FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 2 oktober 2009

Kroes geeft uitstel aan Bos tot 19 oktober

Het ministerie van Financiën heeft plannen bij EU-commissaris Neelie Kroes ingediend om ABN Amro-dochter HBU en enkele andere activiteiten af te stoten aan een 'grote internationale bank'.

Omdat Kroes vindt dat er 'zeer goede vooruitzichten zijn voor de aanstaande afstoting' geeft ze Financiën tot 19 oktober de tijd om deze af te ronden.

Dat maakte de Europese Commissie vandaag bekend.

Uitslagen Jupiler League speelronde 10

Dit weekend werd in de Jupiler League de tiende speelronde afgewerkt. Hieronder vind je alle uitslagen, de vernieuwde stand, de topscorers en het programma voor aankomende week.

FC Emmen heeft eindelijk zijn eerste wedstrijd gewonnen. De nummer laatst kreeg nummer zes AGOVV Apeldoorn op bezoek, en de uitclub nam na negen minuten de leiding via Lindenbergh. In de 33e minuut kwam Emmen langszij door een doelpunt van Denissen. In de tweede helft wist Malenovic de wedstrijd in een tijdsbestek van vier minuten te beslissen. In de 68e minuut maakte hij de 2-1, vier minuten later maakte hij via een penalty de 3-1. Ondanks de overwinning blijft FC Emmen de rodelantaarndrager.

Go Ahead Eagles zag sc Cambuur dichterbij komen. De periodekampioen speelde gelijk (1-1) op bezoek bij FC Den Bosch, sc cambuur won van FC Eindhoven. Door deze overwinning is sc Cambuur tot een punt genaderd van de lijstaanvoerder. Ook De Graafschap kwam dichterbij door een 2-0 overwinning op FC Dordrecht, een score die na 16 minuten al op het scorebord stond. De Doetinchemmers staan derde met slechts twee punten achterstand op Go Ahead Eagles, en gelijk in punten met Helmond Sport, dat vanavond met 2-1 won van FC Omniworld.

FC Volendam liep tegen alweer de vierde nederlaag van het seizoen aan. Vanavond was Fortuna Sittard te sterk. De Volendammers kwamen twee keer op voorsprong, maar Fortuna wist telkens langszij te komen. In de 77e minuut was het Traoré die Fortuna zelfs op voorsprong zette. Die voorsprong hield het vast tot het eind van de wedstrijd, waardoor de Limburgers de tweede overwinning van het seizoen boekten. FC Volendam is inmiddels terug te vinden op een teleurstellende dertiende plaats.

FC Zwolle heeft de weg omhoog weer gevonden en won zijn derde wedstrijd op rij. MVV werd met 2-1 verslagen. Het winnende doelpunt viel pas in de 82e minuut.

Uitslagen:

ThuisUitUitslagen
Excelsior RBC Roosendaal 2-1
FC Zwolle MVV 2-1
Fortuna Sittard FC Volendam 3-2
Helmond Sport FC Omniworld 2-1
FC Emmen AGOVV Apeldoorn 3-1
SC Cambuur FC Eindhoven 3-1
FC Den Bosch Go Ahead Eagles 1-1
FC Oss BV Veendam 0-3
De Graafschap FC Dordrecht 2-0

Stand:
#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1. Go Ahead Eagles 10 7 2 1 23 17 - 5
2. Cambuur L. 10 6 4 0 22 25 - 14
3. De Graafschap 10 6 3 1 21 22 - 7
4. Helmond Sport 10 6 3 1 21 25 - 12
5. FC Dordrecht 10 5 2 3 17 24 - 14
6. BV Veendam 10 5 2 3 17 23 - 13
7. AGOVV 10 5 2 3 17 17 - 15
8. Excelsior 10 4 4 2 16 18 - 15
9. FC Zwolle 10 4 3 3 15 14 - 12
10. Telstar 9 3 4 2 13 16 - 13
11. RBC Roosendaal 10 3 3 4 12 13 - 13
12. FC Den Bosch 10 2 5 3 11 22 - 19
13. FC Volendam 10 2 4 4 10 14 - 21
14. MVV 10 2 3 5 9 13 - 22
15. FC Oss 10 2 3 5 9 12 - 21
16. Haarlem 9 2 2 5 8 14 - 25
17. Fortuna Sittard 10 2 2 6 8 12 - 22
18. FC Omniworld 10 2 1 7 7 10 - 19
19. FC Eindhoven 10 1 4 5 7 16 - 30
20. FC Emmen 10 1 2 7 5 7 - 22

Topscorers:
#SpelerClubDoelpunten
1Caracciolo FC Den Bosch 8
=Voskamp Helmond Sport 8
3Plet Telstar 7
=Van der Biezen Go Ahead Eagles 7
5Assaidi De Graafschap 5
=Bargas De Graafschap 5
=Colak Go Ahead Eagles 5
=Maachi SC Cambuur 5
=Mark de Vries SC Cambuur 5
=Matusiwa FC Den Bosch 5
=VerhoekFC Dordrecht5
=NkoyiFC Eindhoven5
=RojerFC Zwolle5
=TraoréFortuna Sittard5

Programma:
DatumThuisUit
zo 4/10 Telstar Haarlem
vr 9/10 Go Ahead Eagles AGOVV Apeldoorn
vr 9/10 RBC Roosendaal FC Den Bosch
vr 9/10 FC Omniworld FC Zwolle
vr 9/10 Haarlem Excelsior
vr 9/10 FC Volendam FC Oss
vr 9/10 Helmond Sport De Graafschap
vr 9/10 MVV Telstar
vr 9/10 FC Dordrecht FC Emmen
vr 9/10 FC Eindhoven Fortuna Sittard
vr 9/10 BV Veendam SC Cambuur

Vier Gouden Kalveren voor Nothing Personal

De Nederlandse film Nothing Personal heeft vanavond vier Gouden Kalveren gewonnen op de slotavond van het 29e Nederlands Film Festival in Utrecht. De arthousefilm van Urszula Antoniak won in de categorieën beste lange speelfilm, regie, sound design en camera.

De grootste kanshebber Oorlogswinter verzilverde slechts drie van de acht nominaties, evenveel als de film Kan door huid heen die zeven kansen had op de belangrijkste prijzen voor de Nederlandse filmwereld.

Acteur Martijn Lakemeier won voor zijn debuutrol in Oorlogswinter een Gouden Kalf voor beste acteur. Raymond Thiry (Oorlogswinter) kreeg er eentje voor beste mannelijke bijrol. Oorlogswinter kreeg eveneens een Kalf voor beste production design.

Actrice Rifka Lodeizen ging met een Kalf naar huis voor beste actrice, voor haar rol in Kan door huid heen. Deze film over een meisje dat op het platteland hoopt een verkrachting te verwerken, won eveneens voor de montage en de speciale juryprijs.

De hiphopfilm Carmen van het noorden werd met een Kalf beloond voor de muziek van Perquisite. Alex van Warmerdam kreeg er eentje voor het scenario dat hij schreef voor De laatste dagen van Emma Blank (vier nominaties). Actrice Pleuni Touw won de prijs voor haar bijrol in Bride Flight. Happy End en de bioscoophit De storm (beide twee nominaties) gingen vandaag met lege handen naar huis.

Vier Gouden Kalveren voor Nothing Personal  (foto: ANP)

Overleg met afgezette president Honduras

De huidige regering van Honduras en de afgezette president Manuel Zelaya gaan praten om een oplossing te vinden voor de politieke crisis in het Midden-Amerikaanse land.

De partijen kwamen voor volgende week open gesprekken overeen, meldde een gezant van de Organisatie van Amerikaanse Staten vandaag. Een directe ontmoeting tussen Zelaya en huidig president Roberto Micheletti zou niet zijn gepland.

De situatie in Honduras is uiterst gespannen sinds het leger eind juni Zelaya het land uitzette. Het leger handelde naar eigen zeggen op bevel van het hooggerechtshof. Zelaya zou de wet hebben overtreden bij zijn streven zijn presidentschap te verlengen.

Het verdreven staatshoofd keerde onlangs heimelijk terug en verschanste zich in de Braziliaanse ambassade.

[NHL] Markov 4 maanden uitgeschakeld

De Montreal Canadiens zullen het de komende vier maanden zonder hun sterverdediger Andrei Markov moeten doen. Hij viel in de openingswedstrijd uit met een enkelblessure.

De ervaren offensief ingestelde verdediger onderging na de wedstrijd een operatie aan zijn enkel in Toronto, waar de Habs tegen de Toronto Maple Leafs speelden, en keert vandaag terug in Montreal.

In het seizoen 2008/2009 liet Markov 64 punten noteren, daarmee was hij de best scorende verdediger in de NHL. Het verlies van Markov zal mede daarom voor de compleet gerenoveerde Canadiens een behoorlijke aderlating zijn. Door zijn blessure zal de Rus waarschijnlijk ook de Olympische Spelen missen.

Uitslag Vitesse - Sparta

Vanavond stond er in Anhem in de Eredivisie het eerste duel van de negende speelronde op het programma, Vitesse – Sparta Rotterdam. Hieronder vind je de uitslag.

Karakteristieken

Vitesse - Sparta Rotterdam 2-0
27’ Nilsson 1-0 (Assist: Jong-a-Pin)
89’ Pluim 2-0 (Assist: Stevanovic)

Toeschouwers: 15.350
Scheidsrechter: van Hulten
Stadion: Gelredome
Gele kaart: Viergever (Sparta Rotterdam)

Opstellingen

Vitesse: Velthuizen, v.d. Struijk, Sprockel, v. Diermen, Jong-a-Pin, Claudemir, Verhaegh (Buttner/46), Hofs, Molhoek (Stevanovic/46), Niksson (Pluim/87), Kolk

Sparta Rotterdam: Ëeliga, Rutjes, Adeleye, Viergever, Slijngard, Falkenburg, v. Gessel (Poepon/62), Strootman, Denneboom (Godee/79), Bodul, Duplan

Nieuwe voorzitter Eerste Kamer

CDA-politicus René van der Linden volgt Yvonne Timmerman-Buck op als voorzitter van de Eerste Kamer. De Eerste Kamer stemt aanstaande dinsdag over zijn benoeming.

Van der Linden heeft zich altijd ingezet voor mensenrechten. Hij was eerder staatssecretaris van Buitenlandse Zaken, Tweede Kamerlid en voorzitter van het parlement van de Raad van Europa. Hij trad af als staatssecretaris vanwege de zogeheten paspoortaffaire.

RSF: persvrijheid in Italië onder druk

Premier Silvio Berlusconi van Italië maakt kans binnenkort de titel 'roofdier van de persvrijheid' te krijgen. Dit maakte de internationale organisatie voor persvrijheid Reporters zonder Grenzen (RSF) vandaag bekend op een persconferentie in Rome.

"Wij zullen binnenkort een nieuwe versie publiceren van onze wereldwijde ranglijst van de persvrijheid, en Italië heeft alle kansen op de laagste plaats te komen van alle EU-landen", aldus Jean-François Julliard, de secretaris-generaal van RSF.

De zakenman Berlusconi is eigenaar van de belangrijkste commerciële tv-stations. Premier Berlusconi heeft invloed op de publieke omroep. Daarnaast probeert de regeringsleider sinds enkele weken ook de onafhankelijke kranten de mond te snoeren met rechtszaken.

Van la Repubblica, die berichtte over Berlusconi's omgang met escortdames, eist hij 1 miljoen euro. De voormalige communistische partijkrant l'Unità, die berichtte over Berlusconi's corruptieaffaires, dreigt failliet te gaan door een schadeclaim van 3 miljoen euro.

PvdA wil opheldering incident bij Kabul

Ministers Eimert van Middelkoop (Defensie) en Ernst Hirsch Ballin (Justitie) moeten opheldering geven over een incident in de buurt van Kabul waarbij op 7 augustus 2002 elf Afghanen zijn doodgeschoten. Dat stelt PvdA-Kamerlid Ton Heerts vanavond.

Aanleiding is een uitzending morgen van het radioprogramma Argos dat al tijden onderzoek doet naar het voorval.

Het programma beschikt over foto's waarop te zien is dat een Nederlandse militair bij de geëxecuteerde mannen staat. De tijden van de digitale foto's komen niet overeen met de tijden uit een verslag van een Nederlandse majoor die er was.

Argos probeert te achterhalen of Nederlandse militairen getuigen waren van de slachting.

Volgens Defensie is daar geen sprake van. De Nederlandse militairen troffen de mannen op één na dood aan. Die laatste stierf in een door de Nederlanders bestelde ambulance op weg naar het ziekenhuis.

Balkenende geen kandidaat EU-president

Premier Jan Peter Balkenende is niet beschikbaar voor de functie van de wat in de volksmond Europese president wordt genoemd. "Ik ben geen kandidaat", zei de premier vandaag nadrukkelijk in het televisieprogramma Eénvandaag.

Zijn naam circuleert al tijden in Den Haag en Brussel als één van de kandidaten voor deze post van vaste voorzitter van de vergadering van de regeringsleiders van de Europese Unie. Maar Balkenende maakte nadrukkelijk duidelijk dat hij niet naar Brussel gaat.

"Ik wil dat er een keer opgehouden wordt met deze discussie die tot niets leidt", zei de premier.


"Hou nou toch eens op!"  (foto: ANP)

Hond Chirac naar platteland verbannen

De hond van de Franse oud-president Jacques Chirac is naar het Franse platteland overgebracht, nadat hij zijn baasje verscheidene keren had gebeten.

Het echtpaar Chirac vermoedt dat Sumo de verhuizing van het Elysée naar een kleinere woning aan de rivier de Seine niet heeft kunnen verwerken.

Zelfs nadat Sumo antidepressiva toegediend had gekregen, zette hij begin dit jaar zijn tanden in de buik van de oud-president, schrijft de krant Le Parisien. "Ik was heel, heel bang", bekent Bernadette Chirac. Haar man bloedde en Sumo wilde doorbijten.

Het echtpaar besloot de hond over te dragen aan een vriend op het platteland. Daar kan hij net als in de tuin van het Elysée buiten dollen.

De Chiracs woonden van 1995 tot en met 2007 in het presidentieel paleis. In die tijd kreeg het echtpaar de hond van kleinzoon Martin. Het dier heeft zijn naam te danken aan Chiracs liefde voor het Japanse sumoworstelen.

'Borstkanker staat zeer in de belangstelling'

Organisaties die de belangen behartigen van borstkankerpatiënten hebben bepaald niet te klagen over gebrek aan belangstelling. Directeur Sandra Kloezen van de BorstkankerVereniging Nederland zegt het met enige gêne:

"Je zou bijna zeggen dat het scheef is. Andere organisaties hebben veel meer moeite om subsidies te verwerven en aandacht te krijgen. Maar je moet maar denken dat die andere organisaties indirect ook meeprofiteren van ons werk."

De BorstkankerVereniging Nederland (met 7500 leden) is een van de oudste patiëntenorganisaties van het land. Ook is het een van de grootste. De organisatie viert zaterdag het dertigjarig bestaan. Daarbij zijn ook prinses Máxima en minister Ab Klink van Volksgezondheid aanwezig.

Bij die gelegenheid presenteert de organisatie een zogenoemde patiëntenmonitor. Het is een instrument dat de tevredenheid van de klant over de geleverde behandeling meet.

Volgens Kloezen is de monitor een belangrijk middel voor nieuwe patiënten om samen met hun huisarts te bepalen in welk ziekenhuis ze zich willen laten behandelen. "Wij hebben de mogelijkheid gehad om dit instrument uit te werken. Maar ook patiënten met andere soorten kanker kunnen de monitor gebruiken. Zij hebben er dus ook profijt van."

Animal Crossing krijgt honden als DLC

Ben jij ook zo'n fan van Nintendogs? Zou jij ook het liefst willen dat zo'n hondje lekker achter je aan huppelt in de nieuwste 'Animal Crossing'-titel? Dan hebben jullie weer eens lekker geluk, want Nintendo zal ervoor zorgen dat we deze maand (en eventjes de volgende maand) verschillende honden in ons virtueel dorpje kunnen meenemen. Hieronder kun je lezen welke op welke data de honden te downloaden zijn.


7 oktober - Labrador
14 oktober - Chihuahua
21 oktober - Dachshund
3 november - Dalmatiër



CD: Hatebreed - Hatebreed

Hatebreed...het is eigenlijk onzin om deze band te introduceren. De hardcoreband bracht in '96 zijn eerste album uit en sindsdien is de band één van de vaandeldragers in het hardcoregenre. Vier inmiddels klassieke albums volgden (exclusief de cover-cd For the lions), die eigenlijk allemaal lovend zijn ontvangen. Bovendien heeft Hatebreed met zijn mix van hardcore en metal een hele generatie nieuwe bands geïnspireerd. Hoewel zij niet de eerste waren die hardcore en metal in een gelikt jasje wisten te hijsen, zijn ze wel van grote invloed geweest op deze stroming. Hatebreed heeft zelfs enkele van zijn eigen voorbeelden in het genre weten te beïnvloeden, zoals Madball en Agnostic Front. Niet toevallig was Jamey Jasta (zanger) dan ook co-producer van Agnostic Front's Another voice.

Dubbel geen unicum

In twee jaar tijd vinden de twee grootste sportevenementen ter wereld plaats in Brazilië.

Het WK voetbal van 2014 stond al vast, vandaag kwamen daar op het IOC-congres in Kopenhagen nog eens de Olympische Spelen van 2016 voor Rio de Janeiro bij.

Het is vaker gebeurd dat een land deze 'dubbel' kreeg toegewezen. Bijvoorbeeld Mexico in 1968 en 1970 (WK), Duitsland in 1972 en 1974 (WK) en de Verenigde Staten in 1994 (WK) en 1996.

Formeel worden de Olympische Spelen niet toegewezen aan een land, maar aan een stad.

[Upd] OS: 2016 in Rio de Janeiro

Bij de eerste stemronde van de verkiezing van de stad voor de Olympische Spelen van 2016 is vrijdag Chicago afgevallen. Bij de volgende ronde viel ook het doek voor Tokio. Dat betekent dat Rio de Janeiro en Madrid over zijn.

IOC-voorzitter Jacques Rogge maakt naar verwachting rond 18.30 uur de winnaar bekend.

Chicago gold als favoriet. President Barack Obama was enkele uren voor de stemming aanwezig in Kopenhagen om een warm pleidooi te houden voor de stad, waar hij 25 jaar woonde.

Algemeen wordt verondersteld dat deze tegenvaller prestigeverlies voor de president betekent. Het was de eerste keer dat een zittende president van de Verenigde Staten persoonlijk bij de verkiezing aanwezig was.

 

Update 19:08
De Olympische Spelen van 2016 worden gehouden in Rio de Janeiro. Het Internationaal Olympisch Comité sprak vandaag in het Bella Convention Centre van Kopenhagen zijn voorkeur uit voor de Braziliaanse stad. De andere kandidaten waren Chicago, Tokio en Madrid.

De Spaanse hoofdstad viel als laatste af. De verkiezingen verliepen ronduit sensationeel. Al in de eerste stemronde werd de grote favoriet Chicago uitgeschakeld. Internationaal werd dat uitgelegd als een nederlaag voor de Amerikaanse president Barack Obama, die enkele uren voor de verkiezing in Kopenhagen was om de kandidatuur van "zijn" stad kracht bij te zetten.

Het IOC koos voor Zuid-Amerika. Niet eerder vond het evenement in dat werelddeel plaats. De campagne was daarop gericht. 'Al zo vaak in de VS, nog nooit bij ons'. Kennelijk sloeg dat aan bij de afgevaardigden van het IOC, onder wie de Nederlanders prins Willem-Alexander en Anton Geesink.

FOK! weekend tv-gids

De FOK! weekend tv gids laat je zien wat er op de buis is in het weekend. Sinds afgelopen week zelfs ook op zondagavond! Lekker uitbuiken van alle vreterijen voor we maandagochtend weer allemaal op kantoor of in de schoolbanken moeten verschijnen. Elke maandagochtend lees je hier een overzicht van de kijkcijfers!

Nederland 1

Van Duin op z'n best, 20:30 uur - Lachen om de beste grappen en grollen van André van Duin.

De palingsoap, 21:30 uur - Het dagelijks leven van bekende en onbekende Volendammers wordt op de voet gevolgd door de TROS.

Vermist, 22:00 uur - Een dochter loopt met een loverboy weg, een broer verdwijnt of een kind dat wordt ontvoerd. Jaap Jongbloed probeert iedereen weer met elkaar te herenigen.

Nederland 2

Vrouw en paard, 21:15 uur - Dit programma lijkt in de basis op het geflopte Tafel van 5. Hanneke Groenteman, Fidan Ekiz, Carrie, Hassnae Bouazza en Barbara Barend bespreken en bediscussiëren de actualiteit.

Uitreiking gouden kalveren, 21:50 uur - Misschien wel de grootste filmprijzen van ons land, vanavond worden ze uitgereikt. Een liveverslag vanuit Stadsschouwburg Utrecht.

Hitte/Harara, 00:00 uur -
Filmdrama over twee vrouwen op reis naar Marokko. In Marokko ontmoeten ze Miloud, die een beroep op hen doet. Het verzoek heeft grote gevolgen voor hun vriendschap.

Nederland 3

Ranking the stars, 20:25 uur
- Humoristische show waarin Ali B, Spike, Boris, Roeland Fernhout, Lange Frans, Ellen ten Damme, Do, DJ Isis, EliZe en Babette van Veen op een luchtige manier laten zien hoe goed ze elkaar denken te kennen.

De badgasten, 21:25 uur - Na de Lama's het nieuwe improvisatieprogramma van BNN, gepresenteerd door Valerio Zeno. Na de opnames worden diverse grafische effecten toegevoegd, dat goed combineert met de improvisatie.

Claudia op vrijdag, 22:00 uur - Claudia de Breij neemt een kijkje in het leven van BN'ers, dat normaal gesproken buiten de schijnwerpers blijft staan.

RTL 4

Gooische vrouwen, 20:30 uur - Dramaserie die zich afspeelt in het chique gedeelte van 't Gooi, met onder anderen Linda de Mol, Tjitske Reidinga en Susan Visser.

TV kantine: 20 jaar RTL, 21:35 uur - RTL bestaat twintig jaar, Carlo Boszhard en Irene Moors halen in hun TV kantine oude programma's onder het stof vandaan. Vanavond krijgen we onder meer imitaties te zien van Rad van Fortuin en Koffietijd.

Glitter glamour Gordon, 22:05 uur - Zanger, presentator, entertainer en rasnicht Gordon struint allerlei feestjes af, met maar één doel: het beantwoorden van de vraag "is er glamour in Nederland?"

RTL 5

xXx: The next level, 20:30 uur - In deze actiefilm gaat de National Security Agency op zoek naar nieuwe agenten. Een van hen is Darius Stone. Hij wordt toegevoegd aan het xXx-programma. Hij vertrekt naar Washington DC om een gevaarlijke militante splintergroep op te sporen, die bezig is met een samenzwering om de Amerikaanse regering omver te werpen.

Sex: How to do everything, 22:20 uur - Altijd handig voor je naar bed gaat. Experts op het gebied van seks geven tips & trucs om je seksleven zo spannend en uitdagend mogelijk te houden.

RTL 7

Jupiler League live, 19:25 uur - Liveverslag van de Jupiler League-wedstrijd De Graafschap - FC Dordrecht.

Voetbal International, 21:25 uur - Het olijke duo Wilfred Genee en Johan Derksen samen aan een tafel levert altijd leuke televisie op. Tussendoor bespreken ze het voetbal.

Jupiler League samenvattingen, 22:55 uur - Een samenvatting van alle overig gespeelde wedstrijden in de Jupiler League.

RTL 8

Billy Elliot, 20:30 uur - Billy is gek op balletdansen. Zijn moeder is overleden en zijn vader en broer zijn stoere mijnwerkers, willen niet dat hij zich hier verder in ontwikkelt. Omdat Billy talent heeft, stimuleert zijn lerares hem om zich op te geven voor een professionele balletschool. Nu moet Billy kiezen voor zichzelf of zijn familie.

SBS 6

Popstars, 20:30 uur - Zangtalent hoopt ontdekt te worden door de jury, bestaande uit Henk-Jan Smits, Patricia Paay en Maurice Wijnen. Ook vanavond weer een Mystery Popstar: een bekendheid die anoniem auditie doet. Is hij/zij goed genoeg voor Popstars?

Net 5

Law & Order: Special Victims Unit, 20:30 uur - Een dubbele aflevering. In de eerste wordt een man gearresteerd omdat hij zijn zwangere vrouw heeft aangevallen. Hij verwijt zijn vrouw dat ze te veel drinkt tijdens haar zwangerschap. In de tweede aflevering wordt een homoseksueel model dood wordt aangetroffen, de detectives verdenken een belangrijke minister.

Liberty stands still, 22:20 uur - In deze thriller wordt de vrouw van de machtigste wapenfabrikant ter wereld op weg naar het theater gebeld. De beller dreigt een bom te laten ontploffen. Doordat een laserstraal, afkomstig van een sluipschutter, haar borst belicht, is duidelijk dat de beller serieus genomen wil worden. De sluipschutter, wiens dochter gedood is door een geweer uit de collectie van Liberty, wil rechtvaardigheid zonder ruimte voor onderhandelingen.

Veronica

Wegmisbruikers!, 20:30 uur - Notoire wegpiraten worden zonder pardon op de bon geslingerd door de surveillanten. Dit alles wordt vastgelegd op camera en uitgezonden met commentaar van verkeersofficier Koos Spee.

Top gear, 21:25 uur - De presentatoren mogen de mooiste auto's testen en zij reageren kritisch, cynisch en ironisch op nieuwe modellen.

CQC, 22:30 uur - Jammerlijk reeds geflopt programma van Beau van Erven Dorens, maar Veronica blijft loyaal en haalt Beau niet van de buis. In CQC zien we een letterlijke en bijdehandte visie op het nieuws, waarop vervolgens actie ondernomen wordt.

OS 2016 naar Rio de Janeiro

De Olympische Spelen van 2016 zullen worden gehouden in het Braziliaanse Rio de Janeiro. Tijdens de laatste stemronde kreeg de stad meer stemmen dan Madrid. Het is voor het eerst dat de Olympische Spelen in Zuid-Amerika worden gehouden.

In de eerste stemronde werd het favoriete Chicago verrassend uitgeschakeld. Dit ondanks de lobby van president Barack Obama en diens vrouw Michelle. In de tweede ronde vond Tokyo zijn waterloo, waardoor Madrid en Rio de Janeiro overbleven. In de laatste stemronde kreeg Rio de meeste stemmen, waardoor Madrid net als vier jaar geleden naast de spelen greep.

Uitslagen van de stemrondes:

Ronde 1:
Rio de Janeiro - 26 stemmen
Madrid - 28
Tokyo - 22
Chicago - 18

Ronde 2:
Rio de Janeiro - 46
Madrid - 29
Tokyo - 20

Ronde 3:
Rio de Janeiro - 66
Madrid - 32

[Vergeten sporters] Jeroen Straathof

De sportwereld kent veel vergeten sporters. Sporters waarvan je niets meer hoort terwijl ze in het verleden goede prestaties hebben neergezet. Het kunnen ook sporters zijn die een korte periode wisten te pieken. Vorige keer ging het over de atlete Stella Jongmans. Ditmaal hebben we het over schaatser en baanwielrenner Jeroen Straathof.

Johannes Nicolaas Maria (Jeroen) Straathof werd op 18 november 1972 geboren in Zoeterwoude. Straathof begon zijn carrière als schaatser veelbelovend. In 1992 pakte hij goud bij het wereldkampioenschap voor junioren in Warschau en in 1993 werd hij derde op het NK afstanden op de 1500 meter. Tevens plaatste hij zich voor de Olympische Spelen in Lillehammer. Op die Spelen eindigde hij als negende op de 1500 meter, ver achter winnaar Johann Olav Koss en achter alle andere Nederlandse deelnemers.

Straathof was een pure man van de 1500 meter. De vijf en tien kilometer waren eigenlijk te lang voor hem en op de sprintafstanden miste hij de pure explosiviteit. Tijdens het eerste WK afstanden in 1996 liet de specialist Straathof zich wel gelden. In Hamar werd Straathof wereldkampioen op de 1500 meter, voor Ådne Søndrål en Martin Hersman. Achteraf gezien bleek dit het beste resultaat geweest van Straathof als schaatser.

Een voorname reden hiervoor was de Nederlander nogal vaak ‘pech’ had. In het Olympisch seizoen 1998 was dit nogal vaak het geval, omdat Straathof nogal problemen had met de klapschaats. Zo kwam Straathof bijvoorbeeld tijdens wereldbekerwedstrijden in Innsbruck tweemaal ten val door technisch malheur. Eerder in het jaar verbeterde Straathof nog zijn beste tijden op de 500, 1000 èn 1500 meter, maar plaatsing voor de Olympische Spelen in Nagano zat er niet in.

Na de problemen met de klapschaats besloot Straathof zijn grenzen te verleggen en ook te gaan baanwielrennen. In eerste instantie deed hij dit als piloot van de visueel gehandicapte Jan Mulder op de vier kilometer achtervolging. Op het eerste WK in 1998 werd het duo direct tweede, waarna de prestaties alleen maar beter werden. In 1999 behaalden ze goud op het EK, waardoor plaatsing voor de Paralympics in 2000 een feit was.

Mulder kwam in Sydney eerst op de weg op de tandem uit, zonder Straathof, waar hij zilver behaalde. Mulder en Straathof waren gebrand om op de baan wel goud te behalen en dat lukte. In de finale werd gewonnen van het Spaanse duo Abelardo Gandia en Jose Munoz.

In de tussentijd was Staathof ook nog op de schaatsbaan te vinden en niet zonder succes. Op de 1500 meter werd hij tweede (1999) en derde (2000) op het NK afstanden en in 2001 won hij brons op zowel de 500 als de 1000 meter én op het NK sprint. Nadat hij op het WK sprint in datzelfde jaar op de 38e plaats eindigde zette Straathof een punt achter zijn schaatscarrière; hij wilde zich compleet op het baanwielrennen richten en dan voornamelijk op de ploegenachtervolging.

Met zijn ploeggenoten werd Straathof zevende op zijn eerste WK in 2002, waarna een negende plaats volgde in 2003. Een jaar later, het olympisch jaar, kwam de echte progressie en werd het kwartet vierde op het WK, waardoor plaatsing voor de Spelen een feit was. Straathof werd daarmee de eerste sporter ter wereld die zowel op de Winter-, als Zomerspelen en Paralympics is uitgekomen.

In Athene reed Straathof met Levi Heimans, Jens Mouris en Peter Schep. Na de kwalificatieronde stond het team vijfde en moest er tegen Duitsland worden gestreden om een plek bij de eerste vier. De Duitsers waren echter te sterk, waardoor het Nederlandse team uiteindelijk vijfde werd. Dit betekende tevens het einde van de sportieve carrière van Straathof, die op 24 november 2004 zijn afscheid van de sport aankondigde.

Na zijn actieve carrière heeft Straathof niet stilgezeten. Hij is sinds 2005 lid van de atletencommissie van NOC*NSF. Verder werkt hij ook voor Right to Play, het project van oud-collega-schaatser Johann Olav Koss.

Man honkbalt met afgehakt hoofd honkballegende

Een monteur van een zogeheten cryonisme-accommodatie heeft gehonkbald met het afgehakte hoofd van de overleden honkballer Ted Williams. Dit beweert de voormalige directeur van het bedrijf Alcor Life Extension Foundation in Scottsdale, Arizona in zijn boek 'Frozen'.

Larry Johnson, die voorheen de scepter zwaaide over het invriesbedrijf, schrijft in zijn boek dat het hoofd van de overleden honkballegende Williams na zijn dood van zijn romp is gescheiden om te worden ingevroren. Volgens Johnson heeft een monteur vervolgens met een moersleutel honkbalslagen geoefend op het hoofd.

Ted Williams, opgenomen in de Hall of Fame van de honkbalclub Boston Red Sox, overleed zeven jaar geleden op 83-jarige leeftijd. Hij besloot zijn stoffelijke resten te laten invriezen bij Alcor. Hij hoopte dat toekomstige technologieën hem weer tot leven zouden kunnen wekken.

Tweede zege Farrar in Franco Belge

Tyler Farrar heeft zijn tweede ritzege te pakken in het Circuit Franco Belge. Net als gisteren was de Amerikaan het snelste in de massasprint, dit keer voor Juan José Haedo en Tom Boonen.

De lange vlucht van vandaag kwam op naam van Kris Beckmans,Kevin van Melsen, Romain Matheou en Lloyd Mondory. De laatste twee werden op 21 kilometer van de finish ingelopen, waarna Farrar het in de sprint afmaakte. De renner van Garmin blijft uiteraard leider in het klassement.

Baarmoederhalskanker is uit te bannen

Baarmoederhalskanker is zo goed als uit te bannen. Dat heeft prof. dr. Chris Meijer van de afdeling pathologie van het VU Medisch Centrum in Amsterdam vandaag gezegd. Nu krijgen ongeveer 620 vrouwen per jaar deze kankersoort. Per jaar overlijden ongeveer tweehonderd vrouwen.

Met een verbeterde methode om het zogenoemde 'uitstrijkje' uit te voeren, zou volgens Meijer het aantal gevallen van baarmoederhalskanker fors kunnen worden teruggebracht. Ook zou het volgens hem helpen als de overheid een soort thuistests invoert, waarmee vrouwen zelf een uitstrijkje kunnen maken dat ze vervolgens zelf naar een laboratorium moeten opsturen. Een deel van de vrouwen die nu niet reageren op de uitnodiging van de overheid om bij de dokter een uitstrijkje te laten maken, zou op die manier kunnen worden bereikt.

Samen met een andere maatregel die de overheid kort geleden heeft ingevoerd, namelijk het vaccineren van jonge meisjes tegen de kanker, zou de ziekte zo goed als kunnen verdwijnen, verwacht de patholoog.

De Gezondheidsraad beraadt zich op de mogelijkheden om de screening op baarmoederhalskanker te verbeteren.

Baarmoederhalskanker is uit te bannen  (foto: ANP)

Coffeeshops vechten anti-drugsvergunning aan

Vier coffeeshops in Roosendaal strijden vandaag bij de bestuursrechter in Breda voor het kunnen blijven verkopen van softdrugs. Ze vechten hun nieuwe exploitatievergunning aan, waarin staat dat er in de coffeeshops geen drugs mogen worden gebruikt. De bestuursrechter doet uitspraak op 16 oktober.

Sinds 16 september wordt de verkoop van softdrugs in Roosendaal niet langer gedoogd. Coffeeshopexploitanten die nu nog hasj of wiet verkopen, riskeren een sluiting van hun zaak voor een periode van vijf jaar. De coffeeshops en hun advocaten grijpen nu elke juridische mogelijkheid aan om dit zogeheten nulbeleid aan te vechten.

Geert Wilders zoekt Statenleden en Senatoren

De PVV van Geert Wilders heeft vandaag in enkele regionale kranten een advertentie gezet om kandidaten te vinden voor de Provinciale Staten en de Eerste Kamer. Leden van de Provinciale Staten kiezen de leden voor de Eerste Kamer.

Anderhalve maand geleden besloot Wilders nog de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar grotendeels te laten schieten.

De PVV doet dan alleen mee in Den Haag en Almere. In andere gemeenten kostte het hem te veel moeite geschikte kandidaten bijeen te krijgen, liet hij weten.

"We hebben onvoldoende mensen gevonden voor wie ik mijn handen in het vuur steek. Als je dan toch meedoet, loop je het risico dat je je in eigen voet schiet," zei Wilders toen.

 Mat dank aan Aka-Gizor voor de submit!

'Maak het schoolplein rookvrij'

Een kwart van de middelbare scholen verbiedt roken op het schoolplein. Dat is veel te weinig, menen antirookorganisatie Stivoro en het Astma Fonds. De instellingen vinden dat alle scholen hun pleinen geheel rookvrij moeten maken, zo lieten zij vandaag weten.

"Wie rookt, begint daar meestal mee op het schoolplein", zeggen de organisaties. Daarom zou het goed zijn om de sigaret uit dit gebied te weren. Vanaf begin volgende week delen de antirookclubs een speciaal keurmerk uit aan scholen met een rookvrij schoolplein.

Bijna de helft van de middelbare scholen heeft het schoolplein grotendeels gevrijwaard van de sigaret; hier mag slechts op een beperkt deel van het plein worden gerookt. Op een kwart van de scholen geldt een algeheel rookverbod.

De overige scholen leggen geen beperking op aan leerlingen die op het schoolplein een sigaret willen opsteken.

Extra geld Antilliaanse probleemjongeren

Gemeenten gaan de komende jaren extra hun best doen om de overlast van Antilliaans-Nederlandse jongeren de kop in te drukken.

Tot 2013 komt er jaarlijks negen miljoen euro beschikbaar om deze probleemjongeren vooruit te helpen.

De helft komt van het kabinet, de andere helft van de 22 betrokken gemeenten.

Dat heeft de ministerraad vandaag besloten. Van de 130.000 Antillianen die in Nederland wonen, kost het naar verhouding een groot deel moeite om mee te doen aan de samenleving.

Antilliaanse jongeren zijn vaker misdadig, hebben geen baan en maken de school niet af.

Pas aan boord na toiletbezoek

All Nippon Airways (ANA), een Japanse luchtvaartmaatschappij, vraagt zijn passagiers voortaan om eerst naar het toilet te gaan, voordat ze aan boord stappen. De luchtvaartmaatschappij wil daarmee de CO2-uitstoot verminderen, aldus ABC News.

Lichtere passagiers door lege blazen zorgen op hun beurt weer voor een lichter toestel en een lager brandstofverbruik, zo redeneert de maatschappij. Dit zou volgens All Nippon Airways een besparing opleveren van zo'n vijf ton aan uitstoot per maand.

Het vliegtuigpersoneel zal, als herinnering, vlak voor de vlucht de wachtende passagiers vragen naar het toilet te gaan.

Volgens een Japanse televisiezender is deze maatregel gisteren ingegaan. Het gaat vooralsnog om een experiment gedurende een maand. Als de proef slaagt en de passagiers positief reageren zal deze verlengd worden. 

Men schat dat het vliegverkeer verantwoordelijk is voor de uitstoot van 600 miljoen ton broeikasgassen per jaar.

Koevermans niet tegen FC Utrecht

PSV kan dit weekend geen beroep doen op Danny Koevermans. De aanvaller van de Eindhovenaren miste het Europa League-duel met CFR Cluj (1-0) al en moet nu ook het treffen met FC Utrecht aan zich voorbij laten gaan.

Fred Rutten, trainer van de Eindhovenaren, denkt wel over Erik Pieters en Otman Bakkal te kunnen beschikken. De spelers werden in het duel tegen de Roemenen vroegtijdig naar de kant gehaald. "De wissel van Pieters tegen Cluj was uit voorzorg. Hetzelfde geldt voor Otman Bakkal. Hij had wat pijntjes, wat krampgevoel, maar ik ben positief gestemd met het oog op zondag," aldus de oefenmeester.

Daarnaast keek Rutten ook nog even naar FC Utrecht. "Een technische ploeg, die niet meer puur alleen op kracht voetbalt. Je ziet dat ze strategisch aan het bouwen zijn, ze kunnen creatief spelen. Maar tegelijk hebben ze ook spelers die 'mannelijk' voetbal kunnen brengen. Ik denk dat het een heel interessante wedstrijd kan worden zondag."

Het duel tussen PSV en FC Utrecht wordt zondagmiddag om 14:30 uur gespeeld.

'Gerrit Zalm wist van DSB-wanpraktijken'

Gerrit Zalm was toen hij nog minister van Financiën was al op de hoogte van de dubieuze verkooppraktijken van DSB Bank, waar Zalm na zijn ministerschap anderhalf jaar topman was. Dit zegt financieel ombudsman Jan Wolter Wabeke.

Wabeke heeft Zalm in zijn tijd als minister en als DSB-bestuurder ook persoonlijk gesproken over de handelwijze van de bank. De oud-minister gaf hem toen te kennen dat hij als financieel directeur onjuiste verkoopmethoden niet zou accepteren, aldus Wabeke.

Afgelopen week laaide het debat op over de zogeheten koppelverkopen op van de bank van Dirk Scheringa omdat oud-medewerkers een boekje in het actualiteitenprogramma NOVA open deden over de wanpraktijken bij DSB.

De bank verkocht allerlei overbodige koopsommen (verzekeringen) aan consumenten, terwijl consumenten al goed verzekerd waren. De koppelverkopen waren voor minimaal 80 procent winst, wat bijna allemaal in de zak van Scheringa vloog, aldus de oud-medewerkers. 

DSB kreeg dit jaar een boete van Autoriteit Financiële Markten (AFM). Zalm beweerde dat de dossiers die aanleiding gaven tot deze boete van voor zijn tijd waren. Gisteren zei minister Wouter Bos dat Zalm zich hierover heeft vergist. 

Volgens Wabeke is de kritiek niet nieuw. De financieel ombudsman liet in zijn jaarverslagen van 2003, 2004 en 2005 hierover al van zich horen. "Maar de politiek deed er niets mee. Ik ben momenteel druk bezig concrete zaken te helpen oplossen."

Driek Oplopers vindt het pure obstructie dat DSB-klanten al twee dagen nagenoeg onmogelijk aan hun geld kunnen komen.

Download via deze link de NOVA-uitzending over de DSB-wanpraktijken

Pieters maakt rentree bij Jong Oranje

PSV-speler Erik Pieters is weer opgeroepen voor Jong Oranje. De verdediger moest de start van het kwalificatietoernooi richting het EK van 2011 missen wegens een hoofdblessure.

Nu is hij door bondscoach Cor Pot weer opgeroepen voor de duels tegen Finland en Polen op 9 en 13 oktober. Pieters is met dertien interlands voor Jong Oranje de meest ervaren speler in de selectie.

Pot riep de volgende spelers op:

Doel: Tim Krul (Newcastle United), Sergio Padt (Ajax)

Verdediging: Jeffrey Bruma (Chelsea), Rens van Eijden (NEC), Daryl Janmaat (SC Heerenveen), Nicky Kuiper (FC Twente), Kelvin Leerdam (Feyenoord), Erik Pieters (PSV)

Middenveld: Vurnon Anita (Ajax), Daley Blind (Ajax), Mitchell Donald (Ajax), Leroy Fer (Feyenoord), Jan-Arie van der Heijden (Willem II), Siem de Jong (Ajax), Kevin Strootman (Sparta Rotterdam), Georginio Wijnaldum (Feyenoord)

Aanval: Nacer Barazite (Arsenal), Diego Biseswar (Feyenoord), Marvin Emnes (Middlesbrough), Ricky van Wolfswinkel (FC Utrecht)

De spelers Patrick van Aanholt (Coventry City), Oussama Assaidi (SC Heerenveen), Bas Dost (Heracles Almelo), Erik Falkenburg (Sparta Rotterdam), John Goossens (NEC), Donny Gorter (NAC Breda), Luuk de Jong (FC Twente), Leonard Nienhuis (FC Groningen), Stef Nijland (PSV) en Nick Viergever (Sparta Rotterdam) werden op de stand-by lijst geplaatst.

CD: the Disciplines - Smoking Kills

Soms denk je wel eens; ‘wat is dit voor klereherrie?’, terwijl je teleurgesteld met de afstandbediening in je hand langs Popstars zit te zappen. Mensen die zichzelf voor schut zetten op nationale televisie, door een liedje te zingen waardoor zelfs een dove uit de zaal rent. Het lijkt tegenwoordig op zowel televisie als in de schappen een valse bende te zijn, maar schijn kan bedriegen… Tenminste, dat zeggen The Disciplines in hun persbericht:

”With only so much talent spread oh-so-thin, of course, the ranks are now replenished with the talentless—a bunch of people who can’t sing captivate the attention of a national audience by singing badly, after which the - are scolded for not being able to sing. Entertainment? It sounds like a penal colony. There are alternatives. Saviors, even. Four of them, the Four Norsemen of the Apocalypse, come to liberate the living and the brain-dead.”

Is het album Smoking Kills de verlossing waar we op zitten te wachten?

Van Hummel in Zesdaagse van Amsterdam

Kenny van Hummel neemt deze maand deel aan de Zesdaagse van Amsterdam. De renner van Skil-Shimano zal samen met Jens Mouris een koppel gaan vormen.

Van Hummel presteerde vooral in de Vierdaagse van Duinkerken erg goed, waar hij zelfs de eerste rit nog op zijn naam wist te schrijven. Daarnaast zegevierde de wielrenner ook in de Food Vally Classic.

De meeste faam verwierf Van Hummel echter tijdens de afgelopen Tour de France. De renner van Skil-Shimano had erg veel moeite met de verschillende bergen en vocht met regelmaat tegen de klok. Deze strijd wist hij een aantal keer te winnen, maar na een valpartij moest de renner alsnog opgeven.

Hogere eisen voor huwelijksmigratie

Het kabinet wil hogere eisen stellen aan huwelijksmigratie. Zo wordt een in het buitenland gesloten huwelijk straks pas erkend als de importbruid of -bruidegom achttien jaar is. Nu ligt die grens nog op vijftien jaar.

Dat heeft minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie vandaag na afloop van de ministerraad gezegd. Meerdere landen hebben de minimumleeftijd voor toelating op grond van een huwelijk al verhoogd naar achttien jaar, vooral om daarmee uithuwelijking en gedwongen huwelijken te voorkomen.

Hirsch Ballin gaf aan dat het kabinet het recht op huwelijk respecteert, maar wil optreden tegen 'dwang en misbruik'.

Het kabinet wil ook de eisen aan de inburgering van migranten verhogen. Ook komen er maatregelen om polygamie tegen te gaan.

Luijckx en Pellè buiten selectie AZ

AZ-coach Ronald Koeman heeft Kees Luijckx en Graziano Pellè niet opgenomen in de selectie voor komend weekeinde. De Alkmaarders nemen het dan in eigen huis op tegen NAC Breda.

Nick van der Velden, Erik Heijblok en Simon Poulsen zijn afwezig bij de landskampioen. In het duel met NAC wil Koeman meer beweging in de voorste linie in plaats van een aanspeelpunt. Dit houdt in dat de Braziliaanse spits Ari deel uitmaakt van de selectie.

Koeman beseft dat hij er in NAC een gevaarlijke tegenstander schuil gaat. "NAC heeft een volwassen elftal, dat met name in uitwedstrijden goed functioneert. Thuis zouden ze nog wel eens wat meer mogen doen. Hun verdediging speelt altijd heel compact en voorin hebben ze snelle jongens met een individuele actie," aldus de AZ-coach op de persconferentie voorafgaand aan het duel met de Bredanaars.

De oud-coach van Ajax en PSV is waakzaam voor een overdaad aan wilskracht binnen de selectie. "Het is logisch dat we snakken naar een overwinning. Maar we moeten niet teveel willen, dat werkt juist averechts."

Debutant Mäenpää vervangt Aerts in Willem II-doel

Willem II zal morgen in de thuiswedstrijd tegen NEC met een debutant onder de lat spelen. Vaste doelman Maikel Aerts is ziek. De Fin Niki Mäenpää zal hem vervangen.

Mäenpää kwam afgelopen zomer transfervrij over van FC Den Bosch. De 24-jarige Fin was drie seizoenen actief voor de Bosschenaren. Daarin speelde hij 67 duels in de Jupiler League. De doelman zal morgen dus voor het eerst op het hoogste niveau in Nederland acteren.

Van Marwijk volgt Bakkal op de voet

Bert van Marwijk maakte vandaag zijn selectie voor de oefeninterland, die op 10 oktober tegen Australië wordt gespeeld, bekend. Een opvallende afwezige is Otman Bakkal, de man in vorm bij PSV.

Bakkal was gisteravond, tijdens het Europa League-duel met CFR Cluj (1-0), verantwoordelijk voor de enige treffer. Daarnaast maakte hij in de Eredivisie ook al vijf doelpunten.

Van Marwij liet vrijdag weten dat de technische staf Bakkal op de voet volgt. "Het is een jongen die op meerdere posities kan spelen," aldus de bondscoach, die ook nog even op de keuze van Nordin Amrabat terugkwam. De aanvaller gaat namelijk voor de nationale ploeg van Marokko spelen. "Het is zijn keuze, het is graag of helemaal niet."

Amrabat heeft zijn keuze overigens gemaakt zonder te overleggen met Van Marwijk. In het verleden nam de speler van PSV wel deel aan een trainingsstage van het Nederlands elftal.

Burgemeester verkleed als agent vlucht

Ilse Uyttersprot, burgemeester in Aalst, verkleedde zich van de week als agente om een confrontatie met boze spuitgasten te ontlopen. Verkleden als agent dat mag niet; zelfs niet in België.
De plaatselijke brandweer voert al sinds dinsdag actie. Men is het niet eens met een aantal hervormingen. Zo wordt de ploegendienst veranderd en het premiestelsel zal worden vervangen door een forfaitair bedrag. Om hun ongenoegen kracht bij te zetten, spoten de spuitgasten van de week een groot schuimtapijt bij de ingang van het stadhuis, waar de gemeenteraad bijeen was in vergadering.

Na afloop van deze meeting passeerden alle raadsleden de brandweer, op burgemeester Uyttersprot na. Zij verdween via een zij-uitgang, verkleed als agente.
"Jammer genoeg was ik mijn regenjas en laarzen in het stadhuis vergeten", legt ze uit. "Omdat ik zeker was dat de brandweer me nat zou spuiten, stelde mijn korpschef voor dat ik een politiejas zou aantrekken. Dat was de enige waterdichte jas die we hadden."

De regionale zender TV-Oost stond haar echter bij een zijdeur op te wachten. Op de beelden is te zien hoe Uyttersprot met de jas, politiebroek en met een pet op haar hoofd naar een klaarstaande wagen rent.
Ze geeft toe dat het een nogal grondige gedaanteverwisseling was om alleen maar een natte broek te voorkomen. "Maar de brandweermannen waren al vrij beschonken en niet meer vatbaar voor rede." Bang is ze nooit geweest, verzekert ze. "Ik heb vandaag een uur lang met de stakers gesproken. Dat bewijst voldoende dat ik de confrontatie aankan."

Waar de burgemeester niet aan dacht, is dat burgers geen politie-uniform mogen dragen. Het stafwetboek geeft aan dat ze een boete van 1.000 tot 5.000 euro riskeert. Jan Schonkeren, voorzitter van de liberale politievakbond VSOA denkt dat het niet zo'n vaart zal lopen: "Ik denk niet dat je een parket zal vinden dat zich daarmee bezig wil houden. Of het gepast is wat ze deed, is een ander paar mouwen. Als ze de confrontatie met de mensen niet aankan, had ze maar een andere job moeten zoeken."
Met dank aan V. voor de submit!

Brandende liefdesbrieven

Een jonge Spanjaard, Cristian García, is in Valencia veroordeeld tot anderhalf jaar cel wegens brandstichting. Hij ontketende een enorme bosbrand door de liefdesbrieven van zijn ex-geliefde demonstratief te verbranden. Dit berichtte vandaag de krant El País.

Hij deed dat in maart 2006 ten zuiden van Valencia voor de woning van zijn vroegere liefje in Simat de la Valldigna. De brandende liefdesbrieven gooide hij in een afvalbak en reed boos weg.

De brand bleef echter niet beperkt tot de amoureuze schrijfsels in de afvalcontainer. Een sterke wind verspreidde het vuur verder. Daarmee werd een van de ergste bosbranden in de regio in gang gezet.

De brandweer was drie dagen in de weer om het vuur te blussen. Een aantal woonwijken moest worden geëvacueerd en de haven van het nabijgelegen Gandía moest tijdelijk dicht. Bijna 2000 hectare bos ging in vlammen op.

García had nog geen strafblad en hoeft daarom waarschijnlijk niet echt de cel in.

De schadeclaims die hem wachten, zijn echter enorm. Hij moet van de regionale overheden minstens 195.000 euro betalen voor het blussen en een miljoen euro voor herbebossing. Sommige gemeenten die door de brand werden getroffen, overwegen eigen schadeclaims.

God of War 3 was bijna een First Person Shooter geweest



Ja jullie lezen het goed. God of War, de gruwelijke serie waarin je goden een kopje kleiner kan maken en ogen uit cyclopen kunt trekken had bijna de omslag gemaakt naar het First Person Shooter genre. Het derde deel verschijnt volgend jaar en er is over nagedacht om van dit deel een shooter te maken.

Art Director bij Sony Computer Entertainment America Ken Fieldman heeft dit idee bij de ontwikkeling voorgelegd aan de director van de game. Volgens Fieldman zou Kratos een ongelofelijke bad ass kunnen zijn met gigantische wapens maar dachten de ontwikkelaars daar, naar onze mening gelukkig, anders over.

I tried unsuccessfully to convince Director Stig to make God of War III a first-person shooter. Kratos could have some truly badass huge weapons that rip gods to shreds. Unfortunately he didn’t see the genius in the idea.

Voetgangers aangereden door bus

In Eindhoven zijn vanmiddag twee voetgangers aangereden door een stadsbus. Dit gebeurde bij de Boschdijktunnel, nabij het beursgebouw. De voetgangers raakten hierbij zwaargewond.

Een traumahelikopter is ter plaatse om de slachtoffers te helpen. Door het ongeluk is het busstation Neckerspoel slecht bereikbaar. Hierdoor is een verkeerschaos ontstaan in het centrum van Eindhoven. 


Door het ongeluk is het busstation slecht bereikbaar (foto: moonmovies)


Traumahelikopter op weg naar het ongeval (foto: moonmovies)

Met dank aan moonmovies voor de submit.

CDA wil geen 'Hyves-muziektax'

CDA-Kamerleden Pieter Omtzigt en Nicolien van Vroonhoven zijn verbaasd over de plannen (pdf) van auteursrechtenorganisatie Buma/Stemra om muziekrechten op internet anders te innen. Ze hebben hierover vragen gesteld aan staatssecretaris Frank Heemskerk (Economische Zaken) en minister Ernst Hisch Ballin (Justitie).

Het tweetal vindt het namelijk absurd dat blijkens de nieuwe opzet van Buma/Stemra ook muziekfragmenten op bijvoorbeeld Hyves-pagina's kunnen worden gefactureerd.

"Elke Hyves-pagina heeft tegenwoordig wel (muziek)fragmenten", schetst Omtzigt. "Leuk om met je vrienden je favoriete muziek te delen of te laten zien waar je van houdt. Tot mijn verrassing zie ik dat Buma/Stemra geld hiervoor wil vragen. Het minimumtarief is 130 euro, zie ik in het foldertje. Als ze dit echt van plan zijn, dan komen veel ouders nog voor een vervelende verrassing te staan."

Er is een site opgericht waar je een petitie kunt tekenen tegen het voorstel van Buma/Stemra. Klik hier als je deze tekenen wilt.

Coëfficiëntenlijst: Nederland blijft negende

Nederland blijft voorlopig op de negende plaats staan op de UEFA-coëfficiëntenlijst. Door de prestaties van deze week werd er zelfs uitgelopen op nummer tien Portugal. Een sprong vooruit zit er echter voorlopig niet in.

Door de winst van PSV en de gelijke spelen van Ajax, AZ, FC Twente en SC Heerenveen komt Nederland uit op 31,713 punten, wat bijna 0,3 punt meer is dan Portugal (31,462). De huidige negende plaats is cruciaal voor ons land. Bij een tiende plaats moet men in 2011/2012 een plek inleveren bij de Europa League.

Dit seizoen wordt er goed gepresteerd door de Nederlandse ploegen, waardoor het in de seizoensstand op de achtste plaats staat, vlak achter Italië.

UEFA-coëfficiëntenlijst 2004-2009

#LandPuntenPloegen actief
1Engeland70,2856/7
2Spanje68,0437/7
3Italië54,1957/7
4Duitsland51,7076/6
5Frankrijk44,0735/6
6Rusland40,1252/6
7Oekraïne37,9502/5
8Roemenië37,4915/6
9Nederland31,7135/6
10Portugal31,4624/6
11Turkije30,0503/5
12Zwitserland27,1252/4

Seizoen Quekel voorbij

Nader onderzoek aan de knie van FC Oss spits Erik Quekel heeft aangetoond dat een nieuwe operatie helaas noodzakelijk is. Bij deze ingreep zal een nieuwe kruisband in de knie aangebracht worden. De operatie wordt woensdag a.s. in een Nijmeegs ziekenhuis uitgevoerd.

De herstelperiode wordt geschat op acht tot negen maanden, de onfortuinlijke spits zal dit seizoen dus niet in actie komen voor FC Oss. De 22-jarige aanvaller hoopt volgend seizoen weer kerngezond bij de start van de competitie aanwezig te zijn.

Yao Jie naar halve finale enkelspel

Yao Jie heeft op de Bitburger Saarlorlux Open, een Grand Prix-toernooi in Duitsland, de halve finale bereikt. De nummer drie geplaatst versloeg de Japanse Ayane Kurihara met 20-22, 21-15 en 21-17.

In de beslissende derde game nam Yao - de titelverdedigster op de Yonex Dutch Open in Almere - bij een 2-2-stand een voorsprong die ze niet meer afstond. In de halve finale ontmoet ze de winnares van het duel Juliane Schenk (Dui, 1) - Karina Jørgensen (Den).

Later vandaag komen Eric Pang en het mixeddubbel Van Dooremalen/Bosch nog in actie.

Kwartfinales

Yao Jie (3) w.v. - Ayane Kurihara (Japan) 20-22, 21-15, 21-17

Eric Pang (5) - Anand Pawar (India, 11)

Paulien van Dooremalen/Ruud Bosch (3) - Overzier/Kindervater (Duitsland)

Squasher Ravelli uitgeschakeld

Squasher Bart Ravelli is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de kwartfinales van de Hithercroft Open 2009.

De 21-jarige Nederlander moest in de openingsronde van het zogenaamde PSA Super Satellite toernooi in Engeland, gedoteerd met US$ 6.000, zijn meerdere erkennen in de als tweede geplaatste Robbie Temple. Hoewel Ravelli vooral in de eerste twee games goed partij bood aan de snelle Engelsman, moest hij uiteindelijk toch zonder gamewinst zijn koffers pakken: 9-11, 8-11, 4-11.

Een schande was de nederlaag van de Hoofddorper allerminst. Temple is de nummer zesenzestig van de wereld, Ravelli staat ruim honderd plaatsen lager (177) op de mondiale ranglijst.

Renault bevestigt belangstelling Kubica

Het team van Renault heeft eindelijk toegegeven dat het belangstelling heeft voor Robert Kubica. Dat bevestigde interim-teambaas Bob Bell vrijdag. Eerder maakte Toyota bekend ook belangstelling te hebben voor de Pool.

Toyota-directeur John Howett wees Renault aan als grootste concurrent in de strijd om de handtekening van Kubica. Bell antwoordde op de vraag wie de meeste kans had om de Pool vast te leggen met: "Ik zeg natuurlijk Renault, John zal Toyota zeggen, maar de toekomst zal het uitwijzen."

Final Fantasy XIV beta alleen voor pc

Op de E3 van dit jaar werd verrassend Final Fantasy XIV getoond door Square-Enix. Het gaat net als al eens eerder het geval was om een MMORPG voor de PS3 en PC.

Nu is bekend gemaakt dat de beta van de game niet op de PS3 te spelen zal zijn maar alleen op de PC. Het zal gaan om een closed beta die maar op bepaalde tijden opengaat zodat Square-Enix de boel met een aantal medewerkers in de gaten kan houden zodat ze kunnen zien wat er gebeurt in de virtuele wereld van de MMORPG. De beta zal na verloop van tijd ook beschikbaar worden in vorm van een open beta zodat een veel grotere groep de game kan testen.



Ook is bekend geworden dat de PC versie de standaard-versie is en dat de console-versie een port zal worden van de PC-versie. De game wordt volgend jaar verwacht voor de PC en PS3.

Papegaai berijdt BBC-crewlid

Een zeldzame papegaai leek zich wel erg eenzaam te voelen in een regenwoud in Nieuw-Zeeland. Toen de vogel een cameraploeg van de BBC tegenkwam, reageerde het dier dan ook uitbundig. De kakapo klom op het hoofd van een crewlid en begon het hoofd van de BBC-medewerker te berijden.

Presentator Stephen Fry vond het voorval erg komisch. "Dit is een van de grappigste dingen die ik ooit heb gezien, een zeldzame papegaai wil seks met je." De presentator deed deze uitspraak in zijn programma Last Chance to See.

Klik hier voor de videobeelden. 

Met dank aan maily voor de submit.


Stop BumaStemra..!

Bij de Buma/Stemra zijn ze met hun jongste plannen weer eens helemaal doorgeslagen. Buma/Stemra wil opeens centjes van alle Nederlandsse bloggers en sites die filmpjes embedden met muziekfragmenten daarin. Zodra iemand een embedded muziekvideo van bijvoorbeeld YouTube op z'n blog wil zetten is het dokken geblazen. Daarom roepen wij op: teken deze petitie opdat wij gewoon lekker verder kunnen gaan met het plaatsen van leuke filmpjes zonder daarvoor financieel bestraft te worden.
 

'Berlusconi wist van prostituees op feestjes'

De Italiaanse escortdame Patrizia D'Addario, die een betaalde nacht met premier Silvio Berlusconi zou hebben doorgebracht, zegt dat de bewindsman wist dat zij een callgirl was. "En ik was niet de enige die avond, noch de avond ervoor", aldus D'Addario in een interview op de Italiaanse televisie.

"Ik had het gevoel dat ik deel uitmaakte van een harem", zei de escortdame. "Alleen premier Berlusconi en Tarantini waren er met ongeveer twintig vrouwen. We dansten en zongen." Gianpaolo Tarantini is de ondernemer die voor Berlusconi's feestjes de vrouwen regelde. Naar eigen zeggen deed hij dat zonder dat de premier wist dat voor de dames was betaald. Tegen Tarantini loopt een strafrechtelijk onderzoek wegens corruptie en het aanzetten tot prostitutie.

De 72-jarige Berlusconi ligt sinds juni onder vuur door de uitspattingen in zijn (seks)leven. Er zouden vijf feestjes in officiële ambtswoningen van de premier zijn gehouden, waar prostituees bij waren en cocaïne werd gebruikt. Er lekten foto's uit van topless vrouwen bij de villa van Berlusconi op Sardinië. Zijn vrouw wil van hem scheiden vanwege de omstreden relatie van Berlusconi met het 18-jarige model Noemi Letizia.

Bayonetta demo pas in Q1 2010

Sega heeft laten weten dat het westen een demo van Bayonetta niet hoeft te verwachten voor zijn release in Q1 van 2010. Nu helemaal teleurgesteld? Dat hoeft niet. Sega brengt de demo wel uit in de Japanse Playstation Store volgende week. Dus haal je Japanse PSN account uit de motteballen en download de demo van Bayonetta volgende week uit de Japanse PSN.

De release die gepland stand voor het westen deze maand is dus ook verschoven naar volgend jaar. Japan krijgt de release nog wel dit jaar...



Komt Nathan Drake naar de PSP?

Naughty Dog heeft op de Playstation 3 een nieuwe serie gestart die het hart van menig gamer al heeft veroverd. Over een kleine twee weken zal het tweede deel in de Uncharted-serie in de winkels liggen en dit zal zeker niet het laatste avontuur voor Nathan Drake zijn.

De geruchten gaan dat Uncharted de overstap van de Playstation 3 naar de PSP zal gaan maken. De geruchten zijn nog een beetje aangewakkerd doordat Evan Wells van Naughty Dog in een interview heeft gezegd dat hij graag de serie naar de portable zou willen brengen maar dat ze op dit moment alleen gefocust zijn op de Playstation 3.

We'd love to see Uncharted grow beyond the PS3. It would be interesting to see what sort of changes to the design one would make for a portable system. But right now Naughty Dog is purely focused on PS3 development so we can't promise anything from us in the near future.

Kanye West en Lady GaGa niet samen op tournee

De Amerikaanse Fame Kills-tour van popzangeres Lady GaGa en rapper Kayne West gaat niet door. Website TMZ stelt dat de kaartverkoop tegenviel en dat er achter de schermen veel gekibbel was. Andere media zoals het Britse boulevardblad The Sun melden de afgelasting wel, maar kunnen daarvoor geen geldige reden geven.

Wel doen geruchten de ronde dat de negatieve publiciteit rond de uitbarsting van West tijdens de Video Music Awards van MTV mogelijk een oorzaak zou kunnen zijn. De rapper sprong toen het podium op en onderbrak de speech van countryzangeres Taylor Swift. Zij won de prijs voor beste vrouwelijke video. De rapper was het daar niet mee eens en verkondigde op het podium dat de prijs naar Beyoncé had moeten gaan.

Basketbalteam ABC Amsterdam bijna failliet

Basketbalclub ABC Amsterdam staat vlak voor het nieuwe seizoen op omvallen. De sponsor is recent failliet verklaard en nu dreigt met de club hetzelfde te gebeuren. Voormalig spelers Peter van Paassen en Stefan Wessels eisen hun salaris op en zijn naar de rechter gestapt.

Het bedrijf Slam Basketball Astronauts Amsterdam exploiteert ABC Amsterdam, maar heeft al sinds begin 2009 betalingsproblemen. Mogelijk gaat de basketbalclub er op 13 oktober aan onderdoor. Voorzitter Ruud Frese is in De Volkskrant een andere mening toegedaan: "De schuldeisers hebben een probleem met het bedrijf Slam, maar niet met de basketbalvereniging. Die heeft de licentie en is in onderhandeling met met mogelijke nieuwe sponsors en met de gemeente."

Ook de coach van de Amsterdammers Arik Shivek heeft nog veel salaris tegoed. Toch blijft de Israëliër voorlopig aan. Hij zal het moeten doen met vooral jeugdspelers en mindere goden in dit seizoen. Komende zaterdag treedt Amsterdam thuis in de competitie aan tegen Upstairs Weert.

Hushovd toch wel naar Tour 2010

Thor Hushovd zal volgend jaar toch proberen zijn groene trui te verdedigen in de Tour de France, die in Rotterdam van start zal gaan. Eerder werd gezegd dat de Noor zich volledig zou concentreren op het WK en Parijs-Roubaix.

De renner van Cervélo reageerde op het nieuws via een persbericht: "Het winnen van de groene trui was een doel in 2009 en dat zal in 2010 niet anders zijn. Ik hou van de Tour. Gezien de sterkte van de concurrentie beloofd de strijd voor het groen in 2010 een mooie te worden." Hushovd won dit jaar het groen met tien punten voorsprong op Mark Cavendish.

Verder gaf de geblokte Noor nog aan dat hij zich ook richt op het WK in Melbourne. "Ik ga mijn programma van volgend jaar aanpassen, zodat ik in vorm zal zijn op het WK. Het parcours in Melbourne ligt mij een stuk beter dan dat van het WK in Mendrisio."

Alonso: "Mijn raceweekend begint morgen"

Renault-coureur Fernando Alonso heeft laten weten zeer tevreden te zijn over zijn Renault Formule 1-bolide. Maar door de regenachtige dag denkt Alonso dat zijn raceweekend pas morgen begint.

"We hebben niet veel ronden kunnen rijden door de vele regen", zei Alonso. "We denken echter dat we een droge race gaan krijgen en dat heeft ons ook doen besloten om maar een beperkt aantal ronden te rijden. We zijn verder tevreden over de auto, er zijn geen problemen. Morgen begint het weekend pas echt, dal zal iedereen opnieuw moeten beginnen."

Knebel: "Ik ben teleurgesteld in Dekker"

Harold Knebel heeft gisteren namens de ploegleiding van het Rabobank een reactie gegeven op de positieve uitkomst van de dopingtest van Thomas Dekker. Knebel liet weten zeer teleurgesteld te zijn dat Dekker met het middel in de weer is gegaan.

Knebel benadrukte dat dopinggebruik niet de aanleiding was voor de breuk tussen Dekker en Rabobank. "De reden was dat we beiden geen vertrouwen meer in elkaar hadden. We beschikten op dat moment niet over de informatie die anderhalf jaar later pas naar buiten is gekomen," zei Knebel.

Knebel sprak daarnaast over het ‘pro-actieve anti-dopingbeleid’ van zijn ploeg. "Naast de externe testen worden er ook zo'n twaalf tot veertien interne testen buiten competitie bij de renners gedaan. We hechten waarde aan onze slogan dat wij alleen pure strijdlust tonen. We hebben de renners doordrongen van het feit dat na dopinggebruik direct ontslag volgt en zitten er bovenop om ze duidelijk te maken dat het gebruik van doping niet de weg voor een goede carrière is."

'Onvindbare' overvallers toch gepakt

Twee mannen die vorige week vrijdag wisten te ontkomen aan een uitgebreide politiemacht na een overval op de Overtoom, zijn toch gepakt. Dat maakte de politie vandaag bekend.

De twee overvielen een schoenenwinkel en vluchtten een nabijgelegen pand in nadat de politie was gewaarschuwd. Agenten sloten de drukke Overtoom af en een arrestatieteam kamde verscheidene panden in de straat uit, maar de daders bleven onvindbaar. De actie leidde tot een tijdelijke verkeerschaos in de hoofdstad.

De eerste verdachte (18) werd maandag aangehouden, toen hij zich bij een politiebureau meldde om aangifte te doen van vermissing van zijn paspoort. De tweede verdachte (26) werd thuis in Amsterdam aangehouden. Volgens de politie zijn de mannen mogelijk verantwoordelijk voor meer overvallen in Amsterdam.

Engelaar bij Oranje, Van der Vaart voorlopig niet

Bondscoach Bert van Marwijk heeft zijn selectie bekend gemaakt voor het oefenduel in en tegen Australië. De meest opvallende geselecteerde is Orlando Engelaar, die na een jaar afwezigheid terugkeert in de selectie.

Voorlopig afwezig in de selectie die zal afreizen naar Sydney is Rafael van der Vaart. De middenvelder van Real Madrid komt bij zijn club niet in actie en is daarom buiten de selectie gelaten door Van Marwijk. Er is echter nog wel een kans dat Van der Vaart mee zal gaan naar Australië, aangezien Arsenal-speler Robin van Persie pas mee zal gaan als zijn vrouw al bevallen is. Hetzelfde geldt voor André Ooijer.

Ook Arjen Robben is niet geselecteerd. De vleugelspeler van Bayern München raakte geblesseerd tijdens de Champions League wedstrijd tegen Juventus.

De selectie is als volgt:
Doel: Stekelenburg (Ajax), Velthuizen (Vitesse), Vorm (FC Utrecht)
Verdediging: Heitinga (Everton), Loovens (Celtic), Van Bronckhorst (Feyenoord), Braafheid (Bayern München), Mathijsen (HSV), Ooijer (PSV), Van der Wiel (Ajax)
Middenveld: Afellay, Engelaar (beiden PSV), De Jong (Manchester City), Mendes da Silva, Schaars (beiden AZ), Sneijder (Internazionale), De Zeeuw (Ajax)
Aanval: Babel, Kuijt (beiden Liverpool), Elia (HSV), Huntelaar (AC Milan), Van Persie (Arsenal).

Wandeling langs Utrechtse lichtkunstwerken

De Utrechtse Willibrorduskerk laat sinds gisteravond een lichtkunstwerk zien op de buitenmuren. De verlichte kerk is het eerste onderdeel van het Trajectum Lumen, een wandelroute langs meerdere lichtkunstwerken in de stad. Dat meldt de gemeente Utrecht vandaag.

Het eerste werk laat de gedecoreerde binnenkant van de kerk zien aan de buitenkant. Voorbijgangers zien het interieur geprojecteerd op de wanden van de donkere portiek.

In december moet een wandeling langs werken die geprojecteerd worden op historische gebouwen te lopen zijn. Tot 2013 kunnen er nog kunstwerken aan worden toegevoegd. In dat jaar viert Utrecht de Vrede van Utrecht. Trajectum Lumen hoort bij de feestelijkheden.

Advertentie-inkomsten media dalen flink

De gevolgen van de kredietcrisis laten zich zwaar voelen op de Nederlandse advertentiemarkt. Niet alleen de gedrukte media, ook televisie en radio hadden in de eerste helft van dit jaar dalende inkomsten, en voor het eerst ook internet.

Dit meldde marktonderzoeker Nielsen vandaag. De bestedingen kwamen in de eerste helft van dit jaar 15,1 procent lager uit dan een jaar eerder en voor het hele jaar verwacht Nielsen een daling met 13,7 procent. De prijzen op de mediamarkt stonden al onder zware druk en zijn nog verder onderuitgegaan, aldus de marktonderzoeker.

Henry: "Ooit keer ik terug bij Arsenal"

FC Barcelona-spits Thierry Henry wil ooit terugkeren bij zijn oude liefde Arsenal, waar hij tussen 1999 en 2007 uitgroeide tot een sterspeler.

Het maakt de 32-jarige Fransman niet uit welke rol hij bij Arsenal krijgt toebedeeld, maar de Barcelona-spits wil hoe dan ook ooit nog teruggaan naar de Londense club. Onder meer omdat hij coach Arsène Wenger erg hoog heeft zitten.

"Ik heb altijd gezegd dat je terug moet gaan naar waar je behoort. Ik heb altijd gezegd dat ik van Arsenal houd en op een dag zal ik daar terugkeren. Ik weet niet hoe, misschien wel als een waterdrager voor de spelers," aldus Henry tegenover Sky Sports.

Wenger speelt een belangrijke rol in de wens van Henry. "Hij is iemand die je laat zien dat je alles kunt wat je wilt. Het is fantastisch om onder hem te trainen en te spelen. Bovendien is hij een fantastisch mens."

Suárez: "Ik had mijn dag niet"

Ajax-aanvaller Luis Suárez had in het Europa League-treffen met Anderlecht zijn dag niet. De Uruguayaan onderschrijft zijn povere optreden tegen de Belgen.

De wedstrijd tussen Ajax en Anderlecht eindigde in een 1-1 gelijkspel. Suárez was betrokken bij het Amsterdamse doelpunt, maar zijn optreden werd gekenmerkt door het missen van een aantal kansen.

"De eerste helft had ik minimaal één keer moeten scoren," zo bekent de doorgaans doeltreffende spits tegenover Sportweek. "Het was niet mijn dag, maar nadat we op voorsprong waren gekomen, hadden we natuurlijk nooit meer in de problemen moeten komen."

Anderlecht kwam met een 0-1 achterstand ook nog eens met tien man te staan, omdat Jelle van Damme met een rode kaart vroegtijdig de kleedkamer moest opzoeken. Desondanks slaagden de Belgen erin de gelijkmaker te vinden. Suárez kon er met zijn verstand niet bij. "Met tien man kregen ze opeens drie kansen, onbegrijpelijk. Daarvoor hadden we alles onder controle."

Buemi: "We zijn snel op Suzuka"

Volgens Scuderia Toro Rosso-coureur Sebastien Buemi zijn de auto’s van het team zeer snel op het circuit van Suzuka. Buemi en teamgenoot Alguersuari waren wel de meest productieve coureurs op de vrijdag, helaas voor hen niet de snelste.

"Ik had het erg naar mijn zin tijdens mijn eerste dag op dit circuit, ondanks de regen", zei Buemi. "Het is een fantastische baan. Het rijden in de regen was erg nuttig en we blijken een vrij snelle auto te hebben voor deze omstandigheden. We hebben een paar nieuwe onderdelen op de auto, waarvan we de betrouwbaarheid moesten controleren."

"Het was goed om even aan te voelen hoe de wagen zich gedraagt in de regen", verklaarde Alguersuari na afloop de vrijdagtrainingen. "We hebben goede progressie geboekt, ook al was ik niet echt aan het pushen. Ik voelde me erg comfortabel in de auto en ik kijk nu uit naar de rest van het weekend."

Toyota wil toprijder voor 2010

Het Formule 1-team van Toyota jaagt volgens Autosport.com op een toprijder voor volgend seizoen. Eén van de coureurs die binnengehaald moet worden in Robert Kubica die ook in de belangstelling van Renault staat.

Formule 1-baas van het Japans/Duitse team John Howett ontkent dat Toyota de stekker uit het Formule 1-project zal gaan trekken zoals in de geruchten sprake van was. In plaats daarvan wil de renstal met topcoureurs er voor zorgen dat het verder naar voren komt op de grid. Het aantrekken van Kubica past in deze strategie. De onderhandelingen met de Pool zouden al in een vergevorderd stadium zitten.

Howett wilde niet ingaan op de geruchtenstroom omtrent de rijders in 2010, maar erkende wel dat er betere rijders nodig zijn om te kunnen winnen. "We weten wie we graag in de auto willen hebben en we zijn daar momenteel hard mee bezig. We zijn met behoorlijk wat mensen in gesprek. Ik zou het dom vinden als een topcoureur niet voor ons zou willen rijden. We beschikken over een redelijk competitieve auto en we zijn constant vooruitgang aan het boeken. Ik denk dat er zeker één of twee toprijders interesse in ons zullen hebben."

Jarno Trulli zal waarschijnlijk volgend seizoen niet meer voor Toyota rijden. Voor Timo Glock staat de deur nog wel open. "Het ziet er niet naar uit dat Jarno volgend jaar nog voor ons zal rijden. Glock heeft het fantastisch gedaan in Singapore en we zijn nog met hem in gesprek, maar eerlijk gezegd leeft bij ons ook het gevoel dat het resultaat van Singapore ook in andere races behaald had kunnen worden, als hij zich beter had gekwalificeerd."

"We willen alle opties open houden. En als we hem niet hadden vrijgegeven voor een bepaalde datum, zouden we aan hem vast hebben gezeten voor 2010. Het is echter nog steeds mogelijk dat hij volgend jaar voor ons zal rijden. We zijn nog steeds dol op Timo, maar we hebben een auto die regelmatig op het podium moet kunnen eindigen waarmee we veel dichter bij de top moeten kunnen staan dan dit jaar. Aan het team en de auto heeft het zeker niet gelegen."

Capaciteit website DSB vergroot

De internetsite van DSB Bank draait vandaag volgens een woordvoerder van de bank weer, "maar niet zo snel". Vannacht is de capaciteit van de site vergroot.

"Dat was nodig omdat de site meer wordt bezocht", aldus de woordvoerder. Ook is er "iets" tussen geplaatst zodat hackers de site niet meer kunnen belagen. "We willen niet meer in een zelfde situatie komen als gisteren", zegt de woordvoerder.

Toen kon niet meer ingelogd worden op de site van DSB om te internetbankieren. De site liep vast enkele uren nadat Pieter Lakeman van de Stichting Hypotheekleed op televisie een oproep had gedaan aan klanten om massaal hun geld weg te halen bij de bank. Volgens de woordvoerder werd de bank belaagd door hackers.

Driek Oplopers ziet parallellen met Icesave, waarvan de website ook down ging toen het geld op was. Driek vermoedt pure obstructie.


Website DSB bank kan weer bezocht worden.  (foto: ANP)

Nestlé stopt met aanschaf melk Grace Mugabe

Het Zwitserse levensmiddelenconcern Nestlé zal niet langer melk kopen van een Zimbabwaans melkveebedrijf dat is geannexeerd door Grace Mugabe, de vrouw van president Robert Mugabe. Nestlé stelt vandaag dat melk van boerderij Gushungo niet langer nodig is, nu andere melkveebedrijven hun productie weer hebben opgepakt. Dat meldde de BBC.

Mensenrechtenactivisten hadden woedend gereageerd op het nieuws dat Nestlé de portemonnee van de Mugabes spekt. Nestlé stelde noodgedwongen in te kopen bij Gushungo, omdat de vaste leveranciers de productie hadden stilgelegd. Ook zou het goed zijn voor de voedselvoorziening aan de lokale bevolking.

Nestlé kocht op jaarbasis tot een miljoen liter melk van Gushungo. Daarmee was het bedrijf goed voor 10 tot 15 procent van Nestlés lokale melkaanvoer. Hoewel de dictatoriale Mugabe en zijn handlangers zijn onderworpen aan sancties door de Europese Unie, hoeft het Zwitserse concern zich hier niet aan te conformeren.

Scheringa niet beschikbaar voor pers

Dirk Scheringa, AZ-voorzitter en eigenaar van DSB Bank, wilde vandaag tijdens een persconferentie waarin de DSB-schaatsploeg werd gepresenteerd niet ingaan op de situatie bij de bank. Direct na afloop van de persconferentie bleek dat hij het hoofdkantoor in Wognum had verlaten.

"Dirk is naar buitenkantoren om personeel toe te spreken over de situatie. Dat heeft hij gisteren ook al gedaan hier op het hoofdkantoor", zei een woordvoerder van DSB Bank.

Hamilton verbaasd over uitspraken Massa

Lewis Hamilton is verbaasd over de uitspraak die Felipe Massa gisteren deed. Massa vertelde dat hij zich bestolen voelde door ‘crash-gate’ dat vorig jaar plaats vond in Singapore.

"Het was een zwaar seizoen, er zijn veel dingen gebeurd en er waren veel momenten waar het helemaal anders had kunnen gaan", zei Hamilton tegen de pers in Japan. "Volgens mij hadden we een eerlijk gevecht om het kampioenschap, dus ik ben wat verrast door zijn opmerkingen. Maar eigenlijk maakt het ook niet zo veel uit wat hij zegt."

ProRail en NS gaan blaadjes te lijf

Het is herfst, de blaadjes vallen en daar kan het treinverkeer last van krijgen. Spoorbeheerder ProRail en de Nederlandse Spoorwegen (NS) nemen daarom een scala aan maatregelen om overlast voor reizigers te voorkomen. Want vallende blaadjes en vocht kunnen leiden tot gladde sporen waardoor er meer kans is op vertragingen en uitval van treinen.

Zo snoeit ProRail bomen langs het spoor, ruimt bladeren op en plaatst hekken om bladeren op te vangen. Bovendien wordt gel op het spoor gespoten die de rails juist weer stroever maakt.

Samen met weerdienst MeteoConsult zorgt ProRail dagelijks voor gladheidswaarschuwingen die te vinden zijn op de site van de spoorbeheerder. Het bedrijf kan aan de hand van die gegevens ook bepalen waar en wanneer de gel moet worden aangebracht en machinisten aan de hand van de berichten waarschuwen.

Dit jaar geen vierkante wielen?  (foto: ANP)

Boete voor Adebayor voor juichen Arsenal

Emmanuel Adebayor moet een boete betalen van 27.000 euro aan de FA naar aanleiding van zijn provocerende gejuich richting de aanhang van Arsenal in de recente onderlinge confrontatie. Ook werd hij na afloop van dat duel voor drie wedstrijden geschorst.

De spits uit Togo, deze zomer overgestapt van Arsenal naar Manchester City, zal echter niet wakker liggen van het bedrag. In diezelfde wedstrijd schopte hij tegen het hoofd van Robin van Persie, een actie die hem drie duels schorsing opleverde.

Adebayor heeft het helemaal verbruid bij The Gunners. Na zijn vertrek gaf hij aan blij te zijn het shirt van Arsenal niet meer te hoeven dragen. Daar bovenop kwam het verhaal dat hij de outfits van zijn vroegere ploeggenoten had gestolen om naar Afrika op te sturen.

Er wacht Adebayor derhalve nog een heet middagje in de return in Londen. In Manchester won City met 4-2.

Dramaserie over zangkoor in de maak

De NCRV werkt aan een dramaserie waarin levens van de leden van een zangkoor centraal staan. De tiendelige reeks gaat Levenslied heten en moet in 2011 worden uitgezonden, zei een woordvoerder van de omroep vandaag. In elke aflevering voert het leven van een van de koorleden de boventoon.

Anna Drijver speelt de hoofdrol in de serie, waarvan de opnames maandag begonnen. De omroep beschrijft de productie als "een mozaiekvertelling over de levens van de leden van een zangkoor". Op hun wekelijkse kooravond bezingen ze samen liefde, vreugde en verdriet. Ook Caro Lenssen, Cees Geel, Hans Dagelet, Nadja Hupscher, Guy Clemens, Tijn Docter, Sabri Saad El-Hamus en Antonie Kamerling spelen een rol.

Anna Drijver speelt de hoofdrol in 'Levenslied'.  (foto: ANP)

Vaste waardes Feyenoord verlaten ziekenboeg

Feyenoord treft zaterdagavond RKC Waalwijk in de eigen Kuip. Voor trainer Mario Been is het nog puzzelen welke voorhoede hij tijdens het duel met de hekkensluiter gaat opstellen.

Het AD meldt dat linkeraanvaller Sekou Cissé inmiddels fit is verklaard door de medische staf. De Ivoriaan zegt echter nog last te ondervinden van zijn teenblessure.

Een rol op de bank lijkt dan ook aannemelijk voor Cissé. Tijdens de training van donderdag moest Diego Biseswar noodgedwongen de oefensessie verlaten. Of hij zaterdag kan spelen is ook maar de vraag.

Georginio Wijnaldum, woensdag nog last van misselijkheid, lijkt de meest logische optie om te gaan spelen tegen RKC. Karim El Ahmadi is weer helemaal fit en zal ook aan de aftrap verschijnen.

Atletiek: Van der Westen en Sedoc trainen samen

Atleten Marcel van der Westen en Gregory Sedoc zullen weer samen gaan trainen. Beide hordenlopers trainden in het verleden al samen. Waar Van der Westen vorig jaar een verloren seizoen kende, was het Sedoc die op het WK in Berlijn strandde in de halve finale.

Van der Westen was dit jaar geblesseerd en wist eerst niet wat hem mankeerde. "Ik heb tegen beter weten in geprobeerd er nog iets van te maken," zei de Nederlander die zijn trainingen deels in België afwerkte. Hij wil van het vele reizen af en bij trainster Marieta van Zwol een nieuwe start maken.

"Ik kan nu met veel meer begeleiding trainen. Ik reisde twee keer per week naar België en de overige trainingen werkte ik alleen af. Wanneer je zes of zeven trainingen per week alleen doet, raak je de motivatie op een gegeven moment kwijt."

Auto Heemstede ontploft door explosief

Er was een explosief geplaatst bij de auto die donderdagochtend in Heemstede ontplofte. Dat heeft een woordvoerder van de politie vandaag bekendgemaakt. De politie spreekt van een aanslag. Hierbij raakte een 34-jarige Heemstedenaar zwaargewond.

Het slachtoffer ligt nog in het ziekenhuis. Zijn toestand is niet levensbedreigend. Het onderzoek naar de aanslag is nog in volle gang.

Auto Heemstede ontploft door explosief  (foto: ANP)

Sharapova naar finale in Tokio

Tennisster Maria Sharapova heeft de finale van het tennistoernooi in Tokio bereikt. De Russin deed dit niet zonder slag of stoot, want er waren maar liefst zeventien servicebreaks voor nodig om Agnieszka Radwanska uit Polen te kloppen.

Radwanska bood Sharapova goed partij en wist de service van de mooie Russin acht keer te breken. De voormalig nummer één van de wereld brak zelf negen keer door de service van de Poolse, waardoor er een 6-3, 2-6 en 6-4 eindstand op de borden kwam te staan.

In de finale in Japan neemt Sharapova het op tegen de Servische Jelena Jankovic. Zij had aanmerkelijk minder moeite met de Chinese Li Na: 6-4 en 6-3.

Di Montezemolo: "Alonso past veel beter bij ons"

Ferrari-president Luca di Montezemolo is er van overtuigd dat Fernando Alonso beter bij Ferrari past dan dat Kimi Räikkönen dat deed. Alonso komt over van Renault en heeft bij de Italiaanse renstal een contract voor drie jaar getekend. Hierdoor is er geen plaats meer voor de wereldkampioen van 2007.

"Het is een kwestie van persoonlijkheid, want Kimi is iemand die weinig emotie toont," zei Di Montezemolo tegen Gazzetta dello Sport. "Dat helpt niet als je informatie binnen het team uit wilt wisselen. Ik ben Räikkönen wel dankbaar, want hij bracht ons een kampioenschap dat we nooit zullen vergeten."

"We hebben een teamspeler nodig en ik denk dat Alonso dat is. Teambaas Stefano Domenicali heeft vele goede dingen over hem verteld. Maar het is ook aan ons om geen fouten te maken. Fernando is een goed coureur en een charismatische man. Ik verwacht veel van hem."

Di Montezemolo was in Singapore onder de indruk van Alonso. "Heb je gezien wat voor race hij afgelopen zondag reed? Dat was echt stimulerend voor iedereen," zei de Italiaan. "Mensen benaderden me al maanden met de vraag: 'wanneer contracteer je nu Alonso?' Zulk enthousiasme heb ik alleen meegemaakt voor de deal met Schumacher jaren geleden. Alonso en Massa zullen een prima Latijns duo vormen. Ik geloof echt in het herstel van Massa."

Hang de DJ uit in MEN_at_WORK

Eind deze maand komt Activision|Blizzard met de volgende muziekgame DJ Hero. Ter promotie van de game is de publisher een samenwerking gestart met kledingketen MEN_at_WORK. De komende maand zul je bij verscheide vestigingen van de kledingketen de game alvast kunnen spelen. De eerste mogelijkheid om de game te ervaren is morgen al, waarna over drie weken de volgende kans is en de tour wordt afgesloten op 14 november. Ben je wel benieuwd naar de game is dit een goede mogelijkheid om alvast even te testen of het de aanschaf waard zal zijn.

Schema van de tour:
03-10: Eindhoven, Den Bosch, Arnhem, Almere
24-10: Antwerpen, Tilburg, Groningen, Rotterdam
14-11: Nijmegen, Dordrecht, Utrecht, Maastricht

MBO-diploma bij de McDonald's

McDonalds is vandaag gestart met de 'McDonald's Academy'. Het fastfoodrestaurant biedt hiermee een eigen opleidingstraject voor de medewerkers.

Zo'n 250 scholieren zijn gestart met de opleiding, die hun werk tussen de euroknallers combineert met een fastserviceopleiding op mbo-niveau 2, 3, 4, of 4+. Door daarnaast extra vakken te volgen is het mogelijk een landelijk erkend mbo-diploma te halen.

Marjolein Reijs, directeur P&O bij McDonald's Nederland vertelt dat het bedrijf graag de mogelijkheid wil bieden om medewerkers het beste uit zichzelf te laten halen. "Daarom bieden we al vele jaren een uitgebreid opleidings- en trainingsprogramma aan. We stimuleren talent bijvoorbeeld ook door jaarlijks de McStudiebeurs uit te reiken. Met de McDonald's Academy gaan we weer een stap verder. Daaraan hebben medewerkers niet alleen nu iets, maar ook later in hun carrière. Het is een slimme weg naar een officieel diploma."

Nieuwe Wii bundel op weg naar Europa

Waar Sony en Microsoft de afgelopen jaren concurreren om de meest uitgebreide console-bundel doet Nintendo het sinds de lancering van de Wii al rustig aan. Er is één bundel op de markt en daar blijft het bij. Of toch niet? Na de recente prijsverlaging gingen er al verhalen dat Nintendo met een nieuwe bundel zou komen, eentje die Wii Sports Resort en de Wii MotionPlus zou bevatten. De eerste plaatjes zijn er nu ook, waarmee we zekerheid hebben dat de bundel er komt. De grote vraag is nu wanneer de bundel komt en of hij de huidige moet gaan vervangen, of een extra variant wordt voor een wat hogere prijs. We houden je natuurlijk op de hoogte.



Geesink steunt plan-2028 niet

Oud-Judoka Anton Geesink zal het plan om de Olympische Spelen in 2028 naar Nederland te halen niet steunen. Volgens hem schiet het bestuur van NOC*NSF tekort in het behartigen van de belangen van de olympische beweging en zal daarom op moeten stappen.

"Nederland is qua atleten toptien van de wereld, maar op bestuurlijk niveau zijn we nergens. Zonder een volwassen vertegenwoordiging in de bestuurlijke wereld heeft het olympisch plan 2028 geen kans van slagen. Dus ik ga niet in dat plan participeren," aldus de oud-olympisch kampioen.

"Op mij hoeven ze niet te rekenen. Ik word sowieso niet voor vol aangezien. Ik ben de allochtoon van het bestuur."

Ambtenaar Arnhem bekent fraude

Een Arnhemse gemeente-ambtenaar heeft bekend dat hij fraude heeft gepleegd. De man zou sinds eind 2006 "op ingenieuze wijze via boekhoudkundige transacties" maar liefst 150.000 euro verduisterd hebben. Dat bleek uit het onderzoek naar de zaak door een recherchebureau.

Dit voorjaar kreeg de gemeente lucht van de fraude. De ambtenaar werd eind mei geschorst. Pas als de rapportage van het recherchebureau dat aan de zaak werkt klaar is, beslist de gemeente over mogelijke vervolgstappen.

Hardware verkopen Japan, Wii levert fors in...

De cijfers van de hardwareverkopen in Japan van de afgelopen week zijn weer vrijgegeven. Wat opvalt is de enorme lage verkopen van de Wii deze week. Vermoedelijk zullen de cijfers komende week aantrekken, aangezien de Wii in prijs verlaagt is sinds begin oktober. De cijfers voor de afgelopen week zien er dan ook als volgt uit:


* Nintendo DSi - 63.342
* PlayStation 3 - 39.960
* PSP - 17.334
* Nintendo DS Lite - 15.057
* Wii - 11.731
* Xbox 360 - 4.854
* PlayStation 2 - 2.347



De Jonge: "We speelden slordig"

Sc Heerenveen kwam in Letland niet tot scoren tegen FK Ventspils. Omdat ook de Letten niet scoorden, bleef het duel in de Europa League-duel op 0-0 steken. Toch is trainer Jan de Jonge niet alleen negatief.

"Voor hetzelfde geld verlies je hem ook nog", vertelt de oefenmeester op de clubsite van Heerenveen. "Dankzij onze slordigheden konden zij er gevaarlijk uitkomen. Het heeft allemaal te maken met speldiscipline. Je moet de juiste keuzes maken en dat deden we niet altijd goed."

De Jonge ziet wel vooruitgang bij de bekerhouder. "Als je ziet hoe wij in de slotfase spelen, dan zit er wel muziek in dit elftal. Om een tegenstander als Ventspils kapot te spelen, moet je heel goed zijn. Zo ver zijn wij nog niet. Daarvoor moeten we veel trainen, maar met ons drukke programma is dat amper mogelijk."

"Ze houden acht man achter de bal en dan moet je de ruimte zoeken die er niet is. Ik denk dat we in Berlijn meer mogelijkheden krijgen dan hier", blikte hij vooruit op het duel met Hertha BSC. Ook de Duitse ploeg staat slechts op één punt in de groep.

Alderweireld: "Zure gelijkmaker"

Toby Alderweireld was donderdag voor even terug in zijn geboorteland België. De Antwerpenaar verspeelde met Ajax twee belangrijke punten in de groepsfase van de Europa League in de wedstrijd tegen Anderlecht.

"De late gelijkmaker is heel zuur", baalde de Belg achteraf tegen Het Nieuwsblad. "De eerste tien minuten kregen we drie kansen. Komt daar nog een fase bij dat we een penalty moeten krijgen, en je weet dat de eerste helft ons op zijn minst één treffer moet opleveren."

De Amsterdammers gaven weinig weg, tot dat ene moment vlak voor tijd. "Bij ons zat het verdedigend goed in elkaar. Maar bij dat doelpunt geven we Lukaku toch teveel ruimte. Hij is een goeie speler, dat heeft hij vanavond weer bewezen."

Toch heeft Alderweireld een positief gevoel overgehouden aan de confrontatie met Anderlecht. "Alles bij elkaar was het toch leuk om nog eens in België te zijn. Verder ben ik enorm trots dat Dick Advocaat me opriep voor de Rode Duivels."

Armstong: "Contador lastig te verslaan"

Volgens Lance Armstrong zal het moeilijk worden om Alberto Contador tijdens de aankomende Tour de France te verslaan. Dit jaar werd Armstrong, die na drie jaar zijn comeback maakte, derde in de Tour, achter Contador en Andy Schleck.

"Aan de sterkte van onze ploeg zal het niet liggen. Maar man tegen man wordt het heel moeilijk om Contador te verslaan,", zegt de Amerikaan van de nieuwe RadioShack-ploeg in Velo Magazine.

Het programma van de zevenvoudig Tour winnaar staat nog niet vast. Hij zal in ieder geval de Tour Down Under en de Ronde van Murcia rijden. Achter Parijs- Nice, de Waalse Pijl en Luik- Bastenaken- Luik zet Armstrong voorlopig nog een vraagteken. Of hij weer in de Giro d’Italia zal starten weet de Texaan ook nog niet: "De Giro vindt volgend jaar gelijktijdig plaats met de Ronde van Californië. Het zal een lastige keuze worden. Voor de sponsor is Californië belangrijk maar de Giro is een goede voorbereiding op de Tour."

Nintendo's "Demo Play" is geen automatische piloot

Afgelopen E3 werd New Super Mario Bros. Wii aangekondigd. De game is in eerste instantie een normale Mario-platformer alleen is het dit keer mogelijk om net als bij LittleBigPlanet met vier personen tegelijk te springen. Voor de gamers die iets minder ervaren zijn in zulke game werd de Demo Play aangekondigd. Vandaag is daar iets meer informatie over bekend.

In eerste instantie werd Demo Play aangekondigd als een automatische piloot. Mocht je een deel van een level niet doorkomen, dan zou de Demo Play de controle over kunnen nemen om dit stukje voor je te spelen. Dit tot "woede" van veel gamers want uitdaging zou toch juist één van de belangrijkste aspecten zijn van het gamen. Nu blijkt dat Demo Play geen automatische piloot zal gaan worden.

New Super Mario Bros. Wii is also the first Nintendo game to feature a dynamic help system, which allows you to access a mode showing how a level can be completed if you are stuck. The best thing about this mode is that you are free to jump into the action you’re watching on screen at any time.

Het wordt dus mogelijk om te bekijken hoe een level gehaald kan worden en het is mogelijk om in de mode in te springen wanneer je maar wilt maar het is niet zo dat de game zichzelf speelt. Gelukkig maar!

Opgepakt stel neukt in politieauto

De Australische politie heeft deze week een stelletje opgepakt wegens dronkenschap. Tijdens de rit naar het politiebureau in Darwin, besloten ze op een nuttige manier de tijd te doden. Op de achterbank van de politieauto hadden de twee heftige seks.

De politie had echter niets in de gaten. De vrouw in de auto achter hen wel. Toen beide auto's moesten wachten voor het rode licht, zag de achttienjarige Hannah Walker het stelletje met elkaar op de achterbank spelen.  "Ze waren aan het kussen en gingen heftig op en neer", vertelt de geschokte getuige.

"Ik kon mijn ogen niet geloven", vervolgt Hannah. "Er lag een man bovenop een vrouw. Ze hadden hun kleren aan, maar aan hun bewegingen kon je duidelijk zien dat ze aan het vrijen waren. In de zijspiegel van de politieauto kon ik zien dat de agent achter het stuur zich van geen kwaad bewust was". 

Daniel Shean, woordvoerder van de politie van Darwin, heeft verklaard dat ze van een vrijpartij in een dienstwagen geen melding hebben binnengekregen. "De betrokken agenten hebben wel gezegd dat ze het koppel hebben zien kussen in hun politieauto, maar verder hebben ze niets verdachts gemerkt."  

Letterman had seks met medewerksters

David Letterman heeft in zijn show toegegeven dat hij seks heeft gehad met vrouwelijke medewerkers. Dit deed hij naar aanleiding van een man die hem probeerde af te persen.

De man dreigde de affaires openbaar te maken. Hij wilde twee miljoen dollar zwijggeld. Letterman schakelde meteen de politie in die hem adviseerde de man in de val te lokken. De man werd daarop ingerekend. Letterman, die onlangs trouwde met zijn vriendin, waar hij al 26 jaar verkering mee had, besloot de affaires te bespreken in zijn show. Of Lettermans levenspartner op de hoogte was van de buitenechtelijke sekscapades vertelde hij er niet bij. Het fragment zie je hieronder.


Met dank aan leom voor de submit.

WK dammen afgelast door hitteprobleem

Het WK dammen, dat van 18 oktober tot 10 november in Rio de Janeiro gehouden zou worden, gaat niet door. Het tournooi zou in een soort glazen huis op het strand worden gehouden, maar de overheid heeft hier een stokje voor gestoken omdat er geen goede airco aanwezig is. De temperatuur zou daardoor veel te hoog worden.

De Braziliaanse dambond geeft toe fouten te hebben gemaakt bij de organisatie, en lijdt een verlies van zo'n honderdduizend euro. Of het toernooi nu ergens anders gehouden zal worden is nog niet bekend.

EA wordt flink aangeklaagd voor sportgames

Het is een populaire manier van geld verdienen: Als je zelf nergens voor geschikt bent, wacht een kans af om een geslaagd bedrijf geld af te troggelen. Electronic Arts heeft nu drie van dat soort rechtszaken aan zijn broek hangen. De eerste klager is voormalig American Footballspeler Byron Bishop. In Madden NFL 10 zit namelijk een speler die exact op hem lijkt en volledig dezelfde persoonsgegevens heeft, op de naam na, terwijl hij niet meer speelt door een blessure. Hij gaat eerst achter de NCAA aan, het bedrijf dat de licenties verstrekt aan EA.

De tweede klager is een sportbedrijf genaamd Fighters Inc. In Fight Night Round 4 zou namelijk een boxer zitten waar zij de rechten op hebben. Daarnaast zou EA via DLC nog meer van hun kleding hebben aangeboden als DLC. Fighters Inc. is vrij boos en het management eist $25 miljoen aan schadevergoeding voor het schenden van de rechten, plus nog zogenaamde punitive damages zodat EA ook daadwerkelijk stopt met het produceren van de boxers.

Maar de mooiste aanklacht hebben we voor het laatst bewaard, die komt van John Big Dawg Thompson. Deze man is nogal Football-gek en is dan ook lid van de Pro Football Hall of Fame's "Hall of Fans". Hij gaat altijd verkleed naar wedstrijden van Cleveland, en is boos omdat een karakter dat op hem lijkt in Madden NFL 09 zit. Alleen het shirt is anders, er staat nummer 92 op in plaats van 98 zoals op zijn shirt. Hij eist $25.000 van EA voor deze inbreuk op zijn portretrecht.


Big Dawg wil geld zien

Massa voelt zich beroofd door Piquet jr.

Felipe Massa voelt zich beroofd door landgenoot Nelson Piquet jr. Als de laatste in Singapore vorig jaar gewoon had blijven rijden in plaats van te crashen had Massa zomaar de race kunnen winnen.

Helaas voor de Ferrari-coureur en zijn fans moest Piquet jr. zijn Renault in de muur hangen waardoor alles anders liep. Zo moest Massa tijdens een safety car-periode naar binnen, reed die de halve tankinstallatie kapot door alle hectiek en kwam zodoende buiten de punten terecht. "Dit alles is gewoon beroving. Maar aan de race-uitslag verandert niks. Dat klopt gewoon niet. Ik ben beroofd van een kampioenschap dat ik met één punt verloor," aldus de vice-wereldkampioen van vorig jaar.

"Ik heb gezien hoe een scheidsrechter in het voetbal corrupt bleek en de wedstrijden ongeldig verklaard werden. Het verantwoordelijke team werd uitgesloten. Hier hebben ze gewoon Briatore naar huis gestuurd. Daar snap ik niks van en ik vind het geen juiste beslissing."

Wijzigingen in de FP-crew (september)

September is achter de rug, dus het is weer tijd voor een overzicht van de crewmutaties. We hebben acht nieuwe collega's mogen verwelkomen, maar helaas zijn er ook acht vertrokken. Verder zijn er mensen die sinds afgelopen maand een dubbele functie hebben, is er één persoon die nu onder een andere naam actief is en tot slot is de eindredactie weer verder versterkt.

De columnisten konden maar liefst zes nieuwe schrijvers verwelkomen en dat was hard nodig, aangezien manager DriekOplopers graag van drie naar vier columns per dag wilde gaan. Mede door de nieuwe aanwas, is dat vanaf vandaag realiteit. 

De reviewsectie werd vorige maand nog door zes nieuwe reviewers versterkt, maar deze maand vertrokken er, om uiteenlopende redenen, helaas weer vier.

Het personeelsbestand op de nieuwsredactie is met één persoon gegroeid. We namen afscheid van Janetje, maar Rahl en shiznuts kwamen daar voor terug. Ook de eindredactie van de nieuwsafdeling is weer uitgebreid. MPG is sinds 7 september eindredacteur. De versterking was hard nodig, zeker nu Feejx tijdelijk haar taken heeft neergelegd.

Tot slot besteed ik nog even aandacht aan de mensen die sinds vorige maand een dubbele functie vervullen, al dan niet voor de frontpage. Aaiphone, Djeez, MrManiak en Shiznuts gaan voortaan met een dubbele tag door het leven. Bennootje blijft alleen 'Redactie Frontpage', maar hij heeft zijn werkgebied wel degelijk vergroot.

Alle wijzigingen op een rijtje:

Nieuwsposters: Rahl, shiznuts
Columnisten: AndersJohannson, Breinpijn, FatTree, Peets, Perikles en Sirorosi
Moderators: Volumeknop
Verder onder een nieuwe naam: RHCPeter -> Aaiphone
ER Nieuws: MPG

Nieuwe functie:
Aaiphone en Djeez (naast nieuwsposter nu ook beiden weblogger)
bennootje (naast spellchecker voor het nieuws nu ook spellchecker voor de columnisten, met bijzondere dank van Driek)
MrManiak (naast reviewer nu ook redactie games)
Shiznuts (naast designer nu ook nieuwsposter).

De volgende mensen hebben de FP-crew helaas verlaten. Uiteraard bedanken wij hen voor hun tijd en inzet!
Janetje (nieuwsposter), Civilian en Risce (moderators), TheGrandWazoo (columns), jelleS, loveislikeakiss, Oplaatbatterij en SadisticMagician (reviewers).

Solliciteren naar een functie binnen de FP-crew is uiteraard altijd mogelijk. Momenteel zoekt de reviewcrew weer nieuwe collega's! Sollicitaties kunnen gestuurd worden aan frontpage@fok.nl

Zeker vier doden door noodweer op Sicilië

Hevige regenval heeft in het noorden van het Italiaanse eiland Sicilië aan zeker vier mensen het leven gekost. Drie personen kwamen om, nadat hun huis onder een modderlawine was bedolven. Eén man verdronk in zijn auto. Dat heeft het Italiaanse persbureau ANSA vandaag gemeld.

In drie kwartier viel in de buurt van de stad Messina 230 millimeter regen. Twintig mensen zijn met verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. De hulpdiensten zijn nog op zoek naar verscheidene mensen die worden vermist. Vooral de plaatsen Scaletta Zanclea, Santo Stefano Briga en Giampillieri zijn zwaar getroffen. In Giampillieri zijn verscheidene mensen met een helikopter van het dak van hun huis gehaald. De snelweg tussen Messina en Catania was tijdelijk afgesloten.

Noodweer eist vier levens op Sicilië  (foto: ANP)

Win een mystery pakket! (5)

Het antwoord op de vraag van gisteren was natuurlijk: UncleSam. De winnaar van het vierde mystery pakket is Jordy-B.

Wil je ook kans maken? Beantwoord de onderstaande vraag en win het mystery pakket van de dag!  Iedereen die voor 12 uur vannacht het goede antwoord doormailt op xessive@fok.nl doet mee. De winnaar wordt geheel willekeurig gekozen uit de goede inzendingen. Zet wel even je username in het mailtje. Geen antwoorden in de reacties zetten!

We blijven even in de schokkende filmpjes.

In juni van dit jaar werd tijdens de protesten tegen de verkiezingsuitslag in Iran een jonge vrouw doodgeschoten. Het filmpje ging de hele wereld over, maar iets meer dan drie maanden later is zij al weer grotendeels vergeten. Wat was haar naam en wat waren (volgens de wiki omtrent haar dood) haar twee grote passies?

(Geen idee waar het over gaat? Bekijk de aankondiging voor meer info.)

Verdacht pakketje bij militaire basis

Bij de Awacs-basis in het Duitse Geilenkirchen is gisteren een verdacht pakketje gevonden. Omliggende huizen en kantoren werden geëvacueerd en de basis werd in de hoogste staat van paraatheid gebracht.

Het pakketje werd aangetroffen onder een auto die voor de hoofdingang van de basis geparkeerd stond. Nadat het pakketje vernietigd was, bleek dat er een onbekend elektronisch apparaat in zat. De herkomst ervan is nog niet bekend.

Verkoopcijfers Japan: Halo 3: ODST haalt de top-10

Echt voet aan de grond heeft Microsoft in Japan nooit kunnen krijgen, niet heel verrassend als je ziet wat de meest gespeelde Xbox-games zijn. De top-5 bestaat namelijk uit shooters en dat genre is in Japan bij lange na niet zo populair als in Europa en Amerika. Toch heeft Halo 3: ODST het voor elkaar gekregen de top-10 van best verkochte games te halen met 30.000 exemplaren in zijn launchweek. Of Microsoft gelijk feest viert is een ander verhaal, want Dragon Quest IX verkocht evenveel exemplaren, maar staat in totaal bijna op vier miljoen.

Maar ODST is niet de enige shooter die we terugzien. Ook Modern Warfare 4, in Japan uitgegeven door Square Enix, pakt twee plekjes in de top-30. De "nieuwe" Pokémongames blijven het ondertussen sterk doen en passeerden allebei de miljoen verkochte exemplaren afgelopen week, ondanks sterk terugvallende verkoopcijfers.

01./06. [NDS] Tomodachi Collection (Friend Collection) (Nintendo) - 97,000 / 1,220,000 (+34%)
02./02. [NDS] Pokemon Heart Gold (Pokemon Co.) - 68,000 / 1,009,000 (-69%)
03./01. [NDS] Pokemon Soul Silver (Pokemon Co.) - 64,000 / 1,010,000 (-71%)
04./03. [PS3] Tales of Vesperia (Namco Bandai) - 49,000 / 265,000 (-77%)
05./04. [PSP] Jikkyou Powerful Pro Yakyuu Portable 4 (Konami) - 42,000 / 146,000 (-60%)
06./11. [WII] Wii Sports Resort (Nintendo) - 36,000 / 1,226,000
07./05. [NDS] SaGa 2 Legendary Secret Treasure: Goddess of Destiny (Square Enix) - 32,000 / 124,000 (-65%)
08./09. [NDS] Dragon Quest IX: Defenders of the Starry Sky (Square Enix) - 30,000 / 3,944,000 (-8%)
09./00. [360] Halo 3: ODST (Microsoft Game Studios) - 30,000 / NEW
10./07. [PSP] Yu-Gi-Oh! 5D's Tag Force 4 (Konami) - 14,000 / 65,000 (-72%)

11./17. [PSP] Monster Hunter Portable 2 G (BEST) (Capcom)
12./19. [WII] Monster Hunter 3 (Capcom)
13./22. [PS3] Call of Duty 4: Modern Warfare (BEST) (Square Enix)
14./21. [NDS] Sloane and MacHale's Mysterious Story 2 (Level 5)
15./08. [PSP] Ys 7 (Falcom)
16./12. [WII] Forever Blue 2: Call of the Sea (Nintendo)
17./15. [PS3] Kidou Senshi Gundam Senki: Lost War Chronicles (Namco Bandai)
18./27. [NDS] Penguin no Mondai X: Tenkuu no 7 Senshi (A Penguin's Troubles X: 7 Warriors of the Sky) (Konami)
19./29. [NDS] Puyo Puyo 7 (SEGA)
20./26. [NDS] You'll Incur Losses if You Remain Ignorant: How Money and Things Work DS (Nintendo)
21./35. [WII] Mario Kart Wii (Nintendo)
22./18. [NDS] Love Plus (Konami)
23./34. [NDS] Pokemon Platinum (Pokemon Co.)
24./13. [PSP] Katekyoo Hitman Reborn! Battle Arena 2 - Spirits Burst (Marvelous)
25./39. [NDS] Welcome Home! Chibi-Robo! Happy Rich Big Cleaning! (Nintendo)
26./10. [NDS] The Idolm@ster: Dearly Stars (Namco Bandai)
27./36. [360] Call of Duty 4: Modern Warfare (BEST) (Square Enix)
28./32. [PSP] Way of the Samurai 2 Portable (Spike)
29./46. [NDS] Mario Kart DS (Nintendo)
30./16. [PSP] 428: Fuusa Sareta Shibuya de (Spike)

NDS - 14
PSP - 7
WII - 4
PS3 - 3
360 - 2

Giel! genomineerd voor Gouden Radioring

De AVRO heeft vandaag de nominaties voor de AVRO Gouden Radioring bekend gemaakt. Het radioprogramma van Giel Beelen is voor de vierde keer op rij genomineerd. Andere genomineerden zijn Ekstra Weekend en Morgenstond.

Naast de Gouden Radioring maakt Giel Beelen ook nog kans op de Zilveren RadioSter Man, de prijs voor de beste mannelijke radiopresentator. Voor de Zilveren Radioster Vrouw zijn Sophie Hilbrand (BNN Radio 1), Claudia de Breij (VARA, 3FM) en Froukje de Both (Radio 538) genomineerd.

Geest tapt bier in kroeg

Een zestigjarige uitbaatster van een typisch Engelse pub is van plan een exorcist in de arm te nemen. Volgens haar waart er namelijk een geest rond in haar kroeg die de stamgasten gratis bier intapt. Volgens Janice McCormack kost de geest haar een fortuin door stiekem glazen te vullen.

"Het klinkt gek", vertelt McCormack. "Maar het gebeurt als klanten even naar de wc gaan of hun glas eventjes neerzetten. Als ze weer hun glas willen heffen, blijkt deze weer vol te zijn."

De vrouw heeft het bierliefhebbende spook de naam 'Reedy' gegeven. Ze heeft hem vernoemd naar de legendarische acteur en drinker Oliver Reed. Volgens de waardin is hij het die rondspookt in pub Apsley House in Southsea, Hampshire nadat zij tien jaar geleden de kroeg overnam.

De geest dook ineens op in januari dit jaar. Mevrouw McCormack, die samen met man Patrick de pub runt, is daar niet blij mee. "Mijn vaste gasten vinden het geweldig, maar mij kost het illegaal bijvullen van de bierglazen klauwen met geld." Tot groot verdriet van de stamgasten, wil ze nu een seance houden met een medium om de biertappende geest haar kroeg uit te jagen. 

Speel met Taylor Swift... in Band Hero

Sommige mannen zullen maar al te graag even met Taylor Swift willen spelen. Omdat het voor de meesten waarschijnlijk in een miljoen jaar niet zal gebeuren komt Activision in november met Band Hero waarin deze blonde country-zangeres speelbaar zal zijn. Hoe dat er allemaal uit gaat zien is te zien in onderstaande trailer.

Band Hero is een versie van Guitar Hero speciaal voor mensen die niet fan zijn van metal en rock. De game bevat veel populaire liedjes van populaire artiesten zoals Taylor Swift, Maroon 5, Janet Jackson, Snow Patrol, Fall Out Boy en vele anderen.

CD Projekt overgenomen door PC-ontwikkelaar?

Het lijkt er op dat Pools ontwikkelstudio CD Projekt, vooral bekend van The Witcher, een nieuwe eigenaar heeft. Computerbedrijf Optimus S.A. zou het bedrijf hebben overgenomen. Dat bericht de Poolse website Polygamia. Het zou een manier zijn om CD Projekt gemakkelijk op de beurs te krijgen, want Optimus is als beursgenoteerd, maar vrijwel failliet. Het computerbedrijf betaalt de huidige eigenaars van CD Projekt met aandelen in Optimus en die worden eigenaar van het nieuwe bedrijf dat hiermee gebouwd wordt op de restanten van Optimus. Feitelijk wordt CD Projekt zo een beursgenoteerd bedrijf, zonder dat daar een hoop lastige regels voor gevolgd moeten worden.

Aangezien Optimus een beursgenoteerd bedrijf is zal spoedig officieel bekend gemaakt worden of deze overname inderdaad rond is.


The Witcher

Ontmoet nieuwe karakters in GTA: The Ballad of Gay Tony

Deze maand verschijnt de tweede downloadable content-pack voor Grand Theft Auto IV. De game draait om Gay Tony die eigenaar is van verschillende clubs en ook houdt van een lijntje hier en daar. De game zal veel nieuwe missies en wapens bevatten en ook zullen er een hoop nieuwe kleurrijke karakters hun opwachting maken. In inderstaande trailer zien we Henrique Bardas en Armando Torres, grote vrienden van de Luis, en Brian Jeremy, oud-lid van The Lost.

Wil je weten wat onze eerste indrukken zijn van de game, klik dan hier voor onze preview.

[UPD] 'DSB Bank-site plat door hackers'

Klanten van DSB Bank kunnen momenteel niet internetbankieren omdat de site van DSB plat ligt door hackers. Dat zegt woordvoerder Klaas Wilting van DSB vandaag tegen Dow Jones Nieuwsdienst.

De woordvoerder zegt dat de storing niets te maken heeft met een oproep van Pieter Lakeman van de Stichting Hypotheekleed aan klanten van de bank om hun geld bij DSB weg te halen. 

Volgens Wilting wordt er momenteel gewerkt aan het probleem rondom de hack. Daarna kunnen klanten weer gewoon internetbankieren bij de bank van Dirk Scheringa.

Lakeman deed de oproep vanmorgen in het programma Goedemorgen Nederland, om compensatie te bewerkstelligen voor klanten die door de bank zouden zijn gedupeerd. 

[UPD 9.00 uur] Nadat het vannacht goed had gewerkt, is de site van de DBS-bank sinds vanmorgen 8 uur opnieuw nagenoeg onbereikbaar. Dat hebben testen van FOK!-user en computerdeskundige lucifer.iix aan het licht gebracht.

Driek Oplopers ziet parallellen met Icesave, waarvan de website ook down ging toen het geld op was. Driek gelooft niet in een hack-aanval, en vermoedt obstructie!

'Bank Dirk Scheringa plat door hackers'
Met dank aan Pjet voor de submit.

Beroep Suu Kyi tegen huisarrest verworpen

Het hoger beroep dat de Myanmarese oppositieleidster Aung San Suu Kyi tegen haar verlengde huisarrest had aangespannen, is verworpen. Dat hebben haar advocaat en functionarissen in Myanmar vandaag laten weten.

Advocaat Nyan Win, tevens woordvoerder van de partij van Suu Kyi, zei dat hij nu naar het hooggerechtshof stapt om het vonnis ongedaan te maken. De 64-jarige Nobelprijswinnares kreeg op 11 augustus het huisarrest van 1,5 jaar opgelegd, nadat ze schuldig was bevonden aan het overtreden van de veiligheidswet. Ze had de Amerikaan John Yettaw onderdak geboden. Yettaw bracht in mei ongevraagd een bezoek aan Suu Kyi, die toen ook al onder huisarrest stond.

De rechter handhaafde ook het vonnis tegen twee medewerksters van de oppositieleidster die bij haar in huis wonen. Zij werden in augustus eveneens tot 1,5 jaar huisarrest veroordeeld.

Volgens critici wil de militaire junta met het vonnis voorkomen dat de dissidente volgend jaar aan verkiezingen kan meedoen. Yettaw kreeg zeven jaar dwangarbeid opgelegd, maar werd vorige maand vrijgelaten na een bezoek van een Amerikaanse senator aan Myanmar.

Hoger beroep Suu Kyi tegen huisarrest verworpen  (foto: ANP)

Uitslag tweede vrije training Japan

Adrian Sutil heeft de snelste tijd neergezet op het natte circuit van Suzuka. De Duitser bleef landgenoot Sebastian Vettel bijna zeven tienden voor. Vitantonio Liuzzi reed de derde tijd, gevolgd door Lewis Hamilton en Kazuki Nakajima. Beide Brawns hebben geen tijd neergezet, net als Heikki Kovalainen.

PosCoureurTeam TijdRonden
1 A. Sutil Force India F1 1:47.2615
2 S. Vettel Red Bull 1:47.9236
3 V. Liuzzi Force India F1 1:47.9315
4 L. Hamilton McLaren 1:47.9835
5 K. Nakajima Williams 1:48.0588
6 S. Buemi Scuderia Toro Rosso 1:48.6919
7 F. Alonso Renault 1:48.6935
8 J. Trulli Toyota 1:48.7377
9 J. Alguersuari Scuderia Toro Rosso 1:48.80211
10 R. Kubica BMW 1:48.8616
11 K. Räikkönen Ferrari 1:48.8865
12 K. Kobayashi Toyota 1:49.0547
13 M. Webber Red Bull 1:49.3827
14 R. Grosjean Renault 1:49.4056
15 G. Fisichella Ferrari 1:49.5535
16 N. Rosberg Williams 1:49.8728
17 N. Heidfeld BMW 1:50.17910
18 H. Kovalainen McLaren geen tijd
19 J. Button Brawn GP geen tijd
20 R. Barrichello Brawn GP geen tijd

Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over een blunder van de Rotterdamse verkeerswethouder Vervat.

De Rotterdamse verkeerswethouder Hans Vervat heeft een oplossing bedacht voor de verkeersproblemen in zijn stad. Nu is het nog zo, dat verkeerslichten vaak voorrang geven aan trams. Wat Vervat betreft, komt daar een einde aan. Auto’s krijgen vaker groen, en trams dus minder. Om te beginnen op het belangrijke verkeersknooppunt Hofplein. Dat gaat mis...

[NHL] Capitals winnen openingswedstrijd

De Washington Capitals hebben hun openingswedstrijd tegen de Boston Bruins gewonnen. Onder leiding van Alex Ovechkin, die twee keer scoorde en een assist gaf, werd het 4-1. Hoewel de Bruins iets sterker begonnen scoorden zij pas in de derde periode hun eerste goal.

"Als je hem teveel tijd geeft om te schieten straft hij dat gelijk af," aldus Bruins-verdediger Dennis Wideman. "Hij is de hardst werkende superster in de NHL. Hij is de Rafael Nadal van het ijshockey en Sidney Crosby (Penguins, red.) is Roger Federer". Ovechkin was het afgelopen seizoen topscorer met 56 goals.

De openingsgoal werd gemaakt door Brooks Laich in een powerplay-situatie. Ovechkin passte naar Nicklas Backstrom, die hem passte naar Laich. De gedwongen left wing (Laich speelt het liefst als center) hoefde de puck vervolgens alleen nog maar binnen te tikken. Ovechkin zelf maakte de 2-0 halverwege de tweede periode. Ook dit keer ging er een knap staaltje passing aan vooraf. Backstrom passte naar Alexander Semin, die hem meegaf aan de snel opkomende Ovechkin. De Russische superster schoot de puck vervolgens hard langs de kansloze goalie Tim Thomas.

[i]"Ze zetten ons goed onder druk. De tweede periode speelden we echter defensief heel sterk, waarna die 2-0 een grote opluchting was," aldus Ovechkin. Na de tweede goal was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. Na twee minuten in de derde periode was het namelijk al 4-0 via een powerplay-goal in de rebound van wederom Laich, en een snel en verraderlijk schot van Ovechkin. De goal van Patrice Bergeron van de Bruins was daarna slechts voor de statistieken, alhoewel goalie Jose Theodore er vanwege een verpeste shut-out iets zwaarder aan zal tillen dan de rest.

Uitslagen NHL

ThuisUitUitslag
Boston BruinsWashington Capitals1-4
Toronto Maple LeafsMontreal Canadiens3-4 (OT)
Colorado AvalancheSan Jose Sharks5-2
Calgary FlamesVancouver Canucks5-3

Michael Jackson was gezonde man

Popster Michael Jackson was een redelijk gezonde 50-jarige man toen hij op 25 juni overleed aan een hartstilstand. Dat is de belangrijkste conclusie van het autopsierapport waaruit Amerikaanse media gisteren citeerden.

Weliswaar zaten zijn armen onder de gaatjes van naalden, kampte hij met pijn in de vingergewrichten door artritis en had hij longproblemen, maar toch was geen van deze ongemakken levensbedreigend. Ook zijn gewicht, 62 kilo, was in verhouding met zijn lengte prima, evenals het hart van de King of Pop. In de maag van het popfenomeen werden geen verdovende middelen of alcohol gevonden.

Uit de lijkschouwing bleek verder dat Jackson littekens had op zijn nek en in zijn gezicht en dat hij zijn wenkbrauwen en mond had laten tatoeëren. Het autopsierapport, dat nog officieel moet verschijnen, maakt het aannemelijk dat de zanger bezweken is aan een overdosis medicijnen. Jacksons lijfarts, Conrad Murray, wordt ervan verdacht de dodelijke medicatie te hebben toegediend.

VS geven Sumatra 300.000 dollar

De Verenigde Staten hebben gisteren bekendgemaakt dat ze 300.000 dollar aan directe noodhulp verstrekken aan Sumatra, dat door een zware aardbeving is getroffen. Washington heeft nog eens 3 miljoen dollar klaar liggen voor hulp in een later stadium, liet een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken weten.

Ook hebben de VS zoek- en reddingsteams gestuurd die zich voegen bij collega's uit onder meer Japan en Australië.

Indonesië vreest dat duizenden mensen zijn omgekomen door de aardbeving van woensdag. De eerste reddingsteams met medicijnen, voedsel en lijkzakken kwamen donderdag op het eiland aan.

Verenigde Staten geven Sumatra 300.000 dollar  (foto: ANP)

Stad Olympische Spelen 2016 wordt gekozen

Aan het begin van de avond maakt het Internationaal Olympisch Comité (IOC) in Kopenhagen bekend welke stad in 2016 de Olympische Spelen mag organiseren. De vier kandidaten zijn Chicago, Rio de Janeiro, Tokio en Madrid.

Chicago is een voorname kanshebber, niet in het minst omdat de Amerikaanse president Barack Obama in de Deense hoofdstad het 'bid' van de stad komt toelichten. In het verleden bleek het IOC gevoelig voor de aanwezigheid van grote persoonlijkheden uit de politiek.

Rio de Janeiro kreeg van de evaluatiecommissie van het IOC de beste beoordeling. Het zou voor de eerste keer zijn dat de Spelen in Zuid-Amerika worden gehouden. Nadeel voor Rio is mogelijk dat twee jaar eerder, in 2014, het WK voetbal al plaatsvindt in Brazilië. Kan het land dit alles, ook financieel, opbrengen? Madrid heeft ook een nadeel. In 2012 worden de Olympische Spelen namelijk al in een andere Europese stad gehouden, Londen. Tokio is ook niet direct favoriet, omdat het een wat mindere beoordeling van de evaluatiecommissie kreeg.

Onder de ruim honderd IOC-leden die hun stem uitbrengen, bevinden zich twee Nederlanders: Anton Geesink en prins Willem-Alexander.

Stad Olympische Spelen 2016 wordt gekozen  (foto: ANP)

Utrecht in afwachting van Gouden Kalveren

Tijdens het Gala van de Nederlandse Film in de Stadsschouwburg van Utrecht worden vanavond de Gouden Kalveren uitgereikt. Het zijn de belangrijkste prijzen voor Nederlandse filmmakers. Het gala vormt het slot van het tiendaagse Nederlandse Film Festival.

De jury reikt de Gouden Kalveren uit in zeventien categorieën, die worden gedomineerd door Oorlogswinter van regisseur Martin Koolhoven met acht nominaties. De verfilming van het beroemde boek van Jan Terlouw neemt het in de meeste categorieën op tegen de arthousetitels Kan door huid heen en Nothing Personal, die beide zeven maal zijn genomineerd. De drie films nemen het tegen elkaar op in de categorieën beste lange speelfilm, regie, camera en sound design.

De film De laatste dagen van Emma Blank heeft vier nominaties op zak. De bioscoophit De Storm heeft twee nominaties, evenals Bride Flight, Happy End en de documentaire Carmen Meets Borat. Opvallend is dat Wit Licht met Marco Borsato in de hoofdrol voor geen enkel Kalf is genomineerd, terwijl de internationale bewerking onder de titel The Silent Army de Nederlandse inzending is voor de Oscars.

Utrecht in afwachting van Gouden Kalveren  (foto: ANP)

Dikke gitaarsolo's in Brütal Legend Multiplayertrailer

Over twee weken ligt de jongste creatie van Tim Schafer in de winkel en zoals het een moderne game betaamt zal ook Brütal Legend een multiplayer bevatten. Zoals we van Schafer mogen verwachten zal het geen simpele Deathmatch zijn, maar een ware strijd tussen drie verschillende facties, elk met hun eigen muziekstijl. Zo is er Ironhead om metal te vertegenwoordigen, Drowning Doom hangt meer richting de depri emo-muziek en de Tainted Coil gebruikt de kracht van gothic. De bedoeling van Brütal Legend multiplayer? Bouw een leger, zorg ervoor dat je fans krijgt en sloop het podium van de tegenstand! Hieronder kun je de uitgebreide tutorial bekijken.

Mocht het filmpje niet werken, klik dan hier om hem toch te bekijken, of hier als je liever in HD mosht.

Uitslag eerste vrije training Japan

Heikki Kovalainen heeft de snelste tijd neergezet tijdens de eerste vrije training voor de Grand Prix van Japan. Op het natte Suzuka bleef de Fin Kazuki Nakajima drie tienden voor. Adrian Sutil reed de derde tijd, gevolgd door ex-teamgenoot Giancarlo Fisichella en Sebastien Buemi.

PosCoureurTeam TijdRonden
1 H. Kovalainen McLaren 1:40.35624
2 K. Nakajima Williams 1:40.64818
3 A. Sutil Force India F1 1:40.80614
4 G. Fisichella Ferrari 1:40.98527
5 S. Buemi Scuderia Toro Rosso 1:41.42126
6 L. Hamilton McLaren 1:41.44315
7 F. Alonso Renault 1:41.53222
8 K. Räikkönen Ferrari 1:41.57725
9 R. Barrichello Brawn GP 1:41.82119
10 N. Rosberg Williams 1:42.18820
11 M. Webber Red Bull 1:42.33210
12 V. Liuzzi Force India F1 1:42.47515
13 J. Trulli Toyota 1:42.65713
14 J. Alguersuari Scuderia Toro Rosso 1:42.66727
15 R. Kubica BMW 1:42.83317
16 N. Heidfeld BMW 1:42.97714
17 S. Vettel Red Bull 1:43.21811
18 J. Button Brawn GP 1:43.31817
19 K. Kobayashi Toyota 1:43.40716
20 R. Grosjean Renault 1:43.57222

CD: Marillion - Recital of the Script

In 1979 werd de band Silmarillion opgericht, vernoemd naar één van de boeken van J.R.R. Tolkien. Om echter geen problemen met de erven van de schrijver te krijgen, lieten ze de eerste drie letters vallen: Marillion was een feit. In 1981 werd de band uitgebreid met een nieuwe singer-songwriter, genaamd Derek William Dick. Deze lange Schot uit Midlothian was voorheen tuinman en boswachter geweest. Hij noemde zich Fish en zorgde van 1981 tot en met 1988 voor het karakter van de band. In 1988 verliet hij Marillion voor zijn eigen solocarrière. Het succes begon in 1982 met hun eerste single, 'Market Square Heroes'. Kort daarna zag ook hun eerste album Script for a Jester's Tear het licht. Net op het moment dat het album de zilveren status kreeg, sloot de band zijn tournee af in de Hammersmith Odeon. Twee uitverkochte avonden met elk 3500 toeschouwers. De laatste van deze twee avonden werd opgenomen en op vhs uitgebracht als Recital of the script. In 2003 werd het opnieuw uitgegeven, ditmaal op dvd. Nu, ruim 26 jaar later, zijn de opnamens geremasterd en uitgegeven, compleet met extra tekst geschreven door Fish.

Schwarzenegger: Polanski behandelen als zedendelinquent

Regisseur Roman Polanski moet door de Amerikaanse justitie als een zedendelinquent behandeld worden, net als iedereen die seks heeft met minderjarigen. Dat zei de gouverneur van de Amerikaanse staat Californië en ex-acteur Arnold Schwarzenegger gisteren tegen nieuwsstation CNN.

"Ik zou in deze situatie niet anders handelen dan bij andere personen", aldus Schwarzenegger, die als gouverneur van Californië de macht heeft om Polanski gratie te verlenen, mocht de regisseur daarom vragen.

De 76-jarige Polanski, maker van veelbekroonde films als The Pianist, Chinatown en Rosemary's Baby, werd afgelopen weekend in Zwitserland gearresteerd voor seksueel contact met een minderjarige dat hij meer dan dertig jaar geleden in Amerika heeft gehad. De regisseur vluchtte tijdens de afwikkeling van de zaak uit de Verenigde Staten weg.

Een aantal gerenommeerde mensen uit de filmwereld heeft zich de afgelopen dagen bij een Frans initiatief aangesloten om Roman Polanski vrij te krijgen. Onder hen bevinden zich Harvey Weinstein, de producent van Oscarwinnaars als The Lord of the Rings en Shakespeare in Love, en Thierry Frémaux, de directeur van het Filmfestival van Cannes.

Schwarzenegger: Polanski behandelen als zedendelinquent  (foto: ANP)

De druiper van Youp van ’t Hek

Iedere vrijdag smeedt Driek Oplopers het nieuws van de afgelopen week aaneen. Vandaag gaat het over een schandalige opmerking van een kippige bretelhumorist, totaal gebrek aan ontzag voor Jan Peter die de Kamer tracht de mond te snoeren, de fraudeurs van Scheringa's Oplichtersbank, ontspoorde ex-smerissen, de flitstrein voor schut en ontbrekende bescherming tegen de telefoonterreur van FOK!'s brutaalste columnist.

Weer beving in Stille Zuidzee

Nog geen drie dagen na de zware aardbeving en tsunami bij Samoa en Tonga, zijn deze eilandstaten in de Stille Zuidzee vandaag opnieuw opgeschrikt door een krachtige beving. Die had een kracht van 6,3 op de schaal van Richter, meldde het Amerikaanse seismologische instituut USGS.

Het epicentrum van de beving was 85 kilometer ten zuidoosten van Tonga. Over schade en slachtoffers is vooralsnog niets bekend.

De beving eerder deze week had een kracht van 8,0 op de schaal van Richter. Die veroorzaakte een tsunami die vooral de Samoa-eilanden hard trof. Er vielen meer dan 150 doden. Maar ook op Tonga, honderden kilometers ten zuiden van Samoa, kwamen mensen om het leven.

Kobayashi valt in voor zieke Glock

Timo Glock wordt in de vrije trainingen vervangen door de Japanner Kamui Kobayashi. Eerder was ook teamgenoot Jarno Trulli ziek geworden.

Glock heeft na de Grand Prix van Singapore een flinke griep opgelopen waardoor hij de komende uren niet in actie zal komen. Toyota zet daarom de Japanner Kamui Kobayashi in de auto, zodat Glock de door de dokter aanbevolen rust krijgt. Of de Duitser zaterdag weer fit genoeg is om te racen is nog maar de vraag.

Tiger Woods eerste sportmiljardair

Golfer Tiger Woods is de eerste sportman die de grens van 1 miljard dollar aan inkomsten heeft overschreden. Dat meldde het Amerikaanse magazine Forbes gisteren.

De 33-jarige Amerikaan, die onder andere veertien majors won, pakte afgelopen weekeinde nog een bonus van 10 miljoen dollar voor zijn eindzege in de FedEx Cup. Het tijdschrift had berekend dat Woods tot aan het begin van dit jaar al 895 miljoen dollar had verdiend. Dat bedrag - omgerekend 615 miljoen euro - haalde hij binnen dankzij prijzengeld, startgelden, sponsoring en zijn eigen bedrijf, dat golfbanen ontwerpt.

Woods loste in 2002 formule 1-piloot Michael Schumacher af als grootverdiener in de sport. Zijn grootste reclame-inkomsten ontvangt hij van Nike, het sportmerk dat Woods ruim 30 miljoen dollar per jaar betaalt. De eerstvolgende sportman die volgens Forbes de grens van 1 miljard dollar overschrijdt, is basketballer Michael Jordan. Die is weliswaar gestopt, maar verdient alleen al dankzij een deal met Nike nog steeds 45 miljoen dollar per jaar.

Slechts eens elke 40 seconden knipperen

Het gaat hier niet om versierpogingen, nee, het gaat over de strikte regels voor de militaire parade in Peking gisteren. De mars, gehouden op het Plein van de Hemelse Vrede, was ter ere van het 60-jarige jubileum van de Volksrepubliek en werd destijds uitgeroepen door Mao Zedong.

De soldaten die meeliepen in de parade mochten maar één keer per 40 seconden met hun ogen knipperen en hielden hun ogen dan ook opvallend wijd open. Ook moest elke gezette pas precies 75 centimeter lang zijn zodat er over 96 meter precies 128 stappen gezet zouden worden.

De deelnemers aan de optocht hadden een maandenlange voorbereiding achter de rug. Niets zou tussen hen en de 'heilige missie', deel uit de maken van de grote mars, komen te staan. Getraind werd er zelfs in de zomer wanneer de temperatuur hoger dan 40 graden was en dat tot wel twaalf uur per dag. Door de hoge stress kregen 1.300 van hen psychologische begeleiding.

Om de ceremonie smetteloos te laten verlopen werden er ook wat maatregelen getroffen die niet zo alledaags zijn. Zo werden alle wilde honden en katten gevangen, ongedierte werd uitgeroeid en zelfs de duiven van duivenmelkers mochten gisteren niet uitvliegen. Mensen mochten op de dag zelf niet eens hun huwelijk laten ontbinden.


Waar maken ze zich eigenlijk druk om?

[Special] Voorbeschouwing NHL 09/10 West

Het nieuwe NHL-seizoen komt er weer aan. Nadat vorig jaar de Pittsburgh Penguins de Stanley Cup wonnen is er veel veranderd in het naseizoen. In deze special vind je welke teams FOK!sport als kanshebbers ziet en welke teams nog duidelijk in de opbouwfase zitten. De ploegen worden per divisie van vijf besproken. In dit deel wordt de Western Conference besproken.

Central Division

De Detroit Red Wings reikten vorig seizoen tot de Stanley Cup-finales waarin werd verloren van de Pittsburgh Penguins na zeven wedstrijden. Van die groep is de enige echt belangrijke speler die is vertrokken Marian Hossa, die ironisch genoeg juist overkwam van de Penguins omdat hij dacht bij de Red Wings de meeste kans op de Cup te hebben. Ondanks het verlies van Hossa wordt verwacht dat ook dit jaar de Wings weer bovenin mee zullen doen. Enkele jonge spelers als Abdelkader en Filppula zullen meer speeltijd krijgen en daar ongetwijfeld beter van worden. Bovendien staan de Red Wings erom bekend vrijwel altijd een goede organisatie op het ijs te hebben, ondanks het gemis van enkele topspelers. Of het genoeg is om de Cup te winnen valt nog te bezien, maar de play-offs worden ook nu vrijwel zeker gehaald.

De jonge Chicago Blackhawks kenden ook een goed seizoen vorig jaar. Voor het eerst sinds tijden werden de play-offs weer behaald, en daarin wisten zij zelfs door te stomen naar de Conference Finals waarin de Red Wings te sterk bleken. De Blackhawks raakten met Martin Havlat een van hun betere, maar ook blessuregevoelige spelers kwijt. Zij kregen daar echter free agent Marian Hossa voor in de plaats. Bovendien werd de ervaren en sterk verdedigende center John Madden gehaald. Er wordt dus veel verwacht van de Blackhawks, en vermoedelijk gaan ze die verwachtingen ook waarmaken en ver komen in de play-offs. De jonge spelers als Jonathan Toews, Patrick Kane en Kris Vesteeg zijn weer een jaartje ouder en volwassener geworden, en Hossa is qua puntenaantal normaal gesproken een verbetering ten opzichte van Havlat.

De St. Louis Blues haalden ook de play-offs door een fantastische serie neer te zetten in de tweede helft van het seizoen. Halverwege stonden zij helemaal onderaan, maar in de tweede seizoenshelft hadden zij de beste resultaten van allemaal. Dit resulteerde in de zesde plaats in de conference, maar in de eerste ronde van de play-offs strandde het schip tegen de Vancouver Canucks. Ook bij de Blues loopt veel jong talent rond. TJ Oshie, Patrik Berglund, David Perron, Alex Pietrangelo en David Backes zijn alle spelers waar nog voldoende rek in zit. Geholpen door veteranen als Eric Brewer, de van een blessure herstelde Paul Kariya en Keith Tkachuk is de verwachting dat de Blues dit jaar hoger zullen eindigen. Het vertrek van Jay McKee naar de Penguins zal dan wel adequaat opgevangen moeten worden door de pas 19-jarige Pietrangelo en de weer van een blessure herstelde Erik Johnson die het gehele afgelopen seizoen miste.

De Columbus Blue Jackets bereikten het afgelopen jaar ook verrassend de play-offs onder leiding van topscorer Rick Nash en de fantastisch keepende rookie Steve Mason. De vraag is echter of ze deze stunt kunnen herhalen. Op het vertrek van reservegoalie Pascal Leclair is adequaat ingespeeld met de komst van Mathieu Garon en de komst van de verdedigend sterke center Samuel Pahlsson is ook een goede zet, maar FOK!sport vreest dat Mason een terugval gaat krijgen en de matige verdediging van de Blue Jackets hem onvoldoende kan ontlasten.

Onderaan in de divisie eindigden de Nashville Predators, maar ook zij waren dicht bij een play-offplaats. De belangrijkste spelers van dit team blijven op hun plek. Slechts Scott Nichol en Jed Ortmeyer, twee spelers die normaal gesproken niet op de eerste twee lijnen spelen, vertrokken naar de Sharks, maar in plaats daarvan kregen zij Marcel Goc terug van de Sharks. Door het ontbreken van echte toppers en het op leeftijd raken van de beste spelers verwacht FOK!sport dat zij ook dit jaar tekort gaan komen om de play-offs te halen.

Northwest Division

De Vancouver Canucks eindigden het afgelopen seizoen bovenaan in deze divisie. De belangrijkste vertrekkende speler is Matthias Ohlund, die bij de Tampa Bay Lightning tekende. De Canucks wisten hierdoor echter wel de Sedin-tweeling, een duo met forse salariseisen, te behouden voor de club. Bovendien werden de betrouwbare verdedigers Brad Lukowich en Christian Ehrhoff van de San Jose Sharks overgenomen in ruil voor de jongelingen Patrick White en Daniel Rahimi. De Canucks lijken er dus zeker niet zwakker op geworden en zullen ook dit seizoen weer hoge ogen gaan gooien.

Als tweede in de divisie eindigden de Calgary Flames. Zij wisten hun toch al sterke verdediging te versterken met de aanvallend ingestelde all-starverdediger Jay Bouwmeester. Vanwege de salary cap moest daardoor echter wel de veelscorende Mike Cammalleri vertrekken. Met Jarome Iginla en Olli Jokinen blijft echter genoeg scoringskracht over. Verder staat Miikka Kiprusoff nog steeds in het doel, een voormalig winnaar van de Vezina Trophy voor beste doelman. De play-offs zullen dus wel gehaald worden, en vanaf dat moment kan het alle kanten op met de Flames.

De eersten die de play-offs misten in deze divisie waren de Minnesota Wild. Ze waren er dichtbij maar kwamen uiteindelijk één overwinning tekort op de Anaheim Ducks. Bij de Wild is Marian Gaborik vertrokken, maar daarvoor kwam Martin Havlat terug. Havlat is eenzelfde type speler: snel, veelscorend en blessuregevoelig. Verder raakten zij Marc-Andre Bergeron kwijt, hij is nu free agent. Wel wisten zij Shane Hnidy te contracteren, een betrouwbare verdediger die overkomt van de Boston Bruins. De Wild staan bekend om hun solide verdediging en hun betrouwbare goalie Niklas Backstrom. Als Havlat blessurevrij kan blijven en ook de nieuw aangetrokken veteraan Petr Sykora zijn steentje kan bijdragen kunnen de Wild wederom gaan spelen voor een play-offplaats.

Ook de Edmonton Oilers misten de play-offs. In het naseizoen raakten zij een aantal belangrijke spelers kwijt. De ervaren goalies Dwayne Roloson en Mathieu Garon vertrokken en de ervaren aanvaller Erik Cole keerde terug naar de Carolina Hurricanes. Daarvoor kwam onder meer Nikolai Khabibulin voor terug, ook een zeer ervaren goalie. Verder bestaan de Oilers uit een goede mix van ervaring en jeugd. In spelers als Andrew Cogliano, Gilbert Brule, Sam Gagner en verdediger Ladislav Smid zit nog voldoende rek, en de ervaren spelers als Khabibulin, Sheldon Souray, Steve Staios, Shawn Horcoff, Ethan Moreau en Ales Hemsky kunnen daar prima bij helpen. De Oilers zullen met de Wild en de Stars gaan uitvechten wie de laatste play-offplaats kan bemachtigen.

Van de Colorado Avalanche wordt eigenlijk helemaal niets verwacht. Het afgelopen seizoen eindigden zij als derde van onderen en het enige positieve aan dat jaar was dat zij daar rookie Matt Duchene aan overhielden. Van Duchene wordt verwacht dat hij snel van waarde kan zijn voor de Avalanche. Ze raakten tot overmaat van ramp ook nog onder anderen Joe Sakic (pensioen), Ian Laperriere, Jordan Leopold en Ryan Smyth kwijt. Daarvoor kwamen alleen Tom Preissing, Kyle Quincey en David Koci terug, dus aansluiting vinden bij de play-offplaatsen zal een lastig verhaal worden. Toch is het niet alleen kommer en kwel bij de Avalanche. Er is voldoende salary cap-ruimte, en er schaatsen een paar jonge talenten rond als Wojtek Wolski, Paul Stastny en Matt Duchene rond. Dit jaar moet nog als opbouwjaar worden gezien, maar volgend seizoen zouden de Avalanche zich wel eens spectaculair kunnen verbeteren.

Pacific Division

Bovenaan eindigden de San Jose Sharks, maar de play-offs liepen wederom uit op een grote teleurstelling. Al in de eerste ronde werd verloren van de als achtste geplaatste maar verrassend sterke Anaheim Ducks. Na wederom een play-offteleurstelling riep de General Manager dat het roer om moest, maar daar is achteraf gezien weinig van terecht gekomen. De naam van clubicoon Patrick Marleau kwam voor in veel tradegeruchten, maar die blijft op zijn plek. Wel werd Ottawa-sterspeler Dany Heatley aangetrokken in ruil voor voormalig topscorer Jonathan Cheechoo en allrounder Milan Michalek. Bovendien vertroken verdedigende right wing Mike Grier en de verdedigers Christian Ehrhoff en Brad Lukowich. De Sharks hopen dat Heatley garant staat voor punten in de play-offs zodat zij wedstrijden beter kunnen openbreken, maar dat houdt wel in dat het reguliere seizoen waarschijnlijk moeizamer zal gaan. De basis is door de komst van Heatley namelijk wat smaller geworden, waardoor het lastiger zal worden om 82 wedstrijden een constant en hoog niveau vast te houden. Toch zullen de play-offs waarschijnlijk eenvoudig gehaald worden.

Als tweede in de divisie eindigden de Anaheim Ducks, maar daarmee behaalden ze nog maar net de play-offs. Daarin versloegen zij de Sharks die als eerste geplaatst waren, maar in de tweede ronde waren de als tweede geplaatste Detroit Red Wings te sterk. Bij de Ducks werd Chris Pronger weggeruild voor aanvaller Joffrey Lupul, talentvolle verdediger Marc Sbisa en enkele draft picks. Verder vertrok Samuel Pahlsson naar de Chicago Blackhawks en Francois Beauchemin naar de Toronto Maple Leafs. Rob Niedermayer is vooralsnog free agent. De Ducks hebben goede jonge spelers rondlopen, waaronder Ryan Getzlaf, Bobby Ryan en Corey Perry. Verder spelen er enkele ervaren en goede spelers als Scott Niedermayer, de er nieuw bijgekomen Saku Koivu en voormalig topscorer Teemu Selanne die zijn laatste jaar speelt. Op doel staan met Jonas Hiller en Jean-Sebastien Giguere twee topgoalies, dus de play-offs zouden (eigenlijk vorig jaar al) op het gemak behaald moeten worden.

De Dallas Stars kenden een matig jaar, met name door blessures bij topspelers Brenden Morrow en Brad Richards. Nu deze twee weer heel zijn zullen de Stars waarschijnlijk dichter bij de play-offs in de buurt komen. De belangrijkste vertrekkende spelers zijn de ervaren verdedigers Darryl Sydor en Sergei Zubov, maar de verdediging die overblijft lijkt stabiel genoeg. Goalie Marty Turco is normaal gesproken een betrouwbare goalie, maar kende een matig jaar. Veel zal ook van hem afhangen. De ervaren forwards Mike Modano en Jere Lehtinen, die nu vooral verdedigend worden ingezet, zijn gebleven, maar hun speeltijd zal steeds beperkter worden. De spelers die het moeten gaan doen zijn Loui Eriksson, Brenden Morrow en Brad Richards, en het is de vraag of die basis niet iets te smal is. Slechter dan het afgelopen jaar zal het waarschijnlijk niet gaan.

De Phoenix Coyotes kenden vooral een slecht einde van het jaar, want ze waren lang op play-offkoers. De jonge selectie van de inmiddels opgestapte Wayne Gretzky werd echter steeds wisselvalliger. Bovendien zijn de Phoenix Coyotes nu failliet verklaard, wat de rust in de selectie niet ten goede komt. Van de Coyotes wordt dus, ondanks de aanwezigheid van enkele jonge talenten, weinig verwacht en het is nog maar de vraag waar ze volgend jaar spelen en onder welke naam.

De Los Angeles Kings eindigden als laatste in de divisie, maar daar hopen zij met de komst van de ervaren fysiek sterke Ryan Smyth en rookie Brayden Schenn verandering in te brengen. Veel zal daarbij ook afhangen van hoe de jonge goalie Jonathan Quick zich ontwikkelt, want de goalies zijn al jaren een zwak punt bij de Kings. De Kings zullen dit seizoen vermoedelijk niet weer als laatste eindigen in de divisie, maar FOK!sport vreest dat zij alleen de Coyotes en wellicht de Stars onder zich zullen kunnen houden.

Voorspelling play-offdeelnemers Western Conference

Op willekeurige volgorde:
San Jose Sharks
Detroit Red Wings
Vancouver Canucks
Anaheim Ducks
Calgary Flames
St. Louis Blues
Chicago Blackhawks
Edmonton Oilers

De special over de Eastern Conference kun je hier vinden.

[Special] Voorbeschouwing NHL 09/10 East

Het nieuwe NHL-seizoen komt er weer aan. Nadat vorig jaar de Pittsburgh Penguins de Stanley Cup wonnen is er veel veranderd in het naseizoen. In deze special vind je welke teams FOK!sport als kanshebbers ziet en welke teams nog duidelijk in de opbouwfase zitten. De ploegen worden per divisie van vijf besproken. We beginnen met de Eastern Conference.

Atlantic Division

De New Jersey Devils eindigden vorig seizoen bovenaan in deze divisie, maar de verwachting is dat ze dat dit jaar niet gaan halen. Met John Madden raakten zij een belangrijke verdedigende center als free agent kwijt aan de Chicago Blackhawks. Bovendien vertrok Brian Gionta, een geregeld scorende en snelle right wing, naar de Montreal Canadiens. Daar kwamen geen grote namen voor terug. Bovendien begint het team redelijk op leeftijd te raken waardoor het de vraag is hoe hongerig de spelers nog zijn.

De Pittsburgh Penguins eindigden vorig seizoen na een matig regulier seizoen ternauwernood op de tweede plaats in de divisie om vervolgens in de play-offs de Stanley Cup te winnen. De verwachting is dat de Penguins gewoon weer mee zullen doen om de Cup. De verdediging is met het verlies van Hal Gill en Rob Scuderi enigszins gerenoveerd, maar de verwachting is dat Alex Goligoski en Jay McKee dit gat prima kunnen opvullen.

Als derde eindigden de Philadelphia Flyers. Zij kenden een relatief stabiel seizoen en haalden eenvoudig de play-offs, maar verloren daarin al snel van de Penguins. De verwachting is dat de Flyers met de komst van goalie Ray Emery en topverdediger Chris Pronger sterker zijn geworden. Daar hebben ze wel wat voor moeten opofferen (jonge verdediger Luca Sbisa, aanvaller Joffrey Lupul en een aantal draft picks), maar op korte termijn krijgt de verdediging van de Flyers een behoorlijke kwaliteitsinjectie. Dit leek er gezien het relatief hoge aantal tegengoals juist aan te ontbreken.

De New York Rangers hebben een vrijwel compleet ander team dan het team dat vorig jaar na een goede start ternauwernood de play-offs haalde. Onder andere Nik Antropov, Scott Gomez, Dmitri Kalinin, Paul Mara, Derek Morris en Fredrik Sjostrom vertrokken. De belangrijkste spelers die werden aangetrokken zijn Vaclav Prospal en Marian Gaborik. De laatste is een veelscorende right wing die echter zeer blessuregevoelig is. Prospal is een ervaren center die de relatief jonge aanval van de Rangers vanaf de tweede of derde lijn zal ondersteunen. FOK!sport verwacht dat de Rangers de play-offs niet gaan halen. In de verdediging zijn drie belangrijke spelers vertrokken, en rookies moeten dat gat opvullen. Dit gebrek aan ervaring zal de Rangers, waar de druk immer hoog is, de das omdoen.

Als laatste in de conference (en in de NHL) eindigden de New York Islanders. De Islanders teren nog vooral op successen uit het verleden, want de laatste jaren valt hier weinig te genieten. Echter, dit seizoen werd John Tavares binnengehaald bij de NHL Entry Draft, en die brak bijna alle jeugdrecords (inclusief enkele van legende Wayne Gretzky). Dit zorgt ervoor dat er in ieder geval weer wat hoop is bij de fans en binnen de organisatie. Het is echter de vraag of men van een speler van negentien mag verwachten dat hij gelijk de Islanders naar de play-offs brengt. Een en ander zal daarbij ook afhangen van topgoalie Rick Dipietro. Deze was afgelopen seizoen het gehele seizoen geblesseerd, maar wordt nog altijd gerekend bij de beste goalies in de NHL.

Northeast Division

De Boston Bruins deden lange tijd mee om de President's Trophy het afgelopen seizoen. Het schip strandde echter in de tweede ronde van de play-offs tegen de Carolina Hurricanes. Doordat de Bruins dicht tegen de salary cap aanzitten moesten zij de jonge talentvolle center Phil Kessel als free agent laten gaan (tekende bij Toronto Maple Leafs). De basis van het team is verder gelijk, dus de verwachting is dat de Bruins wederom bovenin zullen meedraaien.

De Montreal Canadiens hebben daarentegen een complete metamorfose ondergaan. Dit was nodig ook, want de play-offs werden ternauwernood gehaald en in de eerste ronde werd direct kansloos verloren van de Boston Bruins. De belangrijkste nieuwelingen zijn aanvallers Mike Cammalleri, Biran Gionta, Scott Gomez en verdedigers Hal Gill, Jaroslav Spacek en Paul Mara. Daarentegen zijn Saku Koivu, Mike Komisarek en Alexei Kovalev vertrokken, maar Koivu en Kovalev draaiden een matig einde van het afgelopen seizoen. Als dit nieuwe team goed op elkaar ingespeeld raakt moeten zij een stuk hoger kunnen eindigen dan het afgelopen seizoen.

De Buffalo Sabres liepen ondanks een sterke eindspurt de play-offs op het laatste moment mis. Bij dit team is, behalve het vertrek van Maxim Afinogenov en Jaroslav Spacek weinig veranderd. Bovendien zijn er nauwelijks jonge spelers aanwezig van wie een spectaculaire ontwikkeling mag worden verwacht, dus FOK!sport verwacht dit seizoen wederom weinig van de Sabres. Met slechts Mike Grier als aanwinst, een verdedigende right wing, zal het verschil niet gemaakt gaan worden.

Een team dat vorig seizoen door interne strubbelingen binnen het team de play-offs bij lange na niet haalde zou dit jaar wel eens hoge ogen kunnen gooien. De Ottawa Senators raakten de ontevreden sterspeler Dany Heatley kwijt, maar kregen daar Jonathan Cheechoo en Milan Michalek voor terug van de Sharks. Cheechoo is voormalig topscorer in de NHL, alhoewel hij de afgelopen twee seizoenen weinig bijzonders heeft gepresteerd. Michalek is een allround leftwinger die voor vrijwel elk team een aanwinst is. Bovendien trokken de Senators Alex Kovalev aan. De ervaren all-star kende een matig einde van het seizoen, maar indien hij zich weer kan opladen gaan de Senators, die met Alfredsson en Spezza al twee sterren in huis hadden, een sterk seizoen beleven.

Bij de Toronto Maple Leafs is vrijwel niets meer hetzelfde. De reden hiervoor is duidelijk, want zij eindigden als laatste in de Northeast Division. Veel (veelal matige) spelers vertrokken, en daar kwamen vooral goede verdedigers voor terug. Naast aanvaller Phil Kessel kwamen namelijk de verdedigers Francois Beauchemin, Garnet Exelby, Mike van Ryn en Mike Komisarek naar Toronto. Gezien het feit dat de Maple Leafs met maar liefst 293 tegengoals het vaakst de puck uit het net moesten vissen in de NHL lijkt dat geen onverstandige keuze. De vraag is echter wie nu de puck aan de andere kant in het netje gaat leggen, want Phil Kessel lijkt nog niet klaar om een heel team te gaan dragen.

Southeast Division

De Washington Capitals eindigden het afgelopen seizoen als eerste in deze divisie. Zij ondergingen nauwelijks veranderingen. De Russische forwards Sergei Fedorov en Victor Kozlov hingen hun schaatsen aan de wilgen en Mike Knuble kwam over van de Philadelphia Flyers. De grootste winst werd echter gemaakt in de play-offs van het afgelopen seizoen. In de tweede ronde werd weliswaar verloren van de Pittsburgh Penguins, maar de jonge 21-jarige goalie Semyon Varlamov maakte een dusdanig goede indruk dat hij nu al als een van de topgoalies in de NHL wordt gezien. Gezien de zwakte van voormalig eerste goalie Jose Theodore bij pucks die hoog in het net geschoten worden is dit een welkome aanvulling. Met Varlamov in de gelederen kregen zij namelijk bijna de uiteindelijke Stanley Cup-winnaars Pitssburgh Penguins op de knieën.

De Carolina Hurricanes ontpopten zich vorig seizoen als een dark horse in de play-offs. Vrijwel elke ronde werd verwacht dat ze er wel uit zouden vliegen, maar uiteindelijk schakelden zij zowel de New Jersey Devils als de Boston Bruins uit om vervolgens van latere winnaar Pittsburgh Penguins te verliezen. Ook bij de Hurricanes veranderde weinig. Betrouwbare verdediger Denis Seidenberg vertrok, maar hier kwam Aaron Ward van de Bruins voor terug. FOK!sport verwacht dat de Hurricanes weer een stabiel seizoen zullen draaien en relatief eenvoudig de play-offs zullen halen.

Bij de Florida Panthers is wel degelijk iets veranderd, maar het is de vraag of dit genoeg is om dit jaar de play-offs te halen. De Panthers kwamen de afgelopen drie seizoen steeds in de buurt maar wisten de laatste stap niet te maken. Het vertrek van hun beste verdediger, Jay Bouwmeester, naar de Calgary Flames zal daarbij niet helpen. Daarentegen wisten de Panthers wel Bryan McCabe te verleiden naar Miami te komen en hebben zij enkele talentvolle jonge spelers als Rotislav Olesz, Nathan Horton en Michael Frolik in de gelederen. FOK!sport verwacht echter dat de play-offs nog steeds een stap te ver zijn voor de Panthers.

De Atlanta Thrashers draaiden het afgelopen seizoen een kleurloos seizoen zonder zicht op de play-offs. Met maar liefst 280 tegengoals zag de verdediging er niet goed uit, en daar is weinig verandering in gekomen (behalve het vertrek van Exelby). Doelman Lehtonen zal de Thrashers nog geregeld lang in de wedstrijd houden, maar tenzij de als derde gedrafte Evander Kane een fantastisch eerste seizoen kent of nieuwe aanwinst Nik Antropov ineens veel gaat scoren is de verwachting dat de Thrashers weer in de onderste regionen gaat eindigen.

De Tampa Bay Lightning kenden een dramatisch seizoen waarin de coach al vroeg in het seizoen werd ontslagen. Later ging het niet veel beter, waardoor de Lightning alleen de New York Islanders onder zich hielden. Voordeel was echter wel dat zij de tweede draft pick kregen, en die werd besteed aan Victor Hedman. De verwachting is dat Hedman al vrij snel mee kan komen in de verdediging van de Lightning, die er met onder andere Meszaros, Ohlund (nieuw), Ranger, Smaby en Walker (nieuw) al niet slecht uitziet. Verder haalden de Lightning de makkelijk scorende Alex Tanguay binnen en hebben zij nog steeds Steven Stamkos, Martin St. Louis en Vincent Lecavelier in de gelederen die veel scoren, dus alle ingredienten lijken aanwezig om het dit jaar een stuk beter te gaan doen.

Voorspelling play-offdeelnemers Eastern Conference

Op willekeurige volgorde:
Pittsburgh Penguins
Philadelphia Flyers
Boston Bruins
Montreal Canadiens
Ottawa Senators
Washington Capitals
Carolina Hurricanes
Tampa Bay Lightning

De special over de Western Conference kun je hier vinden.

Geen vervanger voor Gentenaar

VVV-Venlo is niet van plan om een vervanger aan te trekken voor de geblesseerde Dennis Gentenaar. De eerste doelman van de Venlonaren raakte onlangs ernstig geblesseerd en begint zijn revalidatie bij Ajax.

De promovendus, die het seizoen in de Eredivisie aardig startte, zal het seizoen zodoende gaan vervolgen met twee doelmannen. Het seizoen voor Gentenaar zit er waarschijnlijk op, daar hij zijn kruisband afscheurde in het duel met zijn oude club Ajax.

Jan van Dijk, trainer van VVV, liet weten graag een vervanger in huis te halen voor de doelman. De Limburgse club ziet echter geen mogelijkheden om een nieuwe doelman aan te trekken. Daarvoor ontbeert het financiële middelen.

Mario Captein, technisch directeur, die vertrouwen heeft de andere twee sluitposten in De Limburger: "We zijn begonnen met drie doelmannen en we hopen nu dat we het seizoen kunnen afmaken met deze twee keepers."

APB gaat vanaf volgende week in beta

APB, ook wel bekend als All Points Bulletin, gaat vanaf volgende week in beta. Dit betekent dat de mensen die zich hebben ingeschreven eindelijk het spel kunnen spelen en kunnen merken of het leuk is om in een online omgeving de gangster uit te hangen.

Het spel was ook al te zien op de GamesCom in Keulen waar ondergetekende een presentatie van het spel bij heeft mogen wonen. In All Points Bulletin strijden de politie en de dieven tegen elkaar in een MMO-omgeving, maar dan op een iets andere manier. In plaats van duizenden mensen tegelijkertijd in één server is de stad onderverdeeld in meerdere stukken waar telkens honderden mensen per stuk zijn. Het spel zelf speel je via missies, waarbij je, zodra je de missie geaccepteerd hebt, andere tegenstanders die niet meedoen aan de missie niet meer kunt raken. Je ziet ze nog wel rondlopen maar ze zijn greyed-out en daarmee onschendbaar. Missies hebben vaak meerdere objectives die gehaald moeten worden binnen een bepaalde tijdslimiet, iets wat de betaspelers ook wel zullen merken.

APB staat voor een nog onbekende datum op de planning voor de PC. Verwacht binnenkort nog een uitgebreidere preview van de game.

Probeer nu Risen in demovorm

De review van Risen en wel enthousiast en/of benieuwd naar hoe de game nu daadwerkelijk is? Developer Piranha Games is je voor en heeft vandaag een demo uitgebracht van de game.

De demo is 1,08 GB groot en je zal daarin het mysterieuze eiland Faranga onderzoeken in een verhaal zoals dat nog noooooooit is verteld! De demo is onder andere te verkrijgen bij onderstaande mirrors:

Gamer's Hell
AtomicGamer
Computergames.ro
Fangaming
The Patches Scrolls

Risen ligt vanaf vandaag in de winkel voor de PC en Xbox 360. Lees meer informatie in onze review.

Voorbeschouwing Grand Prix van Japan

Dit weekend staat in het land van de rijzende zon de Grand Prix van Japan op het programma. Jenson Button krijgt de eerste mogelijkheid om wereldkampioen worden. Hiervoor moet de Brit vijf punten meer halen dan zijn teamgenoot Rubens Barrichello. Kan Lewis Hamilton zijn tweede overwinning op rij boeken en wat kunnen Kimi Räikkönen en Fernando Alonso na de aankondigingen eerder deze week?

Suzuka International Racing Course is in 1962 geopend en is een ontwerp van de Nederlander John Hugenholtz. De baan, die eigendom van Honda is, heeft een 8-vorm en kent enkele prachtige bochten. De bocht van het circuit is de 130R die alleen door de grote coureurs volgas werd genomen in het verleden.


Lengte: 5.807 km
Aantal ronden: 53
Totale lengte: 307.573 km
ronderecord: 1:31.540 (K. Räikkönen – McLaren MP4-20, 2005)

Coureurs

Pos. Naam Team Punten
1. J. Button Brawn GP 84
2. R. Barrichello Brawn GP 69
3. S. Vettel Red Bull Racing59
4. M. Webber Red Bull Racing51.5
5. K. Räikkönen Ferrari 40
6. L. Hamilton McLaren-Mercedes37
7. N. Rosberg Williams 30.5
8. F. Alonso Renault 26
9. T. Glock Toyota 24
10. J. Trulli Toyota 22.5
11. H. Kovalainen McLaren-Mercedes22
12. F. Massa Ferrari 22
13. N. Heidfeld BMW Sauber12
14. R. Kubica BMW Sauber9
15. G. Fisichella Ferrari 8
16. A. Sutil Force India 5
17. S. Buemi Toro Rosso 3
18. S. Bourdais Toro Rosso 2
19. K. Nakajima Williams 0
20. V. Liuzzi Force India 0
21. N. Piquet jr. Renault 0
22. R. Grosjean Renault 0
23. L. Badoer Ferrari 0
24. J. Alguersuari Toro Rosso 0

Constructeurs

Pos. Team Punten
1. Brawn GP 153
2. Red Bull Racing110.5
3. Ferrari 62
4. McLaren-Mercedes59
5. Toyota 46.5
6. Williams 30.5
7. Renault 26
8. BMW Sauber21
9. Force India 13
10. Toro Rosso 5

De Grand Prix van Japan heeft een historie die terug gaat tot 1963. Destijds won Peter Warr met een Lotus-Cosworth de onofficiële race op Suzuka. De eerste officiële race stond in 1976 op het programma op Fuji. Daarna is er van 1978 tot 1986 niet met Formule 1-bolides geracet in Japan. In 1987 waren de bolides terug in het land van de rijzende zon en won Gerhard Berger met een Ferrari.

De race is altijd een van de laatsten van het jaar en vele titels zijn hier beslist. Zo won Damon Hill in 1996 op Suzuka zijn eerste en enige wereldtitel in de Formule 1. Een spannende titelstrijd was die in 1999. Eddie Irvine ging aan de leiding van het kampioenschap met Mika Häkkinen vlak achter zich aan. Michael Schumacher keerde na zijn beenbreuk terug bij Ferrari en probeerde zijn teamgenoot aan de titel te helpen. Häkkinen pakte in de race de leiding voor Schumacher en Irvine en stond deze met hulp van McLaren-teamgenoot Coulthard niet meer af, waardoor de titel naar Finland ging.

Dat Suzuka verraderlijk is blijkt wel in 2002 als Alan McNish in de kwalificaties na het uitkomen van de 130R hard achterwaarts de bandenstapels in ging. De Schot bleef ongedeerd, maar heeft sinds het ongeval niet meer in een Formule 1-bolide gereden.

2006 was het laatste jaar van Michael Schumacher in de Formule 1. De Duitser streed met Fernando Alonso om de titel en moest winnen om aan de leiding in het kampioenschap te komen. Aanvankelijk reed Schumacher ook aan de leiding in de race, maar na 37 ronden gaf de Ferrari-motor van de Duitser voor het eerst sinds Frankrijk 2000 de geest en kon Alonso eenvoudig de race winnen. De Spanjaard nam tien punten voorsprong op Schumacher en kreeg het kampioenschap op basis van het aantal overwinningen in de schoot geworpen.

De race vorig jaar werd verreden op Fuji. Lewis Hamilton en Felipe Massa streden om de titel. Hamilton pakte poleposition voor Kimi Räikkönen en Heikki Kovalainen. Massa moest als vijfde starten. De beste start voor Räikkönen, maar Hamilton herpakte zich snel. Zowel de Brit als zijn McLaren-teamgenoot Kovalainen raakten de Ferrari van de Fin, waarna ze alle drie de baan verlieten. Hierdoor kon Robert Kubica de leiding pakken voor Fernando Alonso en Kovalainen.

Massa wist in dit geweld voor Hamilton te komen, maar de Braziliaan verremde zich in de tweede ronde, waarna de Brit hem inhaalde. De Ferrari-coureur kwam terug en raakte de McLaren, zodat Hamilton spinde en terugviel naar de laatste plaatsen. De Brit haalde meteen banden en brandstof om zo later te proberen om naar voren te komen. Beide kemphanen kregen voor verschillende incidenten drive-through-penalty's, zodat ze ver terugvielen.

Alonso kon door een goede pitstopstrategie de leiding overnemen van Kubica, terwijl daarachter Kovalainen met motorproblemen uitgevallen was. Massa wist zich in de punten te werken, maar kwam op zijn weg Sébastien Bourdais tegen, waarna de Braziliaan na een wheelbang spinde. Niet Massa maar Bourdais werd uiteindelijk voor het incident bestraft. Alonso kwam ondertussen als eerste over de streep voor Kubica en Räikkönen. Massa werd zevende, terwijl Hamilton als twaalfde eindigde.

Vrijdag 2 oktober 2009

03:00 - 04:30 vrije training 1
07:00 - 08:30 vrije training 2

Zaterdag 3 oktober 2009

04:00 - 05:00 vrije training 3
07:00 - 08:00 kwalificatie

Zondag 4 oktober 2009

07:00 2009 Formula 1 Fuji Television Japanese Grand Prix


Datum Tijd Programma
Za 3 oktober06.55-08.15 uur RTL GP: Formule 1 - Japan - Kwalificatie
Zo 4 oktober06.00-06.55 uur RTL GP: Formule 1 - Japan - Pre-show
Zo 4 oktober06.55-09.00 uur RTL GP: Formule 1 - Japan - Race
Zo 4 oktober09.00-09.15 uur RTL GP: Formule 1 - Japan - Nabeschouwing
Zo 4 oktober20.00-21.00 uur RTL GP: Formule 1 - Japan - Samenvatting

Datum Tijd Programma
Za 3 oktober06.00-08.30 uur BBC1: Formule 1 - Japan - Kwalificatie
Zo 4 oktober06.10-09.00 uur BBC1: Formule 1 - Japan - Race
Zo 4 oktober20.00-20.30 uur BBC3: Formule 1 - Japan - Samenvatting
Nederlandse tijden


DagMinimumMaximumNeerslagkansWeerbeeld
Vrijdag21 °C22 °C100 %regen
Zaterdag17 °C24 °C90 %'s ochtends regen
Zondag15 °C26 °C20 %deels bewolkt
Bron: The Weather Channel

Petacchi ambitieus de winter in

Alessandro Petacchi heeft zijn doelen voor de seizoenen 2010 en 2011 alvast bekend gemaakt. De Italiaanse sprinter zal zich volledig richten op de wereldtitels in die twee jaren, die op een relatief gemakkelijk parcours verreden zullen worden.

Petacchi, die de komende twee jaar voor Lampre uitkomt, wil in zowel Melbourne als Kopenhagen wereldkampioen worden omdat die koersen op een relatief vlak parcours worden verreden. Van Lampre krijgt de Italiaan in ieder geval alle gelegenheid zich op die doelen te richten. "Het is erg fijn om van dat team deel uit te gaan maken. Er is daar erg veel vertrouwen in mij."

"Ik zal McEwen bellen voor informatie. Ook mijn voormalig teamgenoot Brett Lancaster zal het parcours goed kennen," aldus Ale jet die in Melbourne al niks aan het toeval wil overlaten.

Sarkozy in moordzaak: foutje bedankt

Een 42-jarige vrouw belde maandag naar de Franse politie. Ze vertelde dat zij tijdens het joggen ontvoerd werd door een man die haar vervolgens opsloot in zijn kofferbak. Ze wist nog net het kentekennummer door te geven, toen de verbinding plots verbrak. Dat was het laatste teken van leven dat nog van de vrouw vernomen werd.

Het lichaam van de vrouw werd in een bos nabij Parijs aangetroffen. De vrouw was vastgebonden aan een boom en ontdaan van al haar kleding.

Een 47-jarige man biechtte op dat hij de dader was. De man is geen onbekende van de politie. In 2002 werd hij wegens de ontvoering en verkrachting van een 13-jarige veroordeeld tot een gevangenisstraf van elf jaar. Hij kwam in 2007 echter onder voorwaarden weer vrij, wegens goed gedrag.

De man bekende dat hij de vrouw ontvoerd had en later met een kabel wurgde. Hij ontkent echter de vrouw te hebben verkracht.

De Franse president Nicolas Sarkozy trof vandaag met de nabestaanden en liet weten in de toekomst beter te zullen letten op criminelen die vroegtijdig worden vrijgelaten. Hij droeg zijn minister van Binnenlandse zaken op om te komen met een wetsvoorstel.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.