[WTCC] Uitslagen Brands Hatch

Jorn (existenz)

Dit weekend is het WTCC-evenement op het circuit van Brands Hatch gehouden. Colin Turkington kende een uitstekend weekeinde als Independer en ook Chevrolet kan met plezier terugkijken op de race.

Uitslag Race 1:

De eerste race werd een prooi voor Chevrolet. Yvan Muller en Rob Huff domineerden de eerste race in hun Chevrolet en wisten zo de één-twee veilig te stellen. Muller had de gehele race onder controle en kwam niet in gevaar, ook niet omdat Huff achter hem de boel controleerde. Een tijd lang hadden de Cruzes zelfs het complete podium in bezit, maar Alain Menu liet zich in de laatste twee rondes inhalen om in de tweede race een betere uitgangspositie te hebben.

Colin Turkington kende als Independer een uitstekende race en wist dankzij een inhaalactie op Gabriele Tarquini op de derde plaats te belanden. Ook Gabriele Tarquini, Tom Coronel en Augusto Farfus profiteerden van de actie van Menu en wisten zo allemaal een plaats te stijgen. De Zwitser wist echter toch geen beslag te leggen op de poleposition in de tweede race, deze eer kwam ten deel aan Andy Priaulx die zich naar voren had gevochten vanaf de zestiende startplaats.

Nieuweling op de startopstelling Robert Dahlgren deed het met zijn Volvo niet slecht en finishte als dertiende. Alleen Caca Bueno viel tijdens deze race uit. Zijn motor vatte vlam in de achtste ronde en hij kon de race hierdoor niet voortzetten.

Uitslag Race 2:

Andy Priaulx won in race 2 zijn vierde race van het seizoen. Hij reed vrijwel de gehele race aan de leiding, nadat hij BMW-teamgenoot Augusto Farfus in de derde ronde wist in te halen. Farfus kende een uitstekende start en pakte meteen de leiding voor Priaulx en Menu.

Op het moment dat Priaulx Farfus inhaalde dacht ook Menu dit te kunnen doen, Farfus gooide echter de deur dicht waardoor beide tegen elkaar aan reden. Colin Turkington wist hier optimaal gebruik van te maken en haalde beide coureurs in en kwam zodoende op de tweede plaats terecht. Farfus en Menu vielen ver terug en waren kansloos voor een goede klassering,

Gabriele Tarquini en Tom Coronel kwamen als derde en vierde over de streep in hun SEATs, maar wisten de snelheid van de BMW's niet te counteren. Chevrolet-coureurs Yvan Muller en Rob Huff kwamen als vijfde en zesde over de streep. Ook in de tweede race offerde Huff zich op voor zijn teamgenoot door zich eenvoudig in te laten halen.