Webber: "Zocht te veel de publiciteit"

Peterselieman

Mark Webber heeft spijt van zijn uitlatingen in de media vorig weekend in Silverstone. De Australische Red Bull-rijder maakte veel misbaar toen hij zijn voorvleugel af moest staan aan teamgenoot Sebastian Vettel en zei hierbij dat als hij dit geweten had hij nooit bijgetekend zou hebben.

Na afloop van de race zei Webber zelfs op de boordradio: "Niet slecht voor een tweede rijder." Daarna is er uitgebreid gesproken tussen de coureur en Red Bull en is afgelopen week de lucht geklaard bij het Oostenrijkse team. In de Daily Mail trekt hij zijn woorden terug.

"Ik beken eerlijk dat ik te veel naar buiten heb gegooid. Ik had het liever anders gezien, maar ik deed het toch," zei Webber. "Ik heb het hart op de tong zitten en ik probeer eerlijk te zijn naar mezelf en naar de anderen en ik ben eerlijk tegenover je. Ik wil geen voortrekkerij, maar gewoon een eerlijke strijd. Je moet er voor zorgen dat je niet iemand voor het hoofd stoot. Je kunt je het niet veroorloven dat zaken het lastiger voor je maken."

"Op zaterdag reageerde ik duidelijk wat te heet gebakerd door de situatie. Het was een unieke situatie, omdat het de eerste keer was dat we van een onderdeel er slechts één hadden. Het was een lastige beslissing om te maken en ik was er teleurgesteld over. Het belangrijkste is dat het in de toekomst andersom gaat, dat zal zo zijn, al geloven mensen er niet in. Vettel kreeg de vleugel omdat hij hoger in het kampioenschap stond. Nu sta ik hoger en kun je de logica snappen."