Team VVCS laatste op FIFPro toernooi

Michel (methodmich)

Team VVCS heeft het FIFPro toernooi vandaag afgesloten met een finaleduel om de zevende plek tegen Zwitserland. Op sportpark Middelmors in Rijnsburg werden gisteren de pouleduels al afgewerkt. Team VVCS, dat namens Nederland meespeelt op dit toernooi voor teams met contractloze spelers uit acht landen, ging dik onderuit tegen de Zwitsers en eindigde daardoor als laatste.

Nadat gisteren in twee duels van twee keer 25 minuten nipt was verloren van zowel Spanje als Portugal, lieten de mannen van de trainers Edward Metgod en Jacques Storm het vandaag volledig afweten. In een wedstrijd van twee keer dertig minuten werd het liefst 0-5 voor Zwitserland.

Het toernooi was de laatste activiteit van Team VVCS, dat eerder al enkele oefenduels afwerkte. De spelers hopen de komende periode middels stages nog ergens een contract af te dwingen. Alleen Roel de Graaff (RBC Roosendaal) en Eldridge Rojer (FC Emmen) hebben tot nu toe een nieuwe club gevonden.

Het toernooi werd overigens gewonnen door Frankrijk, dat in de finale met 2-0 van Spanje won. De volledige eindstand is als volgt:

1. Frankrijk
2. Spanje
3. Italië
4. Slovenië
5. Denemarken
6. Portugal
7. Zwitserland
8. Nederland