Boetes voor achterlaten honden in snikhete auto's

In Zeeland zijn dit weekeinde zeker drie hondeneigenaren beboet omdat ze hun huisdier in een snikhete auto hadden achtergelaten. Agenten en medewerkers van de dierenambulance hebben de honden uit hun benarde positie bevrijd. De auto's stonden in de volle zon geparkeerd.

In Renesse werd zaterdagmiddag aan de Loane een ruitje van een auto ingetikt, waarin een hond was achtergelaten. Op dat moment arriveerde de eigenaar, die gelijk een proces-verbaal kreeg. In dezelfde straat werden zondag rond 13.30 uur twee honden uit een auto gehaald. De dieren kregen een bak water in de bus van de dierenambulance. De eigenaar meldde zich rond 16.00 uur.

Zondag rond 17.45 uur kwam een melding binnen dat op de Boulevard Evertsen in Vlissingen een hond in een afgesloten auto zat. Een metertje in de auto gaf een binnentemperatuur aan van 50 graden, meldt de politie. Voordat de dierenambulance was gearriveerd, kwam de eigenaar aanlopen. Ook die kreeg een proces-verbaal. De hoogte van de boetes wordt bepaald door de officier van justitie.