Villeneuve Racing werkt samen met Durango

Het team van Villeneuve Racing dat zich in gaat schrijven bij de Formule 1 blijkt een samenwerking aan te zijn gegaan met het Italiaanse GP2-team Durango. Teambaas van het team Ivone Pinton bevestigde de samenwerking op 422race.com.

De inschrijving van Villeneuve Racing blijkt een gecombineerde inspanning met het Italiaanse GP2-team Durango. "Jacques is een energieke en gedreven man. Hopelijk kunnen we samen een plaats bemachtigen in de Formule 1", aldus Pinton.

"Voor Durango is het een eer en privilege om met hem samen te werken. Hij is de zoon van een legende en zelf een voormalig wereldkampioen. Ik ken hem al sinds zijn zestiende en heb altijd gezegd dat het een geweldige coureur is. Hij is succesvol geweest in elke raceklasse."

Als het team van Villeneuve het dertiende en laatste startbewijs in haar bezit krijgt, zal de Canadese wereldkampioen van 1997 achter het stuur kruipen. "Maar ook buiten het rijden zal hij een aanzienlijke bijdrage leveren", zegt Pinton. "Hij bereidt zich voor op een rol als teamleider nadat hij gestopt is met rijden."

Hoewel de operationele kant van de renstal nog moet worden ingevuld, zal Villeneuve Racing volgens Pinton een Italiaans hart krijgen. "We weten nog niet waar we de auto gaan bouwen, maar we gaan opereren vanuit ons hoofdkantoor in Italië", aldus de Durango-baas.