Wenger: "Walcott oogde scherp"

Olga Kroeders

Fabio Capello, bondscoach van Engeland, nam Theo Walcott niet mee naar het WK in Zuid-Afrika. Arsenal-coach Arsène Wenger is van mening dat de vleugelspeler wel degelijk grote kwaliteiten heeft en dat zijn tijd nog wel komt.

Walcott trad met The Gunners aan tegen Barnet. Arsenal won de oefenwedstrijd met 4-0 en Wenger denkt dat de 21-jarige Walcott het karakter heeft om het komende seizoen met een sterkere mentaliteit om te gaan. "Theo oogde scherp", aldus Wenger tegenover The Daily Mail over het optreden van zijn pupil.

"Hij is erg betrokken bij de trainingen en hij heeft altijd laten zien dat hij op moeilijke momenten of wanneer hij niet naar waarde wordt ingeschat, zichzelf toch kan bewijzen op het veld", zo vervolgt de Franse oefenmeester. Wenger is dan ook verbaasd dat Walcott niet mee mocht naar Zuid-Afrika.

"Ik heb hem opgebeld toen hij niet geselecteerd werd en ik heb proberen te helpen op de toekomst te richten. Hij is nog jong en heeft alles nog voor zich liggen", zo vindt Wenger.