Tiger Woods eerste sportmiljardair

static
Golfer Tiger Woods is de eerste sportman die de grens van 1 miljard dollar aan inkomsten heeft overschreden. Dat meldde het Amerikaanse magazine Forbes gisteren.

De 33-jarige Amerikaan, die onder andere veertien majors won, pakte afgelopen weekeinde nog een bonus van 10 miljoen dollar voor zijn eindzege in de FedEx Cup. Het tijdschrift had berekend dat Woods tot aan het begin van dit jaar al 895 miljoen dollar had verdiend. Dat bedrag - omgerekend 615 miljoen euro - haalde hij binnen dankzij prijzengeld, startgelden, sponsoring en zijn eigen bedrijf, dat golfbanen ontwerpt.

Woods loste in 2002 formule 1-piloot Michael Schumacher af als grootverdiener in de sport. Zijn grootste reclame-inkomsten ontvangt hij van Nike, het sportmerk dat Woods ruim 30 miljoen dollar per jaar betaalt. De eerstvolgende sportman die volgens Forbes de grens van 1 miljard dollar overschrijdt, is basketballer Michael Jordan. Die is weliswaar gestopt, maar verdient alleen al dankzij een deal met Nike nog steeds 45 miljoen dollar per jaar.