Kesler: "Halen WK-finale heeft grote gevolgen voor WK 2018"

donroyco

Aftredend KNVB-directeur Henk Kesler denkt dat de prestaties van Oranje in Zuid-Afrika invloed hebben op het WK-bid voor 2018. "Het halen van de finale heeft grote gevolgen voor het WK van 2018", zegt Kesler tegenover Voetbal International. "We zijn nu een belangrijk voetballand. We tellen mee. De FIFA wil dit toernooi niet meer organiseren in een land dat in de eerste ronde wordt uitgeschakeld, zoals nu is gebeurd met Zuid-Afrika."

"We hebben de afgelopen weken bewezen dat we niet alleen goed kunnen organiseren, maar ook goed kunnen voetballen. De kansen zijn enorm gestegen. Straks beslissen 24 mensen over de toewijzing van het WK. Daarin spelen psychologische factoren een grote rol. Nederland was een land waarin het regende."

"Nederland was een land dat last had van chagrijnige mensen. Nu zijn we het land van de WK-finalist", vervolgt Kesler, die ook financiële voordelen ziet. "De marktwaarde van Oranje gaat in alle opzichten omhoog. Waar we eerst drie ton konden vragen voor een vriendschappelijke wedstrijd, is dat nu een half miljoen. Landen over de hele wereld zullen ons willen uitnodigen", besluit de 61-jarige KNVB-bestuurder.