Janko: "Het niveau is geen probleem"

Niels (DerMeister)

Marc Janko maakte onlangs de overstap van Red Bull Salzburg naar FC Twente. Op de clubwebsite van zijn nieuwe club kijkt hij terug op zijn eerste periode bij de Eredivisionist.

"De eerste weken heb ik veel indrukken gekregen van de club en de omgeving", vertelt Janko. "De supporters zijn top, en ook de mensen binnen de club. Het is als nieuwkomer uit het buitenland natuurlijk niet makkelijk je direct een positie in een groep te verwerven, maar iedereen maakt het me zo makkelijk mogelijk. Grote verschillen tussen Oostenrijk en Nederland bestaan er ook niet, maar sommige dingen zijn net wat anders."

De spits heeft het in Enschede zwaarder in de voorbereiding dan bij zijn oude club. "Van Enschede en de omgeving heb ik nog niet erg veel gezien, vanwege het intensieve trainingsprogramma en de zoektocht naar een woning. De voorbereiding is zwaarder dan bij Red Bull Salzburg het geval was, maar het niveau is geen probleem. In het begin was het lastig om elkaar goed te vinden op het veld. Logisch ook, omdat we een compleet nieuwe aanval hebben plus een nieuwe trainer."

"Toch merken we allemaal dat het elke week beter gaat met het samenspel. Loopacties slagen steeds vaker, en meer passes komen aan op het juiste moment. Nu augustus dichterbij komt kunnen we allemaal eigenlijk niet wachten om met het echte werk te beginnen, gemotiveerd ook door de vooruitgang", aldus Janko.