Armstrong: "Beschuldiging Lemond is onzin"

Jeffrey

Lance Armstrong heeft beschuldigingen van Greg Lemond afgedaan als onzin. Lemond zei zondag in de Duitse krant Süddeutsche Zeitung dat Armstrong hem 'op alle mogelijke manieren' probeerde te betrekken bij een epo-schandaal. De renner van RadioShack zou iemand driehonderdduizend dollar hebben willen betalen om Lemond van gebruik van bloeddoping te beschuldigen.

Na afloop van de touretappe van zondag reageerde Armstrong op Lemonds uitlatingen. "Dat is complete onzin. Driehonderdduizend dollar? Hij zegt zoveel." Lemond weigerde in het interview te zeggen aan wie Armstrong dat bedrag geboden zou hebben. De drievoudig tourwinnaar wilde alleen kwijt dat 'hij nog steeds in het wielrennen werkzaam is'.

In de Verenigde Staten is de overheid een onderzoek begonnen naar mogelijk dopinggebruik door Armstrong en de ploegen waar hij voor heeft gereden. Dat is het gevolg van de beschuldigingen van Floyd Landis. Die gaf in mei dopinggebruik toe en beschuldigde direct Armstrong, George Hincapie en diverse andere Amerikaanse renners ervan verboden middelen te hebben gebruikt.

Lemond, de enige Amerikaan naast Armstrong die de Tour won, is gedagvaard om voor de onderzoeksjury te getuigen over die dopingbeschuldigingen. De 38-jarige Texaan maakte duidelijk dat Lemond daar niet kan liegen. "In de Verenigde Staten zeggen we 'de waarheid, de hele waarheid en niets dan de waarheid'."