[DSC] Uitslag Race 1 Zolder

Cor Euser en Peter Versluis hebben de zaterdagrace van de Dutch Supercar Challenge tijdens de Zolder Superleague op hun naam geschreven. In de één uur durende race finishten zij net voor Berry van Elk, die na een laatste startpositie met zijn Mosler een sterke inhaalrace reed. Op de derde positie eindigde ook een Mosler, bestuurd door Alex van ’t Hoff. In de Supersport I-divisie ging de overwinning naar René Wijnen en Pieter Dubois, voor Charlie en Rob Frijns. Derde werd Henk Thuis.

Peter Versluis had een goede start van de race. Hij kon in de beginfase uitlopen op achtervolger Roger Grouwels in de Corvette C5.R GT1, omdat Jaap van Lagen bij de start op een tweede plek algemeen kwam te liggen. Grouwels had moeite om voorbij te gaan aan Van Lagen, waardoor de voorsprong van Versluis al snel meerdere seconden bedroeg.
 
Nadat Grouwels erin slaagde om voorbij te gaan aan Jaap van Lagen werd het gat met Versluis al snel kleiner. Versluis, dit weekend het stuur van de Marcos LM600 delend met Cor Euser, gaf na afloop aan dat de balans van de auto niet optimaal was en had dan ook moeite om hele snelle rondetijden te noteren. Achter Grouwels kon bovendien Alex van ’t Hoff met de Mosler aansluiting vinden.
 
 
Grouwels begon steeds meer aan te dringen bij Peter Versluis en probeerde na een twintigtal minuten in de Bolderberghaarspeldbocht Versluis binnendoor in te halen. Dit ging echter fout, omdat Grouwels bij het aanremmen zijn wielen blokkeerde en daardoor achterstevoren in het grind eindigde. Grouwels kwam daarna met zijn Corvette vast te zitten in het grind en liep hierdoor uiteindelijk een ronde achterstand op.
 
Van ’t Hoff zat goed in zijn vel en kon snelle rondetijden blijven noteren met de Mosler. Van ’t Hoff bleef dan ook tot de pitstops aandringen bij Versluis, wetende dat Euser en Versluis langer stil moesten staan bij de pitstops. Dave Basu lag ondertussen solide op de derde positie. Berry van Elk was voor de pitstops al opgeklommen naar plek vier. Van Elk, die dit weekend door een kapotte sensor nog geen meter had gereden, was gestart vanaf de laatste positie maar liet zien dat circuit Zolder echt een baan voor hem is.
 
Na de pitstops was de top vier door elkaar gegooid. Dave Basu, die geen strafseconden had, was op de eerste plek komen te liggen en zag in zijn spiegels dat Alex van ’t Hoff op de tweede positie lag. Daarachter lag Cor Euser op plek drie, die op zijn beurt weer op de huid werd gezeten door Berry van Elk.
 

Daarna ontstond een spannend gevecht om de koppositie. Eerst lukte het Alex van ’t Hoff om voorbij te gaan aan Dave Basu en niet veel later lukte het ook Cor Euser en Berry van Elk om aan de Ferrari bestuurder voorbij te gaan. Euser en Van Elk reden hierna naar Van ’t Hoff toe.
 
In de 29e ronde lukte het zowel Cor Euser als Berry van Elk om voorbij te gaan aan de Mosler van Van ’t Hoff. Van Elk deed daarna nog pogingen om een gaatje te vinden bij Euser, maar Euser liet zich niet kennen en creëerde een gat van een paar seconden. Euser won hierdoor samen met Peter Versluis, voor Berry van Elk en Alex van ’t Hoff.
 

In de Supersport I-divisie had Jaap van Lagen, zoals al eerder gezegd, een uitstekende start van de race. Van Lagen, dit seizoen ook rijdend in de Porsche Supercup en dit weekend zelfs debuterend in de Superleague Formula, lag in de beginfase zelfs tweede algemeen en kon dan ook uitlopen op de concurrentie in zijn divisie.
 
Achter Van Lagen was het Pieter Dubois die solide op een tweede plek reed. Daarachter lag Henk Thuis op de derde positie. Ook hij had een voorsprong van meerdere seconden op zijn achtervolgers, die bovendien in een fel gevecht met elkaar verwikkeld waren. Rob Frijns lag namelijk op de vierde plek, maar had achter zich aan Philippe Ribbens, Kees Kreijne en Martin Webb.
Martin Webb was van dit groepje snel onderweg en kon zowel Kees Kreijne als Philippe Ribbens inhalen. Toch slaagde Webb er niet in om zijn sterke race in een goed resultaat om te zetten. In de Terlamenbocht spinde Webb namelijk van de baan. Bovendien ging het twee ronden daarna nogmaals fout voor Webb nadat hij wederom spinde na een touché met de Aquila van Bob Herber.
 

Na de pitstops had Wolf Nathan het stuur van de Porsche 997 GT3 overgenomen van Jaap van Lagen. Nathan was gebrand op een goed resultaat, maar zag die in rook opgaan nadat hij in de Villeneuve-chicane in de grindbak belandde. Pieter Dubois en René Wijnen kwamen hierdoor met de Renault Mégane Trophy op de eerste positie te liggen.
 

Om de tweede positie ontstond nog een spannend gevecht. Lang lag Henk Thuis op deze plek, maar Charlie Frijns was met zijn Porsche 997 GT3 snel onderweg. Frijns zette rondenlang Henk Thuis onder druk, maar die leek niet te gaan bezwijken onder de druk. Thuis verdedigde zijn positie sterk, maar moest uiteindelijk in de 31e ronde toch toestaan dat Charlie Frijns er voorbij ging.
De overwinning in de Supersport I-divisie ging hierdoor naar Pieter Dubois en René Wijnen, tweede werden Rob en Charlie Frijns. Henk Thuis maakte het podium op Zolder compleet.
 
 
Bij de BRL’s reed Donny Crevels in de beginfase zeer sterk, maar hij zag zijn goede rijden niet beloond worden. Crevels moest namelijk zijn BRL met technische problemen in de pitstraat parkeren. De overwinning ging uiteindelijk naar Jacky van der Ende, voor Nelson van der Pol. Marc Goossens en Dick Freebird eindigde op de derde positie.