[DSC] Uitslag Race 2 Zolder

Koploper in het kampioenschap Pieter van Soelen heeft wederom een overwinning op zijn cv kunnen bijschrijven. De BMW-bestuurder was in een spannende race, ondanks zijn zestig strafseconden, de snelste man. Luc de Cock, op zaterdag nog de winnaar van de race, eindigde op de tweede positie. Derde eindigde Robin Monster, nadat Eline Braspenning door een drive-through een podiumplaats door haar vingers zag glippen. In de Sport-divisie ging de overwinning naar Bert van der Zweerde en Richard van den Bos, voor Aart Bosman. De derde plek ging naar Rob Nieman.

Het was Jan van der Kooi die de beste start van de race hard. De bestuurder van de fraaie Lotus Exige GT3 schoot vanaf zijn vijfde startplek door naar de derde positie. Van der Kooi zat goed in zijn vel want hij kon in de tweede ronde Luc de Cock voorbijsteken voor de tweede positie. De Cock, op zaterdag winnaar van de race, had het lastig in de beginfase want hij kwam ook nog onder druk te staan van Diederik Sijthoff.
Sijthoff kon een goed ritme te pakken krijgen waardoor het hem lukte om voorbij te steken aan Luc de Cock. Daarna kon Sijthoff richting Van der Kooi rijden. Sijthoff bleek in de eerste ronden de snelste man op het veld, en kon daarom ook in de vijfde ronden voorbij steken aan de Lotus van Van der Kooi.

Pieter van Soelen zag daarna dat zijn voorsprong op Diederik Sijthoff met enkele tienden van een seconde per ronde kleiner werd, maar van Soelen slaagde erin om constante tijden te blijven rijden waardoor Sijthoff nooit echt in de buurt van de BMW-coureur kon komen.
Jan van der Kooi, die in de eerste ronden zo snel onderweg was, zakte na de beginfase toch wat terug. Nadat eerst Diederik Sijthoff voorbij was gegaan aan Van der Kooi kon ook Luc de Cock aanhaken bij zijn Lotus-teamgenoot. De Cock lukte het zelfs om in de twaalfde ronde weer voorbij te gaan aan zijn teamgenoot.
Voor Diederik Sijthoff ging het vlak voor de pitstops fout. Bij het inhalen van een achterliggende Saker in de Jacky Ickx-chicane raakten de Marcos en de Saker elkaar waarna er bij de Marcos van Sijthoff een achterwiel afbrak. Het betekende einde race voor de op een tweede positie liggende coureur.
Na de pitstops was de top drie van het veld weer door elkaar geschud. Ben Verwoerdt, die bij de pitstops het stuur van de Lotus Exige GT3 had overgenomen van Jan van der Kooi was op de eerste positie komen te liggen. Lang kon Verwoerdt niet van die positie genieten, want hij spinde waardoor zijn voorsprong teniet werd gedaan. Verwoerdt had na de pitstops nog niet de snelheid waardoor hij een paar plaatsen terugviel.

Hierdoor kwam Luc de Cock op de eerste positie te liggen. De Cock had echter meteen de hete adem van Pieter van Soelen in zijn nek. Van Soelen had ondanks zijn zestig resultaatseconden De Cock al snel in het vizier en kon dan ook veel druk zetten op de Belg. Het leek dan ook een kwestie van tijd totdat Van Soelen de eerste positie ging veroveren. Van Soelen deed het uiteindelijk op een fraaie manier door in de Kanaalbocht buitenom voorbij aan de Lotus 2-eleven te gaan.
Om de derde positie was het nog spannend. Eline Braspenning was op die plek komen te liggen na de pitstops, maar omdat er iets fout was gegaan bij het klokken in de pitstraat bleek zij te kort te hebben stilgestaan. Zij kreeg dus een drive-through, en gaf zo de derde positie aan Robin Monster.

In de Sport-divisie ging het in de opwarmronde al fout voor de winnaars van de zaterdagrace, John van der Voort en Peter Claassen. Van der Voort merkte in de opwarmronde dat zijn BMW in onbalans was en parkeerde zijn auto dan ook in de pitstraat. "Er bleek een bout afgebroken te zijn bij de achterwielophanging, dus het is maar goed dat ik binnengekomen ben", aldus Van der Voort na afloop.
Dit maakte de weg meteen vrij voor Richard van den Bos en Koen Bogaerts, die in de eerste ronden zeer aan elkaar gewaagd waren. Koen Bogaerts had de beste start van de race, en ging meteen voorbij aan Van den Bos. Van den Bos herpakte zich echter en pakte in de tweede ronde deze positie weer terug.

Een paar ronden bleef deze stand ongewijzigd, totdat Van den Bos zich verslikte in een Focus Sport. Van den Bos wilde deze bolide binnendoor inhalen maar schoot rechtdoor het grind in. Van den Bos kon wel zijn weg vervolgen maar moest toestaan dat Koen Bogaerts de eerste plek weer terug kon pakken.
Lang kon Bogaerts hier niet van genieten, want ook kwam in de problemen bij dezelfde Focus Sport. Bij het aanremmen van een bocht trapte Bogaerts door de rem heen waarna er voor de BMW-coureur niks anders opzat dan zijn auto dwars te gooien. Bogaerts schoot achterwaarts het grind in en kwam daardoor vast te zitten. Het betekende einde race voor Bogaerts, die hierdoor kostbare punten voor het kampioenschap misloopt.
Bert van der Zweerde, die bij de pitstops het stuur had overgenomen van Richard van den Bos, kwam door zijn vele resultaatseconden na de pitstops als tweede weer de baan op, achter Aart Bosman in zijn Lotus Exige. Van der Zweerde bleek echter veel sneller dan Bosman en eiste dan ook snel de eerste positie weer voor zich op.

Bosman kon wel solide op de tweede positie blijven, omdat de op een derde positie liggende Rob Nieman na de pitstops spinde. "Eigen schuld, ik kan niet anders zeggen. Anders was een tweede positie nog mogelijk geweest, erg zonde", aldus Nieman na afloop. Toch mocht Nieman reden tot tevredenheid hebben, want hij behield wel zijn derde positie en mocht daardoor het podium beklimmen.