Golfer Oosthuizen met overmacht beste op Open

Jeffrey

Louis Oosthuizen heeft zondag The Open gewonnen. De Zuid-Afrikaanse golfer begon de slotdag van de 150e editie van de Britse 'major' met een voorsprong van vier slagen. Hij ging zondag op Saint Andrews rond in zeventig slagen -twee onder het baangemiddelde- en zag zijn concurrenten wegvallen. Oosthuizen sloot af op -17, zeven slagen minder dan Lee Westwood.

Rory McIlroy, die het toernooi donderdag begon met een recordbrekende ronde van 63 slagen, Paul Casey en Henrik Stenson eindigden op de gedeelde derde plaats. Tiger Woods, die de vorige twee keer dat The Open op Saint Andrews werd gespeeld de felbegeerde 'Claret Jug' in ontvangst mocht nemen, eindigde na vier ronden drie slagen onder het baangemiddelde. Daarmee werd hij gedeeld 23e.

Voor de 27-jarige Oosthuizen is het zijn eerste majorzege. De man uit Mosselbaai had bij zijn vorige acht deelnames aan een van de vier belangrijkste toernooien in het golf slechts een keer de cut gehaald. Eerder dit jaar won hij al de Open de Andalucia, zijn eerste toernooiwinst in de Europese Tour. Hij won eerder al vijf toernooien in de Sunshine Tour.