Van Persie: "Kritiek op Oranje onzin"

Robin van Persie is het niet eens met de stevige kritiek die met name Engelse media uitten op het spel van het Nederlands elftal tijdens het WK voetbal in Zuid-Afrika. De ploeg van Bert van Marwijk brak met het verleden en behaalde met hard en zakelijk spel de finale waarin uiteindelijk van Spanje verloren werd.

"Het was niet zo mooi als in het verleden," zei Van Persie over de speelwijze van Oranje tegen NUsport. "Maar mijn vraag is: resultaat boeken en de finale bereiken of mooi voetbal spelen en er in de eerste ronde uitvliegen - wat zou jij kiezen?"

"Vlak voordat Frankrijk naar huis moest, sprak ik Patrick Vieira. Hij zei tegen me dat je niet goed hoeft te spelen in groepsfase. Zelfs niet in de tweede ronde. Je moet als team groeien en dan ga je vanzelf een hoger niveau halen. Op die manier zou je volgens hem de finale bereiken."

"Dat is precies wat we gedaan hebben. In de kwartfinale tegen Brazilië waren we in de tweede helft briljant," ging de aanvaller van Arsenal verder. Toch is het lastig om op die manier succes te boeken. "Ik weet hoe zwaar het kan zijn om prachtig voetbal te spelen maar niet het resultaat te krijgen waar je op hoopt. Dat zie ik bij Arsenal meer dan me lief is."