De Jonge: "We speelden slordig"

Frank (franklop)
Sc Heerenveen kwam in Letland niet tot scoren tegen FK Ventspils. Omdat ook de Letten niet scoorden, bleef het duel in de Europa League-duel op 0-0 steken. Toch is trainer Jan de Jonge niet alleen negatief.

"Voor hetzelfde geld verlies je hem ook nog", vertelt de oefenmeester op de clubsite van Heerenveen. "Dankzij onze slordigheden konden zij er gevaarlijk uitkomen. Het heeft allemaal te maken met speldiscipline. Je moet de juiste keuzes maken en dat deden we niet altijd goed."

De Jonge ziet wel vooruitgang bij de bekerhouder. "Als je ziet hoe wij in de slotfase spelen, dan zit er wel muziek in dit elftal. Om een tegenstander als Ventspils kapot te spelen, moet je heel goed zijn. Zo ver zijn wij nog niet. Daarvoor moeten we veel trainen, maar met ons drukke programma is dat amper mogelijk."

"Ze houden acht man achter de bal en dan moet je de ruimte zoeken die er niet is. Ik denk dat we in Berlijn meer mogelijkheden krijgen dan hier", blikte hij vooruit op het duel met Hertha BSC. Ook de Duitse ploeg staat slechts op één punt in de groep.