Kovalainen is niet bang voor Virgin

Lotus-coureur Heikki Kovalainen is ervan overtuigd dat het team van Virgin zijn team niet af kan troeven als beste nieuwkomer. "We hebben een aardige voorsprong."

Het Lotus-team is momenteel al bezig met het ontwikkelen van de auto van volgend jaar terwijl Virgin Racing nog een poging waagt om de auto van dit jaar te verbeteren. Toch is de Fin niet ongerust. "Ik ben niet onder de indruk van hoe ze hun auto tot nog toe ontwikkeld hebben", verklaart hij in interview met het Ierse ManipeF1.

"Ze hebben al een paar keer updates gebracht die helemaal niet werkten, zoals bijvoorbeeld in Canada", legt de rijder uit. "Als ze zo doorgaan maak ik me dus niet druk. Ze kunnen ons alleen maar pakken als ze zich tot en met de laatste race ontzettend blijven verbeteren."

Lotus gaat dit jaar geen grote updates meer brengen, dat betekent volgens Kovalainen echter niet dat de vooruitgang helemaal stilstaat. "We proberen het gewicht van de auto verder naar beneden te brengen en daarnaast kunnen we wat tijdwinst boeken met de afstelling van de auto. Radicale sprongen zullen we niet meer maken, hooguit wat kleine stapjes, maar we hebben dan ook een aardig grote voorsprong."

Mocht uiteindelijk blijken dat Virgin voorbijgaat aan het Lotus-team is dat volgens de coureur jammer, maar geen wereldramp. "Hoewel het jammer zou zijn, zou ik het nou ook weer geen ramp willen noemen."

"Vergis je echter niet", benadrukt hij. "We willen ze verslaan en als tiende eindigen bij de constructeurs. Dan krijg je namelijk nog wat prijzengeld en aangezien we een kleine renstal zijn, kunnen we dat natuurlijk wel gebruiken."

Voor Kovalainen blijft de hoofdzaak echter dat Lotus de zaken voor 2011 goed op de rails kan zetten: "We moeten groeien als team. We hebben alle ingrediënten in huis om te slagen, dus dat is waar ik me nu op focus."