Kwartfinale eindstation voor squasher Ravelli

Bart Ravelli is er niet in geslaagd om voor de derde week op rij de halve finales te bereiken van een toernooi op de Professional Squash Association (PSA) World Tour. Na zowel in Melbourne als in Hobart de laatste vier gehaald te hebben, sneuvelde de 22-jarige squasher dit weekend tijdens de NSW Classic 2010 in Sydney in de kwartfinales.

Een schande was de nederlaag van de Nederlander allerminst. De als zesde ingeschaalde international moest na een goede partij zijn meerdere erkennen in Zac Alexander, die bijna honderd plaatsen hoger staat op de wereldranglijst dan onze landgenoot: 11-5, 12-14, 7-11, 2-11. De Australische nummer twee van de plaatsingslijst is de nummer vijfenzeventig van de wereld, terwijl Ravelli 171e staat op de PSA World Ranking van juli. Twee weken geleden verloor Ravelli, die in Sydney in de eerste ronde Peter Taylor in vijf games (11-4, 6-11, 5-11, 11-1, 11-8) had verslagen, in de halve eindstrijd van de Victorian Open 2010 nog kansloos van zijn hoger aangeslagen tegenstander.

Voor Ravelli kwam er met het PSA Super Satelliet toernooi in de Australische metropool een einde aan een vierweekse trip. In deze periode verdiende hij ruim honderd punten voor de wereldranglijst, waarmee hij zijn totale puntenaantal bijna verdubbelde. Als gevolg daarvan zal de speler van MeerSquashHeroes volgende maand een flinke sprong maken op de prestigieuze ranking en in de buurt komen van zijn beste positie ooit, de 152e plaats.

Ravelli's clubgenoot en trainingsmaatje Frank Hartkoren kwam tijdens de NSW Classic 2010 niet door de openingsronde heen. De eveneens 22-jarige Hoofddorper, de nummer 285 van de wereld, plaatste zich via de kwalificaties voor de hoofdronde, maar moest daarin nipt zijn meerdere erkennen in Scott Arnold, de nummer één van de plaatsingslijst. Hartkoren liet de toernooifavoriet flink zweten, maar wist uiteindelijk niet voor een stunt te zorgen: 8-11, 11-9, 7-11, 10-12.

In tegenstelling tot zijn landgenoot blijft Hartkoren nog wel even in Australië. Over twee weken doet hij mee aan de Queensland Open 2010 in Rockhampton, een week later keert hij terug naar Sydney voor de NSW Open 2010. Voor de linkshandige squasher is het pas de eerste keer dat hij buiten de landsgrenzen mee doet aan PSA toernooien.