Toyota wil toprijder voor 2010

Het Formule 1-team van Toyota jaagt volgens Autosport.com op een toprijder voor volgend seizoen. Eén van de coureurs die binnengehaald moet worden in Robert Kubica die ook in de belangstelling van Renault staat.

Formule 1-baas van het Japans/Duitse team John Howett ontkent dat Toyota de stekker uit het Formule 1-project zal gaan trekken zoals in de geruchten sprake van was. In plaats daarvan wil de renstal met topcoureurs er voor zorgen dat het verder naar voren komt op de grid. Het aantrekken van Kubica past in deze strategie. De onderhandelingen met de Pool zouden al in een vergevorderd stadium zitten.

Howett wilde niet ingaan op de geruchtenstroom omtrent de rijders in 2010, maar erkende wel dat er betere rijders nodig zijn om te kunnen winnen. "We weten wie we graag in de auto willen hebben en we zijn daar momenteel hard mee bezig. We zijn met behoorlijk wat mensen in gesprek. Ik zou het dom vinden als een topcoureur niet voor ons zou willen rijden. We beschikken over een redelijk competitieve auto en we zijn constant vooruitgang aan het boeken. Ik denk dat er zeker één of twee toprijders interesse in ons zullen hebben."

Jarno Trulli zal waarschijnlijk volgend seizoen niet meer voor Toyota rijden. Voor Timo Glock staat de deur nog wel open. "Het ziet er niet naar uit dat Jarno volgend jaar nog voor ons zal rijden. Glock heeft het fantastisch gedaan in Singapore en we zijn nog met hem in gesprek, maar eerlijk gezegd leeft bij ons ook het gevoel dat het resultaat van Singapore ook in andere races behaald had kunnen worden, als hij zich beter had gekwalificeerd."

"We willen alle opties open houden. En als we hem niet hadden vrijgegeven voor een bepaalde datum, zouden we aan hem vast hebben gezeten voor 2010. Het is echter nog steeds mogelijk dat hij volgend jaar voor ons zal rijden. We zijn nog steeds dol op Timo, maar we hebben een auto die regelmatig op het podium moet kunnen eindigen waarmee we veel dichter bij de top moeten kunnen staan dan dit jaar. Aan het team en de auto heeft het zeker niet gelegen."