Zes gamers verbreken wereldrecord

Afgelopen vrijdag 16 juli om 12.55 uur begonnen zes Nederlandse gamers aan een gamemarathon die maar liefst 50 uur duurde. De gamers speelden in deze tijd onafgebroken het spel Red Dead Redemption. Het Twistdock Endurance Gaming Event evenement vond plaats in een vestiging van Dixons aan de Lijnbaan in Rotterdam.

De crew van zes gamers bestond uit de broers Edward en Maykel Leest uit respectievelijk Boxmeer en Hengelo, Sven de Vries uit Lelystad, Renzo Bos uit Baarlo, Robbie van Eijkeren uit Middelburg en Marcel van Waardenburg uit Amsterdam. Zij kregen de toekenning uit handen van de officiële vertegenwoordiger van Guinness World Records die speciaal hiervoor uit Londen was ingevlogen.

Het officiële oude wereldrecord is in september 2009 gevestigd door Chirantan Patnaik uit India. Dat record stond op 40 uur en 20 minuten en is vandaag ruimschoots verbroken. Het Twistdock Endurance Gaming Event is een initiatief van Vogel’s, die met deze gamemarathon de nieuwste accessoire voor de Sony PlayStation 3 onder de aandacht brengt: de Vogel’s TwistDock. Met de TwistDock is de PS3 altijd klaar voor actie; zelfs als de spelcomputer uitgeschakeld is, worden de controllers opgeladen. Via een ingenieus draaisysteem kun je gemakkelijk aan de achterkant van de TwistDock twee controllers plaatsen. Dankzij het unieke draaisysteem zijn de controllers letterlijk in een handomdraai binnen bereik en altijd opgeladen. Controllers die tussen de kussens van de bank rondslingeren zijn nu verleden tijd.

De gamers hebben unaniem besloten om na maar liefst 50 uitputtende uren te stoppen met de poging. Naarmate de recordpoging vorderde groeide de solidariteit om met zijn allen de rit uit te zitten. Alle verse Guinness Wereldrecordhouders krijgen naast de titel een geldbedrag van 1.000 euro en natuurlijk een TwistDock.

Gerdi Vogels, CEO Vogel’s Products BV: “Als je als bedrijf een geheel nieuw product introduceert dat zorgt dat lege controllers verleden tijd zijn, is een wereldrecord continue gamen een fantastisch statement wat de kracht van de TwistDock onderstreept.”

Gaz Deaves, officieel recordtoekenner namens Guinness World Records: “De deelnemers kwamen binnen als tegenstanders en vertrokken als wereldrecordhoudersvrienden.”

UitreikingUitreiking