Basketbalteam ABC Amsterdam bijna failliet

Basketbalclub ABC Amsterdam staat vlak voor het nieuwe seizoen op omvallen. De sponsor is recent failliet verklaard en nu dreigt met de club hetzelfde te gebeuren. Voormalig spelers Peter van Paassen en Stefan Wessels eisen hun salaris op en zijn naar de rechter gestapt.

Het bedrijf Slam Basketball Astronauts Amsterdam exploiteert ABC Amsterdam, maar heeft al sinds begin 2009 betalingsproblemen. Mogelijk gaat de basketbalclub er op 13 oktober aan onderdoor. Voorzitter Ruud Frese is in De Volkskrant een andere mening toegedaan: "De schuldeisers hebben een probleem met het bedrijf Slam, maar niet met de basketbalvereniging. Die heeft de licentie en is in onderhandeling met met mogelijke nieuwe sponsors en met de gemeente."

Ook de coach van de Amsterdammers Arik Shivek heeft nog veel salaris tegoed. Toch blijft de Israëliër voorlopig aan. Hij zal het moeten doen met vooral jeugdspelers en mindere goden in dit seizoen. Komende zaterdag treedt Amsterdam thuis in de competitie aan tegen Upstairs Weert.