Vermeer baalt van fout bij nederlaag tegen FC Porto

donroyco

Kenneth Vermeer stond zondagavond bij Ajax in het doel tegen FC Porto. De tweede doelman ging in de fout bij de enige treffer. Vermeer verving Maarten Stekelenburg in het doel, die nog geniet van zijn vakantie na het WK. De tweede keuze van de Amsterdammers hielp Porto een handje bij het enige doelpunt van de wedstrijd.

Vermeer liet een bal lopen, waarna Porto-spits Hulk de bal, volgens de grensrechter niet over de achterlijn, kon voorgeven: 1-0. "Ik liet de bal bewust gaan omdat ik er honderd procent van overtuigd was dat de bal achter was. Maar helaas kon het niet meer teruggedraaid worden", treurt Vermeer op de officiële website van Ajax. "Verder hebben we geen kansen weggegeven, daarom is het zuur dat we door zo’n doelpunt verliezen", aldus de goalie.

Trainer Martin Jol, die niets losliet over een mogelijk vertrek, kijkt vooruit naar de oefenwedstrijd tegen Chelsea. "Woensdag komen de WK-gangers terug, onder wie Suárez. Ik hoop dat hij honderd procent inzetbaar is, ook omdat de spitspositie dun bezaaid is. Suk is nog niet klaar om vast in de spits te staan. Siem kan in de spits, maar speelt natuurlijk liever op zijn eigen positie", aldus Jol die wordt genoemd als coach bij Fulham.