Been: "Ik kan alleen maar tevreden zijn"

Olga Kroeders

Feyenoord-coach Mario Been zag zijn ploeg met 1-4 van BVV Barendrecht winnen. Been hoopte dat zijn spelers gretigheid in hun spel zouden leggen. De coach kreeg zijn zin.

"Daardoor kan ik alleen maar tevreden zijn over deze wedstrijd", aldus Been op de clubsite van Feyenoord. De oefenmeester van de Rotterdammers zag echter ook verbeterpunten voor zijn ploeg. Hij had graag gezien dat zijn spelers zich effectiever hadden geuit.

"Met alle respect voor Barendrecht, maar wij hadden er vandaag wel tien kunnen maken. Alleen al de eerste tien minuten na de rust telde ik zeven uitgespeelde kansen voor ons. Dat we niet meer hebben gescoord, is het enige verwijt dat ik de spelers vandaag kan maken."

Georginio Wijnaldum wist één keer te scoren en verscheen in de spits. "Gini heeft de spitspositie heel goed ingevuld. Hij heeft veel diepte zonder bal en kan een doelpunt maken. Vandaag stond zijn vizier dan niet altijd even scherp, maar voor veel gevaar zorgde hij wel. Het is wat zijn blessure betreft even afwachten, maar het lijkt erop dat het meevalt."