook weg te blijven. Voeckler kwam als eerste boven op de Aspet, een berg van de tweede categorie.

Onderweg herdacht de Tour Fabio Casartelli. De Italiaanse renner verongelukte in 1995, tijdens de vijftiende etappe, in de afdaling van de Portet-d'Aspet. Er staat een monument ter nagedachtenis aan de toenmalig olympisch kampioen en het peloton reed daar langs.

Met nog zo'n 45 kilometer voor de boeg hadden de tien koplopers een voorsprong van ruim tien minuten op het peloton. De kopgrop begon met een voorsprong van 10.52 aan de Port de Balès (buitencategorie), een klim van bijna twintig kilometer. Op de flanken van de klim was er een valpartij in het peloton waar onder meer Mayoz en Geslin bij waren betrokken.

De kopgroep viel uit elkaar nadat Voeckler demarreerde. Ballan volgde op vijftig meter, de rest leek gezien. Het peloton was inmiddels flink uitgedund, onder meer Aerts en Wiggins moesten de groep met favorieten laten gaan. Andy Schleck ging rijden en kreeg Contador, van den Broeck en Samuel Sánchez mee. Menchov kon even later ook aansluiten. Maar ver kwamen ze niet, onder meer Gesink, Vinokourov, Leipheimer en Armstrong konden weer aansluiten.

Een kilometer onder de top verschakelde Schleck zich toen hij een demarrage plaatste. Terwijl de Luxemburger een nieuwe fiets kreeg demarreerde Contador. Contador kreeg Menchov en Samuel Sánchez mee. Schleck was inmiddels bezig aan een inhaalslag. Voeckler was als eerste boven voor Ballan en Perez. Op de top was het verschil tussen het groepje Contador en het groepje Schleck 26 seconden.

Schleck riskeerde alles in de afdaling van de Port de Balès. Van den Broeck was de enige die hem kon volgen. Gesink zat in een groepje van Leipheimer op 44 seconden van Contador. Voeckler was zich van dit alles niet bewust en kwam als ritwinnaar over de streep. Het verschil tussen Schleck en Contador was op de finishlijn dusdanig groot dat de Spanjaard morgen het geel mag aantrekken.

Mijn nieuwe vriendin

Ik heb een nieuwe vriendin. Helemaal gek ben ik met haar. Het liefst zou ik haar de hele dag dicht bij me hebben. Zachtjes streel ik dan haar mooie zachte ronde vormen. Ik kan bijna niet zonder haar. 
Met die prachtige rondingen brengt ze de ware man in mij naar boven. Als ik haar zie, loop ik vol van lust. Lust om haar te bestijgen. Mijn bewegingen beginnen traag. Ik neem het initiatief en geef het ritme aan. Langzaam voer ik het tempo op. Mijn lichaam raakt bezweet. Samen komen we in de perfecte cadans.

F1-teams: "Reclameconflict snel oplossen"

De voorzitter van de FOTA, Martin Whitmarsh, wil dat er snel een oplossing wordt gevonden voor het conflict over reclameruimte in de pitboxen en op de paddock. Onlangs kregen alle Formule 1-teams een brief van Allsport dat benadrukte alle rechten in het bezit te hebben van de reclameuitingen in de pits.

Op Silverstone moesten de teams de trekkers van de trailers loskoppelen, omdat de logo's van sponsoren te duidelijk zichtbaar zouden zijn. Whitmarsh wil dat in Hockenheim een dergelijke situatie niet opnieuw voor zal gaan komen.

Tegenover Autosport zegt hij het volgende: "Ik heb Bernie Ecclestone duidelijk gemaakt dat het merendeel van de trucks ontworpen is als combinatie van trekker met trailer. Behalve dat het er fraaier uitziet, voegt het bovendien commerciële waarde toe. Met name de kleinere teams moeten aanzienlijk meer betalen voor de trucks wanneer deze niet tentoongesteld kunnen worden op de paddock."

Whitmarsh hoopt op een snelle oplossing. "De teams hebben het gevoel dat zij zich redelijk opstellen, maar we moeten ook respecteren dat FOM advertentieruimte wil uitbaten. Het is in ons belang dat de FOM zo goed mogelijk werk kan leveren."

"Er is echter een verschil van mening", erkent Whitmarsh. "We moeten een compromis zien te vinden, want het is niet altijd mogelijk om het iedereen naar zijn zin te maken."

De strijd over de reclameruimte lijkt een voorbode van de harde strijd om een nieuw Concorde Agreement te bereiken. De huidige overeenkomst hierover verloopt eind 2012. De teams hebben graag een groter aandeel in de inkomsten, maar Ecclestone voelt hier weinig voor.

Kewell jaar langer bij Galatasaray

Harry Kewell speelt ook komend seizoen bij Galatasaray. Dat maakte de Turkse voetbalclub vandaag bekend op de website. De Australische international ondertekende een éénjarig contract bij de club van trainer Frank Rijkaard.

De eerste twee seizoenen van Kewell bij Galatasaray werden gekenmerkt door diverse blessures. Desondanks maakte de aanvaller afgelopen seizoen nog negen treffers in zeventien duels.

Apple: iPad vanaf vrijdag in Nederland en BelgiŽ

Apple heeft bekendgemaakt dat de iPad vanaf vrijdag verkrijgbaar zal zijn in Nederland en België. De prijzen van de tablet zullen één-op-één worden overgenomen van de prijzen in dollars.

Inmiddels heeft Apple al één miljoen iPads verkocht. Dat de iPad deze maand in meerdere landen zou worden verkocht was al langer bekend, maar nog niet de precieze datum.

De tablet zal vanaf vrijdag worden verkocht bij Apple Stores en geautoriseerde dealers.

Rossi: "Het gaat elke dag weer iets beter"

Valentino Rossi hoopt zich volgende week weer sterker te voelen. De Italiaan brak vorige maand zijn been bij een val op het circuit van Mugello. Afgelopen weekend maakte hij echter al zijn rentree weer en behaalde gelijk een prima vierde plaats. Komende week staat echter alweer het volgende circuit, Laguna Seca, op het programma.

"Het was erg goed om er weer bij te zijn op de Sachsenring en het was ook geweldig om gelijk weer voor een podiumplaats te kunnen vechten. Daar had ik van tevoren niet op durven hopen", zei Rossi, die nog een fraai gevecht had met Ducati-rijder Casey Stoner. "Ik heb nog wel wat pijn in mijn been, maar het gaat elke dag weer iets beter en ik hoop dat de vorm komend weekend ook weer een stukje beter is."

Buemi: "Ik blijf bij Scuderia Toro Rosso"

Coureur Sebastien Buemi rijdt volgend jaar naar eigen zeggen bij Scuderia Toro Rosso. Vorige week bevestigde Franz Tost dit, maar toen verklaarde de rijder nog niets getekend te hebben.

Hiermee gaf hij aan dat andere teams nog steeds contact op konden nemen als zij interesse hadden. Nu geeft hij aan bij Toro Rosso te blijven. "Ik heb voor volgend jaar nog niets ondertekend, maar dat is op dit moment ook niet nodig. Ik ben zeer content met mijn team en realiseer mij ook heel goed dat ik zonder Red Bull nooit zover was gekomen", aldus Buemi tegen het Britse Autosport.

Wilders tegen moslims: bevrijd u van islam

PVV-leider Geert Wilders roept moslims op zich te bevrijden van de islam en zich te ontdoen van de 'duivelse' Koran. Alleen dan zijn ze volgens hem in staat grote dingen te doen die niet alleen goed zijn voor henzelf, maar ook voor de hele wereld.

Wilders schrijft dat aan de internationale debatsite muslimsdebate.com, die hem om een 'boodschap aan de moslims' had gevraagd. Zijn bijdrage stond maandag als ingezonden stuk op de opiniepagina van NRC Handelsblad. Wilders stelt daarin dat de islam moslims hun vrijheid ontneemt.

Het doel van de islam is volgens hem de "totale onderwerping van onszelf en anderen aan de onkenbare Allah, die wij moeten dienen door middel van totale gehoorzaamheid aan Mohammed als leider van de islamitische staat".

Maza terug, Salcido later bij PSV

PSV verwelkomde zaterdag een van zijn Mexicaanse WK-gangers op trainingscomplex De Herdgang. Francisco Maza Rodriguez meldde zich in Eindhoven, maar zijn landgenoot Carlos Salcido was nog absent.

"In verband met privézaken", verklaarde PSV-coach Fred Rutten de afwezigheid van Salcido. "Ik kan daar verder nog niets over zeggen. Ik wil graag eerst van hemzelf horen wat voor privézaken dat zijn."

Rodriguez en Salcido speelden beide alle wedstrijden van Mexico op het WK. Als opkomende linksback maakte vooral Salcido een uistekende indruk in Zuid-Afrika. In de achtste finales was Argentinië met 3-1 te sterk voor de Mexicanen.

De relatie tussen Salcido en Rutten is niet optimaal en de verdediger lijkt aan te sturen op een vertrek. "Voor mij bestaat Fred Rutten niet", verklaarde hij eerder. Zijn contract bij PSV loopt nog twee jaar door.

De la Rosa denkt nog niet aan 2011

Pedro de la Rosa gaat pas in september praten over een eventueel nieuw contract, hij is nog totaal niet bezig met 2011. De Spanjaard maakte dit seizoen zijn comeback als formule 1-coureur bij BMW Sauber, maar het jaar is tot nu toe teleurstellend verlopen.

"Ik probeer van elk moment te genieten. Er zijn dit seizoen nog negen races te rijden, maar wat er de komende twee grands prix gebeurt zal zowel voor het team als voor mij belangrijk zijn.", aldus de 39-jarige De la Rosa, die eerder jarenlang test- en reserverijder was van McLaren.

"Ik weet nog niet wat de toekomst mij gaat brengen, het is nog te vroeg om daarover te praten. We zullen in september een keer om de tafel gaan zitten over een contract voor 2011." De la Rosa gaf vorige maand nog aan dat hij beschikbaar is voor volgend seizoen.

Eerste doellijncamera-bespreking FIFA in oktober

De FIFA heeft het bespreken van camera's op de doellijn weliswaar op de agenda gezet, maar heeft het gelijk ook weer verder in de agenda verplaatst. De wereldvoetbalbond FIFA komt deze week bijeen in Wales. De bond heeft echter bevestigd dat daar nog niet gesproken zal worden over het invoeren van camera's op de doellijn.

FIFA-preses Sepp Blatter bevestigde tijdens het WK dat er gesproken zal worden over het invoeren van doellijncamera's nadat er tijdens het WK in Zuid-Afrika meerdere keren hard om geroepen werd. Ondanks de hoge druk, opgevoerd door vele grote trainers en spelers, heeft de FIFA de besprekingen vooruitgeschoven in de agenda.

"De eerste formele ontmoeting met als inzet het invoeren van technologische hulpmiddelen die kan plaatsvinden is in oktober", aldus een woordvoerder. Harde afspraken zijn er niet gemaakt, maar er is dus wel een mogelijkheid dat er in oktober over wordt gepraat.

Wekelijkse Engelse top 40

Ik presenteer u de Engelse game top 40 van zondag 11-07-2010 t/m zaterdag 17-07-2010, klik op het plaatje hieronder om de gehele lijst te zien.

Er wordt veel heen en weer geschoven in de lijst maar de eerste vier plaatsen blijven gelijk. Toy Story 3 is de enige nieuwe binnenkomer van de week. De grootste stijger is Bioshock 2 met 22 plaatsen van 37 naar 15. De grootste daler is UFC Undisputed 2010 van plaats 25 naar 38.

De lijst bestaat uit acht Wii-games, vijftien Xbox 360-games, tien Playstation 3-games, twee PC-games, nul PSP-games en vijf DS-games.

top40

Eind juli wordt er 'iets' over Oddworld bekendgemaakt

De studio achter Oddworld, Just Add Water, heeft bekendgemaakt dat eind deze maand 'iets' bekend wordt gemaakt over de revival van de Oddworld-serie. Dat heeft studiobaas Stewart Gilray bekendgemaakt.

Eerder waren er al geruchten over een eventuele revival verschenen op Twitter. Gilray heeft geen plannen om op de aanstaande gamebeurs Gamescom iets spectaculairs te doen. 'Op dit moment zijn we niets van plan op de Gamescom, dus houdt die geruchten bij je.'

 

Tarsier Studios wordt first-party SCE-ontwikkelaar

De Zweedse ontwikkelaar Tarsier Studios, bekend van het spel Ragdoll Kung Fu: Fists of Plastic, is sinds vandaag een first party ontwikkelaar voor Sony geworden en zal dus exclusief games blijven ontwikkelen voor Sony's platformen.

'Tarsier Studios has signed an exclusive first party deal with Sony Computer Entertainment Europe. Together with SCEE, Tarsier Studios will bring their high quality visuals and entertainment talent to the ever growing SCEE game portfolio in the form of a yet to be announced project.'

Eerder werd al bekendgemaakt dat deze studio werkt aan downloadable content voor LittleBigPlanet 2.

Sex Pistols-zanger hekelt 'brave' bandnaam

De voormalig frontman van de Sex Pistols, John Lydon, heeft bekend dat hij de naam van zijn band nooit leuk heeft gevonden. De band probeerde heel wat namen uit, maar uiteindelijk viel de keuze op Sex Pistols. Lydon vond de naam veel te braaf.

Maar volgens de 54-jarige zanger had het nog erger gekund. "Als het aan onze bassist Glen had gelegen, hadden we waarschijnlijk de Milky Bar Kids geheten", zei hij volgens muziekwebsite Contactmusic. Het is niet de eerste keer dat Lydon, wiens artiestennaam Johnny Rotten luidt, kritiek levert op zijn voormalige band. Zo ruziede hij jarenlang met zijn oud-manager Malcolm McLaren.

Lydon voegde zich in 1975 bij de punkband, waarop zeer succesvolle jaren volgden. Drie jaar later verliet hij de Sex Pistols en richtte hij de groep PiL op. Ondanks zijn kritiek organiseerde Lydon in 1996 nog een reünie van de Sex Pistols.

Zieke Cheryl Cole sterkt aan met junkfood

Cheryl Cole is op een dieet van junkfood gezet. Bij de zangeres werd twee weken geleden malaria geconstateerd en ze is inmiddels sterk vermagerd. Haar moeder en een vriend stoppen haar thuis vol met friet, hamburgers en donuts, vertelt een bron aan het Britse tabloid Daily Star.

"Ze is bang dat ze weer afglijdt. Ze eet veel voedsel om te zorgen dat haar medicatie aanslaat." Cole krijgt veel steun van vrienden en collega's en heeft veel bloemen ontvangen. "Het lijkt wel een begrafenis, maar Cheryl wordt er vrolijk van."

Cole werd twee weken geleden opgenomen in een ziekenhuis, maar mocht donderdag weer naar huis. De 27-jarige is jurylid bij de Britse talentenjacht 'X Factor'. Pussycat Doll-zangeres Nicole Scherzinger heeft het stokje tijdelijk van haar overgenomen. Cole hoopt volgende maand weer terug te keren bij de televisieshow.

Zieke Cheryl Cole sterkt aan met junkfood
Zieke Cheryl Cole sterkt aan met junkfood (Foto: Novum)

Xbox 360 Slim gaat PS2 en PS3 Slim voorbij

Chart-Tracks, een website die de verkopen van consoles bijhoudt, heeft gemeld dat de launch van de Xbox 360 Slim die van de PlayStation 2 Slim en PlayStation 3 Slim heeft overstegen.

Chart-Tracks' baas Dorian Bloch zegt hier het volgende over. 'Microsoft’s new, improved, slimmer Xbox 360 console, the Xbox 360 250GB (or Xbox 360S) achieves the biggest launch in the UK for a ‘revised’ home console, surpassing the launches of both PS2 Slim and PS3 Slim and recording over two days around the same as the original Xbox 360’s launch sales total back in week 48 2005.'

'This is even more impressive when you take into account that the original Xbox 360 was launched across two versions (Pro and Core).'

'Blur begin van grote franchise'

Op dit moment is de nieuwe James Bond-game de grote focus voor Bizarre Creations, maar Blur wordt nog lang niet van tafel geschoven. 'Blur blijft belangrijk voor Bizarre', zegt Nick Davies van de studio.

Het race-spel kwam afgelopen mei uit op de PlayStation 3, Xbox 360 en PC en deed het helaas niet zo goed in de verkoopcharts. Hij kwam al niet erg hoog binnen wereldwijd en wist ook niet meer te stijgen.

Davies legt uit: 'Het was een drukke periode voor race-spellen', refererend aan Disneys Split/Second en Sony's ModNation Racers die in dezelfde periode uitkwamen.

'Maar we hebben vertrouwen. Hij wordt onzettend goed becijferd en we merken dat ontzettend veel mensen er plezier aan beleven. Deze langzame start wordt nog wel ingehaald.'

'De kracht achter Blur is zijn multiplayer en ik ben ervan overtuigd dat de gamers terug zullen komen voor dat onderdeel. Daar waar andere games snel verdwenen naar tweedehands schappen, zal Blur in je eigen kast blijven staan.'

Davies geeft ook aan dat er plannen zijn voor Blur 2. 'Dat is het plan inderdaad. Maar ik kan er niet zoveel over zeggen, want ik werk niet mee aan het project. Wat ik wel weet is dat Bizarre Creations van Blur een nummer één race-franchise wil maken.'

Afgelopen vrijdag heeft Bizarre bekendgemaakt dat de studio werkt aan Activisions nieuwste James Bond-game, genaamd Blood Stone, voor de PS3, 360, DS en PC.

'El Hamdaoui mogelijk nieuwe spits Ajax'

Na het vertrek van Marko Pantelic en Dennis Rommedahl zijn er gaten gevallen in de Amsterdamse voorhoede. Ondanks de financiële malaise waarin de club verkeert, lijkt Ajax zich vast te bijten in het contracteren van Mounir El Hamdaoui. De Marokkaanse spits van AZ zou een overgang naar Amsterdam zien zitten.

Voorwaarde is wel dat Martin Jol er trainer blijft. Zo lang er twijfel is over het aanblijven van Martin Jol lijkt er nog niets rond te komen, zo meldt De Telegraaf. De trainer van de Amsterdammers lijkt niet zeker over zijn toekomst bij Ajax. Jol krijgt niet de gewenste mogelijkheden om spelers aan te kopen. Het bestuur wil liever geen investeringen doen na de slechte jaarcijfers. Ajax boekte een verlies van 21 miljoen euro.

Jol heeft aanbiedingen van clubs die wel graag willen investeren. Vooral Fulham trekt aan de Haagse coach. Die club wil zich omhoog werken na het behalen van de Europa-League finale afgelopen jaar.

Celtic denkt na over bod Hťrcules op Samaras

Hércules CF heeft een bod uitgebracht op Georgios Samaras, zo liet zijn huidige werkgever Celtic weten. In Schotland heeft de 25-jarige Griekse aanvaller een contract tot medio 2011. Om te voorkomen dat Samaras volgen jaar transfervrij vertrekt, wil Celtic de spits graag deze zomer verkopen.

"Ze hebben een bod uitgebracht", aldus Celtic-manager Neil Lennon tegen de BBC. "Maar ik weet niet hoeveel ze hebben geboden en hoe concreet het is." Celtic verblijft momenteel in de Verenigde Staten voor een serie oefenwedstrijden. "We gaan de komende dagen nadenken over wat we gaan doen", vervolgde Lennon. "Maar hij is een van de spelers die nog een contract voor een jaar hebben. Misschien wachten we tot we terug zijn en nemen we dan een beslissing."

Hércules maakt komend seizoen na dertien jaar zijn rentree op het hoogste Spaanse niveau. Coach Esteban Vigo vindt dat zijn team nog een aanvaller nodig heeft. "Ik denk dat Samaras onze problemen voorin kan oplossen."

Red Faction-film krijgt een naam

Terwijl de nieuwste Red Faction: Armageddon ontwikkeld wordt, wordt er ook een film geschoten die gebaseerd is op de game. Deze film zal Red Faction: Origins heten. 

Verwacht geen bekende gezichten of plaatsen. De game speelt zich 25 jaar na RF: Guerrilla af en zal voornamelijk over Alec Masons zoon Jake gaan, die op zoek is naar zijn lang verloren zus. Het verhaal zal zich tussen Guerrilla en Armageddon in, afspelen, dus als je gaten ziet in het verhaal zullen deze waarschijnlijk in de film opgevuld worden.

Over acteurs is nog niet zoveel bekend. Wel is bekend dat het verhaal geschreven gaat worden door Andrew Kreisberg (Vampire Diaries) en THQ's Paul DeMeo (die ook de film The Rocketeer heeft geschreven). De film komt in maart 2011 uit.

Logo

J. Cole naar Liverpool

Liverpool heeft Joe Cole aangetrokken. De aanvallende middenvelder komt transfervrij over van Chelsea en heeft een contract voor vier seizoenen getekend. Cole is na Milan Jovanovic de tweede aanwinst van Liverpool deze zomer.

De 28-jarige Cole speelde de voorbije zeven seizoenen voor Chelsea en kende daar vele successen. Hij werd drie keer landskampioen en won de FA Cup ook nog twee keer. Voordat Cole bij Chelsea aan de slag ging speelde hij voor West Ham United. Ook scoorde hij tien doelpunten in 56 interlands voor Engeland.

Gerdemann naar Team Schleck

Linus Gerdemann zal volgend seizoen gaan rijden voor Team Schleck, zo meldt de Telegraaf. De Duitser komt over van de Milram-formatie van Gerry van Gerwen die vanaf volgend seizoen zonder hoofdsponsor zit.

Eerder gaven Jacob Fuglsang en Stuart O'Grady van het team van Bjarne Riis al aan om het team van Fränk en Andy Schleck te willen versterken. Sprinter Gerald Ciolek lijkt ook in de belangstelling te staan van het nieuwe Luxemburgse team.

Blessure zet streep door seizoen Vandenbussche

Sc Heerenveen moet het het grootste deel van dit seizoen zonder doelman Brian Vandenbussche stellen. De 28-jarige Belg heeft een kruisband in zijn rechterknie gescheurd, bleek vandaag bij een onderzoek in het ziekenhuis.

Vandenbussche liep de blessure tijdens een trainingskamp op Terschelling op. De goalie moet worden geopereerd en is zes tot negen maanden uitgeschakeld.

Voor Vandenbussche is het een nieuwe tegenslag. Vorig seizoen was de Belg sinds half februari uitgeschakeld. Toen had hij een rugblessure. Vandenbussche begint aan zijn zevende seizoen bij Heerenveen. In de vorige zes jaargangen keepte hij in totaal 144 competitieduels.

Summer of Arcade deze week van start

Elk jaar geeft Microsoft een klein feestje in de zomer, namelijk de Summer of Arcade. Hierin kan men elke week een nieuwe arcade game downloaden die, in ieder geval in Microsofts ogen, een topper moet zijn. In totaal zal de Summer of Arcade vijf weken duren, met daarin uiteraard vijf games.

Deze week zal er worden gestart met LIMBO, het spel dat vroeger nog een indie-game was, maar nu drie jaar later is gestegen tot een van de veelbelovende arcadegames. Alle games zullen 1200 MS punten kosten, en dat is ongeveer twaalf tot vijftien euro per spel. Wanneer je minimaal drie van de vijf spellen koopt, zal Microsoft 400 punten aan je Xbox Live account toevoegen als 'beloning'. Hieronder zijn alle games te zien die in de Summer of Arcade uit zullen komen.

 • LIMBO - 21 juli
 • Hydro Thunder Hurricane - 28 juli
 • Castlevania: Harmony of Despair - 4 augustus
 • Monday Night Combat - 11 augustus
 • Lara Croft and the Guardian of Light - 18 augustus

Hydro Thunder

Hydro Thunder

Reparatie Schipholtunnel duurt maanden

De reparatie aan een spoor in de Schipholtunnel gaat maanden duren. De bovenleiding raakte vorige week over een afstand van 3 kilometer beschadigd. Spoorbeheerder ProRail heeft daarvoor speciaal materiaal nodig dat apart moet worden gemaakt. Dat liet ProRail maandag weten.

Een spoor is inmiddels gerepareerd. Het herstel aan het andere beschadigde spoor gaat maanden duren. Dat spoor ligt op een belangrijk knooppunt in de tunnel. Daarom wordt er voornamelijk in de nacht gewerkt. ProRail zegt dat de hinder voor de treinreizigers beperkt is. Er rijden wel minder treinen dan normaal tussen Hoofddorp en Schiphol en tussen Lelystad en Schiphol.

Start Nijmeegse Vierdaagse vervroegd

De start van de 94e Nijmeegse Vierdaagse is vervroegd in verband met de verwachte hitte. De wandelaars die veertig en vijftig kilometer lopen starten een uur eerder, de wandelaars die zich voor de dertig kilometer hebben ingeschreven mogen anderhalf uur eerder opstaan. Ook zijn extra waterpunten ingericht, meldt de organisatie maandag.

De eerste lopers, die vijftig kilometer voor de boeg hebben, beginnen dinsdag om 03.00 uur. Om 06.00 uur start de dertig kilometer. De veertig kilometer start in twee groepen, om 04.15 en 05.15 uur. Alle lopers moeten om 16.00 uur binnen zijn. Op deze manier lopen de deelnemers minder lang in de hitte. De temperatuur loopt dinsdag naar verwachting op tot boven de dertig graden.

De organisatie adviseert de naar schatting 41 duizend deelnemers voldoende te drinken en hoofd en nek te beschermen tegen de felle zon. In 2006 overleden door de hitte twee deelnemers aan de Vierdaagse, die vervolgens werd afgelast. Meer dan driehonderd mensen werden onwel, van wie een aantal moest worden gereanimeerd.

[Tour] Bruyneel is niet tevreden

De teammanager van RadioShack, Johan Bruyneel, blikt terug op twee weken Tour de France. "Ik had er meer van verwacht", zegt de teleurgestelde Belg. "Ik kan absoluut niet tevreden zijn, maar we blijven proberen."

"In de eerste week kenden we veel pech met lekke banden en valpartijen. Zo kwamen we in een negatieve spiraal terecht. Het is moeilijk om daar nu uit te geraken", vertelt Bruyneel aan een van de reporters van Sporza in de Tour. "We blijven proberen. In de Tour de France is alles mogelijk. Aan het algemeen klassement denken we niet meer. De derde plaats voor Leipheimer wordt moeilijk. We mikken op ritwinst. En in het ploegenklassement gaan we de strijd aan met Caisse d'Epargne, dat voorlopig nog iets beter rijdt."

"Het draait niet en daar kunnen we nu weinig aan doen. We rijden de Tour de France met een ploeg van veteranen, die er ook niet jonger en frisser op worden. Dat speelt zeker een rol. Ook Lance Armstrong had er meer van verwacht, maar hij neemt het goed op. Hij wil er het beste van maken." Op de vraag of deze Tour te veel is voor Armstrong antwoordt hij: "Dat is te makkelijk gezegd achteraf. We hadden vooraf veel vertrouwen, maar het is verkeerd afgelopen. We kunnen de zaken niet veranderen."

Hideo Kojima maakt adventure

Chiyomaru Shikura, de CEO van de Japanese publisher 5pb, heeft aangekondigd een adventuregame te gaan uitgeven die ontwikkeld wordt door niemand minder dan Hideo Kojima.

In een interview met 4gamer zegt hij "Yes, Kojima said that he wanted to make an adventure game. We're still at the level of 'let's lock ourselves away in the mountains somewhere and work on the plot', so the specifics haven't been finalised."

Het enige dat hij verder nog kwijt wilde is dat het een "classic" adventurespel wordt. Een titel, een platform noch een releasedatum zijn gegeven. Of dit het spel is waarnaar Hideo Kojima recent verwees of nog een ander spel is ook niet bekend.

De sieraden van Fallout

Als je na Fallout 3 een delirium kreeg, was je waarschijnlijk blij om te horen dat er een vervolg kwam. Maar wat doen we als we Fallout: New Vegas hebben uitgespeeld? Hoe ga je verder met je leven en, sterker nog, hoe leg je aan je vriendin uit waarom dit alles zo heftig voor je is?

Laat er nu net een handige compromis zijn ontwikkeld door de juwelensmid "Phenocryst" bij Etsy. Deze sieraden zijn gebaseerd op het welbekende betaalmiddel in de Fallout serie: namelijk de Nuka Cola dopjes. De prijzen variëren van 6 tot 18 Dollar.

Oh, en als je dan toch deze oorbellen gekocht hebt, koop dan meteen een hond en noem hem Dogmeat. Op die manier hoef je Fallout nooit meer te missen.

Fallout Sieraden

"Zlatan beslist zelf over vertrek"

Nu David Villa is gekocht door FC Barcelona gonst het van de geruchten over een mogelijk vertrek van Zlatan Ibrahimovic. Van trainer Josep Guardiola hoeft Zlatan echter niet weg.

De aanvalslinie van Barcelona is goed bezet en mede hierdoor lijkt de dure Zweed, die vorig seizoen ook niet altijd zeker was van zijn plaats, wellicht wat overbodig. Guardiola hoeft hem niet kwijt en ziet graag dat de 28-jarige spits de concurrentie met Villa aangaat. "Maar een speler van zo'n kaliber neemt zelf de beslissingen over zijn toekomst." Ook wist de trainer te melden dat Zlatan sterker is dan het vorige seizoen.

Vorig seizoen nam Barcelona Zlatan over voor 75 miljoen euro van Internazionale en liet het Samuel Eto'o naar Italië vertrekken. Nauwelijks een jaar later denkt de Zweed na over een terugkeer naar Italië of aan een nieuw avontuur in de Engelse competitie.

'Davids in beeld bij Lierse'

Edgar Davids lijkt in beeld te zijn bij Lierse SK om zijn comeback in het profvoetbal te maken. Volgens Het Laatste Nieuws wil de Belgische eersteklasser de middenvelder graag aantrekken.

"Via een makelaar vernamen we dat Davids met het idee speelt om opnieuw te gaan voetballen en dat hij wel zin heeft in een Belgisch avontuur. In dat geval willen wij zeker eens met hem aan tafel gaan zitten," zei Lierse-voorzitter Maged Samy.

Davids hing twee jaar geleden zijn voetbalschoenen aan de wilgen, maar een terugkeer blijft kriebelen voor de voetballer die in het verleden onder meer bij Ajax, AC Milan, Barcelona, Juventus en Inter speelde. Bij Lierse zal hij defensieve middenvelder kunnen worden nu de onderhandelingen met de Egyptische international Mohamed Shawky gestrand zijn.

Reis: "Wil me weer laten zien"

Jonathan Reis is terug bij PSV en de Braziliaan beseft zich terdege dat hij zich weer moet bewijzen. De spits werd vorig jaar wegens cocaïnegebruik ontslagen door de ploeg van Fred Rutten, maar keerde deze zomer na afgekickt te zijn terug in Eindhoven.

"Ik weet dat dit mijn laatste kans is. Ik voel me goed. In mijn hoofd, ben ik vrij en nu wil ik me weer laten zien. Wat geweest is, is geweest," zei Reis tegen het AD. Het leven in een afkickkliniek enkele maanden geleden viel hem zwaar. "Het leven daar is erg zwaar. Mentaal, maar ook fysiek. De hele dag leefde ik volgens een strak schema, allemaal om van de drugs af te komen."

In de oefenduels liet Reis zien dat hij inmiddels weer in een goede vorm verkeert. "Mij heeft Jonathan een goed gevoel gegeven," zei trainer Rutten. "Hij heeft een tweede kans gekregen en die pakt hij nu met beide handen aan."

Reis tekende afgelopen week een contract voor één seizoen in Eindhoven. Hierin is een optie opgenomen voor nog drie jaar. Voor zijn ontslag debuteerde de Braziliaanse spits in 2007 in de hoofdmacht van de Brabanders en afgelopen seizoen maakte hij indruk in de twaalf wedstrijden waarin hij speelde. Toen scoorde hij drie doelpunten.

Houanard tot eind 2012 bij Skil-Shimano

Skil-Shimano heeft het contract met de jonge Fransman Steve Houanard met twee jaar verlengd. De 24-jarige renner uit Chambéry is bezig aan zijn tweede seizoen bij Skil-Shimano en zal in ieder geval tot en met 2012 bij de ploeg blijven.

Houanard heeft zich de afgelopen anderhalf jaar uitstekend ontwikkeld. Met name in de Vlaamse voorjaarswedstrijden en de heuvelachtige etappekoersen kwam hij goed voor de dag. Mede dankzij zijn snelle eindschot wist hij dit seizoen in de Bayern Rundfahrt en de Ronde van Luxemburg een viertal top tien-klasseringen te behalen.

Man gebruikt politiebureau als hotel

Een 35-jarige man uit Tilburg deed er zondagnacht alles aan om de nacht in een politiebureau door te brengen. Daarin slaagde hij, bovendien kreeg hij een proces-verbaal aan zijn broek.

De man dreigde een ruit van het bureau in Weert in te gooien, nadat hij eerder geweigerd had het pand te verlaten. De zonderlinge kwast wilde namelijk de nacht in de hal van het bureau doorbrengen. Hij was eerder op de dag gewond geraakt aan zijn gezicht, waarna hij in het ziekenhuis behandeld moest worden. Hierdoor miste hij de laatste trein naar Tilburg.

De man, die dronken was, wilde koste wat kost in het politiebureau slapen. Agenten vertelden hem dat dit niet kon en dat hij elders onderdak moest zoeken. Hierop werd de Tilburger woedend en pakte een steen die hij dreigde door de ruit te gooien. Dit bleek het gewenste resultaat te sorteren: de man mocht zijn roes in de cel uitslapen.

Grote Dragon Age patch morgen

Er komt een grote patch aan voor Dragon Age en haar expansions. De patch zal morgen uitkomen voor de PC en wat later ook voor de beide consoleversies. 

De update zal voor elke expansion de nodige veranderingen meebrengen, zoals: Masterpiece en paragon silverite runes zijn nu wapen runes in plaats van armor runes, Pick-pocketing is hersteld: sommige mensen hadden een succesvolle steal, maar ontvingen geen items en de daggers nemen nu de juiste dexterity-bonus mee in de schade.

Voor de volledige lijst kun je op de site van Bioware kijken

'Mathijsen krijgt bij HSV concurrentie van Westermann'

Heiko Westermann is de nieuwste aankoop van Hamburger SV, meldt Bild. De club betaalt voor de centrale verdediger 7,5 miljoen euro aan Schalke 04.

Bild schrijft dat Westermann in Hamburg drie miljoen euro per jaar gaat verdienen. De transfer zal naar verwachting één dezer dagen worden afgerond. Westermann is negentienvoudig Duits international, maar hij ontbrak deze zomer op het WK wegens een voetblessure.

In Hamburg wordt de 26-jarige verdediger een concurrent van Joris Mathijsen, die vorig seizoen iedere wedstrijd speelde. Westermann speelde drie jaar bij Schalke en stond daarvoor onder contract bij Arminia Bielefeld (twee jaar) en Greuter Fürth (tweede Bundesliga, drie jaar).

Overigens heeft Schalke 04 al een opvolger gevonden voor de Duitser. Jorge Fucile, die met Uruguay de halve finale van het WK haalde, maakt per direct de overstap van FC Porto naar Gelsenkirchen. De Bundesliga-club betaalt voor hem zeven miljoen euro.

'4chan leidt tot zelfmoord 11-jarig meisje'

Een elfjarig meisje plaatste afgelopen donderdag een filmpje op YouTube. Sindsdien wordt Jessi Slaughter met de dood bedreigd en is het hele gezin onder politiebescherming geplaatst. Volgens geruchten heeft het meisje nu echter zelfmoord gepleegd. Website 4chan wordt verantwoordelijk gehouden voor het drama.

Het meisje plaatste donderdag een scheldkanonnade van haarzelf op YouTube. Het meisje was boos dat ze ervan wordt verdacht seks te hebben met een bekende zanger. Jessi werd 's nachts wakker om een filmpje op te nemen waarin ze dreigde degene die het gerucht had verspreid te zullen doodschieten.

Het filmpje werd een internethit en opgepikt door 4chan. Een van de gebruikers van deze site besloot hiermee het leven van het meisje en haar familie tot een hel te maken. Als eerste besloot deze persoon zich voor te doen als politieagent, om vervolgens de moeder van Jessi te bellen met de mededeling dat degene die door Jessi werd bedreigd werd vermist.

Jessi's bekendheid groeide. Meer pestkoppen van 4chan sloten zich aan en postten allerlei persoonlijke details op internet, waaronder haar telefoonnummer en adres. Ze spamden haar diverse profielen op sociale netwerksites en lieten pizza's bij haar huis bezorgen. De lol voor de 4channers kon niet meer op toen haar woedende vader op YouTube dreigde de stalkers te zullen traceren en de gevolgen niet te overzien zouden zijn.

Het filmpje is met twee miljoen kijkers een waar succes. Sindsdien wordt het huis van het gezin bewaakt en mag Jessi van de rechter minstens drie dagen niet op internet. Ook is er een politieonderzoek gaande naar degene die zich voordeed als politieman.

Jessi's moeder heeft op een site laten weten dat het gezin zeer veel doodsbedreigingen heeft ontvangen. "We zijn bang het huis te verlaten. Bang om naar bed te gaan zelfs", laat ze internetsite Gawker weten. "Ik wil mijn leven terug. Ik wil mijn dochters leven terug." Zelf zegt ze geen gebruik te maken van de computer en heeft ze ook het originele filmpje van haar dochter niet gezien.

Het gezin gaat een zware tijd tegemoet. Intussen gaat het kapotmaken van de familie gewoon door. Het nieuwste gerucht gaat dat het meisje inmiddels zelfmoord heeft gepleegd, maar dat bericht is nog niet bevestigd.

Alle filmpjes in chronologische volgorde zijn hier terug te vinden

Feyenoord haalt Deense linksback

Verdediger Michael Lumb speelt dit seizoen voor Feyenoord. De 22-jarige Deense linksback wordt geleend van Zenit Sint Petersburg. Het noodlijdende Feyenoord hoeft niet te betalen voor de diensten van de tweevoudig international, die Zenit vorig jaar bij Arhus GF wegplukte. Lumb was in 2008 Deens talent van het jaar.

"Bij Zenit heeft men erg veel vertrouwen in de kwaliteiten van Michael", legt technisch directeur Leo Beenhakker uit. "Maar men realiseert zich ook dat hij speelminuten nodig heeft. Bij Feyenoord is de kans daarop groter, al zal Michael dat hier ook zelf af moeten dwingen."

Lumb kwam in de Kuip terecht na contacten van Beenhakker met Igor Korneev, die technisch directeur is bij Zenit. Hij speelde tussen 1997 en 2002 voor Feyenoord. Lumb is de tweede speler die Feyenoord uit Rusland leent. Vorige week werd al bekend dat aanvaller Fedor Smolov van Dinamo Moskou naar Rotterdam komt.

PVV eist uitleg over hoge kosten formatie

De PVV-fractie in Almere is woedend over de extreem hoge kosten die gepaard zijn gegaan met de formatie van een nieuw college. De partij roept de PvdA, die het informatieproces heeft geleid, na het reces ter verantwoording. Dat zei fractielid Toon van Dijk maandag.

"Volgens een onderzoek dat onlangs in dagblad De Pers heeft gestaan, blijken die kosten de hoogste van Nederland", weet Van Dijk. Er is al bijna 20.000 euro uitgegeven aan vergaderkosten en eten en drinken. Vergaderingen zijn vaak buiten de deur gehouden. "Dit zou zorgen voor een vruchtbaarder proces. Onzin natuurlijk", zegt Van Dijk. "We mogen gratis gebruik maken van de vergaderruimten in het stadhuis. In dertien dagen is er nu voor meer dan 2000 euro weggeborreld."

De PVV is van mening dat dit niet te verkopen is in tijden van economische recessie.

Inlichtingenwerk VS uit de hand gelopen

De Amerikaanse overheid is sinds de aanslagen van 11 september 2001 extreem veel aan het inwinnen van geheime inlichtingen gaan doen. Dit 'top-secret' inlichtingenwerk kost kapitalen en lijkt behoorlijk uit de hand te zijn gelopen. Dit concludeert de Washington Post op basis van een onderzoek van twee jaar.

'Top-secret America' onttrekt zich niet alleen aan de waarneming van het publiek. Ook het overheidsapparaat heeft er eigenlijk geen greep meer op, aldus de Washington Post. Er zijn inmiddels meer dan twaalfhonderd overheidsinstellingen en ruim negentienhonderd particuliere organisaties die zich bezighouden met terreurbestrijding, binnenlandse veiligheid en inlichtingen. Zij opereren in zo'n tienduizend locaties verspreid over de Verenigde Staten.

Maar liefst 854 duizend mensen -zo'n beetje anderhalf keer het aantal inwoners van Washington- heeft zogeheten 'top-secret security clearance', is dus op enigerlei wijze namens de overheid bezig met inlichtingenwerk, aldus de Washington Post.

'StarCraft II' een van duurste games ooit

'StarCraft II' is een van de duurste games ooit gemaakt. De ontwikkeling van de strategiegame heeft meer dan honderd miljoen dollar, 76 miljoen euro, gekost. Dit schrijft de Wall Street Journal op zijn website na een gesprek met voorzitter van Activision Bobby Kotick.

Hiermee valt 'StarCraft II' in het rijtje van 'Grand Theft Auto IV' (76 miljoen euro), 'Gran Turismo 5' (47 miljoen euro) en 'Shenmue' (53 miljoen euro). Het volledige verhaal van 'StarCraft II' wordt verspreid over drie games. Hierdoor delen de drie 'StarCraft II'-games in de gemaakte kosten. 'StarCraft II: Wings of Liberty' ligt volgende week dinsdag in de winkel. 'StarCraft II: Legacy of the Void' en 'StarCraft II: Heart of the Swarm' worden op z'n vroegst volgend jaar uitgegeven.

Activision heeft eerder laten weten dat 'StarCraft II' een van de zeven pilaren van de uitgever is. Elk van de zeven games moet zorgen voor 380 tot 760 miljoen euro aan inkomsten. Naast 'StarCraft II' vormen 'Call of Duty', 'Guitar Hero', 'World of Warcraft', 'Diablo', een online game van Blizzard Entertainment en een nieuwe game van gamestudio Bungie, bekend van 'Halo', de goudmijnen.

Ombudsman NOS Guikje Roethof ontslagen

De ombudsman van de NOS Guikje Roethof vertrekt. De omroep laat maandag weten dat er een 'verschil van inzicht over de inhoud en de invulling van de functie' is. Roethof, voormalig actrice, journaliste en D66-Kamerlid, was een jaar in dienst als ombudsman.

De NOS stelde in 2007 voor het eerst een ombudsman aan om 'gevraagd en ongevraagd' een oordeel te geven over de journalistiek van de NOS 'in de breedste zin van het woord'. Ton van Brussel bekleedde de functie twee jaar en werd opgevolgd door Roethof. De NOS meldt dat het afleggen van verantwoording aan het publiek momenteel niet optimaal functioneert. De omroep gaat zich beraden op verbeteringen.

[Tour] Jalabert wacht op Contador

Alberto Contador is de man die het in de Pyreneeën moet laten zien. Dat vindt Laurent Jalabert. De voormalige Franse renner zag Andy Schleck de Alpenetappes beheersen. "Het is wachten op Contador. Hij liet in Mende al zien dat hij weer op hoog niveau presteert en de Pyreneeën zijn het terrein waarop de besten kunnen aanvallen. Het is een interessante Tour, een Tour vol passie."

Jaja denkt ook aan vluchtpogingen van de renners die in de eerste weken al achterstand opliepen. "Het is afwachten of ze die ook gaan riskeren." In 2001 en 2002 legde Jalabert met lange ontsnappingen het fundament voor het winnen van de bolletjestrui. Daarin trok hij ook over de Tourmalet, die de renners dinsdag moeten bedwingen en waarop ze donderdag finishen.

De Pyreneeënreus boezemt iedereen ontzag in, weet Jalabert. "Aan de voet van de Tourmalet ben je nooit op je gemak", waarschuwt de voormalige Franse publiekslieveling. "Zelfs als je sterk bent, weet je nooit of je voluit kunt gaan en als eerste de top haalt. Je bent altijd opgelucht als je boven bent."

De Hertog is dood, Brabant is gevallen

De Hertog nieuwe stijl straalt een klaargekomen weeïgheid uit waarvoor Albert Verlinde enkel de basiscursus heeft gevolgd. Bedekt onder een hermelijnen mantel der herenliefde doet hij de Gay pride degraderen tot een Iraanse boerenbruiloft met raketijsjes en negerzoenen. Zijn baard golft mooier dan de Atlantische oceaan net voor een orkaanrestant. Hertog Jan is getransformeerd tot Lodewijk XIV.

FOK!games Tofste baas - dag 13

De strijd van gisteren ging eigenlijk tussen G-man en Saren. Die laatste wist uiteindelijk nipt te winnen en gaat door naar de volgende ronde.

Vandaag hebben we natuurlijk weer drie kandidaten voor jullie. Pas op! De beschrijvingen kunnen SPOILERS bevatten!

Doku (Ninja Gaiden)
Doku heeft je clan afgeslacht en je zus ontvoerd, jij als held gaat hem achterna maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Doku is gekleed in een zwart samoerai-achtig harnas en waar zijn gezicht hoort te zitten, is een soort paarse gloed, Doku is namelijk niet helemaal menselijk meer...

Lich King (World of Warcraft)
Het is natuurlijk een eer om als baas je naam te mogen lenen aan een uitbreidingspakket voor World of Warcraft, De Lich King is dan ook een gigantisch sterke baas. Dat mag ook wel want hij is de grote leider van The Scourge. Toch duurde het niet lang vorodat de baas verslagen werd. Eén dag nadat hij beschikbaar kwam in de game werd hij namelijk al verslagen.

Xemnas (Kingdom Hearts)
Deze schurk is de leider en oprichter van Organization XIII en heeft de controle over alle Nobodies in de wereld van Kingdom Hearts. Daarnaast is hij nog eens de heerser van de The World That Never Was. Xemnas gebruikt de power of nothingness (leegte), dit komt tot uiting in zijn wapens, de rode zwaarden gemaakt van energie met de Ethereal Blades. Hij is emotieloos en is daardoor meedogenloos in zijn acties. Xemnas is het slimste en krachtigste lid van de Organization en heeft als doel om de kracht van Kingdom Hearts te bemachtigen om zo het universum te creëren dat hij voor ogen heeft.

Dokulich KingXemnas

Wie van bovenstaande deelnemers vinden jullie het tofst? Laat het weten in dit topic. Deze poll loopt tot morgenmiddag 12.00 uur waarna we de uitslag bekendmaken op FOK!games en dan zal het volgende gevecht gaan plaatsvinden.

Geen succes Nederlandse beachvolleyballers

Afgelopen weekend werd er weer volop beachvolleyball gespeeld. Zeven Nederlandse teams kwamen uit op diverse Europese toernooien.

Op het eiland Cyprus kwamen drie Nederlandse koppels in actie. Sven Vismans en Stan van Laanen waren als eerste geplaatst op het toernooi, maar eindigden als zevende. Kees Spil en Guido Mopman waren als tweede geplaatst, maar ook zij konden hun favorietenrol niet waarmaken en eindigden op de dertiende plek. Bij de vrouwen waren Margo Wiltens en Ilke Meertens als derde geplaatst en voldeden beter aan de verwachtingen. Zij verloren in de halve finale en werden uiteindelijk vierde.

In het Bulgaarse Varna kwam ook een Nederlands team in actie. Van der Hoeven en Van der Vlist werden uiteindelijk negende. In het Zwitserse Lausanne speelden drie herenteams mee. Spijkers/Stiekema, de nummer drie van de Jiba Eredivisie, eindigden als vijfde na in de kwartfinales te zijn uitgeschakeld. Daalmeijer/Van den Outenaar waren als tweede geplaatst, maar eindigden als zevende. Varenhorst en Oude Elferink eindigden als negende.

Wenger niet blij met 'home grown-regel'

Arsène Wenger is geen voorstander van de nieuwe regel dat iedere Engelse club acht spelers uit eigen land moet inschrijven voor de Premier League. Dat zegt hij vandaag in de Britse media.

De home grown-regel houdt in dat minimaal acht spelers voor hun 21e jaar minimaal drie jaar in Groot-Brittannië hebben gespeeld. Met onder meer Sol Campbell, Kieran Gibbs, Theo Walcott, Jack Wilshere en Aaron Ramsey voldoet Arsenal aan die eis.

Toch is Arsène Wenger, die bij Arsenal regelmatig elf buitenlanders opstelt, niet blij met de regel. "Ik ben geen voorstander van regels, in mijn overtuiging is de kwaliteit het belangrijkst. De Premier League is de best bekeken competitie ter wereld, en dat komt alleen doordat we focussen op kwaliteit in plaats van kunstmatige regels."

In de Premier League wordt de regel ingevoerd om het niveau van het nationale team omhoog te krijgen. De Engelsen faalden in Zuid-Afrika opzichtig, de ploeg van Fabio Capello kon al na de achtste finales naar huis. "In mijn ogen heeft het falen van Engeland op het WK niets met deze regel te maken", vindt Wenger.

3D nadelig effect op graphics

Als je erover nadenkt spreekt het eigenlijk voor zich. Als je games in 3D wil weergeven dan zul je moeten inleveren op de kwaliteit van de graphics of de framerate. Mathieu Girard, een producent van de game R.U.S.E. zegt: "3D games are going to look a bit less good than original games".

Hij beargumenteert zijn uitspraak: “For 3D on console, you must have, I would say, at least 60 frames per second, because, basically, you draw two images to achieve 3D. Your game has to deliver twice as many frames to still remain fluid in 3D.”

Crytek oprichter Cevat Yerli denkt hier echter anders over: “Whenever we show 3D, we show it intentionally on 360 to make the point. It works. It works flawless on PS3, 360 and PC as well. It just works; and one-and-a-half per cent impact only. Out of 30 frames it's 0.4 frames," he said. I use the term 'for free', with this game. It's so negligible. And people ask, how do you do it? I say, well, we do render only once. That isn't magic. But we create a second image out of the first one. But how we do it is the magic. That's the secret sauce. I'm happy that we figured it out!”

Welke van de twee specialisten uiteindelijk gelijk gaat krijgen is de vraag.

MVV toont interesse in Verdellen

Sjors Verdellen blijft mogelijk toch actief in Limburg. De 28-jarige verdediger, die bij VVV-Venlo geen nieuw contract kreeg, staat in de belangstelling van streekgenoot MVV.

De Maastrichtse club doet een poging om Verdellen te behouden voor het Nederlandse voetbal. Dat meldt omroep L1 maandag. Bestuurslid technische zaken Roberto Lanckohr heeft inmiddels een eerste gesprek met Verdellen gehad.

Volgens de Limburgse omroep heeft de verdediger ook aanbiedingen van kleinere clubs uit het buitenland op zak. MVV werd vorig seizoen tiende in de Jupiler League, terwijl VVV-Venlo op de twaalfde plaats eindigde in de Eredivisie.

Sjors Verdellen speelt al zijn hele carrière bij VVV. Desondanks kreeg hij deze zomer in De Koel geen nieuw contract aangeboden. Verdellen debuteerde in het seizoen 1999-2000 en beleefde drie jaar geleden het hoogtepunt; promotie naar de Eredivisie.

Van Lagen tevreden over Superleague-debuut

Coureur Jaap van Lagen is content met zijn eerste races in de Superleague Formule. De 33-jarige rijder uit Ede werd een dag voor de race gebeld met de vraag of hij wilde rijden in plaats van Franck Montagny. Hij kwam uiteindelijk als twaalfde over de finish in de eerste race en zelfs als tiende in de tweede race.

"Ik heb een geweldig weekeinde achter de rug. Het was een echt avontuur", vertelde Van Lagen, die afgelopen weekend ook reed in de Dutch Supercar Challenge. "Het was een enorme uitdaging, want beide auto's zijn niet met elkaar te vergelijken."

"Om een idee te geven: met de Porsche rem ik voor beide chicanes op Zolder bij 120 meter, met de Superleague-wagen hoefde ik pas op 75 meter te remmen, terwijl ik veel harder aan kwam rijden." Van Lagen denkt dat het voorlopig bij deze races blijft. "De Superleague is een geweldige klasse, maar een vervolg zal er waarschijnlijk niet komen. Ik wil me concentreren op de Porsche Supercup en het racen met Porsches."

Van Lagen won samen met teamgenoot Wolf Nathan de tweede uursrace in de Dutch Supercar Challenge, na zevende te zijn geworden in de eerste race.

[IndyCar] Uitslag Race Toronto

Will Power heeft in de IndyCar Series de Honda Indy Toronto op zijn naam geschreven. De Australische Penske-coureur won in een race vol incidenten voor Dario Franchitti en Ryan Hunter-Reay. Door de winst verstevigt Power de leidende positie in het klassement.

Justin Wilson mocht van poleposition starten en de Brit behield na de start deze plaats. Power reed in de beginfase van de race in de straten van de Canadese stad rustig en viel terug naar plaats zes. Verder naar achteren spinde Vitor Meira nog in de opwarmronde, terwijl Dan Wheldon zijn voorvleugel verloor na een aanrijding met Danica Patrick.

De eerste safety car kwam na zestien ronden naar buiten toen Takuma Sato zijn teamgenoot Mario Moraes raakte en in de muur belandde. Op Paul Tracy en Vitor Meira na kwam het hele veld binnen, waarbij Wilson een slechte stop kende en Helio Castroneves van de toppers als eerste weer buiten was. Lang duurde dit niet voor de Braziliaan want hij moest na de herstart uitwijken voor een vroeg remmende Meira en belandde in de bandenstapels.

De safety car kwam wederom naar buiten en nadat de auto weer naar binnen was, was het de beurt aan Alex Lloyd om in bocht 1 in de muur te crashen. Tussen de bedrijven door pakte Franchitti de leiding van Tracy over. De Canadees viel ver terug toen hij bij de volgende neutralisatie zijn stop maakte. De safety car moest wederom op het asfalt komen nadat Moraes Mario Romancini van achteren de bandenstapels in reed.

Het middelste deel van de race verliep rustig, waarbij Wilson door een goede pitstopstrategie de eerste plaats van Power en Franchitti over kon nemen. Na zestig van de 85 ronden ging het weer mis. Ryan Briscoe werd van achteren door Graham Rahal aangereden en belandde in de bandenstapels. De Penske-rijder kon even later toch verder rijden. Vier ronden later haalde Alex Tagliani Raphael Matos iets te enthousiast in, waarna laatstgenoemde in de bandenstapels belandde. EJ Viso kon de brokstukken niet meer ontwijken en raakte de bolide van Matos.

Voor Wilson braken bij de herstart enkele dramatische minuten aan. De Brit verloor meteen de leiding aan Power. Ryan Hunter-Reay en Scott Dixon kwamen op hetzelfde moment in botsing met elkaar, waarna Dixon in de muur belandde en even later in de pits op moest geven. Wilson spinde niet veel later en viel terug naar plaats veertien.

De Brit zag dat voor hem Tomas Scheckter en Alex Tagliani elkaar in bocht drie raakten en voor de laatste neutralisatie van de dag zorgden. Na de herstart kon Wilson zich uiteindelijk nog terugknokken naar plaats zeven. Vooraan was het Power die Franchitti van zich af kon houden en de winst kon pakken.

Uitslag Toronto

Pos. Coureur Team Tijd
1 W. Power Penske 1:47:15.255
2 D. Franchitti Ganassi Racing + 1.276
3 R. Hunter-Reay Andretti Autosport + 1.761
4 T. Kanaan Andretti Autosport + 3.539
5 G. Rahal Newman/Haas + 9.735
6 D. Patrick Andretti Autosport + 11.944
7 J. Wilson Dreyer & Reinbold + 12.379
8 Mo. Andretti Andretti Autosport + 16.336
9 S. De Silvestro (R) HVM Racing + 21.533
10 D. Wheldon Panther + 23.154
11 V. Meira A.J. Foyt Enterprises + 25.896
12 H. Mutoh Newman/Haas + 26.288
13 P. Tracy KV Racing + 1 ronde
14 M. Moraes KV Racing + 1 ronde
15 T. Scheckter Dreyer & Reinbold + 1 ronde
16 B. Baguette (R) Conquest Racing + 1 ronde
17 A. Tagliani FAZZT + 1 ronde
18 R. Briscoe Penske + 2 ronden
19 E. Viso KV Racing + 3 ronden
20 S. Dixon Ganassi Racing + 14 ronden
21 R. Matos de Ferran Dragon Racing + 21 ronden
22 M. Romancini (R) Conquest Racing + 54 ronden
23 A. Lloyd Dale Coyne + 59 ronden
24 H. Castroneves Penske + 64 ronden
25 T. Sato (R) KV Racing + 70 ronden
26 M. Duno Dale Coyne + 77 ronden


Stand na Toronto

Pos. Coureur Team Punten
1 Will Power Penske 377
2 Dario Franchitti Ganassi Racing 335
3 Scott Dixon Ganassi Racing 299
4 Ryan Briscoe Penske 292
5 Ryan Hunter-Reay Andretti Autosport 286
6 Helio Castroneves Penske 285
7 Tony Kanaan Andretti Autosport 273
8 Justin Wilson Dreyer & Reinbold 240
9 Dan Wheldon Panther 231
10 Marco Andretti Andretti Autosport 225
11 Danica Patrick Andretti Autosport 218
12 Vitor Meira A.J. Foyt Enterprises 191
13 Raphael Matos de Ferran Dragon Racing 186
14 Alex Tagliani FAZZT 182
15 Mario Moraes KV Racing 177
16 E.J. Viso KV Racing 169
17 Alex Lloyd Dale Coyne 158
18 Hideki Mutoh Newman/Haas 154
19 Simona De Silvestro (R) HVM Racing 143
20 Mario Romancini (R) Conquest Racing 137

19 juli, wat gebeurde er zoal vandaag?

Vandaag is het de tweehonderdste dag van 2010! Nog 165 dagen en je mag weer vuurwerk afsteken dus!

19 juli is een zwarte dag voor de inwoners van Rome. In 64 werd de stad geteisterd door een grote brand. In 1943 werd de weer opgebouwde Italiaanse hoofdstad door de geallieerden platgebombarbeerd.

De zes miljardste mens op deze aardkloot verdient onze felicitaties. Hij of zij is inmiddels elf jaar oud geworden. Ook Danny moeten we feliciteren, zijn voetbalclub Feijenoord is vandaag 102 jaar geleden opgericht.

Hoewel hij er nu niet meer staat, was dit een heuglijke dag voor het WTC in New York. 39 jaar geleden werd het hoogste punt bereikt van de zuidelijke toren.

Tot slot nog wat felicitaties. Xander de Buisonjé wordt vandaag 37. De schuinsmarcheerder is hiermee precies een jaartje ouder dan Heideroosjes-zanger Marco Roelofs. Ene Zhou Haibin, een Chinese voetballer, wordt vandaag 25. Gefeliciteerd allen!

Ecclestone: "F1 kan zonder Monaco"

Als we Bernie Ecclestone mogen geloven kan de Formule 1 overleven zonder Monaco. Volgend jaar maakt India haar debuut als organisator van een grand prix en een jaar later keert de Verenigde Staten ook terug op de kalender. En als dat nog niet genoeg is, is Ecclestone ook al in vergaande onderhandelingen met Rusland om daar een race te organiseren.

Een probleem is echter wel, dat de Formule 1-baas met de teambazen heeft afgesproken maar maximaal twintig races per jaar op de kalender te zetten. Met acht van de negentien huidige races, is Europa veruit het meeste aanwezig op de kalender, maar betaalt in verhouding het minste geld.

The Independent Newspaper heeft uigerekend dat een gemiddelde race 31,2 miljoen dollar kost, maar dat het historische Monaco geen cent hoeft te betalen. "De Europeanen zullen en moeten meer gaan betalen, want anders zoeken we andere landen. We kunnen ook zonder Monaco".

Deze laatste uitspraak over Monaco is opmerkelijk. In 2007 liet Ecclestone weten dat Monaco een van de, zo niet dé grand prix van het jaar is. "Monaco komt altijd dicht bij de top. De reden hiervoor is simpel, het is Monaco.", aldus de Brit drie jaar terug.

AtheÔsten laten zich ontdopen met fŲhns

Amerikaanse ex-gelovigen hebben een bijzondere manier gevonden om te laten weten dat zij tot inkeer zijn gekomen. De atheïsten zetten haarföhns in om hun lichaam van de laatste restjes heilig water te ontdoen.

Een hoge ome in het Amerikaanse atheïsme ontdoopt zijn medeongelovigen met een haardroger met het opschrift 'rede en waarheid'. Volgens Edwin Kagin zijn ouders verkeerd bezig door hun kinderen te laten dopen terwijl ze zelf te jong zijn om te kiezen voor het geloof. Hij ziet dopen zelfs als kindermisbruik en wil met behulp van een föhn symbolisch terugdraaien wat de ouders van de volwassen atheïsten hebben aangericht.

"Ik was katholiek gedoopt, maar kan me er niets meer van herinneren", laat een 24-jarige ex-gelovige weten. "Volgens mijn moeder gilde ik als een mager speenvarken. Dat is het bewijs dat jonge kinderen niet willen worden gedoopt. Het is niet eerlijk, ik ben een geboren atheïst, maar werd gedwongen katholiek te worden."

Kagin trok voor het ontdopingsritueel een monnikspij aan, prevelde een paar Latijnse zinnen en vroeg de atheïsten naar voren te komen. Hierna liet hij 'de geest van warme lucht de resten van het heilig water wegnemen'.

Ironisch genoeg is Kagins zoon juist bekeerd tot het christendom. Hij is zelfs een fundamentalistisch christelijke predikant geworden, na een 'persoonlijke openbaring in Jezus Christus'. "Men vraagt zich af waar het fout is gegaan", laat Kagin weten.

Van Gaal: "Op het WK van 2014 ben ik erbij"

Louis van Gaal was vorige week zondag in Johannesburg toeschouwer bij de WK-finale tussen Nederland en Spanje. Over vier jaar hoopt de oefenmeester weer aanwezig te zijn. Deze keer echter niet als toeschouwer, maar als bondscoach.

Van Gaal droomt nog altijd van een baan als bondscoach van een topland. "Eigenlijk zou ik nu bij Bayern moeten stoppen, want dit is de periode dat nationale voetbalbonden op zoek zijn naar nieuwe bondscoaches", zegt hij in Kicker. "Misschien verleng ik mijn contract wel tot de zomer van 2012 en ga ik daarna met een mooi land naar het EK."

De Amsterdamse coach wil zijn verbintenis bij Bayern voorlopig nog niet verlengen. "Ik zal dit jaar in ieder geval zeker niet in de herfst of winter bijtekenen bij Bayern. Ik wil bondscoach worden, dat heb ik vaak genoeg benadrukt", aldus Van Gaal, die vorig seizoen de dubbel in Duitsland won.

Van Gaal was één keer eerder in zijn carrière bondscoach. Hij slaagde er niet in om Nederland op de eindronde van 2002 te krijgen. In zijn jaren bij AZ had hij een clausule in zijn contract waarin stond dat hij de club kon verlaten voor de positie van bondscoach bij een topland.

Jol beslist maandag over toekomst

Martin Jol hakt volgens De Telegraaf vandaag de knoop door. De Ajax-trainer moet beslissen of hij bij Ajax blijft of dat hij vertrekt naar het Engelse Fulham.

Jol heeft één seizoen erop zitten met de Amsterdammers, die ondanks een sterke tweede seizoenshelft net naast de landstitel grepen. Achter de schermen zou men niet te spreken zijn over de macht die Jol binnen de club heeft verworven. De prestaties onder zijn leiding zijn echter goed.

Zondagavond zat Jol nog gewoon op de bank in Portugal, waar Ajax tegen FC Porto oefende. "We zitten hier afgezonderd in ons hotel in Portugal, daarom heb ik er niet veel van meegekregen. Als ze in Engeland gaan speculeren, dan krijgt de Nederlandse pers daar ook wat van mee", zei hij na afloop.

Martin Jol was eerder drie jaar manager van Tottenham Hotspur, waarmee hij bijna ten koste van aartsrivaal Arsenal vierde werd. Ruim een jaar later werd hij in Noord-Londen op straat gezet vanwege teleurstellende resultaten. Bij Fulham moet Jol de opvolger worden van Roy Hodgson, de nieuwe manager van Liverpool.

De Graafschap doet te zware Chaiat van de hand

De Graafschap wil per direct de samenwerking met Abdelhali Chaiat beëindigen. De 26-jarige aanvaller kampt met overgewicht en hij werd daarom vorige week uit de selectie gezet door trainer Darije Kalezic.

Volgens De Gelderlander is directeur voetbalzaken Leen Looyen met zaakwaarnemer Hakim Slimani in onderhandeling om het contract van Chaiat af te kopen. De verbintenis van de speler, die in 2008 overkwam van FC Volendam, loopt nog één jaar door.

Door blessureleed wacht Chaiat nog steeds op zijn eerste speelminuten in het eerste elftal van De Graafschap. Hij is momenteel weer fit, maar eind juni verscheen hij met overgewicht op de eerste training. Als het aan De Graafschap ligt, komt er dus nooit een debuut.

Abdelhali Chaiat begon zijn profcarrière bij FC Utrecht, waar hij in zijn eerste jaar zeven duels speelde. In het seizoen 2004-2005 verkaste hij naar Volendam, waarmee hij in 2008 kampioen werd in de Jupiler League. De Graafschap contracteerde hem kort voordat Chaiat een zware blessure opliep in een wedstrijd van Volendam tegen de Suriprofs.

Van den Boog: "Vertrek Jol niet wenselijk"

Algemeen directeur Rik van den Boog heeft maandagochtend voor het eerst gereageerd op de mogelijke transfer van Martin Jol naar Fulham. De bestuurder hoopt dat Jol in Amsterdam zal blijven.

"Het is wat Ajax betreft niet wenselijk dat Jol vertrekt, want hij heeft het goed gedaan", zegt Van den Boog in AD/Sportwereld. "Hij heeft van de selectie een team gemaakt en spelers individueel beter gemaakt." Jol werd met Ajax afgelopen seizoen tweede in de Eredivisie.

De coach heeft er in Amsterdam één seizoen op zitten. Ajax kende een matige eerste seizoenshelft en een bijzonder sterke tweede. Desondanks trok FC Twente aan het langste eind en stond Jol met lege handen. Nu wordt hij gelinkt aan Fulham, dat nog altijd een opvolger zoekt voor Roy Hodgson.

Voor Jol, die een verleden heeft bij Tottenham Hotspur, breken bij Ajax belangrijke weken aan. De club moet zich via twee voorrondes namelijk zien te plaatsen voor de Champions League. "Ajax is er gebaat bij dat er rust is rond de club en dat de continuïteit wordt bewaakt", zegt Van den Boog daarom. "Aan de andere kant kunnen wij voorstellen dat er voor een trainer als Martin Jol immer belangstelling is."

Afellay krijgt alle tijd van PSV om oplossing te vinden

Ibrahim Afellay heeft van PSV geen deadline gehoord waarop hij uitsluitsel moet geven over zijn toekomst. Dat zegt technisch directeur Marcel Brands. Afellay heeft in Eindhoven een contract tot volgend jaar zomer.

Tot nu toe heeft alleen Hamburger SV concrete belangstelling getoond voor de Oranje-international. "Ik kan wel stoer een datum noemen, maar als op 31 augustus een topclub komt, is hij alsnog weg", zegt Brands in het Algemeen Dagblad.

"We pushen hem niet en ik heb niet het gevoel dat Ibrahim na dit seizoen transfervrij de deur uitloopt", gaat de technisch directeur verder. Volgens Brands is het dus duidelijk; Afellay verlengt deze zomer zijn contract, of hij vertrekt.

Ibrahim Afellay (24) speelt sinds 2003 in het eerste elftal van PSV. Tussen 2005 en 2008 werd hij vier keer landskampioen met de Eindhovenaren. Op het WK in Zuid-Afrika kreeg hij van bondscoach Bert van Marwijk speelminuten tegen Denemarken, Japan en Slowakije.

Button wil racen in Rusland

Coureur Jenson Button vindt het niet erg als er een grand prix in Rusland komt. Gisteren kreeg de wereldkampioen een voorproefje tijdens een demonstratie in de Russische hoofdstad Moskou. Ondanks tropische temperaturen, met een hoogtepunt van 37 graden Celcius, kwamen duizenden Russen kijken bij het spektakel rondom het Kremlin. Het eerste bezoek aan Moskou smaakte voor Button naar meer.

"Het lijkt me een goed idee om hier een grand prix te organiseren", zegt de regerend wereldkampioen. "Ik wil zeker terugkeren, want ik heb nu nauwelijks de tijd gehad om de stad te bezichtigen." De baas van de Formule 1, Bernie Ecclestone, liet al eerder weten een race in Rusland wel te zien zitten. De organisatie in Moskou zegt dat de onderhandelingen al in een ver gevorderd stadium zijn en dat over twee jaar de eerste grand prix van Rusland al verreden kan worden.

Ook Renault-rookie Vitaly Petrov mocht in zijn thuisland zijn kunsten laten zien. "Voor Russische fans is het ongewoon om een Formule 1 van zo dichtbij in actie te zien, dus ik heb mijn best gedaan om een speciale show te geven. Het was ook een mooie gelegenheid voor mij om de fans te bedanken die me dit jaar zoveel steun hebben gegeven."

Toeristen geven weer minder uit in Nederland

Toeristen hebben vorig jaar opnieuw minder geld uitgegeven dan een jaar eerder. De uitgaven van Nederlandse en buitenlandse toeristen in Nederland daalden met 3,8 procent naar 35,2 miljard euro, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek maandag.

De daling zette in 2008 al lichtjes in, maar is vorig jaar scherper geworden. Vooral aan vervoer werd minder uitgegeven. De uitgaven aan onder meer vliegtickets daalden met 9,3 procent naar 5,1 miljard euro. Dat komt doordat de tickets goedkoper werden en doordat er minder werden verkocht.

Volgens het CBS is dit het gevolg van onder meer de invoering van de vliegtaks. Nederlandse toeristen vertrekken daardoor vaker vanuit luchthavens in Duitsland en België, waar het aantal Nederlandse passagiers toenam. De taks is inmiddels afgeschaft.

Ook gaan Nederlanders door de economische crisis vaker met de auto op vakantie. Ook kiezen meer mensen voor uitstapjes in eigen land. Daar profiteren musea en attractieparken weer van.

De geschiedenis van Rockstar kost §352

Rockstar, de ontwikkelaar bekend van Grand Theft Auto en Red Dead Redemption komt volgende maand met een boekencollectie die de geschiedenis van Rockstar bevat. De collectie komt met drie hardcover boeken waarin ook artwork zit. De drie boeken moeten samen €352 gaan kosten.

De drie boeken die samen één geheel vormen bevatten onder andere:

 • Artwork
 • Original illustrations
 • Wireframes
 • Production stills
 • Product Shots
 • Ads
 • Inspiration and candids of the company's games
 • DVD with additional content

Ontwikkelaars van Rockstar hebben met de makers van de boeken samengewerkt voor de vormgeving, de content in de boeken is vaak nog nooit buiten de kantoren van Rockstar geweest.

De prijs voor zo'n collectie is niet niks, maar er is nog hoop. De Amazon pagina voor de boeken hebben nu nog een veel lagere prijs voor de boeken staan, zo'n £75.

Boeken

Geen Nederlandse doden bij treinongeluk India

Bij het treinongeluk in India zijn voor zover bekend geen Nederlanders betrokken. Dat zegt een woordvoerder van alarmcentrale Eurocross. "Als er Nederlanders bij betrokken zijn, zouden wij dat moeten horen. Maar hier is nog niks binnengekomen", zegt de woordvoerder.

Het ongeluk in de deelstaat West-Bengalen heeft aan zeker 56 mensen het leven gekost. Nog eens 125 mensen raakten gewond. Zondagnacht klapte een sneltrein met hoge snelheid op een stilstaande passagierstrein vlakbij het station van Sainthia. Twee wagons werden daardoor volledig verwoest.

De autoriteiten onderzoeken of sprake is van sabotage. Twee maanden geleden kwamen 145 mensen om door een treinongeluk dat veroorzaakt zou zijn door maoïstische rebellen.

'Geen Nederlandse doden bij treinongeluk India'
Geen Nederlandse doden bij treinongeluk India

Inspectietocht FIFA langs negen kandidaten

Een delegatie van de wereldvoetbalbond FIFA is vandaag begonnen aan een uitgebreide inspectieronde langs alle landen die het WK voetbal in 2018 en 2022 willen organiseren. Japan is de eerste kandidaat die vier dagen bezoek krijgt van een vijfkoppig inspectieteam onder leiding van de Chileen Harold Mayne-Nicholls.

De FIFA-delegatie reist na Japan door naar Zuid-Korea, dan naar Australië en vervolgens naar Nederland en België, die zich samen kandidaat hebben gesteld voor het WK. De delegatie is van 9 tot en met 12 augustus in beide landen. De inspectie richt zich op stadions en alle mogelijke faciliteiten.

Ook Rusland, Engeland, Spanje/Portugal, de Verenigde Staten en Qatar komen nog aan bod in de twee maanden durende tour. De 24 leden van het uitvoerend comité van de FIFA wijzen op 2 december in Zürich voor zowel 2018 als 2022 een gastland voor het WK aan.

[Tour] De etappe van vandaag

Aan het begin van de laatste Tourweek staat er weer een bergrit op het programma voor het peloton. Met Andy Schleck nog steeds in het geel wordt vanuit Pamiers koers gezet naar Bagnères-de-Luchon, waar de renners aankomen na een afdaling van de Port de Balès, een buitencategorie klim.

Pamiers
Pamiers is een stadje met een kleine 16.000 inwoners en is daarmee de grootste stad in het Ariège gebied. Doordat de oude binnenstad wordt omringt door kleine kanaaltjes wordt het ook wel klein Venetië genoemd.

Pamiers was nooit eerder opgenomen in het routeboek van de Tour de France.

Bagnères-de-Luchon
Bagnères-de-Luchon ligt in een kleine vallei en is een typisch bergdorpje. Met amper 3.000 inwoners heeft het tevens een klein inwonertal. Uiteraard is er ruimte om te gaan skiën in de winter, maar ook in de zomer is er genoeg te doen. Zo wordt er dan onder andere een Internationaal Filmfestival gehouden.

Het kleine dorpje Bagnères-de-Luchon was al liefst vijftig keer eerder gastheer voor een Tour-etappe. Met grote klimmen als de Port de Bàles, de Peyresourde en Portillon vond de Tour-organisatie het vaak een goede locatie om een etappe te starten of te laten finishen.

Etappebeschrijving
De etappe kent een rustige aanloop. Pas na 100 kilometer komt de eerste kuitenbijter in het parcours, namelijk de Col de Portret-d'Aspet van de tweede categorie. Nadat daarna de Col des Ares wordt beklommen (ook tweede categorie), gaan de renners door een klein stukje vallei door naar de slotklim, de Port de Balès.

De klim is 19,3 kilometer lang en kent een gemiddeld stijgingspercentage van 6,1%. Op de top volgt er nog 21,5 kilometer aan afdaling, waarna in Bagnères-de-Luchon wordt gefinisht. Uiteraard is het weer de dag voor de klassementsmannen om het verschil te gaan maken, al zou het niet verrassend zijn als de ritzege naar een vroege vluchter zal gaan.


Profiel


Algemeen klassement na de veertiende etappe

# Naam ploeg tijd
1 Andy Schleck (Lux)
Saxo Bank 68.02,30
2 Alberto Contador (Spa)
Astana + 0,31
3 Samuel Sánchez (Spa) Euskaltel + 2,31
4 Denis Menchov (Rus) Rabobank + 2,44
5 Jurgen v.d. Broeck (Bel) Omega Pharma-Lotto + 3,31
6 Robert Gesink
Rabobank + 4,27
7 Levi Leipheimer (VS)
RadioShack + 4,51
8 Joaquim Rodríguez (Spa) Katusha + 4,58
9 Luis León Sánchez (Spa) Caisse d'Epargne + 5,56
10 Ivan Basso (Itaj) Liquigas + 6,52
50 Bram Tankink Rabobank + 59,20


FOK!sport favorieten voor de etappe
***** Cunego
**** Fédrigo
*** S. Sanchez
** Contador, Menchov
* Van den Broeck, Roche, Schleck

Hittegolf leidt tot vijfhonderd extra doden

De hitte van de afgelopen weken in Nederland heeft geleid tot zo'n vijfhonderd extra doden. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Iedere graad die de temperatuur boven het meerjarig landelijk gemiddelde ligt, leidt tot een extra sterfte van ruim dertig personen per week. Tussen 23 juni en 12 juli was de gemiddelde maximumtemperatuur met ongeveer 28 graden ruim zes graden hoger dan normaal.

Hierover praten? Dat kan op het forum!

Traksel en Mol vertrekken bij Vacansoleil

Bobbie Traksel en Wouter Mol krijgen geen nieuw contract bij Vacansoleil. Dit meldt De Telegraaf.

De twee renners zorgden dit voorjaar voor grote successen voor de Nederlandse ploeg. Traksel zegevierde in winterse omstandigheden in Kuurne-Brussel-Kuurne, terwijl Mol de Ronde van Qatar won.

Rob Ruygh mag wel langer bij Vacansoleil blijven. Hij verlengde zijn contract met twee jaar.

Laadtijden zo goed als weg in Killzone 3

Guerrilla Games’ Steven ter Heide en Herman Hulst hebben in apart afgenomen interviews gesproken over de laadtijden van het aankomende Killzone 3.

In een E3 interview met Ausgamers heeft ter Heide gezegd dat de 'laadtijden zo goed als verdwenen zijn' en dat 'het bedrijf er helemaal van af wil'.

Ter Heide heeft ook gezegd dat 'Guerrilla een compleet naadloze ervaring wil presenteren, zodat je vanaf het eerste moment tot aan het laatste moment in één keer door kunt gamen'.

Studiobaas Hulst heeft in een later afgenomen interview ook aangegeven dat Guerrilla de shooter compleet wil streamen vanaf hun servers. 'We zijn ontzettend blij met wat de PlayStation 3 voor ons kan doen en wij voor hem', aldus Hulst.

Volgend jaar verschijnt Killzone 3 met 3D en Move support.

N-Korea loost water stuwmeer naar Z-Korea

Noord-Korea heeft vanwege zware regenval water uit een stuwmeer moeten lozen in een rivier die naar Zuid-Korea stroomt. Noord-Korea had daar zondag voor gewaarschuwd. De lozing had geen nadelige gevolgen in Zuid-Korea. Een zelfde, onaangekondigde actie kostte vorig jaar in Zuid-Korea het leven aan zes mensen. Het zette de relatie tussen beide landen verder onder druk.

Seoul vermoedde destijds dat het een vijandige zet was van het Noorden, maar Pyongyang zei later dat het waterniveau in het stuwmeer gevaarlijk hoog was geworden en dat moest worden ingegrepen. Het beloofde toen bij een eventuele volgende keer te waarschuwen.

Beide landen staan op gespannen voet met elkaar nadat een internationaal onderzoek in mei had aangetoond dat Noord-Korea verantwoordelijk is voor het afvuren van een torpedo op een Zuid-Koreaanse oorlogsbodem. Bij het incident kwamen 46 bemanningsleden om het leven. Noord-Korea ontkent de aanval te hebben uitgevoerd.

Tommy Wieringa schrijft Groot Dictee

Schrijver Tommy Wieringa schrijft dit jaar het Groot Dictee der Nederlandse Taal. Dat berichtte de Volkskrant maandag. De Volkskrant organiseert het dictee in samenwerking met de NPS.

Wieringa is vooral bekend door zijn roman Joe Speedboot uit 2005. Zijn vorig jaar verschenen roman Caesarion werd genomineerd voor de AKO Literatuurprijs. Vorig jaar nam dichter Gerrit Komrij het Groot Dictee onder handen. De deelnemers maakten gemiddeld 29 fouten. Een Eindhovenaar won het dictee met slechts zeven fouten.

De komende 21e editie is 15 december op televisie te zien. Deelnemers uit Nederland worden geselecteerd op basis van de voorronde die half november in de Volkskrant staat.

Kruis niet in paniek

De Nederlandse hockeysters verloren gisteren voor de derde keer in twee weken tijd van Argentinië. In de finale van de Champions Trophy zegevierden de Zuid-Amerikaanse vrouwen met 4-2.

"Ik ben niet in paniek", zei bondscoach Herman Kruis met het oog op het wereldkampioenschap in september. "Het klinkt misschien gek, maar over het spel ben ik heel erg tevreden. Zeker als je het vergelijkt met de vorige twee duels tegen Argentinië."

Kruis was van mening dat Oranje het alleen tien minuten in de eerste helft niet goed deed. "Verder kun je ons weinig verwijten. De organisatie stond nu goed. We hebben genoeg kansen gekregen, maar zijn daar niet goed mee omgegaan. De slimmigheid in de cirkel ontbrak. We hadden een paar strafcorners kunnen forceren. Maar we hebben een grote stap gemaakt in de wijze waarop we Argentinië moeten bestrijden."

Olielek kost BP bijna 4 miljard dollar

Het olielek in de Golf van Mexico heeft oliemaatschappij BP tot nu toe 3,95 miljard dollar (3,06 miljard euro) gekost. Dat heeft het bedrijf maandag bekendgemaakt. Twee weken geleden stond de teller nog op 3,12 miljard dollar.

Naast de kosten voor de pogingen om het lek te dichten en de olie op te ruimen, moet BP ook diep in de buidel tasten om de tienduizenden claims van benadeelden te betalen.

BP plaatste vorige week een nieuwe kap op de lekkende olieput op 1500 meter diepte. Daardoor stroomt voor het eerst sinds 20 april geen olie meer in zee. Sinds donderdag voert BP tests uit om te zien of de boorput en de zeebodem tegen de druk bestand zijn nu het olielek is afgesloten.

Hockeyers herstellen zich van zware nederlaag

De Nederlandse hockeymannen hebben zich gisteren hersteld van het ruime verlies tegen Pakistan van zaterdag (4-1). Het elftal van bondscoach Paul van Ass wist het tweede oefenduel wel te winnen. In het Wagener Stadion in Amstelveen zegevierde Oranje met 3-2.

Bob de Voogd maakte vlak voor tijd het winnende doelpunt. De overige treffers kwamen op naam van Mink van der Weerden (strafcorner) en Jeroen Hertzberger (strafbal).

De twee ontmoetingen waren pikant, omdat Michel van den Heuvel tegenwoordig bondscoach is van Pakistan. Van den Heuvel werd onlangs ontslagen als bondscoach van Oranje. Van Ass was zijn assistent.

Nederland is in voorbereiding op de Champions Trophy. Dat toernooi is begin augustus in het Duitse Mönchengladbach. Komend weekeinde oefent Oranje twee keer tegen India.

[Tour] Schleck: "Ploeg Contador speelde toneel"

Volgens Andy Schleck wilde zijn grote rivaal Alberto Contador zondag in de veertiende rit van de Ronde van Frankrijk de indruk wekken dat hij een slechte dag had.

"Op de voorlaatste klim werd hij omgeven door ploeggenoten. Ik doorzag hun tactiek. Ze wilden het doen lijken dat Alberto niet goed was en mij tot aanvallen aanzetten", vertelde de geletruidrager die tegelijk met Contador de finish op Ax 3 Domaines bereikte.

"Ik denk dat we gelijkwaardig waren vandaag", meende Schleck. "Of we een spel speelden? Ik denk niet dat we ons zorgen moeten maken over andere concurrenten. Menchov en Sanchez staan op ruime achterstand. Dat geeft ons de ruimte om te spelen."

Ook Contador noemde de strijd met Schleck - beiden verloren op een gegeven moment de aansluiting met Denis Menchov en Samuel Sanchez omdat ze meer op elkaar letten - een spel. Contador durft waarschijnlijk ook te gokken op zijn capaciteiten als tijdrijder. Op de voorlaatste dag is er een race tegen de klok over 52 kilometer. "Ik denk niet dat de slotklim vandaag zwaar genoeg was voor ons om tijd te winnen op elkaar. Daarom hebben we uiteindelijk besloten samen de achtervolging op Menchov en Sanchez in te zetten." Het verschil op de streep was uiteindelijk veertien seconden.

Som en Hak eenvoudig naar titel

Bram Som en Yvonne Hak hebben een goede generale afgewerkt voor de Europese atletiekkampioenschappen, eind juli in Barcelona. Beiden veroverden gisteren in Amsterdam de nationale titel op de 800 meter.

Som had geen enkele moeite om zijn zesde titel binnen te halen. De regerend Europees kampioen won in 1.47,28. Hugo de Haan eindigde op grote afstand als tweede in 1.50,11. Op de derde plaats eindigde Nils Pennekamp in 1.50,24.

Bij de vrouwen liep Hak in de slotfase weg bij Susan Kuijken, die op de EK de 1500 meter loopt. Hak, die voor de derde keer nationaal kampioene werd op de 800 meter, zegevierde in 2.01,28. Zilver was voor Kuijken in 2.02,81, brons ging naar Machteld Mulder in in 2.08,54.

Doden bij aardverschuivingen in China

In een bergdorp in de centrale Chinese provincie Shaanxi zijn maandag zeker twintig mensen omgekomen bij een aardverschuiving die het gevolg was van dagenlange zware regenval. Ook in naburige dorpen sloeg het noodweer toe. Dit meldt het Chinese staatsperbureau Xinhua.

In de aangrenzende provincie Sichuan kwamen in het weekend door toedoen van zware neerslag zeker 23 mensen om het leven. Een kleine zeshonderdduizend mensen moesten vanwege overstromingen worden geëvacueerd.

Sinds het begin van het moessonseizoen zijn in China nu al 146 doden gevallen. Nog eens veertig mensen zijn als vermist opgegeven. De meeste slachtoffers zijn gevallen in regio's waar de rivier de Yangtze doorheen loopt.

Hierover praten? Dat kan op het forum!

Jongeren zien vaak alcoholreclame in bios

Minderjarigen krijgen regelmatig in bioscopen alcoholreclame te zien. Daarmee overtreden alcoholfabrikanten hun eigen regels. Dat staat in een rapport van het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid (STAP), dat maandag is verschenen.

Bij films voor bezoekers van 6 jaar en ouder werd bij ruim 50 procent van de voorstellingen alcoholreclame uitgezonden. Bij een derde van de voorstellingen waarbij alcoholreclame werd uitgezonden was meer dan een kwart van de bezoekers naar schatting minderjarig. STAP pleit ervoor dat voor alcoholreclame in de bioscoop dezelfde regels gaan gelden als voor alcoholreclame op radio en tv. Daar mag voor 21.00 uur geen reclame voor drank meer worden uitgezonden.

Medewerkers van STAP bezochten voor hun onderzoek vorig jaar in een maand tijd bijna 120 filmvoorstellingen in grote bioscopen in Amsterdam en Rotterdam.

Soldaten faken drugsprobleem om thuis te blijven

Om uitzending naar Afghanistan te voorkomen hebben militairen jarenlang drugsproblemen voorgewend. Dat zegt voorzitter van de militaire vakbond Jan Kleian maandag in het AD. Het aantal ontslagen om drugsgebruik stijgt sinds de missie in Uruzgan in 2006 van start ging, concludeert de krant uit gegevens van Defensie.

Meerdere militairen die zouden moeten worden uitgezonden weigerden in 2006 dienst. Zij werden vervolgd en gestraft. Sindsdien zijn er volgens de krant geen gevallen meer bekend van dienstweigering.

Een andere manier om onder uitzending uit te komen is een drugsprobleem voorwenden. De militair wordt dan alleen oneervol ontslagen en hoeft geen vervolging te vrezen. In 2007 waren er 55 ontslagen om drugsgebruik, in 2008 waren dat er 79. Halverwege vorig jaar stond de teller al op vijftig.

Uiteraard is niet duidelijk in hoeveel gevallen het gaat om militairen die alleen 'doen alsof' om onder de uitzending uit te komen, want dat vertellen ze er niet bij.

Wel zijn er volgens Kleian gevallen bekend bij kazernes in Havelte en Oirschot. Bij eenheden die in aanmerking kwamen voor uitzending naar Uruzgan meldden zich plotseling meerdere militairen met een drugsprobleem bij hun commandant. Normaal zal een militair volgens Kleian eerder 'heftig ontkennen' dat hij een drugsprobleem heeft.

Defensie zegt in de krant niet op de hoogte te zijn van de ontsnappingsconstructie. Er zouden geen gevallen bekend zijn. Een woordvoerder wijst erop dat drugsgebruik in een strafblad kan resulteren, wat ook niet handig is bij het zoeken naar een nieuwe baan.

'Soldaten faken drugsprobleem om thuis te blijven'
Soldaten faken drugsprobleem om thuis te blijven

Fallout: New Vegas graphic novel artiesten

In de collectors edition van Fallout: New Vegas zal ook een graphic novel zitten, Bethesda heeft bekendgemaakt welke artiesten er zullen meewerken aan de graphic novel. Het verhaal van de graphic novel zal gaan over verschillende karakters uit de game en hun belevenissen voordat de game begint. De graphic novel krijgt de naam: All Road


De tekeningen komen van Geof Darrow (Hard Boiled) en hij krijgt hulp van Jean Diaz (Incorruptible) en Wellington Alves (Shadowland: Blood on the Streets, Nova). Het inkleuren wordt gedaan door Peter Doherty (Judge Dredd). De collectors edition, inclusief graphic novel komt 22 oktober uit voor de Xbox 360, PS3 en de PC.

All Roads
Teaser van All Roads

Rijtjeshuis uitgebrand in Musselkanaal

In het Groningse dorp Musselkanaal is zondagnacht een rijtjeshuis uitgebrand. Toen de brand onder controle leek, bleek dat het vuur onder de dakpannen door de zolder van de buren had bereikt.

De zolder van het huis van de buren liep volgens de brandweer aanzienlijke schade op. Ook naastgelegen woningen liepen rook- en waterschade op. Het blussen van de brand kostte veel tijd omdat het vuur onder de dakpannen zat.

De brand was rond 03.15 uur ontdekt. Bij de brand vielen geen gewonden. De bewoners van het uitgebrande huis waren op vakantie. De buren konden zichzelf op tijd in veiligheid brengen.

Treinbotsing India eist tientallen levens

Zeker vijftig mensen zijn maandag in India om het leven gekomen door een treinongeluk in het oosten van het land. Ongeveer honderd mensen raakten gewond, hebben functionarissen laten weten. Een passagierstrein knalde met hoge snelheid tegen een andere, stilstaande passagierstrein in de stad Sainthia in de deelstaat West-Bengalen.

"Het gebeurde rond kwart over twee vanochtend", kon een van de overlevenden navertellen. "Ik kon mensen horen huilen en schreeuwen in het donker." Door de harde klap waren enkele coupés de lucht ingeschoten. Een daarvan was beland op een brug. Reddingswerkers en omstanders trokken lichamen en gewonden uit de treinen. Sommige passagiers klommen zelf via de ramen naar buiten.

Hoe het mogelijk was dat de twee treinen op hetzelfde spoor waren, gaan de autoriteiten onderzoeken.

Dagelijks reizen ongeveer 18 miljoen mensen in India met de trein. De Indiase spoorwegen kampen echter met achterstallig onderhoud en overbelasting.

Valkyria Chronicles II krijgt pre-order DLC

Valkyria Chronicles II is het vervolg op het gelijknamige eerste deel voor de PS3, alleen nu komt de game naar de PSP. Uitgever en ontwikkelaar SEGA heeft aangegeven dat er voor de Amerikaanse en Europese versie van het spel DLC beschikbaar is voor mensen die de game in de pre-order hebben staan.

De DLC zal twee nieuwe missies bevatten en zal te downloaden zijn via het PSN zodra de game uit is op drie september (Europa) of 31 augustus (Amerika). Valkyria Chronicles speelt zich twee jaar na het origineel af en gaat over een groepje cadetten dat ruw in een burgeroorlog terecht komt en zich daarin moet redden.

De twee missies staan hieronder beschreven.

 • Exercise vs. Class E - An exterminatory war exercise against rival class E using all the areas of Leanbluff Forest. Destroy all enemies in each area to win this challenge.

 • Exercise vs. Class F - A defense exercise against rival class F. Break through their stonewalling defense and take over their encampment to win this mission.
VC II

[Tour] Armstrong: "Wil geen cadeautjes"

Lance Armstrong kende gisteren in de veertiende etappe van de Tour de France wederom een lastige dag. De kopman van de RadioShack-ploeg finishte op een kwartier van de winnaar, iets wat de zevenvoudig winnaar noopt tot eerherstel. Hij wil in deze editie nog een etappe winnen.

"Ik zou er graag een willen pakken, maar deze ronde is heel zwaar, niemand geeft iets weg," zei Armstrong die gisteren op de eerste serieuze klim, Port de Pailhères, gelost werd en geen rol meer kon spelen. Hij staat nu 38e in het klassement op ruim veertig minuten van klassementsleider Andy Schleck.

"Ik wil niet dat iemand zegt: laten we die oude man ook wat geven. Dat past niet bij deze ronde, iedere dag moet de beste man in koers winnen. Ik heb al 25 etappes op mijn naam staan, dus ik hoef van niemand een zege te krijgen. Ik ga er zelf mijn best voor doen, maar zoals je weet krijg ik steeds minder kansen," zei Armstrong vanuit Ax-3-Domaines.

Kap oliebron BP mogelijk weer open

Experts hebben ontdekt dat er gassen uit de zeebodem opborrelen in de buurt van het net afgesloten olielek in de Golf van Mexico. Het opborrelen van koolwaterstoffen kan betekenen dat er olie wegstroomt uit het gebied bij de bron.

Thad Allen, die namens de Amerikaanse overheid het bestrijden van de olieramp coördineert, heeft oliemaatschappij BP opdracht gegeven binnen 24 uur een plan in te dienen voor het heropenen van de bron. Dit moet zo snel mogelijk gebeuren als er inderdaad olie wegsijpelt. In zijn zondag (lokale tijd) gepubliceerde brief aan BP repte Allen ook van andere, niet nader omschreven, onregelmatigheden bij de oliebron.

BP plaatste vorige week een nieuwe kap op de lekkende olieput op 1500 meter diepte. Daardoor stroomt voor het eerst sinds 20 april geen olie meer in zee. Sinds donderdag voert BP tests uit om te zien of de boorput en de zeebodem tegen de druk bestand zijn nu het olielek is afgesloten.

BP erkende eerder op de dag dat er wat bubbels verschenen bij de bron, maar bleef optimistisch dat de kap kon blijven zitten. "Op twee plaatsen hebben we een paar bubbels gezien. Dit is niet ongewoon, maar we houden alles nauwlettend in de gaten." Hoofd operaties bij BP, Doug Suttles, noemde de testresultaten na drie dagen bemoedigend. Volgens hem steeg de druk in de bron langzaam zoals verwacht.

In april verwoestte een explosie het door BP geëxploiteerde olieplatform Deepwater Horizon, dat na de ontploffing zonk. Sindsdien stroomden vele miljoenen liters olie de zee in.

KenneDIE

Ik kwam van de week een samenvattend filmpje tegen over een olieramp in de Golf van Mexico, waarbij de beschermende blowout preventer van de honderden meters onder water liggend boorgat het had begeven. Per dag stroomden meer liters olie de zee in dan wie ook voor mogelijk had gehouden; met recht werd het de grootste milieuramp in de VS ooit genoemd. Er werd van alles geprobeerd: een beschermende kap werkte niet, chemicaliën die in het water gestrooid werden om de olie op te doen lossen bleken ontzettend schadelijk, er werd zelfs geprobeerd het gat te vullen door er afval in te storten. Uiteindelijk lukte het de oliemaatschappij na maanden en maanden van vruchteloze pogingen om het lek te dichten en begon de jarenlange schoonmaakbeurt. Wanneer dit alles gebeurde? In de zomer van 1979.

Recordaantal atleten naar EK

De Atletiekunie vaardigt een recordaantal atleten af naar de Europese kampioenschappen, die eind juli in Barcelona worden gehouden. Liefst 36 atleten maken in de Catalaanse stad hun opwachting.

Ondanks dat er tijdens de nationale kampioenschappen in Amsterdam geen atleet in slaagde een limiet te halen, kreeg de ploeg zondagavond uitbreiding met negen atleten.

Zevenkampster Jolanda Keizer, Gregory Sedoc (110 m horden), de 22-jarige speerwerpster Evelien Dekkers, de 21-jarige Niels Verwer (1500), de mannenploeg voor de 4x400 meter (Joeri Moerman. Youssef El Rhalfioui, Dennis Spillekom, Bjorn Blauwhof) en Femke van der Meij (toegevoegd aan de 4x100 m vrouwen) kregen zondagavond te horen dat ze alsnog naar Barcelona mogen gaan. Ze hadden niet aan de limieten voldaan, maar krijgen om allerlei redenen toch een startbewijs.

Pletnev terug in Thailand

De Russische pianist en dirigent Michail Pletnev, die in Thailand is aangeklaagd voor verkrachting van een 14-jarige jongen, is weer terug in Thailand. Dat heeft een medewerker van de Russische ambassade in Bangkok zondag laten weten.

De 53-jarige Pletnev mocht het land begin juli op borgtocht verlaten, waarop hij naar Rusland vertrok. Het was de vraag of hij terug zou keren naar Thailand om voor de rechter te verschijnen.

Een aantal Thai, die onder meer wegens pedofilie waren gearresteerd, heeft een belastende verklaring tegen de Rus afgelegd. Pletnev ontkent schuldig te zijn en spreekt van doorgestoken kaart. "Een groot bedrijf wil me presenteren als crimineel, wat ik niet ben", zo zei hij eerder.

Pletnev is een internationaal befaamde pianist en artistiek directeur van het Russisch Nationaal Orkest. Hij won in 1978 de gouden medaille van de zesde Internationale Tsjaikovski Wedstrijd. Pletnev woont al jaren deels in Pattaya, dat bekendstaat om zijn bars en zijn seksindustrie. Hij heeft daar een restaurant en een muziekschool.

EU roept op tot openen grenzen Gaza

EU-buitenlandchef Catherine Ashton heeft Israël zondag nadrukkelijk opgeroepen om de grenzen te openen met Gaza, een dichtbevolkt Palestijns gebied waar Hamas regeert.

Ashton bezocht Gaza zaterdag en zondag, onder meer om de grensovergangen te bekijken. Israël heeft de laatste tijd de blokkades iets versoepeld, na zware internationale druk. "Er zijn kleine tekenen van beleidsverandering om goederen Gaza binnen te laten, maar we blijven oproepen voor de opening van de grenzen. Mensen en goederen moeten vrij in en uit kunnen", zei Ashton bij een bezoek aan Ramallah.

De vrije toegang moet het mogelijk maken dat "de inwoners van Gaza bedrijven kunnen opzetten, hun economie laten opbloeien en zo hun kinderen een toekomst krijgen", zei Ashton.

De Britse barones Ashton bood aan dat de EU een rol kan spelen bij de grensovergangen, onder bepaalde voorwaarden. Ze stelde dat aan die voorwaarden momenteel niet wordt voldaan.

Ashton schonk nog 40 miljoen euro extra aan de Palestijnse Autoriteit, tijdens een bezoek aan premier Salam Fayyad van de noodlijdende Palestijnse Autoriteit. In de herfst wil ze verdere financiële steun bespreken. De Europese Unie is al de grootste donateur van de Palestijnen.

Het was al de tweede maal in vier maanden dat Ashton de Gazastrook bezocht. Ze is van plan vaker terug te keren en te blijven werken aan openstelling van de grenzen.

Israël sloot de grenzen in 2006, toen Hamas een Israëlische soldaat gevangen nam. Hamas wordt door veel westerse leiders gezien als een terroristische groepering.

Gewonden bij noodlanding heteluchtballon

Een heteluchtballon heeft zondagavond een noodlanding gemaakt in het Philips van Lenneppark ter hoogte van de Simon van Leeuwenstraat in Eindhoven.

Aan boord waren vier mensen, onder wie de clown Bassie. Bij de voortijdige landing zijn tenminste twee mensen gewond geraakt, een van hen heeft waarschijnlijk een gebroken enkel.

Dat heeft een woordvoerder van de politie meegedeeld. Aanvankelijk had hij doorgekregen dat de ballon in de straat zelf was geland.

Omdat de heteluchtballon niet over Eindhoven Airport heen kon, moest het gevaarte daarvoor landen. Daartoe werd een zogeheten lifeline uit de mand gegooid en mensen op de grond moesten de ballon daaraan naar beneden trekken. De mand stuiterde op de grond, waardoor enkele opvarenden licht gewond raakten.

Tilburger in been geschoten

Een 29-jarige Tilburger is zaterdagnacht in zijn been geschoten. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan en een verklaring afgelegd, maar in het belang van het onderzoek wil de politie daar geen mededelingen over doen. De 24-jarige schutter uit Tilburg meldde zich zondag rond 19.00 uur bij de politie, nadat een rechercheur telefonisch contact had gezocht met een familielid van hem. Hij is in een cel gezet.

Het incident gebeurde rond 01.40 uur in de Thomas van Aquinostraat. Een kennis heeft de Brabander naar een ziekenhuis gebracht. Zijn herstel gaat volgens de politie lange tijd in beslag nemen. De recherche onderzoekt de achtergronden van de zaak.

Tilburg staat momenteel in het teken van de kermis. De politie meldt dat zaterdag ook de tweede kermisdag ondanks de vele bezoekers rustig is verlopen. Er waren zaterdagnacht 'maar' zeven aanhoudingen

Bloederige taferelen in woning Hoorn

In Hoorn zijn zaterdagnacht vier mannen tussen de 19 en 25 jaar aangehouden, nadat de politie in een woning een aantal mannen bloedend had aangetroffen. Wat zich heeft afgespeeld is nog onduidelijk.

Agenten gingen na een melding dat een man in een woning werd vastgehouden een kijkje nemen op de Boekerij. Daar zagen ze even na middernacht een man met zijn arm uit het badkamerraam hangen. Hij zat volledig onder het bloed en riep om hulp.

De agenten hoorden veel gestommel en glasgerinkel vanuit de woning. Eenmaal binnen kwamen twee 20-jarige mannen naar beneden, helemaal onder het bloed.

In de woning werd een mes aangetroffen. In de slaapkamers troffen de agenten vier verdachten aan, die werden gearresteerd. De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd.

Een van de gewonden ligt met een hoofdwond in het ziekenhuis en is niet aanspreekbaar. De ander heeft letsel aan zijn gezicht en ligt ook in het ziekenhuis.

AGOVV hoopt op Yildirim, Wille en Van der Kooy

AGOVV Apeldoorn wil zich voor komend seizoen versterken met Ugur Yildirim, Julius Wille en Mike van der Kooy. AGOVV hoopt de transfervrije Yildirim op korte termijn aan te trekken. De eenmalig Oranje-international zit zonder club, maar technisch directeur Jan Artz vindt Yildirim een gewenste versterking voor de aanvalslinie.

"We willen Ugur er heel graag bij hebben", verklaart Artz tegenover Omroep Gelderland. "Dat zou ook fantastisch zijn voor de Turkse gemeenschap in Apeldoorn." Naast de komst van Yildirim hoopt AGOVV ook op Wille en Van der Kooy. Wille verliet AGOVV voor een avontuur in Amerika na een conflict met toenmalig trainer John van den Brom. Met de komst van Hans de Koning zou Wille overwegen terug te keren. De 21-jarige Van der Kooy staat momenteel nog onder contract bij FC Utrecht.

Mollema wil in 2011 de Tour rijden

Bauke Mollema wil graag in 2011 zijn debuut maken in de Tour de France. De renner van de Rabobank presteerde eerder dit jaar goed in de Giro d'Italia en er werd zelfs al gesuggereerd om hem in te zetten als vervanger van de geblesseerde Laurens ten Dam. Mollema wist dat dit echter de verkeerde keuze zou zijn.

"Mensen die mij na die Giro in de Tour wilden laten starten, snappen niet veel van de trainings- en wedstrijdopbouw voor een wielrenner," zei Mollema tegen Rabosport.nl "Een jonge renner die na de Giro ook in de Tour gaat rijden, dat is vragen om problemen. Het is ook nooit aan de orde geweest. Het zou onverantwoord zijn"

"Wanneer wel? Ik hoop op 2011. Ik ben er volgend jaar klaar voor denk ik. Maar de komende week ben ik er ook. Ik ben uitgenodigd voor de Avondetappe bij Mart Smeets. Even sfeer proeven."

Singularity

Ik ben een enorme fan van theorieën over tijd en tijdparadoxen. Wat gebeurt er als je teruggaat in de tijd en je eigen vader vermoordt? Als ik terug kon gaan naar het verleden, zou ik dan mijn jeugd bezoeken of historische gebeurtenissen bijwonen? In Singularity ontvang je een voorwerp waarmee je de tijd en zwaartekracht beheerst: de Time Manipulation Device. Kijkend naar Singularity zijn vergelijkingen met games als Half-life 2 en Timeshift snel gemaakt. Gaat Singularity bewijzen dat het een sterke titel is of is de TMD slechts een gimmick?

Laatste reviews en specials
review
Blu-ray: Good Boys
review
The Expanse seizoen 4
review
Tokyo Mirage Sessions #FE Encore
special
Wat de volgende Mario Kart kan leren van Mario Kart Tour
review
The Grudge
review
Charlie's Angels
©FOK.nl e.a.