Marko: 'Webber heeft veel te danken aan Red Bull'

Jeffrey

Nadat een praatsessie alle commotie rondom Red Bull had opgelost heeft Helmut Marko weer olie op het vuur gegooid. Hij heeft coureur Mark Webber erop gewezen dat hij veel aan Red Bull te danken heeft.

Binnen de renstal van Red Bull rommelt het. Eerst botsten coureurs Sebastian Vettel en Webber tegen elkaar in Turkije nadat ze om de leiding vochten. Afgelopen weekend werd het een tikje erger toen de nieuwe voorvleugel vlak voor de kwalificatie van Webber overgeheveld werd naar Vettel.

De Australiër won uiteindelijk de grand prix wel, maar gaf na de race nog een sneer na. "Niet slecht voor een tweede coureur", merkte hij op. Later nam hij deze woorden terug en deed het af als een stukje Australisch sarcasme. Adviseur Marko wijst Webber erop dat hij weinig recht op het gevoel heeft dat hij de tweede coureur bij Red Bull is. "Als Mark denkt dat Red Bull en Vettel tegen hem samenspannen, heeft hij het mis", verklaart hij tegenover auto motor und sport.

"Als ik Vettel was, zou ik het omgekeerde denken. Het is zijn auto waar vaak iets mee aan de hand is. Had Webber een defecte bougie in Bahrein, een los wiel in Australië, een kapotte remschijf in Barcelona, was zijn chassis stuk in Monaco, wat was er met zijn transmissie in Montréal en wiens voorvleugel moest in Silverstone worden vervangen?"

Marko wijst Webber er zelfs op dat hij niet moet vergeten dat hij veel heeft te danken aan Red Bull. "Mark kent een geweldig seizoen en verbeterde zichzelf enorm, maar hij mag er niet aan voorbij gaan dat Red Bull veel goeds voor zijn carrière heeft betekend."

"Waar stond Mark twee jaar geleden? Hij kon er toen niet eens van dromen grands prix te winnen. Dat is vandaag de dag anders. Met dank aan Red Bull. We bouwen een auto voor hem waarmee hij op eigen kracht races kan winnen."