StarCraft II kost ruim $100 miljoen

Nee, jullie hoeven geen $100 miljoen te betalen om aan de slag te gaan met StarCraft II. Het vervolg op het succesvolle StarCraft, welke al ongeveer 11 miljoen exemplaren heeft verkocht, verschijnt binnenkort op de PC en de Wall Street Journal heeft onlangs bekendgemaakt hoeveel de ontwikkeling van de game heeft gekost.

Zoals de titel van dit bericht al aangeeft, heeft Activision $100 miljoen in de ontwikkeling van de game gestopt. Om deze kosten te relativeren: de ontwikkeling van Grand Theft Auto IV heeft ongeveer evenveel gekost. Het genoemde bedrag is exclusief marketing en zal dus nog hoger uitvallen.

De game zal eind juli in de winkels liggen. Mocht StarCraft II net zo goed gaan verkopen als het eerste deel, dan hoeft Activision zich geen zorgen te maken over het terugverdienen van de kosten. Blizzard heeft er vertrouwen in dat de game nog beter zal verkopen dan het eerste deel, omdat ze een hoop World of Warcraft-spelers naar zich toe hebben getrokken die de game ook zullen proberen.